DTS MA HD
היי
שאלה :
האם הסטרימר TVIX-6500 תומך ב DTS MASTER HD.?
והאם זה נכון שה SOURCE חייב להיות בעל רשיון ל DTS MASTER HD ? היינו לא מספיק שיש לך רסיבר אם יכולות השמעת DTS MA HD המקור חייב להיות מורשה...
נשמע לי תמוה אבל אשמח לשמוע את תגובתכם
שאלה :
האם הסטרימר TVIX-6500 תומך ב DTS MASTER HD.?
והאם זה נכון שה SOURCE חייב להיות בעל רשיון ל DTS MASTER HD ? היינו לא מספיק שיש לך רסיבר אם יכולות השמעת DTS MA HD המקור חייב להיות מורשה...
נשמע לי תמוה אבל אשמח לשמוע את תגובתכם
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
למה זה נראה לך תמוה?
הרסיבר מהווה חוליית ביניים - הפענוח של הקובץ והתוכן מתבצעים ע"י המקור.
אם היצרן רוצה שהמכשיר יפענח את הפורמטים החדשים - הוא צריך לתגמל על כך את בעל הזכויות.
בדיוק באותה המידה - מכשיר המנגן פורמט קנייני חייב לעמוד בתנאי הרישיון של בעל הפורמט.
אם היצרן רוצה שהמכשיר יפענח את הפורמטים החדשים - הוא צריך לתגמל על כך את בעל הזכויות.
בדיוק באותה המידה - מכשיר המנגן פורמט קנייני חייב לעמוד בתנאי הרישיון של בעל הפורמט.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46363
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
גם המקור וגם המפענח צריכים להחזיק ברשיון מתאים. במקרה שלפנינו, המזרימדיה והרסיבר צריכים ברשיון כזה.
"הידעת" קצר:
המדבקות דיו הלבנות שאנחנו תמיד רואים על רסיברים לדוגמה עם שמות הפורמטים שהם מפענחים, לא נמצאות על מנת להעניק לרסיבר מראה יותר מקצועי, אלא מכיוון שהצגת הפורמט בצורה זו מוזילה את עלות הרשיון.
"הידעת" קצר:
המדבקות דיו הלבנות שאנחנו תמיד רואים על רסיברים לדוגמה עם שמות הפורמטים שהם מפענחים, לא נמצאות על מנת להעניק לרסיבר מראה יותר מקצועי, אלא מכיוון שהצגת הפורמט בצורה זו מוזילה את עלות הרשיון.
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
נקודה לא ברורה??
הרסיבר לא אמור לפענח את האודיו?uriler כתב:למה זה נראה לך תמוה?
בדיוק באותה המידה - מכשיר המנגן פורמט קנייני חייב לעמוד בתנאי הרישיון של בעל הפורמט....
המסך לא אמור לפענח את הוידאו?
המקור לא אמור לשדר את הקובץ בפרוטוקול HDMI?
כמובן שאם המקור אינו מורשה, אזי הרסיבר והמסך לא מקבלים את "לחיצת היד" ואין פענוח HD. אז איך הסטרימר הזה מורשה או לא? לא הבנתי.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
שידור על גבי HDMI הוא הרבה יותר מרק העברה של הסיגנל.
המקור יודע לפענח (למשל - Downmix או הוצאת ה core מפסקול חדש), לפצל את המקור (לשדר רק וידאו או גם אודיו) וכו' - כל נושא הטיפול בתכנים כולל רישיון.
המקור יודע לפענח (למשל - Downmix או הוצאת ה core מפסקול חדש), לפצל את המקור (לשדר רק וידאו או גם אודיו) וכו' - כל נושא הטיפול בתכנים כולל רישיון.
תודה על הטיפים
אז סטרימר תומך יש לי ...הרסיבר שלי נחשב לרסיבר מעולה בזמנו (DANON AVR-3300 ) אך לא תומך
בפורמטים החדשים הללו ..ונראה לי שאצורך להחליף אותו בקרוב.
אגב היום אני מעביר את הוידאו ואת האודיו בנפרד ..היינו את קבצי ה MKV או BD מהסטרימר למפצל HDMI
שתומך בתקן HDMI 1.3A ומשם למסך או למקרן .
ואילו את קבצי האודיו אני מעביר דרך היציאות האופטיות ישירות לרסיבר .
והבנתי שבפורמטים החדשים DTS MA HD הכל מגיע יחד בכבל ה HDMI וההפרדה נעשית ברסיבר , מה שמחייב אותך להעביר וידאו דרך הרסיבר ..האם זה נכון ???
אבי
אז סטרימר תומך יש לי ...הרסיבר שלי נחשב לרסיבר מעולה בזמנו (DANON AVR-3300 ) אך לא תומך
בפורמטים החדשים הללו ..ונראה לי שאצורך להחליף אותו בקרוב.
אגב היום אני מעביר את הוידאו ואת האודיו בנפרד ..היינו את קבצי ה MKV או BD מהסטרימר למפצל HDMI
שתומך בתקן HDMI 1.3A ומשם למסך או למקרן .
ואילו את קבצי האודיו אני מעביר דרך היציאות האופטיות ישירות לרסיבר .
והבנתי שבפורמטים החדשים DTS MA HD הכל מגיע יחד בכבל ה HDMI וההפרדה נעשית ברסיבר , מה שמחייב אותך להעביר וידאו דרך הרסיבר ..האם זה נכון ???
אבי
- shiki
- חבר ותיק

- תגובות: 1930
- שם מלא: שלומי
- נתן תודות: 239 פעמים
- קיבל תודות: 175 פעמים
מעיר את השרשור בשאלה...
ברשותי סטרימר 6500 עם רסיבר שלא תומך בפורמטים החדשים (HK AVR235)
כשאני מקרין סרט שפס הקול שלו הוא אחד מהפורמטים החדשים אני לא מקבל שום צליל או לחילופין רעש נוראי שבוקע מהרמקולים של המערכת.
ניסיתי לשחק עם ההגדרות של הסטרימר, לא עזר
האם ניתן לפתור או שפשוט לא אוכל לצפות בסרטים מקודדים בפורמטים החדשים?
ברשותי סטרימר 6500 עם רסיבר שלא תומך בפורמטים החדשים (HK AVR235)
כשאני מקרין סרט שפס הקול שלו הוא אחד מהפורמטים החדשים אני לא מקבל שום צליל או לחילופין רעש נוראי שבוקע מהרמקולים של המערכת.
ניסיתי לשחק עם ההגדרות של הסטרימר, לא עזר
האם ניתן לפתור או שפשוט לא אוכל לצפות בסרטים מקודדים בפורמטים החדשים?