אז הגיעו אלי לביקורת ה iNNosound Piccolo והתרגלתי לטוב - לא נהניתי יותר מהקודמים.
עברתי לשמוע באוזניות (Grado SR-80 ועכשיו סנהייזר HD595 מוגברות ע"י Nuforce uDAC), אבל רציתי להחזיר לחדר את האפשרות לשמוע רחוק מהמחשב / עם חברים וכו'.
הבעיה - אני סטודנט ומשתדל לחסוך בהוצאות שלי עד כמה שאפשר.
לפני כחודש צץ פתרון - חבר מהפורום פירסם מודעת "למסירה" של מגבר וזוג רמקולי וינטאג' בני כ 30.
שמחתי מאוד ולאחר זמן מסוים הצלחתי לבוא ולאסוף אותם - תודה רבה אוריאל!
הגעתי לביתי שמח וטוב לב וגיליתי שהכניסות ברמקולים מצו'קמקות עד אימה (פגעי הזמן).
קפצתי ל yairf שיתרשם ולשמוע בעצתו - הוא בדק ואמר לי שטכנית הרמקולים תקינים ואם זה מספיק טוב בשבילי - מצוין
קניתי ממנו Binding Posts חדשים וקיבלתי הוראות הרכבה - ואכן, הרכבתי אותם (ותו"כ למדתי קצת על פירוק רמקולים) והתוצאה מרשימה ויזואלית, אבל...
אחד מהמידים הפסיק לעבוד (מדובר על רמקולים 3-way ובכל רמקול מיד יחיד), ודי בלתי אפשרי להאזין כך...
בדקתי את המגעים והכל תקין ולהערכתי כנראה הבעיה בקרוס (שבנוי על חתיכת עץ במבנה ישן משהו), ולא נראה לי שיש הרבה טעם לנסות ולתקן.
לכן, אחרי כל הסיפור הזה -
התחדשתי במגבר וינטאג', Luxman R-1030, יפה ותקין (ערוץ אחד לא עובד בהגברה של רמקולים B, אבל זניח מבחינתי).
עכשיו אני רוצה לשדך לו רמקולים, כמובן בעדיפות ליד שניה, שיתאימו לצליל שלו ויעלו לי מעט ככל האפשר. אני מעדיף מאוד רמקולים מדפיים או רצפתיים בעלי פרופיל צר ככל האפשר (מדובר על חדר לא גדול ושימוש במרחב מצומצם - ליד המחשב / על המיטה).
אשמח להמלצות מהלוח פה, לוח Yad2 או כל מקור אחר
אם מישהו מעוניין - הרמקולים שקיבלתי מאוריאל חוזרים למחזור ה"למסירה" (מדובר על רמקולים Morel LA-109 מראשית שנות ה 80 כנראה), אולם ללא ה Binding Posts שבכוונתי לשמור לשימוש עתידי.
אורי