מה נפח הגלישה בחבילות ORANGE לאייפון?
אתה טועה כאן.mp3lll כתב:חבר רשום 30 מגה מה השאלה?
זה לא מהירות שיש ביט או בייט.
30 מגה לשימוש....
יש הבדל עצום בין 30 מגה bit לשלושים מגה byte (הבדל של פי שמונה אם נהיה מדוייקים).
Mb או MB הם יחידות נפח ואיןשום קשר בינם לבין מהירות.
Mbps או MBps הן יחידות של נפח לחלק לשנייה (קרי: נפח בשנייה) והן יחידות מהירות.
החיוב בחבילות הסלולר הוא חיוב לפי נפח צריכה ולא חיוב לפי מהירות. כלומר: אדם שהוריד 1MB באיטיות מחרידה במשך שלושה שבועות ישלם יותר מאדם שהוריד 0.5MB במהירות מכסימלית תוך 10 דקות.
You are never fully dressed without a smile
- mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20680
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 969 פעמים
נכון. לכן ציינתי שזה לא רלוונטי ההסתכלות של בייט או ביט.
"החיוב בחבילות הסלולר הוא חיוב לפי נפח צריכה ולא חיוב לפי מהירות"
בחישוב מהירות זה רלוונטי.
בחישוב מהירות זה רלוונטי.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
אתה שוב טועה, תקרא שנית את מה שכתבתי.mp3lll כתב:נכון. לכן ציינתי שזה לא רלוונטי ההסתכלות של בייט או ביט.
בחישוב מהירות זה רלוונטי....
מי שהוריד 10MB ישלם הרבה יותר ממי שהוריד 10Mb.
ביט זה לא בייט.mp3lll כתב:שד אני מעריץ אותך אבל בלבלת אותי
30 מגה הורדה זה לא 30 מגה הורדה?! מה זה משנה עם זה ביט או בייט? זה אותו מגה בסוף לא?...
בייט = 8 ביט
לכן כשיש לך חיבור לאינטרנט במהירות של עד 8 מגה-ביט מהירות ההורדה שלך בפועל היא עד 1 מגה-בייט.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אני אנסה להסביר כמו שהמורה שלי לפיזיקה הסביר לי, לפי שנים רבות, בעזרת אנלוגיה.mp3lll כתב:שד אני מעריץ אותך אבל בלבלת אותי
30 מגה הורדה זה לא 30 מגה הורדה?! מה זה משנה עם זה ביט או בייט? זה אותו מגה בסוף לא?...
נחליף את המילה "ביט" במילה "תפוזים".
נחליף את המילה "ביית" במילה "אשכוליות".
שלושים מגה ביט זה למעשה שלושים מליון תפוזים.
שלושים מגה ביית זה למעשה שלושים מליון אשכוליות.
שים לב - אף אחד מהם לא מדבר על מהירות, שניהם מתארים כמות. הראשון כמות של תפוזים, והשני כמות של אשכוליות.
כאשר אני אומר ש"שד אכל שלושים מליון תפוזים" אני מתאר כמה שד אכל, ולא באיזה מהירות הוא אכל את זה.
אם אני רוצה לציין מהירות - אני צריך להוסיף יחידת זמן: שלושים מליון תפוזים לשנייה (ובהקבלה שלנו: 30 מליון ביט לשנייה: 30Mbps).
כאשר אני אומר ש"שד אוכל בקצב של שלושים מליון תפוזים בשנייה" - אני מתאר את המהירות שבה שד אוכל, ולא כמה הוא אוכל.
עד כאן האנלוגיה.
נחזור לחבילות הגלישה בסלולר: הן מתומחרות לפי נפח ולא לפי כמות. כלומר: הן מתומחרות לפי השאלה כמה ביטים הורדת ולא באיזה מהירות הורדת אותם. אדם שהוריד מליון ביטים במהירות מאוד איטית, משלם יותר מאדם שהוריד מאה אלף ביטים במהירות מאוד מהירה.
בשפת היום-יום שלנו, התרגלנו להגיד "30 מגה" במקום "30 מגה ביט לשניה" כאשר אנחנו מתארים מהירות גלישה, וזה השורש לבילבול ולטעות שלך.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
נראה לי ש-30MB זו בדיחה עצובה.
כל עמוד אינטרנט זה 100KB כמו כלום. 300 עמודים בחודש?
כלומר, 10 עמודים ביום במקרה הטוב?
יש אנשים שזה סך הגלישה שלהם?
אפשר אולי להשתמש בזה לדואל, אבל קבל טיפה ספאם ובום עברת את הגבול הזה.
מדובר על ממש מספר אומלל. לי יש 5GB, אני לדעתי מגיע לכחמישית מזה באופן תדיר.
כל עמוד אינטרנט זה 100KB כמו כלום. 300 עמודים בחודש?
כלומר, 10 עמודים ביום במקרה הטוב?
יש אנשים שזה סך הגלישה שלהם?
אפשר אולי להשתמש בזה לדואל, אבל קבל טיפה ספאם ובום עברת את הגבול הזה.
מדובר על ממש מספר אומלל. לי יש 5GB, אני לדעתי מגיע לכחמישית מזה באופן תדיר.
-
juv
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 196
- שם מלא: יובל אינדיצקי
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
הייתי אצלם בשישי, כמובן שכל המספרים ב-MB (לא שנציגי השירות הבינו את הטעות באתר שלהם, מנהל המשמרת - כן).
למי שמעניין אותו - סגרתי איתם על עסקה לאשתי במחירים הרבה יותר נמוכים ממה שהם מפרסמים, יש להם חבילות ש"משום מה" הם לא מפרסמים.
400 דקות שיחה לכל היעדים, 200 SMS ו-500MB בחודש, כולל אייפון 3GS 16, הכל ב-280 ש"ח בחודש. מנוי פרטי לחלוטין של טלפון אחד.
מהמהירות שהנציג שלהם הסכים לעסקה (אמרתי לו שזה מה שהציעו לי בחברה אחרת) ברור לי שהיה אפשר להוציא עסקה טובה יותר, במיוחד למי שמעוניין בקומבינות על האייפון הקיים - כנראה שהם נתקעו עם מלאים גדולים ועוד מעט מכריזים על החדש...
למי שמעניין אותו - סגרתי איתם על עסקה לאשתי במחירים הרבה יותר נמוכים ממה שהם מפרסמים, יש להם חבילות ש"משום מה" הם לא מפרסמים.
400 דקות שיחה לכל היעדים, 200 SMS ו-500MB בחודש, כולל אייפון 3GS 16, הכל ב-280 ש"ח בחודש. מנוי פרטי לחלוטין של טלפון אחד.
מהמהירות שהנציג שלהם הסכים לעסקה (אמרתי לו שזה מה שהציעו לי בחברה אחרת) ברור לי שהיה אפשר להוציא עסקה טובה יותר, במיוחד למי שמעוניין בקומבינות על האייפון הקיים - כנראה שהם נתקעו עם מלאים גדולים ועוד מעט מכריזים על החדש...