התלבטות בין 3 מפרטים לרסיבר קיים, מתחנן לייעוץ מקצועי :)

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
skitz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 114
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

תקשיבו חברה, אני בלבטים מתסכלים במיוחד כי אני לא יכול ללכת לשמוע את המערכת עקב מגבלות זמן מרחק שחבל לפרט עליהן יותר מדי, לכן אהיה חייב להזמין אונליין והמצב הוא כזה,
כרגע יש לי רסיבר פשט אך יעיל jvc rx5062, ובמחסן יושבים לי זוג מדפיים mission 700 שהבנתי שהם לא רעים בכלל.
יש לי תקציב של כ3500 אולי טיפונת יותר בשביל רמקולים שייצרו לי את המפרט הטוב ביותר עבור קולנוע ביתי וגם מוזיקה מדי פעם, מאוד חשוב לי שיהיה באס איכותי!
אז ההתלבטות היא כזו:

מפרט 1-
לשלב את המדפיים של mission יחד עם רצפתיים polkaudio R50 שנכנסים לתקציב ויש עליהם ביקורות לא רעות,
להוסיף (בתקווה שיספיק הכסף) סאב איכותי של מורל, אולי ה 10 אינצ' שלהם.
וככה יש לי 2 רצפתיים, 2 מדפיים, וסאב.

מפרט 2-
לוותר על סאב ע"י קנייה של 2 רצפתיים VE12F Cerwin Vega
לשלב אותם עם המדפיים שלי, ככה לא יחסר לי באס ובכל זאת אקבל סאונד היקפי.
הבעיה שאני לא יודע כמה עכבה יש לסרווין ואני לא יודע אם אפשר לשלב אותם עם המדפיים שיש להם 8 אום.
או שבכלל אם הם יתאימו לרסיבר הזה 5x100

מפרט 3-
פשוט ללכת על סאטלייטים, של bose או מורל, ולהשאיר את המדפיים שלי במחסן.
זה היה הרעיון ההתחלתי שלי אבל הרבה אנשים אמרו לי שהסאב של בוס לא חזק מספיק,
וכשרציתי לקנות מורל אמרו לי שסאטלייטים בכללי לא חזקים מספיק.

עכשיו כשאתם יודעים כל מה שבראש ובכיס שלי, אני אשמח לכמה עצות מחברה מקצועיים שיעזרו לי כי ממש מתסכל שלא ייצא לי לשמוע את המערכת לפני אז אני קונה על סמך עצות שלכם וביקורות.
תודה רבה חברה..

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7400
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #2 

מה זה עכבה ? מה אום 8 ? אום שמום שטויות שאחד מכניס לשני בראש אנחנו לא שומעים שום הבדל בשמיעה חוץ מרמקול לרמקול שמחליפים לנו בחנויות לענייננו תבדוק את הסט של וורפידייל דיאמונד 9 צריך להיות בתקציב שלך אם הסאב

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #3 

שלום,
היות וציינת שהשימוש העיקרי הוא לק"ב (סרטים) אז עדיף לך לא לוותר על סאב. יש מעט רמקולים רצפתיים שמסוגלים לתת את החוויה שסאב נותן.

אתה יכול בשקט להשתמש ב mission 700 כאחוריים. אני מקווה שהם במצב תקין...תבדוק שאין סדקים בממברנות ושהגומי לא יבש.
לדעתי סטליטים לא ייתנו לך יותר.

בהזדמנות תחליף את הרסיבר שלך. אם אתה אוהב לשמוע חזק אני צופה שהרסיבר הזה יעשה לך בעיות.
עשה חיפוש בפורום ותגלה שהיו לגביו לא מעט תלונות.

ארז

skitz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

עופרפולק כתב:מה זה עכבה ? מה אום 8 ? אום שמום שטויות שאחד מכניס לשני בראש אנחנו לא שומעים שום הבדל בשמיעה חוץ מרמקול לרמקול שמחליפים לנו בחנויות לענייננו תבדוק את הסט של וורפידייל דיאמונד 9 צריך להיות בתקציב שלך אם הסאב[/quote

אני כותב כמו שכתוב במפרט לא שיניתי חצי מילה, והוורפידיל נכנסים רק ה8.4, ה9.5 יחד עם סאב כבר מחוץ לתקציב.
האם הם עדיפים על הpolkaudio r50 ? או על הסרווין ווגה? למרות שהם עולים הרבה פחות.

ולחני, תודה רבה על העזרה, אני אכן מתכוון להחליף רסיבר אבל זה יהיה רק בעוד כמה וכמה חדשים לא בזמן הקרוב, נכון לעכשיו מתאפשר לי להחליף רמקולים בלבד.
...

Rainbow
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 422
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #5 

skitz כתב: מאוד חשוב לי שיהיה באס איכותי!
מפרט 1-
לשלב את המדפיים של mission יחד עם רצפתיים polkaudio R50 שנכנסים לתקציב ויש עליהם ביקורות לא רעות,
להוסיף (בתקווה שיספיק הכסף) סאב איכותי של מורל, אולי ה 10 אינצ' שלהם.
וככה יש לי 2 רצפתיים, 2 מדפיים, וסאב.

מפרט 2-
לוותר על סאב ע"י קנייה של 2 רצפתיים VE12F Cerwin Vega
לשלב אותם עם המדפיים שלי, ככה לא יחסר לי באס ובכל זאת אקבל סאונד היקפי.
הבעיה שאני לא יודע כמה עכבה יש לסרווין ואני לא יודע אם אפשר לשלב אותם עם המדפיים שיש להם 8 אום.

...
מה ההגדרה שלך לבאס איכותי?
אם אתה מחפש הרבה באס ,המפרט השני יכול להתאים לך יופי.
אני הייתי בודק את האופציה של המפרט הראשון + סאב טוב.

skitz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

חברה מה אתם חושבים על רמקולים מתצוגה עם אחריות שנה?? יש לי הזדמנות בחצי מחיר ומבאס אותי שזה מתצוגה ואולי קרעו אותם בחנות או שהם עבדו המון שעות

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #7 

להבנתי, רמקול שהפעילו אותו עדיף על פני רמקול שהיה בתצוגה ולא עבד.
יש חלקים גמישים או אלסטיים שנשמרים יותר טוב כאשר מידי פעם הם בפעולה - ממברנות, גומיות.

שלא כמו מסכים דקים, שנחלשים עם הזמן ויש להם אורך חיים שנמדד בשעות פעולה, לדעתי ברמקולים זה לא כך.

אשמח להתעדכן אם אני טועה.

ארז

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #8 

שכח מהמפרטים - קח את ה-3,500 ש"ח וקנה רסיבר כמו שצריך
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

skitz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

danlior כתב:שכח מהמפרטים - קח את ה-3,500 ש"ח וקנה רסיבר כמו שצריך
...
ואחבר אותו למיקרוגל....

בכל אופן רציתי לשתף עכשיו חזרתי מטיול קטן עם החברה וסתם נכנסו לחנות חשמל שנקרתה בדרכנוף
לא היה מבחר בכלל אבל שמעתי כל מה שיכלתי על רסיבר של הרמן קרדון,
ה ve12 של סרווין ווגה פשוט אכזבו בצורה חד משמעית, גם באס לא היה להם משום מה, כנראה היה צריך שם כמה כיוונונים.
שמעתי את המוניטור 50 של פולק שנשמעו לי נחמד מאוד! והוצעו לי במחיר מדהים של 1800 ש"ח כי זה הפריט האחרון שנשאר להם.
הדגם שבאמת גרם לי להבין איכות מהי זה ה rm8000 של פולק, שמשום מה לא מצאתי עליו מידע בעברית בשום מקום!!! הציעו לי אותו ב3500 זוג רצפתיים, הם נשמעו כל כך עמוקים ואמיתיים לעומת המוניטור 50 שנשמעו מעט פלסטיים לידם.

אעדכן גם שהתקציב גדל, אני כנראה אקנה רסיבר ב1500-2000 אשמח לשמוע הצעות.
סאב מצאתי אחד של פולק מתצוגה ב1000 שקל ואני כנראה אקח אות כי ממש חשוב לי הבאס.
כעת מה שנותר זה לבחור רצפתיים, הציעו לי את ה cls10 של סרווין במחיר מצויין של 2400 ש"ח מתצוגה גם כן, ולמרות שהתאכזבתי מהסרווין ששמעתי היום אני מאמין שהדגם הנ"ל לא יאכזב כי הביקורות עליו ממש טובות, האם למישהו יש נסיון איתו? והאם יש הצעות טובות יותר בסכום של עד 2500 ש"ח?
למרות שהמוניטור 50 הוצעו במחיר מפתה אני לא שלם עם איך שהם נשמעו, ה rm8000 פשוט היו הרבה יותר חמים וטובים וזה הסגנון שאני מחפש.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

אתה גם יכול לחבר את הרמקולים שתקנה למיקרוגל, הוא עדיין ישמע טוב יותר מה-JVC שלך.

הסוד בהרכבת מערכת זה לעשות את זה נכון ובשלבים. קנה רסיבר טוב ב-3,000 ש"ח והישאר עם הרמקולים הישנים שלך עד שתוכל לקנות טובים יותר.

skitz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

danlior כתב:אתה גם יכול לחבר את הרמקולים שתקנה למיקרוגל, הוא עדיין ישמע טוב יותר מה-JVC שלך.

הסוד בהרכבת מערכת זה לעשות את זה נכון ובשלבים. קנה רסיבר טוב ב-3,000 ש"ח והישאר עם הרמקולים הישנים שלך עד שתוכל לקנות טובים יותר.
...
שנינו יודעים שזה סתם ויכוח על מנת להוכיח טענה שספק אם היא נכונה.
אני בטוח במיליון אחוז שלחבר רמקולים טובים לרסיבר שיש לי יפיק תוצאה פי 10 יותר טובה מלח ר את הרמקולים שיש לי עכשיו לרסיבר טוב. אבל אין ויכוח לגבי איכות הרסיבר אני מסכים איתך ואם תראה את העדכון שלי מאתמול תראה שהוספתי קצת כסף לקניית רסיבר חדש ברמה ממוצעת פלוס זה אמור להספיק. יש לך המלצות אולי?

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

skitz ידידי,

רק שתבין, כל הויכוחים בין מה יותר טוב ימאהה, אונקיו, פיוניר וכו הם ויכוחים לגיטימים והתשובה עלייהם סובייקטיבית ותלויה בטעמו של המשתמש, הרמקולים וצורת השימוש. הרסיבר של JVC נמצא מחוץ לקבוצה הזו ולדיון מסוג זה מכיוון שההגברה שלו היא בכלל לא הגברה טרנזיסטורית אלא פשוט מבוססת על ג'וק שמעלה את המתח. רסיבר כזה ראוןי לסט רמקולים של פירלס שנמכרים באלף ש"ח ולא יותר מכך.

ברכותיי על זה שהחלטת לשדרג את הרסיבר והייתי מייעץ לך להתמקד בו כשלב ראשון. איזה רסיבר תלוי ברמקולים אותם תחילט לרכוש גם אם לא בשלב הראשון.

CRAZYDIAMOND
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1634
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #13 

אני מסכים עם danlior היה לי רסיבר דומה של JVC רק קצת יותר ישן בסדרה - דגם 5022 ושנאתי כל רגע ששמעתי מוזיקה איתו או ראיתי סרטים בעזרתו, לא משנה שחוברו טליו רמקולים ***, זה לא עזר זה רסיבר גרוע שעלה לי 200 דולר בדיוטי פרי ולפי דעתי שווה הרבה פחות.

skitz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

דנילור,

לא ידעתי את מה שאמרת על ה׳ jjvc. אבל כן ידעתי שהוא גרוע פשוט לא ידעתי למה. בכל אופן כעת אני רוכש סאב פולק psw10 כיוון שהוצע לי במחיר ממש משתלם, אליו אצטרך להוסיף ברצפתיים וברסיבר תואם, יש איזהו צמד רסיבר/רצפתיים שהולך טוב ביחד בסכום של עד 4500 ש״ח? בהנחה שכבר יש סאב באס ברמקולים לא מהווה שיקול אלא שאר הפרמטרים.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

קנה רסיבר במלוא התקציב שלך וחבר את המישיון 700 שיש לך עד שתגייס כסף לרמקולים חדשים.

skitz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

danlior כתב:קנה רסיבר במלוא התקציב שלך וחבר את המישיון 700 שיש לך עד שתגייס כסף לרמקולים חדשים.
...
שמע אחי,
אתה יכול להרוס משפחות אתה...
חחח לא מסתדר לי לשלם על מערכת יותר מאשר על מקרר תנור וספה ביחד,
אני חושב ש1500-2000 זה סכום יפה מאוד למגבר, אומנם לא היי אנד וגם לא קרוב אבל שמעתי כמה רסיברים איכותיים מאוד במחיר הזה גם של דנון גם של ימהה,
מבחינתי ההתלבטות היא איזה רצפתיים לשדך לאיזה רסיבר, יש לי את ה cls10 של סרווין במחיר הזדמנות וישאר לי 2000 שקל לרסיבר, אני רק מפחד כי עוד לא יצא לי לשמוע אותם...ומה ve12 שכן יצא לי לשמוע ממש התאכזבתי.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

ה-CLS10 רמקולים מצויינים. לך ושמע אותם. אם תלך עליהם, אמצא לך רסיבר מתאים. האם חשובים לך הפורמטים החדשים? מיתוג HDMI?

skitz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

danlior כתב:ה-CLS10 רמקולים מצויינים. לך ושמע אותם. אם תלך עליהם, אמצא לך רסיבר מתאים. האם חשובים לך הפורמטים החדשים? מיתוג HDMI?
...
כן אתה ממליץ עליהם? כי הם היו הבחירה הראשונה שרציתי לבדוק אבל אחרי ששמעתי את ה ve12 ממש ירד לי החשק מהחברה הזו,
בכל אופן אני אלך לשמוע אותם עוד השבוע אני מקווה, יש לך שם של רסיבר שיכול ללכת איתם טוב בתקציב שלי כדי שאוכל לבקש בחנות לשמוע אותם יחד?
לגבי הפורמטים החדשים, בכנות אני לא כל כך מבין בזה, מה שכן אני אגיד לך שאני עובד עם מקרן hd ומחבר אותו לממיר hd של יס, בחימור hdmi אבל לא כל כך משנה לי לחבר אותו לממיר או לרסיבר. אלא אם כן יש לי סיבה לעשות את זה ואני לא יודע עליה.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #19 

זה הרסיבר שבתקציב שלך הכי טוב ילך עם ה-CLS10

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=737878

זה "מחיר מדבקה" בפועל תוכל להשיג אותו בכ-2,000 ש"ח

ואם בכל זאת תסכים לעשות מאמץ, הנה הרסיבר עבורך, מחיר בפועל, קצת פחות מ-2,500 ש"ח

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=715027

skitz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

danlior כתב:זה הרסיבר שבתקציב שלך הכי טוב ילך עם ה-CLS10

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=737878

זה "מחיר מדבקה" בפועל תוכל להשיג אותו בכ-2,000 ש"ח

ואם בכל זאת תסכים לעשות מאמץ, הנה הרסיבר עבורך, מחיר בפועל, קצת פחות מ-2,500 ש"ח

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=715027
...
תוכל להסביר לי מה ההבדל בין השניים? אני מוכן להשקיע בשני אבל לא כל כך הבנתי מה המפרט שלו, כמה ערוצים הוא ומה ההספק לכל ערוץ? ואיפה אוכל להשיג אותו במחיר טוב לפי דעתך?
דרך אגב תודה רבה על כל העזרה מעריך את זה מאוד!

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”