נגן מדיה לסלון של ההורים שלי

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
ibs פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 143
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום לכל המומחים ובעלי הנסיון

להורים שלי יש בסלון פלזמה 50 אינטש של פיוניר HD READY
הדלקתי אותם על רעיון הסטרימר שיוכלו לראות תכנים ב-HD. לשמוע מוזיקה ולראות תמונות ללא צורך בהתעסקויות בדיסקים וצריבות.

אבל לאור הידע הלא רב שלהם במחשבים ובגאג'טים, הגעתי למסקנה שנגן מדיה שמסוגל לקרוא MKV עם כתוביות יכול להספיק (אין צורך בחיבור לרשת כי גם ככה הם לא מורידים תכנים באינטרנט)
מה שעונה על הדרישות זה נגן ה-WD TV שיעשה את העבודה + כונן חיצוני.
שאני כבר אדאג לתוכן בשבילם ולהמרת הכתוביות לצורה המתאימה.

השאלות שלי הם:
1) האם כל כונן חיצוני מתאים?
2) האם יש movie juke box? עם אפשרות לתקצירים?
3) האם הממשק בעברית או באנגלית?
4) מה גרסת הקושחה האחרונה?
5) אם אני מורידה להם סרט עם כמה פסי קול נניח באנגלית ובעברית. יש אפשרות לבחור בפסקול בעברית? (כמו שיש אפשרות ב-TVIX 6500)?

תודה מראש על תשובות...

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4163
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #2 

1. לא צריכה להיות בעיה עם כונן חיצוני (לי יש ניסיון עם WD ו-SEAGATE).

2. אני לא חושב שה-WD TV תומך ב-JB מלא, אבל נראה לי שהוא תומך ב-tvixie

http://www.tvixie.com/

3. הממשק באנגלית ואין תמיכה בכתוביות SRT בעברית, יש תהליך פשוט של המרת הכתוביות ל-SUB\IDX, אבל זה די מבאס באופן קבוע...

4. כנסי לפה:

http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=735

5. אני לא חושב שתהיה בעיה, בפופקורנים זה עובד ללא כל בעיה ונראה לי שגם באקסטרימר.

באופן אישי, לא הייתי ממליץ על הנגן הזה, ואם את רוצה להתחיל מהלבל הנמוך של המחירים, הייתי הולך על אקסטרימר (תומך בעברית מלאה) מהדיוטי-פרי (כ-600 ש"ח) או בארץ (כ-700 ש"ח).

לאחר מכן, יש את הפופקורן A200 ב-895 ש"ח (בארץ), שתומך כמעט בהכל, כולל מספר סוגים של JB ודיסק 3.5".

קחי בחשבון שיש כמה סוגי נגנים של WD TV, כולל אחד מיושן שלא תומך אפילו ב-MKV, אם את בכל זאת מחליטה לרכוש אחד, נדמה לי שהדגם החדש נקרא WD HDTV LIVE.

ibs פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

ראשית תודה על התשובה המהירה והמפורטת

אני כמובן לא מדברת על הדגם מיני שלא מנגן ב-HD ולכן אינו רלבנטי.

ההתלבטות שלי אם כבר הינה בין ה- wd tv ל-wd tv live.

מה היתרון העיקרי של ה- wd tv live על פני ה-wd tv ? מעבר ליכולת להתחבר לרשת שכמו שהזכרתי אינה נחוצה.

ההפרש במחיר לעומת האקסטרימר או הפופקורן A-200 שהזכרת הוא יחסית זניח אבל שוב בעל יכולות "מיותרות" שלא ינוצלו בהתחברות לרשת.
אלא אם כן הם בעלי דיסק קשיח מובנה או תמיכה טבעית בעברית או ממשק בעברית שהוא יותר ידידותי ונוח? או יתרון אחר נוסף ומשמעותי על ה-WD TV? אם כן אשמח לשמוע מהו.

תודה מראש..

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

כמו שציינת, ההבדל הוא בעיקר בתוספת של חיבור רשת, ובנוסף תמיכה בפורמטי האודיו החדשים (חלקית).

לאקסטרימר ולפופקורן מס' יתרונות מהותיים, ולטווח הארוך ההשקעה בהם עדיפה.

האקסטרימר תומך בעברית מושלמת, הוא קטן, יש בו מקום לכונן 2.5" פנימי (מוגבל לחצי טרה), מתוכנן לו JB עתידי, וזול.

לפופקורן יש מקום לכונן 3.5" פנימי, תמיכה בממשק ובכתוביות בעברית, תמיכה בכל הפורמטים, יש לו מספר פתרונות JB (כולל אחד פנימי ומאוד פשוט לתפעול, מותנה בהתקנת דיסק), יש לו יתרון בהזרמה של תוכן, הוא גמיש מבחינת התקנת תוכנות ותוספים מצד שלישי, ומתוכנן לו ממשק חדש אשר ישלב JB מובנה (שיכלול גם תמיכה במוזיקה).

ללא קשר באיזה סטרימר תבחרי, קחי בחשבון שחיבור הרשת לא משמש רק להורדה של תוכן מהאינטרנט, אלא בחלק מהמכשירים נותן בדיקה והתקנה אוטומטית של קושחה חדשה, שיתוף תיקיות עם המחשב שכולל ניגון והעברה של תוכן משני הכיוונים בקלות ובפשטות.

ibs פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

מה ההבדל בין כונן 2.5 ל-3.5? לאקסטרימר יש אפשרות לכונן פנימי בלבד? מה העלות של כונן כזה?
הוא נמכר בנפרד?
היתרון הבולט של האקסטרימר על פני ה-WD TV בהתאם לצרכים הספציפים של ההורים שלי זה הממשק בעברית שיקל על השימוש.

בעוד יומיים במקרה ההורים שלי נוסעים לחו"ל. האם כדאי להם לקנות בדיוטי פרי את האקסטרימר? (או שהמחיר אחיד בכל רשת באג?) ואם כן על איזה דגם להמליץ להם? זה עם הצלעות קירור?

ושאלה אחרונה? מי מתקין את הסטרימר? יש מתקין בטעם באג? או שההורים שלי אמורים להתקין בעצמם? למי אפשר לפנות בנושא? :?

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

כונן 2.5" (כמו במחשב נייד) קטן יותר, מוגבל בנפח, ויקר יותר מכונן 3.5" (כמו במחשב שולחני).

באקסטרימר יש מקום לכונן 2.5" פנימי והוא תומך בחיבור של כוננים חיצוניים ו-DOK (ל-WD אין מקום לכונן פנימי).

הכוננים החיצוניים נמכרים בנפרד, העלות שלהם היא כמה מאות שקלים וזה תלוי בנפח (2.5" חצי טרה יעלה כ-400 ש"ח).

הכי משתלם לקנות את האקסטרימר ב"באג" בדיוטי-פרי, ובכל מקרה תהיה לך אחריות בארץ (עדיף הדגם החדש עם הצלעות).

ההתקנה היא עצמית ובעיקרון מאוד פשוטה, במידה ואת צריכה עזרה בחיווטים, לא חסרים מתקיני מולטימדיה.

במידה ויהיה צורך, תמיד אפשר להפנות אותך למישהו.

ds123
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2049
נתן תודות: 118 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #7 

כדאי מאוד לקנות בדיוטי פרי, עולה 570 ש"ח. הדגם החדש שנמכר עם צלעות הקירור עדיף, בין היתר בגלל שכנראה הוא יתמוך בעדכונים הבאים בפורמטי האודיו החדשים.

ibs פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

תודה לכולם. אני אלך על האקסטרימר. באיזה JB הוא תומך? (אפשר לעבוד עם ה-TVIXIE?)

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

כרגע, אין לאקסטרימר JB.

בעתיד יהיה JB פנימי:

http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php?f=2&t=14993

שלח תגובה