SOFT CLIPPING - מה זה?
זהו כתפור הגנה למגבר כאשר יש עומס יתר עליו או כאשר מחברים אליו רמקולים עם עכבה נמוכה מהרצוי. עדיף שיהיה במצב ON
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.
- The-Fox
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 183 פעמים
בעיקרון מה ש Soft Clipping אמור לעשות, הוא להגן על רמקול במקרה של עומס יתר שנוצר על המגבר במיקרים די קיצוניים של ווליום גבוה מאד, אז האות מתעוות עד כדי כך שהוא יכול לפגוע ברמקול, ההגנה היא בכך שהמעגלים הרלוונטים נכנסים לפעולה ו"מרככים" את האות המעוות ומורידים את הסיכוי שיווצר נזק לרמקול בעוצמות ממש גבוהות.יש להדגיש שזה לא מבטיח הגנה מלאה מנזק !
אני אישית לא רואה בן-אדם שפוי שצריך את זה, אלה אם כן אתה עושה מסיבות בבית והשכנים גרים במרחק 500 מ' ממך לפחות ! אז זה יכול להיות יעיל.
מקווה שזה היה ברור ועזר להבין יותר לעומק.
אני אישית לא רואה בן-אדם שפוי שצריך את זה, אלה אם כן אתה עושה מסיבות בבית והשכנים גרים במרחק 500 מ' ממך לפחות ! אז זה יכול להיות יעיל.
מקווה שזה היה ברור ועזר להבין יותר לעומק.
השועל מעלי צודק.
רק רציתי להוסיף משהו טכני.
כאשר מגבר מגיע לסף יכולת ההגברה שלו לנקודה בה הוא אינו יכול לספק יותר זרם למרות שהסיגנל דורש זאת הוא פשוט קוטם את האות ונוצר מעין קו ישר המציין למעשה את קצה גבול יכולת ההגברה. הבעיה עם סיגנל מעוות בצורה כזאת מלבד העובדה שהוא צורם לאוזן, היא שהסיגנל המעוות מכיל הרבה מאוד אנרגיה בתחום הצלילים הגבוה (עקב מבנה האות המעוות) שיכולה לגרום לנזק לטוויטרים הבנויים להספקים נמוכים יחסית.
NAD ממליצים להפעיל את האופציה במקרים בהם ידוע כי תשתמש בווליום גבוה במיוחד כדי להגן על הרמקולים. ככלל לא כדאי להגיע לעצמות כאלה אם אתה אוהב את המגבר שלך.
רק רציתי להוסיף משהו טכני.
כאשר מגבר מגיע לסף יכולת ההגברה שלו לנקודה בה הוא אינו יכול לספק יותר זרם למרות שהסיגנל דורש זאת הוא פשוט קוטם את האות ונוצר מעין קו ישר המציין למעשה את קצה גבול יכולת ההגברה. הבעיה עם סיגנל מעוות בצורה כזאת מלבד העובדה שהוא צורם לאוזן, היא שהסיגנל המעוות מכיל הרבה מאוד אנרגיה בתחום הצלילים הגבוה (עקב מבנה האות המעוות) שיכולה לגרום לנזק לטוויטרים הבנויים להספקים נמוכים יחסית.
NAD ממליצים להפעיל את האופציה במקרים בהם ידוע כי תשתמש בווליום גבוה במיוחד כדי להגן על הרמקולים. ככלל לא כדאי להגיע לעצמות כאלה אם אתה אוהב את המגבר שלך.
אני מכיר את המנגנון הזה רק ב NAD. כבר לפני 25 שנה מאז ה 3020.
הוא לא אוטומטי אלה עם מפסק מאחור.
אני מניח שמצב אוטומטי זה המצב שהוא ב ON ואז נכנס לפעולה כשצריך.
הם נתנו אופציה לבטל את זה כי המעגל שמונע קליפינג מגביל קצת את התחום הדינאמי ולכן יש אפשרות לבטלו.
הוא לא אוטומטי אלה עם מפסק מאחור.
אני מניח שמצב אוטומטי זה המצב שהוא ב ON ואז נכנס לפעולה כשצריך.
הם נתנו אופציה לבטל את זה כי המעגל שמונע קליפינג מגביל קצת את התחום הדינאמי ולכן יש אפשרות לבטלו.