שוטים ראשונים מהמטחנה החדשה וידית הנייקד
אז גם אני הלכתי עם הטרנד של החלפת המטחנה, ולאחר לא מעט התלבטויות, קריאה מעמיקה של הרבה חומר על הרבה מטחנות וסיבוב בין בתי העסק על מנת לראות בעיניים, החלטתי ללכת על ה Compak K3 מרוני ועל הדרך לאסוף ידית נייקד מאברהמי.
אז קודם כל אני מבטיח תמונות בקרוב מאוד. כרגע, נתחיל עם רשמים ראשונים.
קודם כל המטחנה עצמה. אני מאוד אוהב את העיצוב שלה, דגם האלומיניום יושב יפה לטעמי ליד הצימבלי, המטחנה נראית ומרגישה מאוד איכותית. הכיוון הרציף זה משהו שהיה מאוד חסר לי במטחנה הקודמת, ולמרות שהוא מיושם באופן די פרימיטיבי ויש מתוחכמים ממנו, הוא בהחלט עושה את העבודה מצויין.
הטחינה עצמה די שקטה, בכל אופן שקטה מספיק עבורי, וכמות הלכלוך מינימלית.
לגבי איכות הטחינה, עושה רושם שהיא מצויינת. יש מעט גושים, אולי אפילו יותר גושים מאשר בנמוקס לוקס, אך הם מאוד אווריריים, כמו גם הטחינה עצמה. ללא שום טריקים כמו WDT, ידית הנייקד מראה באופן ברור שהדחיסה והפיזור אחידים לחלוטין גם בדחיסה מאוד חזקה.
מתישהו אבצע השוואה לא מחייבת בין הנמוקס לקומפאק. פחות מבחינת הטעם שהוא סובייקטיבי ופסיכולוגי, ויותר מבחינת ההבדל בזרימה כפי שיראה בידית הערומה.
מכיוון שאי אפשר בלי קצת ביקורת שלילית, אז אני חייב לומר שאני ממש לא מבין את המחשבה מאחורי שיטת ההפעלה שלה. אלא אם אני מפספס משהו, נראה שיש לה שני מצבי הפעלה:
1. ידני - בו היא טוחנת ללא הפסקה ללא קשר אם לוחצים על המיקרו סוויץ' (הכפתור שמזיזים עם ידית הקפה עצמה).
2. אוטומטי - בו היא טוחנת רק אחרי שלוחצים על המיקרו סוויץ', אבל לזמן מסויים מוגדר מראש (שאי אפשר לשנות) וללא קשר אם עוזבים את המיקרו סוויץ' או משאירים אותו לחוץ.
הייתי מאוד רוצה מצב פשוט, בו הטחינה נעשית רק כאשר המיקרו סוויץ' לחוץ. זה די בסיסי, ויש את זה כמעט בכל מטחנה בה נתקלתי. מוזר לי מאוד העניין, אך לא מצאתי דרך לשנות זאת.
מלבד העניין הזה, עד כה עושה רושם שהבחירה מוצלחת. תמונות ורשמים נוספים בהמשך....
אז קודם כל אני מבטיח תמונות בקרוב מאוד. כרגע, נתחיל עם רשמים ראשונים.
קודם כל המטחנה עצמה. אני מאוד אוהב את העיצוב שלה, דגם האלומיניום יושב יפה לטעמי ליד הצימבלי, המטחנה נראית ומרגישה מאוד איכותית. הכיוון הרציף זה משהו שהיה מאוד חסר לי במטחנה הקודמת, ולמרות שהוא מיושם באופן די פרימיטיבי ויש מתוחכמים ממנו, הוא בהחלט עושה את העבודה מצויין.
הטחינה עצמה די שקטה, בכל אופן שקטה מספיק עבורי, וכמות הלכלוך מינימלית.
לגבי איכות הטחינה, עושה רושם שהיא מצויינת. יש מעט גושים, אולי אפילו יותר גושים מאשר בנמוקס לוקס, אך הם מאוד אווריריים, כמו גם הטחינה עצמה. ללא שום טריקים כמו WDT, ידית הנייקד מראה באופן ברור שהדחיסה והפיזור אחידים לחלוטין גם בדחיסה מאוד חזקה.
מתישהו אבצע השוואה לא מחייבת בין הנמוקס לקומפאק. פחות מבחינת הטעם שהוא סובייקטיבי ופסיכולוגי, ויותר מבחינת ההבדל בזרימה כפי שיראה בידית הערומה.
מכיוון שאי אפשר בלי קצת ביקורת שלילית, אז אני חייב לומר שאני ממש לא מבין את המחשבה מאחורי שיטת ההפעלה שלה. אלא אם אני מפספס משהו, נראה שיש לה שני מצבי הפעלה:
1. ידני - בו היא טוחנת ללא הפסקה ללא קשר אם לוחצים על המיקרו סוויץ' (הכפתור שמזיזים עם ידית הקפה עצמה).
2. אוטומטי - בו היא טוחנת רק אחרי שלוחצים על המיקרו סוויץ', אבל לזמן מסויים מוגדר מראש (שאי אפשר לשנות) וללא קשר אם עוזבים את המיקרו סוויץ' או משאירים אותו לחוץ.
הייתי מאוד רוצה מצב פשוט, בו הטחינה נעשית רק כאשר המיקרו סוויץ' לחוץ. זה די בסיסי, ויש את זה כמעט בכל מטחנה בה נתקלתי. מוזר לי מאוד העניין, אך לא מצאתי דרך לשנות זאת.
מלבד העניין הזה, עד כה עושה רושם שהבחירה מוצלחת. תמונות ורשמים נוספים בהמשך....
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
קודם כל תתחדש ! עשית בחירה מצוינת.
מטחנה ללא מחלק מנות איכותית כמו ה K3 היא המטחנה האולטימטיבית לבית במחיר הכי שפוי (יחסית) ברמה זו.
לגבי כיוון הטיימר, יש בורג בתחתית המטחנה (צריך להשכיב אותה על הצד) שבו אפשר לכוון את הטיימר.
קבל ציטוט מה MANUAL של המטחנה:
7.3. Coffee regulation for the Model K-3 Touch
The K-3 Touch model grinding time is factory
regulated to serve portions of approximately 7 g. To
change the grinding time, turn off the machine using
the 3-position switch (10).
Turn the plastic axle located on the underside of the
machine. If turned clockwise, the quantity of coffee
will be increased and if turned counter-clockwise,
the amount will be reduced. Fig. 6.
Turn the 3-position switch to position 1. Check that the amount of ground coffee is
correct. If not, repeat the operation.
Fig. 6
מטחנה ללא מחלק מנות איכותית כמו ה K3 היא המטחנה האולטימטיבית לבית במחיר הכי שפוי (יחסית) ברמה זו.
לגבי כיוון הטיימר, יש בורג בתחתית המטחנה (צריך להשכיב אותה על הצד) שבו אפשר לכוון את הטיימר.
קבל ציטוט מה MANUAL של המטחנה:
7.3. Coffee regulation for the Model K-3 Touch
The K-3 Touch model grinding time is factory
regulated to serve portions of approximately 7 g. To
change the grinding time, turn off the machine using
the 3-position switch (10).
Turn the plastic axle located on the underside of the
machine. If turned clockwise, the quantity of coffee
will be increased and if turned counter-clockwise,
the amount will be reduced. Fig. 6.
Turn the 3-position switch to position 1. Check that the amount of ground coffee is
correct. If not, repeat the operation.
Fig. 6
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מזל טוב - בחירה מצוינת.
יש שליטה על הטיימר בתחתית המטחנה. לא צריך להשכיב אותה אלא להרים קצת.
המשחק של הטיימר הוא מאוד רגיש אבל מסתדרים.
אם תלחץ פעמיים רצוף ייצאו 2 מנות.
יש שליטה על הטיימר בתחתית המטחנה. לא צריך להשכיב אותה אלא להרים קצת.
המשחק של הטיימר הוא מאוד רגיש אבל מסתדרים.
אם תלחץ פעמיים רצוף ייצאו 2 מנות.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
שוטים ראשונים מהמטחנה החדשה וידית הנייקד
תתחדש על המטחנה ,אתה תהנה ממנה.
לגבי הטיימר הקיים בה - השתמשתי בו כחודש וחצי ולבסוף עברתי לשליטה ידנית עם הסויץ.
ככל שהמכונה צוברת שימוש ושומן קפה משך הפעילות שנקבע בטיימר מתחיל לספק מנות קטנות יותר של קפה באותו פרק זמן שנקבע בהתחלה (כשהמכונה נקייה) .
מעבר לכך מטחנה פצצה.
לגבי הטיימר הקיים בה - השתמשתי בו כחודש וחצי ולבסוף עברתי לשליטה ידנית עם הסויץ.
ככל שהמכונה צוברת שימוש ושומן קפה משך הפעילות שנקבע בטיימר מתחיל לספק מנות קטנות יותר של קפה באותו פרק זמן שנקבע בהתחלה (כשהמכונה נקייה) .
מעבר לכך מטחנה פצצה.
קצת תמונות. חלקן באיכות לא מדהימה בלשון המעטה, למצלמה שלי יש בעיה להתפקס בצילומי תקריב, הרצפה עקומה, הנעלים לוחצות וכו'... אבל בכל זאת:
המטחנה:

הסט השלם:

המטחנה בפעולה. ניתן לראות את הגושים הקטנים שהיא מייצרת. כפי שאמרתי, הם נעלמים בקלילות ומאוד אווריריים, אין שום צורך בWDT:

המטחנה:

הסט השלם:

המטחנה בפעולה. ניתן לראות את הגושים הקטנים שהיא מייצרת. כפי שאמרתי, הם נעלמים בקלילות ומאוד אווריריים, אין שום צורך בWDT:

- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
דווקא מהתמונות נראה שצריך קצת WDT
- הזרימה מתחילה ומסתיימת קצת מהצד, לא מהמרכז
- הזרימה נראית לי קצת מהירה מדי, או שזה רק נראה כך? אולי תנסה טיפונת להקטין גובה טחינה?
- הזרימה מתחילה ומסתיימת קצת מהצד, לא מהמרכז
- הזרימה נראית לי קצת מהירה מדי, או שזה רק נראה כך? אולי תנסה טיפונת להקטין גובה טחינה?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
התמונות מטעות כרגיל.
הזרימה הרבה יותר דקה ממה שזה נראה כאן, והיא בדיוק באמצע החל מהשנייה השלישית בערך לזרימה ועד הסוף. מה שאתה רואה בתמונה הראשונה זה הקונוס בראשית היווצרותו. יש ריקוד סיבובי קטן, ואז הוא נוצר. זהה לכל סרטון נייקד שראיתי אי פעם...
השוויתי זרימה עם כל מיני שיטות, החל מWDT פשוט עם קיסם, ועד לטחינה לכלי נפרד לחלוטין, ערבוב והעמסה בידית. השוויתי רמות דחיסה שונות וכו'.. קיבלתי תוצאה זהה בכל פעם.
קרה לי פעם שפישלתי בדחיסה, והעוגייה היתה עקומה, ראו את זה מצויין בזרימה. לא היה באמצע, היה צד אחד בלונדיני לחלוטין וצד שני כהה.
הזרימה הרבה יותר דקה ממה שזה נראה כאן, והיא בדיוק באמצע החל מהשנייה השלישית בערך לזרימה ועד הסוף. מה שאתה רואה בתמונה הראשונה זה הקונוס בראשית היווצרותו. יש ריקוד סיבובי קטן, ואז הוא נוצר. זהה לכל סרטון נייקד שראיתי אי פעם...
השוויתי זרימה עם כל מיני שיטות, החל מWDT פשוט עם קיסם, ועד לטחינה לכלי נפרד לחלוטין, ערבוב והעמסה בידית. השוויתי רמות דחיסה שונות וכו'.. קיבלתי תוצאה זהה בכל פעם.
קרה לי פעם שפישלתי בדחיסה, והעוגייה היתה עקומה, ראו את זה מצויין בזרימה. לא היה באמצע, היה צד אחד בלונדיני לחלוטין וצד שני כהה.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אהה.. אז הזרימה היא רק מההתחלה? כי התמונה השלישית נראית כאילו שהיא מהסוף.
בכל אופן - זה נראה לי כמו משפך קצת גדול מדי. כמה זמן לוקח ל-45 מ"ל? (אני מניח שזה ריסטרטו
)
בכל אופן - זה נראה לי כמו משפך קצת גדול מדי. כמה זמן לוקח ל-45 מ"ל? (אני מניח שזה ריסטרטו
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
תמונות לא רעות בכלל, תפסיק להתנצל...
תשמע קודם כל המטחנה בכסוף הרבה יותר יפה ממה שחשבתי ומתאימה בול לצ'מבלי. שנית נראה שהיא מגיישת מעט יותר ממה שאני זוכר מהמטחנה של עופר אבל עדיין זה נראה יחסית פלאפי ואני מניח שעם מספר נקישות מרבית הגושים יתפרקו.
מסכים עם מוטי לגבי מהירות הזרימה, נראה שצריך להוריד טיפה לכיוון הדק...
תשמע קודם כל המטחנה בכסוף הרבה יותר יפה ממה שחשבתי ומתאימה בול לצ'מבלי. שנית נראה שהיא מגיישת מעט יותר ממה שאני זוכר מהמטחנה של עופר אבל עדיין זה נראה יחסית פלאפי ואני מניח שעם מספר נקישות מרבית הגושים יתפרקו.
מסכים עם מוטי לגבי מהירות הזרימה, נראה שצריך להוריד טיפה לכיוון הדק...