Denon 4310 Vs. Pioneer LX82
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
שלום רב,
במקביל לשאיפה שלי לשדרוג הרמקולים, אני גם שוקל לשדרג את הרסיבר בהתאם.
שתי האופציות שעומדות כרגע על הפרק הינם:
Denon 4310
Pioneer LX82
ככל הידוע לי, שני המוצרים הם רמה אחת בקטגוריה שלהם מתחת ל- high end
גם מבחינת מחיר אין הבדל רב.
שמעתי דיעות לכאן ולכאן, אבל רציתי להעלות את הסוגיה לדיון יותר רציני, כי בכל זאת מדובר בהשקעה די כבדה.
לכן, השאלה שלי די פשוטה-
לשימושים של סרטים, איזה משני הרסיברים מומלץ יותר? איזה מהם עוצמתי ואיכותי יותר ?
תודה רבה
Denon 4310
Pioneer LX82
שמעתי דיעות לכאן ולכאן, אבל רציתי להעלות את הסוגיה לדיון יותר רציני, כי בכל זאת מדובר בהשקעה די כבדה.
לכן, השאלה שלי די פשוטה-
לשימושים של סרטים, איזה משני הרסיברים מומלץ יותר? איזה מהם עוצמתי ואיכותי יותר ?
תודה רבה
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
אני מסכים עם danlior, גם בשירשור המקורי ציינתי את דעתי, רמקולים קדמיים+סנטר, משם מתחילים.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה לכם
הכיוון הוא FOCAL Chorus 816 V יחד עם סנטר מאותה סדרה, ואחוריים בי-פולאר מאותו יצרן.
עוד לא סגור על זה סופית, אבל זה מה שנראה כרגע...
הכיוון הוא FOCAL Chorus 816 V יחד עם סנטר מאותה סדרה, ואחוריים בי-פולאר מאותו יצרן.
עוד לא סגור על זה סופית, אבל זה מה שנראה כרגע...
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
danlior .danlior כתב:zeev78 כתב:תשקול טוב אם אתה רוצה לשדך לרמקולים האלה רסיבר עם סאונד בהיר. ממליץ לך ללכת רק על ה3007 במקרה הזה.......
אם כבר אונקיו .אז בשביל מה ההשקעה ב 3007 . ניתן לרכוש ב 6.5k את האונקיו 875 שהוא ברמה של ה 3007 .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
אם ישיג, אני מסכים שכדאי9000es כתב:danlior .danlior כתב:zeev78 כתב:תשקול טוב אם אתה רוצה לשדך לרמקולים האלה רסיבר עם סאונד בהיר. ממליץ לך ללכת רק על ה3007 במקרה הזה.......
אם כבר אונקיו .אז בשביל מה ההשקעה ב 3007 . ניתן לרכוש ב 6.5k את האונקיו 875 שהוא ברמה של ה 3007 ....
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
danlior .danlior כתב:אם ישיג, אני מסכים שכדאי9000es כתב:danlior .danlior כתב:zeev78 כתב:תשקול טוב אם אתה רוצה לשדך לרמקולים האלה רסיבר עם סאונד בהיר. ממליץ לך ללכת רק על ה3007 במקרה הזה.......
אם כבר אונקיו .אז בשביל מה ההשקעה ב 3007 . ניתן לרכוש ב 6.5k את האונקיו 875 שהוא ברמה של ה 3007 .......
יש עדיין אצל עמיחי בעולם הדיגיטלי .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

סליחה על הבורות, אבל הכוונה סאונד בהיר?
והאם 3007 של אונקיו נמצא באותה קטגוריית רמה כמו השניים האלה שמועמדים אצלי?
והאם 3007 של אונקיו נמצא באותה קטגוריית רמה כמו השניים האלה שמועמדים אצלי?
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
בהחלט כן! בהגברה עדיף על הפיוניר בפרוססינג אודיו - קצת פחות טוב, בפרוססינג וידאו - הרבה יותר טובbariko כתב:סליחה על הבורות, אבל הכוונה סאונד בהיר?
והאם 3007 של אונקיו נמצא באותה קטגוריית רמה כמו השניים האלה שמועמדים אצלי?...
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
סאונד בהיר הוא סאונד צורמני שיציק לך באוזן. בLX82 התופעה הזו תיהיה פחות מורגשת מהדנון אבל לא כדאי לקחת סיכון ועדיף ללכת על רסיבר עם סאונד יותר מאוזן וחם. ה875 יכול לתת לך את האלטרנטיבה הזולה והלא פחות טובה מבחינת הסאונד מה 3007 שבהחלט באותה רמה כמו הLX82 בסיכום הכללי אבל חשוב לציין שהכל שאלה של התאמה, הסאונד שלהם שונה ובסטים שונים יהיו הבדלי רמות, פעם לטובת האונקיו ופעם לטובת הLX82.bariko כתב:סליחה על הבורות, אבל הכוונה סאונד בהיר?
והאם 3007 של אונקיו נמצא באותה קטגוריית רמה כמו השניים האלה שמועמדים אצלי?...
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
קח אותם הביתה, תחבר לרמקולים שלך ותשמע לאיזה מהם יש צליל יפה יותר בעיניך.bariko כתב:שלום רב,
Denon 4310
Pioneer LX82
לכן, השאלה שלי די פשוטה-
תודה רבה...
כל שאר ההמלצות הן טעם אישי של אנשים אחרים, שלא תמיד יקלע בול אליך.
בכללי שני המכשירים טובים, ההגברה הדיגיטלית בפיוניר היא משהו שצריך לשמוע כדי לדעת אם אוהבים.
מסכים להמלצה שתקנה קודם כל רמקולים ורק אחרי זה תתאים רסיבר.
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
כפי שתראה למעלה הדעות של החברים חלוקות.bariko כתב:שלום רב,
Denon 4310
Pioneer LX82
לכן, השאלה שלי די פשוטה-
תודה רבה...
אנסה להשיב ישירות על שאלותיך מבלי להסיט אותך לנושאים אחרים
שני הרסיברים הללו זהים מעשית מבחינת עוצמה, ויוכלו להפעיל בקלות כל סוגי רמקולים בעלי נצילות מעל 86 ד"ב.
שניהם היום הם מהמתקדמים ביותר בשוק, מבחינת רמת הפענוח וקדם ההגברה שמתחרה בקלות בקדם מגברים HI-END של לפני כעשור - לפחות כך אני יכול להעיד לגבי הדנון.
לדעתי אונקיו היום פשוט מפגרים אחריהם.
יש הבדל מהותי בין שני הרסיברים הללו - בעוד הדנון ממשיך להיות בנוי מ- 7 מגברי הספק דיסקרטיים (בנו מרכיבים בודדים טרנזיסטורים נגדים קבלים) הרי הפיוניר בנוי עם מגברי הספק מוכנים CASS D ICE POWER של חברת B&O (באנג אולופסן)
אתה חייב לשמוע את הרסיבר הזה עובד כי הצליל של ההגברה הזו הוא שונה.
חתימת העיוותים של הגברת מיתוג היא מאוד אחרת מההגברה המקובלת כיום. יתרונה הגדול של ההגברה הזו הוא בפיזור החום הנמוך, והתחממות נמוכה גם בעוצמת נגינה חזקה ביותר. יתרונה התיאוריטי הוא גם בביטול עוות שנקרא CROSS OVER DISTORTION. פיזור וחלוקת העיוותים האחרים (ההרמוניים) שונה באופיו מהגברה רגילה, ואמור להיות יותר טוב אבל הרבה שנים זה לא הושג.
חלק מהאנשים ששמעו את ההגברה הזו אמרו שהצליל יבש, קר ומשעמם.
התיאור יכול להיות מדויק אבל ישנה אפשרות שכך יתאר זאת חובב צליל שפופרות שמעדיף את "המלח" בצליל הנובע ממידה מתונה של עיוותים הרמוניים, ולעומתו צליל מדויק ונאמן יותר ישמע כנייטרלי יותר מדי.
לכן בסופו של דבר אתה חייב ללכת ולשמוע בעצמך, ובמחיר שלהם דרוש האזנה של מספר ימים בבית. עליך להרגיש כיצד אתה חי עם הרסיבר לאורך מספר שעות ולא בהאזנה חטופה.
רכשתי לא מזמן את האונקיו 3007 ויצא לי להאזין בבית לאונקיו ולפיוניר lx82 , שניהם חוברו לרמקולים b&w 604 .
בעוד שהסאונד של האונקיו חמים ונעים לאוזן, הסאונד של הפיוניר הרגיש קר מאוד.
היתה לי הרגשה שהפיוניר מדוייק יותר בצליל שלו, אבל עדפתי צליל נעים יותר על חשבון דיוק וחדות.
מבחינת פיצ'רים (מה שמעניין את רוב רוכשי הרסיברים לקולנוע ביתי) האונקיו עולה על הפיוניר .
למשל:
לאונקיו יש 6 כניסות HDMI מאחור לעומת 4 בפיוניר .
באונקיו יש אפשרות לבצע כיול וידאו שונה לכל כניסה בנפרד, עיבוד וידאו שונה לכל כניסה (למשל את כניסת הסטרימר אני מבצע ללא עיבוד לעומת כניסת ה DVD) .
בעוד שהסאונד של האונקיו חמים ונעים לאוזן, הסאונד של הפיוניר הרגיש קר מאוד.
היתה לי הרגשה שהפיוניר מדוייק יותר בצליל שלו, אבל עדפתי צליל נעים יותר על חשבון דיוק וחדות.
מבחינת פיצ'רים (מה שמעניין את רוב רוכשי הרסיברים לקולנוע ביתי) האונקיו עולה על הפיוניר .
למשל:
לאונקיו יש 6 כניסות HDMI מאחור לעומת 4 בפיוניר .
באונקיו יש אפשרות לבצע כיול וידאו שונה לכל כניסה בנפרד, עיבוד וידאו שונה לכל כניסה (למשל את כניסת הסטרימר אני מבצע ללא עיבוד לעומת כניסת ה DVD) .
zeev78 כתב:סאונד בהיר הוא סאונד צורמני שיציק לך באוזן. בLX82 התופעה הזו תיהיה פחות מורגשת מהדנון אבל לא כדאי לקחת סיכון ועדיף ללכת על רסיבר עם סאונד יותר מאוזן וחם. ה875 יכול לתת לך את האלטרנטיבה הזולה והלא פחות טובה מבחינת הסאונד מה 3007 שבהחלט באותה רמה כמו הLX82 בסיכום הכללי אבל חשוב לציין שהכל שאלה של התאמה, הסאונד שלהם שונה ובסטים שונים יהיו הבדלי רמות, פעם לטובת האונקיו ופעם לטובת הLX82.bariko כתב:סליחה על הבורות, אבל הכוונה סאונד בהיר?
והאם 3007 של אונקיו נמצא באותה קטגוריית רמה כמו השניים האלה שמועמדים אצלי?......
שלום זאב
אני ממש לא מבין מאיפה אתה שואב את המידע על הדנון.
לי יש דנון 3808 והדבר האחרון שאפשר לומר עליו הוא שהוא בהיר.
אם אתה מעוניין לשמוע סאונד צורם ובהיר שחותך באוזן, תנסה ימהה.
אם לטענתך הדנון פחות בהיר מהאונקיו,אז אני מסיק מכך שהאונקיו ישמע לאוזניי
סתום ועמום.
תקן אותי אם אני טועה.
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
Rainbow,
אתה נישען על העבר
, ימאהה של היום זה לא ימאהה של העשור הקודם.
ואני אומר זאת כבעל פיוניר שעבר מימאהה.
אתה נישען על העבר
ואני אומר זאת כבעל פיוניר שעבר מימאהה.
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
בכל הרסיברים שהם הכניסו את מעבד השארק
הםפענח שלהם הוא כפי שאני מבין 32 ביט. הרסיברים הללו מיועדים לפענח בין השאר אות מאסטר מדיסקים בלו ריי, אות שמע שהוקלט ב- 24 ביט, אזי הם הכניסו תותח רציני שרמתו עוד יותר גבוהה. (אא"לט) גם בפיוניר החל מה 72 יש גם עיבוד יותר מתקדם)zeev78 כתב:שלום yosihary, שאתה אומר שאונקיו מפגרים אחרי דנון ופיוניר האם אתה מתכוון לכל קטגוריית מחיר? כמו כן במה לדעתך דנון למשל טובים יותר מאונקיו?...
אצל חבר נוכחתי עד כמה דנון עברו את אונקיו ראה סקירה
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewM ... 783037&r=1
אונקיו ראו עד כמה דנון הצליחו עם מערכת האודיסי, אבל הרושם שלי שלדנון יש כל הזמן גרסא יותר מתקדמת. חוץ מזה הפענוח שלהם הוא דור קודם.