מערכת סאונד ישנה - יש צורך לשדרג?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
shapiro_guy פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 39
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
יש לי מערכת קולנוע ביתי מלפני 10 שנים, ואני רוצה לחבר אותה למקרן חדש. האם לדעתכם יש צורך לשדרג את הרמקולים/ המגבר? האם יהיו בעיות כלשהם בחיבור? איך מומלץ לחבר את המקרן למגבר? ואיך מומלץ לחבר את המחשב למגבר?
תודה!

המגבר הוא מדגם:
onkyo - integra
tx-ds989

8 רמקולים הם מתוצרת B&W
שניים גדולים מקדימה
שניים גדולים מאחורה
שלושה בינוניים מפוזרים בתיקרה מקדימה
אחד סאב -וופר שהדגם שלו:
ASW 1000
ACTIVE SUBWOOFER

את הדגמים של הרמקולים האחרים אין לי אפשרות לקרוא - צריך לפרק אותם.

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

מה שתאה תיארת אינו קולנוע

שליחה #2 

אלה רק חלק של האודיו.

איך אתה רואה סרטים? איזה מקור, איזה מסך?

יש כיום המון אפשרויות לשדרג מערכת מלפני עשר שנים.
על קצה המזלג:
שדרוג ההגברה והרמקולים, כמובן אם אינך מרוצה מהם.

הוסםת מקרן HD
מסך HD
סטרימר
נגן בלו ריי

רסיבר שישמש מוקד לפענוח ושליטה (שליטה כמו מרכזיה) הרסיבר יכול לשדרג את השמע הקיים או אם הקיים יותר טוב רק לשמש כ- PRE.
בקיצור יש הרבה מה לעשות ולא נתת מספיק דעת והכוונה על כך.

shapiro_guy פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

המערכת כוללת מחשב, מקרן, מגבר ורמקולים.
המחשב מוציא HD מכונן בלו ריי/ מקובץ בעזרת יצאת HDMI למקרן, ואת הסאונד בעזרת איזושהי יציאה למגבר (ולכן שאלתי מהו חיבור הסאונד המומלץ ביותר בין מחשב למגבר מסוג זה).
והשאלה שלי היא האם עם ציוד זה אני אוכל לקבל את איכות הסאונד המקסימאלית, או שיש צורך לשדרג? ואם כן - את מה? (מגבר/ רמקולים) וכמובן אם יש לדעתכם צורך בציוד נוסף כלשהו שיכול לשפר את חווית הצפייה.
תודה

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

לשדרוג הסאונד

שליחה #4 

shapiro_guy כתב:המערכת כוללת מחשב, מקרן, מגבר ורמקולים.
המחשב מוציא HD מכונן בלו ריי/ מקובץ בעזרת יצאת HDMI למקרן, ואת הסאונד בעזרת איזושהי יציאה למגבר (ולכן שאלתי מהו חיבור הסאונד המומלץ ביותר בין מחשב למגבר מסוג זה).
והשאלה שלי היא האם עם ציוד זה אני אוכל לקבל את איכות הסאונד המקסימאלית, או שיש צורך לשדרג? ואם כן - את מה? (מגבר/ רמקולים) וכמובן אם יש לדעתכם צורך בציוד נוסף כלשהו שיכול לשפר את חווית הצפייה.
תודה
...
צריך שתהיה במחשב חומרה שמסוגלת לפענח DTS HD ו- DOLBY HD וגם PCM 5.1 כולם פורמטי אודיו חדשים באיכות מאוד גבוהה. איני יודע אם יש כבר למחשבים יכולת כזו אם לא אז:
הנך זקוק לרסיבר שמפענח את הפורמטים הייחודיים לבלו ריי. בחבור העכשוי יש לך Ungrade (קלקול) של הסאונד למגבר.

אם מערכת הסאונד שלך מאוד טובה ומספקת, הרסיבר צריך גם יציאת PRE. הוא יקבל את יציאת ה- HDMI, ויפענח אותם לכל ערוצי השמע, ומיציאת הPRE תוכל לחבר למערכת הקיימת, או לבדוק כיצד הרסיבר החדש עצמו מתפקד.
רסיברים של דנון עם המעבד SHARC מאוד מומלצים לעניות דעתי.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #5 

נשמע סט די מוצלח, אני לא הייתי נוגע

skitz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 114
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #6 

<<
ראיתי פה כבר כמה הודעות של חברה עם מערכות שאני כנראה אוכל לשמוע רק בחנות שבכל זאת מחפשים להחליף ולשנות,
מעניין אותי מה רע במערכת שלך שגורם לך לרצות להחליף

shapiro_guy פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

yosihary - לא הבנתי בדיוק. אתה מציע שאני אקנה עוד מכשיר שיעשה המרה מהיציאת HDMI ליצאת PRE (מה זאת היציאה הזאת? בטוח שיש לי אותה במגבר? איך היא נראית?) ואז הסאונד יתחלק בין הרמקולים? הבנתי נכון? אם כן - אפשר לינק לאחד מהדגמים עליהם המלצת?
yairf - אבל הסט לא תוכך בדולבי, לא? הסאונד יהיה איתו באיכות המקסימאלית?
skitz - המערכת שימשה אותי עד עכשיו לצפייה ממכשיר DVD, ועכשיו כשאני עובר לHD חשבתי שאולי כדאי מערכת שתתמוך ב-100% בHD וב5.1.

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

shapiro_guy כתב:yosihary - לא הבנתי בדיוק. אתה מציע שאני אקנה עוד מכשיר שיעשה המרה מהיציאת HDMI ליצאת PRE (מה זאת היציאה הזאת? בטוח שיש לי אותה במגבר? איך היא נראית?) ואז הסאונד יתחלק בין הרמקולים? הבנתי נכון? אם כן - אפשר לינק לאחד מהדגמים עליהם המלצת?
yairf - אבל הסט לא תוכך בדולבי, לא? הסאונד יהיה איתו באיכות המקסימאלית?
skitz - המערכת שימשה אותי עד עכשיו לצפייה ממכשיר DVD, ועכשיו כשאני עובר לHD חשבתי שאולי כדאי מערכת שתתמוך ב-100% בHD וב5.1.
...
לפי האינטרנט זהו רסיבר מהראשונים שיצאו עם 5.1 (או אפילו יותר 6.1) . אני חושב שהוא תומך ב- DD - לא יודע לגבי DTS.

הסט לא תומך בפורמטים החדשים של אודיו שקשורים לבלו ריי והקלטות של הופעות מוסיקליות (ג'ז, רוק, להקות קונצרטים, בלטים ואופרות.

לדעתי כדאי לך לשדרג את רסיבר לדנון. אני מצטער שדעתי שונה מדעת הרוב שמחזיקים מאונקיו.
אם תחליף אותו בדנון 4310, ותרכוש נגן בלו ריי
תרוויח:
מערכת כיול רמקולים יוצאת מהכלל טובה. התאמה יותר טובה בין הסאב לשאר הרמקולים.
אודיו ברמה יותר טובה מהאונקיו.
פענוח (ברסיבר) של הפורמטים שהזכרתי של בלו ריי, ובכלל פענוח מתקדם ברמה הרבה יותר גבוהה שלא היתה קיימת לפני עשור. באונקיו החדשים אין עדין את היכולת הזו של דנון.
צפיה בדיסקים שמאפשרים הקלטת הופעות של יותר מ- 4 שעות על דיסק בודד של בלו ריי
הרסיבר מחובר למסך או למקרן בכבל בודד - אם הם מקבלים HDMI. אם אין תשדרג גם אותם.
הרסיבר יכול לקבל כל מקור וידאו פשוט ולהמיר אותו ( UPSCALE) למעלה לצפיה במסך.

וזה רק חלק מהאפשרויות שיש היום

shapiro_guy פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

אוקיי. תודה!
ואם אני מחליט להישאר עם האונקיו, איך אתם ממליצים לחבר אותו למחשב? והאם הוא יפצל בין ערוצי הסאונד וישמיע בלו ריי בסראונד כמו שצריך?

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

shapiro_guy כתב:אוקיי. תודה!
ואם אני מחליט להישאר עם האונקיו, איך אתם ממליצים לחבר אותו למחשב? והאם הוא יפצל בין ערוצי הסאונד וישמיע בלו ריי בסראונד כמו שצריך?
...
כמו שכבר אמרתי אם אתה נשאר עם האונקיו, אתה זקוק למחשב עם יכולת לפענח בעצמו את הפורמטים החדשים, וכרטיס קול עם 6 יציאות שמע, והשאלה אם יש לך באונקיו 6 כניסות שנקראות multichanel.

גם לחלק מנגני בלו ריי יש פענוח שמע וצריך לחבר אותם לרסיבר בעל 6 כניסות.

לא ניתן לחבר כך גם נגן וגם מחשב.
לאחר 10 שנים, הגיע לדעתי באמת הזמן לשדרג, ואפשר גם דגמים יותר פשוטים של דנון. כל דגם שכולל את מעבד SHARC יתן לך שדרוג רציני ויעמיד את האונקיו (לעניות דעתי) בפח הזבל.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”