ניהול קבצים באייפד - מתברר שאפל פתחו אותו טיפה יותר מכפי שפורסם

כל מה שנוגע לפלטפורמות הניידות של אפל - אייפון, אייפוד, שעון אפל
שלח תגובה
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #1 

פרט מידע שאפל מאוד חסכוניים לגביו הוא לגבי מודל מעניין של גישה לקבצים באייפד (וככל הנראה גם ב-iPhone OS 4). במקרה גיליתי על היכולת הזו באיזה אתר איזוטרי, וגם אז הייתי צריך לחקור לא מעט בכדי לגרום לזה לעבוד.

מתברר שניתן לשייך כעת סוגי קבצים שונים לעורכים שונים, כך שלמשל אם אני מקבל קובץ WORD בדואל, אני יכול לפתוח אותו למשל ב-PAGES!

בנוסף, אפשר כבר להעביר לאפליקציה מסויימת קובץ מסויים. תחת איזור האפליקציות, חבוי היטב בחלקו התחתון של המסך יש איזור קבצים חדש. שם יש רשימה של כל האפליקציות שתומכות ביכולת הזו (אין הרבה מדי כאלה, בעיקר אפליקציות המשרד של אפל - PAGES, KEYNOTE ו-NUMBERS שמקבילות ל-POWERPOINT, WORD ו-EXCEL של מיקרוסופט).

שם ניתן לעשות DRAG & DROP (באופן הכי לא נוח שבעולם, אגב) לקבצים שתואמים את הפורמטים השונים של האפליקציות. כלומר, אפשר להפיל קובץ WORD לתוך הקוביה של PAGES ואז אתה מקבל את היכולת לעשות IMPORT למסמך הזה.

חשוב לציין שאם מוחקים את האפליקציה, כל המסמכים שלה הולכים קפוט.

מדובר באחת השיטות הכי לא נוחות להעברת קבצים שאני יכול לדמיין, אך בהחלט צעד מעניין לפתיחת הפלטפורמה. אני יכול בהחלט לדמיין אפליקציה שמנגנת למשל קבצי MKV ו-AVI (למשל VLC, שכבר קיים ועובד עבור האייפון) ואפשר להשתמש בדרך זו.

כמובן שהשיטה הנכונה היא להשתמש באותו איזור שנפתח כשהמכשיר מתחבר ומתנהג כמו DISK ON KEY (למשל ה-CAMERA ROLL) כך שניתן יהיה להשתמש באיזור הזה בתור מאגר קבצים. זה חכם יותר והגיוני יותר, וגם לא דורש אייטיונז. אני מקווה שאפל יתפכחו ויסדירו את הנושא הזה.

אגב, למי שרוצה לערוך תכנים בעברית בתוכנות ה-OFFICE של אפל, אל תטרחו. זה עובד ממש (אבל ממש) רע. פונטים חסרים, טקסט עולה אחד על השני וב-WORD חסרים אותיות ראשונות במקומות שונים (בתחילת פסקה, למשל).

שלח תגובה

חזור אל “אפל - iPhone / iPad”