שאלה לגבי תכנת VLC ודולבי דיגיטל - AC3
-
molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7040
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
שלום לכולם
שאלת המשך לשאלה ששאלתי לפני כשבועיים לגבי פס קול
כשאני מנגן סרט ב VLC פס הקול אינו עובר למגבר כ AC3 אלא כסטראו רגיל
כאשא אני מנגן את אותו סרט במדיה פלייר הוא עובר כ AC3
שאלתי היא האם אפשר לנגן AC3 עם תכנת ה VLC ואם כן מה אני צריך לעשות על מנת לאפשר את האופציה
תודה רבה ושבת שלום
molvy
שאלת המשך לשאלה ששאלתי לפני כשבועיים לגבי פס קול
כשאני מנגן סרט ב VLC פס הקול אינו עובר למגבר כ AC3 אלא כסטראו רגיל
כאשא אני מנגן את אותו סרט במדיה פלייר הוא עובר כ AC3
שאלתי היא האם אפשר לנגן AC3 עם תכנת ה VLC ואם כן מה אני צריך לעשות על מנת לאפשר את האופציה
תודה רבה ושבת שלום
molvy
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
תסמן ב-Audio את הריבוע Use SPDIF when possible. זה אמור לעבוד.
אבל מומלץ לשקול נגנים אחרים כמו ה-MPC HC שהם טובים יותר.
אבל מומלץ לשקול נגנים אחרים כמו ה-MPC HC שהם טובים יותר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
molvy
- חבר במועדון HT

תודה על התשובה
אכן ה MPC HC הוא הנגן שמשמש אותי בשימוש השוטף.
יש סרטים שאנ י לא מצליח לשמוע את פס הקול ( הוא מקוטע כחצי שניה שומעים וחצי שניה לא) והיה נדמה לי שהבעיה בנגן ולכן ניסיתי את ה VLC
יש מצב שהבעיה היא ברסיבר שלי למרות שבסרטים שאני לא מצלחי לשמוע, האודיו מזדהה ברסיבר כדולבי דיגיטל
יש למישהו רעיון איך לבדוק אם זה הרסיבר או הנגן/מחשב?
אני די מיואש מלמצוא פיתרון לבעיה בכוחות עצמי
תודה ושבת שלום
molvy
אכן ה MPC HC הוא הנגן שמשמש אותי בשימוש השוטף.
יש סרטים שאנ י לא מצליח לשמוע את פס הקול ( הוא מקוטע כחצי שניה שומעים וחצי שניה לא) והיה נדמה לי שהבעיה בנגן ולכן ניסיתי את ה VLC
יש מצב שהבעיה היא ברסיבר שלי למרות שבסרטים שאני לא מצלחי לשמוע, האודיו מזדהה ברסיבר כדולבי דיגיטל
יש למישהו רעיון איך לבדוק אם זה הרסיבר או הנגן/מחשב?
אני די מיואש מלמצוא פיתרון לבעיה בכוחות עצמי
תודה ושבת שלום
molvy
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לי זה נשמע כמו הגדרות לא נכונות. זה לא בגלל הרסיבר.
האם התקנת את ה-MPC HC על פי המדריך המהיר לצפייה בתכני HD? איזה עוד מקודדים או חבילות מקודדים מותקנים לך במערכת ההפעלה?
האם התקנת את ה-MPC HC על פי המדריך המהיר לצפייה בתכני HD? איזה עוד מקודדים או חבילות מקודדים מותקנים לך במערכת ההפעלה?
-
molvy
- חבר במועדון HT

דבר ראשון תודה רבה על התשובות
אני בהחלט לא מקצוען אבל הנושא משמש אצלי תחביב ולפני כחודש רכשתי מקרן Panasonic PTAE4000U ואז נחשפתי לעומק שיש בנושא הפורמטים השונים וקידודי הקול השונים, ואני די מנסה לגשש את דרכי בנבכי הנושא החדש. לאחר שאתגבר על בעיות הפורמטים אתחיל לשאול בוודאי על נושא הממשק למחשב עבור ניגון ובחירת הסרטים. יש לי מחשב נוסף המיועד למוזיקה בלבד ובו אני משתמש בתכנת I-Tunes לבחירה וניגון של המוזיקה אני מבין שיש תכנות דומות לנגינת סרטי 1080P אבל כמו שארתי אגיע לגשר ואנסה לעבור אותו.
אני בהחלט חושב שאני חובבן ברמה די סבירה והרשה לי להחמיא לאתר שלכם למיקצועיות ולהנאה מהתחביב
ובכן
ניסיתי לעקוב אחרי המדריך המהיר אבל לגרסאת MPC HC שמותקנת אצלי (1.3.1774.0) אין חלק מהאופציות שיש במדריך כך שאני לא יכול לאמר שההתקנה אכן נאמנה למדריך במאה אחוז
אני משתמש בחבילת הקודקים K-Lite
אני אשוב ואנסה לעקוב אחרי המדריך ואשמח אם תוכל לתת לי כוון היכן לרכז מאמצים
שוב תודה
molvy
אני בהחלט לא מקצוען אבל הנושא משמש אצלי תחביב ולפני כחודש רכשתי מקרן Panasonic PTAE4000U ואז נחשפתי לעומק שיש בנושא הפורמטים השונים וקידודי הקול השונים, ואני די מנסה לגשש את דרכי בנבכי הנושא החדש. לאחר שאתגבר על בעיות הפורמטים אתחיל לשאול בוודאי על נושא הממשק למחשב עבור ניגון ובחירת הסרטים. יש לי מחשב נוסף המיועד למוזיקה בלבד ובו אני משתמש בתכנת I-Tunes לבחירה וניגון של המוזיקה אני מבין שיש תכנות דומות לנגינת סרטי 1080P אבל כמו שארתי אגיע לגשר ואנסה לעבור אותו.
אני בהחלט חושב שאני חובבן ברמה די סבירה והרשה לי להחמיא לאתר שלכם למיקצועיות ולהנאה מהתחביב
ובכן
ניסיתי לעקוב אחרי המדריך המהיר אבל לגרסאת MPC HC שמותקנת אצלי (1.3.1774.0) אין חלק מהאופציות שיש במדריך כך שאני לא יכול לאמר שההתקנה אכן נאמנה למדריך במאה אחוז
אני משתמש בחבילת הקודקים K-Lite
אני אשוב ואנסה לעקוב אחרי המדריך ואשמח אם תוכל לתת לי כוון היכן לרכז מאמצים
שוב תודה
molvy
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מומלץ מאוד להסיר K-Lite ולהתקין במקומה את חבילת המקודדים המינימליסטית Shark007. תוריד כמובן את הגירסה המתאימה למערכת ההפעלה שלך.
מנסיון שלי להגדרת רסיבר ישן של חבר מומלץ שתבדוק אם הרסיבר שלך תומך DTS.
ישנם רסיברים ישנים שתומכים רק ב- Dolby Digital 5.1 מה שנקרא (אם אני לא טועה) AC3 ולא תומכים בDTS.
הסרטים שמופצים ברשת בד"כ מכילים אודיו רב ערוצי באחד מהפורמטים האלה.
ניתן לבדוק איזה פורמט נמצא בסרט בעזרת MediaInfo Lite הנכללת בחבילה K-LITE בגרסת ה- Standard
וניתן להורידה גם מ http://fileforum.betanews.com/detail/Me ... 83386892/1
תקרא גם את המדריך המעולה הזה ותגדיר את ffdshow audio decoder בהתאם.
http://www.hometheater.co.il/p-1.article01366
מהנסיון שלי ההגדרות החשובות של ffdshow audio decoder במקרה והרסיבר שלך אינו תומך בDTS הם:
לסמן את התווית MIXER ולבחור תצורה של 5 רמקולים ולסמן וי בLFE.
לסמן את התווית RESAMPLE ולבצע RESAMPLE ל48000.
בתווית OUTPUT לסמן Pass-through לAC3 ולוודא שלא מסומן DTS.
ובנוסף בתווית OUTPUT לבחור AC3 S/PDIF encode mode .
ניתן לבחור לקודד רק זרמי 5.1 אם אתה רוצה שסרטים עם אודיו דו-ערוצי ישמעו ב-2 רמקולים בלבד.
אלה המלצות בלבד, קרא קודם את המדריך.
ישנם רסיברים ישנים שתומכים רק ב- Dolby Digital 5.1 מה שנקרא (אם אני לא טועה) AC3 ולא תומכים בDTS.
הסרטים שמופצים ברשת בד"כ מכילים אודיו רב ערוצי באחד מהפורמטים האלה.
ניתן לבדוק איזה פורמט נמצא בסרט בעזרת MediaInfo Lite הנכללת בחבילה K-LITE בגרסת ה- Standard
וניתן להורידה גם מ http://fileforum.betanews.com/detail/Me ... 83386892/1
תקרא גם את המדריך המעולה הזה ותגדיר את ffdshow audio decoder בהתאם.
http://www.hometheater.co.il/p-1.article01366
מהנסיון שלי ההגדרות החשובות של ffdshow audio decoder במקרה והרסיבר שלך אינו תומך בDTS הם:
לסמן את התווית MIXER ולבחור תצורה של 5 רמקולים ולסמן וי בLFE.
לסמן את התווית RESAMPLE ולבצע RESAMPLE ל48000.
בתווית OUTPUT לסמן Pass-through לAC3 ולוודא שלא מסומן DTS.
ובנוסף בתווית OUTPUT לבחור AC3 S/PDIF encode mode .
ניתן לבחור לקודד רק זרמי 5.1 אם אתה רוצה שסרטים עם אודיו דו-ערוצי ישמעו ב-2 רמקולים בלבד.
אלה המלצות בלבד, קרא קודם את המדריך.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אני ממליץ לא להתקין כלל K-LITE, ואם יש, אז להסיר.
-
molvy
- חבר במועדון HT

שבוע טוב לכולם
ביליתי סוף שבוע קסום ליד המחשב והמקרן בנסיונות להבין מה לעשות ומה אני לא עושה טוב ולנסות לראות סוף סוף סרט 1080P עם שמע כמו שצריך חובה עלי לומר שמזמן לא חוויתי תיסכול כל כך עמוק בעבודה עם המחשב אולי מאז שניסיתי להתקין מדפסת על חלונות ויסטה ומערכת ההפעלה התעקשה להתקין למדפסת דרייבר שאינו שייך למדפסת המותקנת כלל ועיקר
ובכן....
שמעתי בעצת pixies ו.....
הסרתי את ה K-LITE
התקנתי את Shark007
קינפגתי את MPC HC על פי המדריך המהיר לצפייה בתכני HD
ופה התחילו הבעיות היותר חמורות המגבר שלי נאלם דום ולא ניגן או יותר נכון לא השמיע אף לא קבצי מוזיקה שלא לדבר על פסי קול של הסרטים כל נסיונות הקינפוג של Shark007 העלו חרס ולא הצלחתי להביא את המערכת לנגן אפילו את התקווה המגבר היה מזהה את האודיו כדולבי דיגיטל אבל השתיקה היתה מאוד רועמת עד כדי שחשבתי שמישהו ניתק את כל הרמקולים
כך שממש לא ראיתי מוצא כל שהוא ופניתי למומחה גדול ממני למחשבים משמע לבן שלי ואם אני מחפש נקודה אופטימית בסאגה שעברה עלי בסוף השבוע זה זמן האיכות שביליתי עם בני מול המקלדת ומסך המקרן בנסיונות אין ספור למצוא את המתכון שיניב שמע מקבצי ה1080P על כל פורמטיו המרובים. לא ראינו ברכה במעשי ידינו בהקלדותינו ובהקלקותיינו המערכת עמדה בסירובה לפצות פה או יותר נכון רמקול ולהשמיע קול כל שהוא.
בסופו של דבר נפלה החלטה שבשלב זה אנו חוזרים למקורות הורדנו את ה- Shark007 והתקינונו מחדש את ה- K-LITE והסרטים שהתנגנו קודם מתנגנים עכשיו הסרטים שלא התנגנו קודם עדיין עומדים בסירובם להתנגן אבל עכשיו קבצי MP3 לא מצליחים להתנגן ולא נשמעים ברחבי החדר עקב סירוב מוחלט של המחשב על כל נגניו להשמיע סטיריאו רגיל
הייתי שמח לומר שאני חש עכשיו מאוד מאותגר לפצח את חידת האודיו במערכת הקולנוע שלי אבל האמת חייבת להאמר אני יותר צמא לראות סרטים מאשר להתמודד מול המערה הלא נפתחת של "חלונות שבע וארבעים הקודקים".
מישהו יודע למה החליפו את הסיסמא של "Open Sesame" ומה הסיסמא החדשה??
תודה רבה
molvy
ביליתי סוף שבוע קסום ליד המחשב והמקרן בנסיונות להבין מה לעשות ומה אני לא עושה טוב ולנסות לראות סוף סוף סרט 1080P עם שמע כמו שצריך חובה עלי לומר שמזמן לא חוויתי תיסכול כל כך עמוק בעבודה עם המחשב אולי מאז שניסיתי להתקין מדפסת על חלונות ויסטה ומערכת ההפעלה התעקשה להתקין למדפסת דרייבר שאינו שייך למדפסת המותקנת כלל ועיקר
ובכן....
שמעתי בעצת pixies ו.....
הסרתי את ה K-LITE
התקנתי את Shark007
קינפגתי את MPC HC על פי המדריך המהיר לצפייה בתכני HD
ופה התחילו הבעיות היותר חמורות המגבר שלי נאלם דום ולא ניגן או יותר נכון לא השמיע אף לא קבצי מוזיקה שלא לדבר על פסי קול של הסרטים כל נסיונות הקינפוג של Shark007 העלו חרס ולא הצלחתי להביא את המערכת לנגן אפילו את התקווה המגבר היה מזהה את האודיו כדולבי דיגיטל אבל השתיקה היתה מאוד רועמת עד כדי שחשבתי שמישהו ניתק את כל הרמקולים
כך שממש לא ראיתי מוצא כל שהוא ופניתי למומחה גדול ממני למחשבים משמע לבן שלי ואם אני מחפש נקודה אופטימית בסאגה שעברה עלי בסוף השבוע זה זמן האיכות שביליתי עם בני מול המקלדת ומסך המקרן בנסיונות אין ספור למצוא את המתכון שיניב שמע מקבצי ה1080P על כל פורמטיו המרובים. לא ראינו ברכה במעשי ידינו בהקלדותינו ובהקלקותיינו המערכת עמדה בסירובה לפצות פה או יותר נכון רמקול ולהשמיע קול כל שהוא.
בסופו של דבר נפלה החלטה שבשלב זה אנו חוזרים למקורות הורדנו את ה- Shark007 והתקינונו מחדש את ה- K-LITE והסרטים שהתנגנו קודם מתנגנים עכשיו הסרטים שלא התנגנו קודם עדיין עומדים בסירובם להתנגן אבל עכשיו קבצי MP3 לא מצליחים להתנגן ולא נשמעים ברחבי החדר עקב סירוב מוחלט של המחשב על כל נגניו להשמיע סטיריאו רגיל
הייתי שמח לומר שאני חש עכשיו מאוד מאותגר לפצח את חידת האודיו במערכת הקולנוע שלי אבל האמת חייבת להאמר אני יותר צמא לראות סרטים מאשר להתמודד מול המערה הלא נפתחת של "חלונות שבע וארבעים הקודקים".
מישהו יודע למה החליפו את הסיסמא של "Open Sesame" ומה הסיסמא החדשה??
תודה רבה
molvy
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אני במקומך הייתי מפרמט את המחשב. כנראה שיש בו יותר מדי בלגן שה-K-Lite השאיר.
-
molvy
- חבר במועדון HT

אני חושב על אופצית הפירמוט ברצינות רבה מאוד אבל לפני שאני מפרמט הייתי רוצה לדעת האם יש מקום בו מפורט איך לקנפג את הShark007?
האם הקינפוג של ה MPC HC על פי המדריך המהיר לצפייה בתכני HD מותאם לעבודה עם הכריש של ג'יימס בונד (Shark007)?
ומה סדר הפעולות האם להתקין ולקנפג קןדם את הShark007 או קודם את ה MPC HC
שוב תודה
molvy
האם הקינפוג של ה MPC HC על פי המדריך המהיר לצפייה בתכני HD מותאם לעבודה עם הכריש של ג'יימס בונד (Shark007)?
ומה סדר הפעולות האם להתקין ולקנפג קןדם את הShark007 או קודם את ה MPC HC
שוב תודה
molvy
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אם טוב לך עם הנגן MPC HC, אז בדומה ל-VLC אפשר לעבוד לגמרי בלי מקודדים (אפילו ללא Shark007) כי הוא כולל מקודדים פנימיים משלו שעובדים מצויין כולל הוצאת אודיו דיגיטלי AC3/DTS.
הייתי מציע לך קודם להתקין רק MPC HC ולהתקין על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD".
יש גם מדריך המסביר קצת על Shark007 אם תרצה לעבוד עם תוכנות נגינה העובדות עם מקודדים חיצוניים.
הייתי מציע לך קודם להתקין רק MPC HC ולהתקין על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD".
יש גם מדריך המסביר קצת על Shark007 אם תרצה לעבוד עם תוכנות נגינה העובדות עם מקודדים חיצוניים.
מצטרף לשאלה של molvy – גם לי יש אותה הביעה עם VLC. התקנתי את Win7 ובה foobar ו-VLC (אפילו איטיווירוס עדיין לא הותקן). הגדרתי את התקן SPDIF כברירת מחדל בהגדרות סאונד (הרצתי TEST – הקול נשמע ברסיבר), הגדרתי SPDIF כיציאה מעודפת ב-VLC. בהרצת סרטים (גם HD וגם DVD) תמונה תקינה, אבלקול מגמגם (קטע קצרצר של פס קול חוזר לעצמו מספר פעמים, אח"כ קפיצה לקטע סמוך – גימגום וכך זה ממשיך). KMPLAYER (הגרסה האחרונה) בכלל מסרב לנגן HD (אף פעם לא נתקלתי בבעיה עם הנגן הזה ב-XP). בניגון של אותם הסרטים ב-WINDOWS MEDIA PLAYER הסאונד תקין, אבל שומעים רק בסטריאו- למרות שעל צג הרסיבר רואים שהו מקבל את כל הערוצים. למחשב יש שתי יציאות דיגיטליות – קואקס ואופטי , ועבור שתיהן – אותה התופעה.
הסרטים עצמם תקינים ומתמגנים בסטרימר באופן תקין. אודה על פתרון הבעיה.
הסרטים עצמם תקינים ומתמגנים בסטרימר באופן תקין. אודה על פתרון הבעיה.
ויטלי
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

למה שלא תעבוד עם MPC HC? תוכנה מצויינת ולא בעייתית כמו VLC ו-KMPlayer, תוכנות ממש גרועות לדעתי מבחינת ביצועים.
יש גם מדריך התקנה ל-MPC HC בשרשור המדריכים בראש הפורום, נקרא "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD".
יש גם מדריך התקנה ל-MPC HC בשרשור המדריכים בראש הפורום, נקרא "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD".
תודה על העצה. אני חדש ב-HTPC (עד לפני מספר ימים השתמשתי בסטרימר) ולא שמעתי על התוכנה הזו.pixies כתב:למה שלא תעבוד עם MPC HC?...
בינתיים התייאשתי מ-WIN7 (סביבה מעצבנת ומסורבלת בצורה בלתי רגילה) והתקנתי מחדש את XP. להפתעתי , תמונה התשפרה פלעים והסאונד חזר - אבל רק DTS (ב-KMPLAYER). האם התוכנה עליה אתה ממליץ מכילה גם קודקים AC3 ו-HD AUDIO?
ויטלי
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כל הצרות שלך נגרמו ככל הנראה מהבלגן ש-K-Lite השאיר לך.
MPC HC תומכת בהכל - DTS, DD, וגם DTS-HD ו-True-HD בשילוב עם המקודד החיצוני FFDShow Audio (זאת כמובן אם יש לך חומרה ורסיבר התומכים בכך).
MPC HC תומכת בהכל - DTS, DD, וגם DTS-HD ו-True-HD בשילוב עם המקודד החיצוני FFDShow Audio (זאת כמובן אם יש לך חומרה ורסיבר התומכים בכך).
sbtgn1
המון תודה, זה באמת פתר את הבעיה.
pixies
אתה סתם משמיץ את VLC. ניסיתי את MPC - לא מציאה גדולה. אני כבר לא מדבר על הקינפוג המסורבל - חלק מהקבצים Blue Ray Remux שיש לי מקרטעים ב-MPC וזורמים ב-VLC.
המון תודה, זה באמת פתר את הבעיה.
pixies
אתה סתם משמיץ את VLC. ניסיתי את MPC - לא מציאה גדולה. אני כבר לא מדבר על הקינפוג המסורבל - חלק מהקבצים Blue Ray Remux שיש לי מקרטעים ב-MPC וזורמים ב-VLC.
ויטלי
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מצויין, העיקר שעובד לך.