השקעתי בזה מספר שעות טובות ואני חושב עכשיו שכל בחירה שעשיתי היא נכונה עבור הצרכים שלי.
אני רושם את זה כאן כדי שאחרים יוכלו להשתמש (ואולי תוסיפו למפרטים המומלצים)
מפרט מחשב 21/5/10 - תקציב כ-3,000 ש"ח
מעבד : כ-335 ש"ח
Athlon II x2 Dual Core 250 3.0Ghz Socket AM3 Tray
מעבד מעט יותר חזק מהמקביל האינטלי - E5200 (לפי CPU CHARTS של PassMark).
הגעתי למסקנה שאין צורך בטרפיל או קואד צאנ'ל מכיוון שזה לא פרקטי עבור מחשב סלוני אלא עבור מחשב שיודע להשתמש בליבות הללו בלבד (משחקים/תוכנות מתקדמות/תכנות)
בגירסת TRAY בגלל שאנחנו הולכים להשקיט אותו לגמרי עם מאוורר למעבד
מאוורר למעבד
Scythe Big Shuriken Rev 2
זה היטסינק שיכול לעבוד עם מאוורר או ללא. הוא יקר אבל אם שקט זה מה שחשוב לכם, מאוד מומלץ
לוח אם:כ-450 ש"ח
MA-785GMT-UD2H
בעל כרטיס מסך מובנה חזק HD4200 שתומך בהרצת סרטי HD ללא מאמץ מצד המעבד. עבור מחשב סלוני אני לא רואה סיבה למה לקנות כרטיס מסך מכיוון שהתמיכה החומרתית הזו זה משהו מעולה שאתם מקבלים. תמורה הכי שווה עבור הכסף.
יש לוח אם דומה שהסיומת שלו זה US2H שהזכרון שם הוא מסוג DDR2. בגלל שהתוספת במחיר לא גדולה החלטתי לקחת את UD2H שתומך ב-DDR3
זיכרון:כ-360 ש"ח
ספציפית מה שקניתי היה JetRam Transcend 1GB DDR3 1333mhz X2
אין צורך ביותר מ-2 גיגה זיכרון עבור מחשב סלוני.
הלוח אם תומך ב - DDR3 אבל ב-DUAL CHANNEL כלומר יש עדיפות לשני סטיקים וזה מה שעשיתי... לא מפסידים יותר מדי אם קונים סטיק אחד של שני גיגה, בעיקר אם אתם חושבים שאולי תרצו לשדרג לעוד בעתיד. אבל אם אתם משוכנעים שאין לכם צרכים מיוחדים- עדיף לקנות בשני סטיקים
לגבי זיכרון ההמלצה שלי אליכם היא לקנות מחברה מוכרת, ואל תתייחסו ל-kingston כחברה מוכרת. ועם תזמונים נורמליים, בזכרון שקניתי התזמונים הם 9-9-9-24
הארדיסק:כ-560 ש"ח
Caviar Green 1.5TB IntelliPower 64MB SATA II WD15EARS
שימו לב : 64MB CACHE אומר שלא ניתן להשתמש ב windows xp. נשמע מוזר אבל ככה זה.
זהו דיסק שיש לו רק 5400RPM אבל מבחינת שקטות וחום - הוא מצטיין. מבחינת ביצועים הוא משתווה להארדיסקים של 7200RPM מדור אחד קודם בגדלים של 500GB. זה סדרה טובה של הארדיסקים ובחרתי את זה בגודל המתאים לי. עם הכרטיס טלויזיה אני אקליט תכנים, ואני אוריד סרטי HD ולכן הגודל 1.5TB נבחר.
כרטיס טלויזיה:כ-400 ש"ח
בפורום ממליצים על כרטיס של חברת הפוג'י HVR1700 שעולה כ-580ש"ח אבל הסבירו לי שאם אין לכם צורך במערכת הפעלה 64bit ואתם לא צריכים תמיכה ב DVB-T אז אפשר לקחת את:
Happuage PVR 150 MCE
המשמעות של האותיות MCE זה שזה כולל שלט של מדיה סנטר. בנוסף - זה כולל IR BLASTER שמשמש להחלפת ערוצים בממיר באמצעות השלט של הכרטיס טלויזיה.
שני הכרטיסים הנ"ל תומכים בקידוד MPEG2 חומרה כלומר הם מורידים את המעמס על המעבד וזה חשוב.
מארז:כ-340 ש"ח
Antec Sonata III
בחרתי במארז עומד בניגוד לרוב האנשים שמחפשים מארז שוכב עבור הסלון. טעם אישי.
אני חושב שהמארז הזה מאוד יפה והתכונה לפיה ANTEC מוכרים אותו היא - super silent... אז תעשו את השיקול בעצמכם. אם הייתי צריך לקנות מארז שוכב הייתי הולך על antec NSK 2480 שכולל גם ספק.
ספק:כ-390 ש"ח
Enermax MODU82+ 425W ACTIVE PFC 12cm Fan
ספק מעולה של החברה הטובה ביותר בספקים אנרמקס.
ספק מודולי כלומר כבלים שלא צריך - נשארים בחוץ וזה טוב כי אין לנו כרטיס מסך וכתוצאה מכך נוכל להוציא את הכבל הזה החוצה. עוזר מבחינת חום וזרימת אוויר במארז.
ספק בעל נצילות 82%+ מאוד יעיל בחשמל, חסכוני
יש לי את הספק הזה במחשב שלי בבית היום, והוא שקט ממש!! באמת ספק איכותי אם אתם יכולים להוציא את הסכום
צורב:כ-140 ש"ח
DVDRW LG GH22NS x22 Black Sata
חשוב לבחור צבע שמתאים למחשב...
וזה הכל... ממליץ על LG
זהו צורב DVD ולא קורא BLURAY - אם יש צורך, תיעזרו בפורום.
סה"כ יוצא בסביבות ה-3,000 ש"ח כשקניתי את זה באייבורי.
נכון שיש חלקים שאפשר לחסוך בהם כמו ספק, מארז, מאוורר למעבד אבל אם השקט חשוב לכם.. צריך לשלם
תודה מיוחדת לחבר הפורום
staticx אתה מקור מידע מהלך ואני מודה לך רבות.
חלק רב מההחלטות שביצעתי - עשיתי בזכותו