שרשור מפרטים מומלצים ע"פ תקציב?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
LBL פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חברים,
בימים האחרונים שוטטתי ברחבי האינטרנט וחיפשתי אחר רכיבים לבניית מערכת קולנוע ביתית.
לאחד כמוני, שאין לו ידע נרחב בנושא, המשימה הופכת להיות קשה מאוד עם המבחר העצום שקיים בשוק.

ועל כן, הייתי שמח אם הייתה מורמת הכפפה והיה נפתח כאן שרשור אשר יציג מפרטים שיהוו תמורה הולמת למגוון שונה של תקציבים ויתעדכן מפעם לפעם.
מה אתם חושבים?

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #2 

שלום,

בוא ניקח לדוגמא את שוק המכוניות, שמוכר לרובנו יותר .
האם אתה יכול להכין טבלה שממליצה על מכונית לכל רמת מחיר?
האם אתה יכול לתאם את ההמלצה עם אנשים שמתמחים בתחום הרכב (מוסכניקים, בוחני רכב) ולהגיע איתם לקונצנזוס?

עכשיו, כשאתה מבין שאין תשובות חד משמעיות, תוסיף לזה את נושא הטעם האישי שמשמעותי יותר בתחום האודיו וק"ב ותבין מדוע לי נראה שזה בלתי אפשרי.

מה זה טעם אישי בתחום הזה?
אחד אוהב צליל מפורט, חד וצלול
שני אוהב צליל חם, רך, נעים שלא "חותך" את האוזן ולא עושה כאב ראש אחרי שעה של האזנה.
עכשיו תוסיף אינספור קומבינציות אפשריות ביניהם משילובים שונים של רמקולים והגברה....

האם יש דבר כזה צליל "נכון" ?

ארז

LBL פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

שלום ארז ותודה על התשובה. (Y)
אני מבין את הנקודה בדברייך ומעוניין לחדד את דבריי.
מן הכתוב ומן העובדה שבחרת להגיב, אני משער (ויכול להיות שאני טועה) שאתה אוחז בהבנה מסוימת, גבוהה מהממוצע בנושא. וכשאתה או כל מקצוען אחר עומד בפני רכישה של מוצרים מהסוג המדובר אתה מבצע ניתוחים לאורך ולרוחב, מגיע לחנות, מאזין ובוחן.

אני לעומת זאת, חסר ניסיון, חסר ידע מקצועי וקשה לי להאמין שמבט בנתוני היצרן או האזנה קצרה בחנות כלשהי שלא מייצגת בשום אופן את הבית שלי, יעזרו לי להגיע להחלטה נכונה. הבקשה שלי היא בשם האוכלוסייה שיודעת להעריך איכות אך אין בידה את הכלים למצוא אותה. :)
כל שהייתי רוצה הוא לקבל מידע לגבי מוצרי קולנוע ביתי איכותיים ואמינים אשר מהווים תמורה לכסף ולא יגרמו לעגמת נפש עקב חוסר מקצוענות או מחיר קורץ.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

שוב, זה בלתי אפשרי - יש שיעדיפו רמקולים קדמיים רצפתיים ואחוריים מדפיים, אחרים יעדיפו סט סטלייטים ואילו חלק ירצו לשלב שני רמקולים אחוריים שקועים.
לחלק חשובה יותר ההאזנה למוזיקה קלאסית ואילו אחרים רוצים רמקולים קדמיים ש"יפוצצו את עור התוף".
חלק רוצים באס רועם ואגרסיבי ואילו אחרים יעדיפו משהו "מוזיקלי" יותר באופיו, רגוע ו"זורם".
חלק מחפשים upscale לוידאו ויכולות מיתוג לאזורים רבים ואילו אחרים יעדיפו דווקא הגברה מעט טובה יותר על חשבון תכונות היקפיות.

בלתי אפשרי לכתוב מפרטים מומלצים לפי רמת מחיר בגלל עומס הצרכים והאפשרויות - אין פה "נכון או לא נכון".

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #5 

אני לא חושב שאפשר לכתוב מפרטים.
אבל רסיברים, יש בפורום המלצות די ברורות.
לדוג'-רסיבר "בינוני" לק"ב בין 4K-5K הרב המוחץ יגידו TX-SR608.
רסיבר כניסה לק"ב הרבה ימליצו על 308
או אם יש טיפה יותר תקציב על ה508
וזה מה שקורה בפורום.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #6 

ariel-ro כתב:אני לא חושב שאפשר לכתוב מפרטים.
אבל רסיברים, יש בפורום המלצות די ברורות.
לדוג'-רסיבר "בינוני" לק"ב בין 4K-5K הרב המוחץ יגידו TX-SR608.
רסיבר כניסה לק"ב הרבה ימליצו על 308
או אם יש טיפה יותר תקציב על ה508
וזה מה שקורה בפורום.
...
(Y)
אם אתה עוקב אחר ההמלצות בפורום אתה יכול לקבל תמונה די טובה מה כדאי ומה לא.
אני זוכר שלפני מספר שנים חיפשתי מסך דק וההמלצה הייתה די גורפת לכיוון פלזמה , עם הסתיגויות קלות לגבי נושא תאורה, השתקפויות וכו'

הדברים האלה משתנים לפי המגוון שקיים בשוק.
מחר ימהה תוציא סדרת רסיברים חדשה שיכולה להכות את המומלצים של היום....הדברים הללו נזילים.

אם מישהו יזכיר כאן מוצר שיש לגביו דיעה שלילית, כגון מוצר מדבקה נחות, אתה תשמע על זה הסתיגויות מקיר לקיר...
ארז

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #7 

ארז, זה די נכון,
אבל כי חברה מוציאה כל כמה חודשים, אם לא שנה שלמה סדרה חדשה של רסיברים.(תקן אותי אם אני טועה, אני חדש בתחום, אני בשבילי בחרתי את המערכת שתגיע עוד חודש, אבל עדיין חדש)
אז ההמלצות תקפות לכמה חודשים.
בנוגע לרמקולים, אני מסכים, זה משתנה מאוד, וכל בנאדם מעדיף משהו שונה לגמרי.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”