מחשב Dell studio 17 כ HTPC
שלום לכולם
אנחנו עוברים דירה...
קנינו פלאזמה פנאסוניק 50 חדשה, רסיבר אונקיו ורמקולים, ונגמר התקציב...
אז מה שישמש לעת עתה כ htpc זה הלפטופ שלנו, Dell studio 17, בשילוב עם האייפון.
מה אנחנו צריכים כדי להפוך אותו לhtpc סביר מבחינת תוכנות (למוזיקה יש אייטיונס, שיעשה את העבודה), חומרה וציוד נילווה (צריך מקלדת אלחוטית או איזה תוכנת אייפון חכמה).
כל רעיון יתקבל בשמחה
תודה
יוני
אנחנו עוברים דירה...
קנינו פלאזמה פנאסוניק 50 חדשה, רסיבר אונקיו ורמקולים, ונגמר התקציב...
אז מה שישמש לעת עתה כ htpc זה הלפטופ שלנו, Dell studio 17, בשילוב עם האייפון.
מה אנחנו צריכים כדי להפוך אותו לhtpc סביר מבחינת תוכנות (למוזיקה יש אייטיונס, שיעשה את העבודה), חומרה וציוד נילווה (צריך מקלדת אלחוטית או איזה תוכנת אייפון חכמה).
כל רעיון יתקבל בשמחה
תודה
יוני
- Dimka
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 303
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 3 פעמים
1. מקלדת X-Gene זה חובה (דעה שלי בכל אופן), מאוד נוח בגלל הגולה (לא צריך שולחן, אפשר להשתמש בה על הברכיים או על ספה/מיטה).
2. XBMC כתוכנת מדיה סנטר שיודעת לעשות הכל או תוכנה ייעודית לסרטים כמו MPC-HC.
זה המינימום, אם תרצה להשתמש בתוכנת מדיה פלייר של חלונות, תצטרך להתקין חבילות קודקים או בנפרד.
2. XBMC כתוכנת מדיה סנטר שיודעת לעשות הכל או תוכנה ייעודית לסרטים כמו MPC-HC.
זה המינימום, אם תרצה להשתמש בתוכנת מדיה פלייר של חלונות, תצטרך להתקין חבילות קודקים או בנפרד.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
אפשר לעבוד עם Boxee שיודעת להפעיל את פענוח החומרה של כרטיס המסך בלפטופ, וכמובן עם MPC-HC שהוא נגן בלבד וכולל את זה במקודדים פנימיים, או לעבוד עם מדיה פורטל בשילוב עם חבילת המקודדים Shark007.
לא ציינת איזה מודל ספציפי של הלפטופ יש לך. אם יש לך לפטופ מבוסס HM55, הוא אמור להיות מסוגל להעביר גם את פורמטי האודיו החדשים לרסיבר (בעזרת MPC-HC עם FFDShow Audio כמקודד חיצוני או מדיה פורטל באופן דומה).
לא ציינת איזה מודל ספציפי של הלפטופ יש לך. אם יש לך לפטופ מבוסס HM55, הוא אמור להיות מסוגל להעביר גם את פורמטי האודיו החדשים לרסיבר (בעזרת MPC-HC עם FFDShow Audio כמקודד חיצוני או מדיה פורטל באופן דומה).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

הלפטופ שלך מבוסס כרטיס מסך Intel GMA 4500MHD, שהוא בעל יכולת להעביר LPCM 7.1 אבל ללא יכולת העברה ישירה של DTS-HD ו-Dolby TrueHD.
התוכנה המומלצת במקרה זה היא MPC HC ולהתקין אותה על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD", כאשר בחלק האחרון של האודיו אתה מגדיר על פי החלק של העברת LPCM 7.1.
התוכנה המומלצת במקרה זה היא MPC HC ולהתקין אותה על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD", כאשר בחלק האחרון של האודיו אתה מגדיר על פי החלק של העברת LPCM 7.1.
- Dimka
- חבר פעיל מאוד

ל-yoni_sa.
יצא לי לענות למישהו בפורום ואמרתי לו להזיז את המקלט חצי מטר למקום אחר והבעיה נפתרה... לדעתי מדובר בבעיות קליטה רגילות. אם המקלט נמצא קרוב למקור קרינה כלשהו או חסום מדי אז יהיו בעיות קליטה וכמובן אם הסוללות חלשות.
אגב יש כמה חברות שמייצרות את המקלדת הזו. אצלי החברה נקראת Addesso.
יצא לי לענות למישהו בפורום ואמרתי לו להזיז את המקלט חצי מטר למקום אחר והבעיה נפתרה... לדעתי מדובר בבעיות קליטה רגילות. אם המקלט נמצא קרוב למקור קרינה כלשהו או חסום מדי אז יהיו בעיות קליטה וכמובן אם הסוללות חלשות.
אגב יש כמה חברות שמייצרות את המקלדת הזו. אצלי החברה נקראת Addesso.
Dimka, אני אמשיך לנדנד לך, ברשותך.
שמתי לב שבכל השרשורים שהגבת בנושא המקלדת, אתה קורא למקלדת שלך xgene, של Adesso. מאחר שיש חברה שקוראים לה Xgene, הייתי מנחש שמקלדת מהסוג הזה קיבלה את השם כשם גנרי כזה (כמו פלאפון, שיכול להיות גם של סלקום...). נכון??? סתם שאלה לידע כללי...
ועכשיו, בהנחה שאני הולך על זה, איזה משתי האופציות נשמעת עדיפה (אלו שני הדגמים שראיתי בזאפ):
Adesso WKB3000UB או Xgene 01027 2.4Ghz.
יש עוד דגמים שפספסתי ששווים להתייחס אליהם (אותם סדרי גודל של מחיר, 300-400 ש"ח)???
שוב, תודה
שמתי לב שבכל השרשורים שהגבת בנושא המקלדת, אתה קורא למקלדת שלך xgene, של Adesso. מאחר שיש חברה שקוראים לה Xgene, הייתי מנחש שמקלדת מהסוג הזה קיבלה את השם כשם גנרי כזה (כמו פלאפון, שיכול להיות גם של סלקום...). נכון??? סתם שאלה לידע כללי...
ועכשיו, בהנחה שאני הולך על זה, איזה משתי האופציות נשמעת עדיפה (אלו שני הדגמים שראיתי בזאפ):
Adesso WKB3000UB או Xgene 01027 2.4Ghz.
יש עוד דגמים שפספסתי ששווים להתייחס אליהם (אותם סדרי גודל של מחיר, 300-400 ש"ח)???
שוב, תודה
pixies - תודה על התשובה.
ועוד שאלה - באיזה מהן הייתם מייעצים לבחור???
תיקון: אני אנסח מחדש את השאלה האחרונה. קראתי שרשורים על איזה משתי התוכנות עדיפה, ולכל אחד יש את ההעדפה שלו, ואין לי שום כוונה להתיש אתכם בעוד שרשור כזה. הכוונה היא בהינתן העובדה שזה לפטופ (הדגם הספציפי למעלה) ואני רוצה תוכנה שתהיה נוחה ויפה ויזואלית, אבל לא כבדה מדי, באיזה הייתם בוחרים???
בהנחה שאני רוצה תוכנת מדיה סנטר שתדע לעשות הכל, ובהתחשב באמור לעיל, האם כדאי ללכת על XBMC או מדיה פורטל ולהשתמש ב-MPC-HC עצמו שיחליף את הנגן הפנימי של תוכנת המדיה סנטר שאני אבחר.התוכנה המומלצת במקרה זה היא MPC HC ולהתקין אותה על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD", כאשר בחלק האחרון של האודיו אתה מגדיר על פי החלק של העברת LPCM 7.1....
ועוד שאלה - באיזה מהן הייתם מייעצים לבחור???
תיקון: אני אנסח מחדש את השאלה האחרונה. קראתי שרשורים על איזה משתי התוכנות עדיפה, ולכל אחד יש את ההעדפה שלו, ואין לי שום כוונה להתיש אתכם בעוד שרשור כזה. הכוונה היא בהינתן העובדה שזה לפטופ (הדגם הספציפי למעלה) ואני רוצה תוכנה שתהיה נוחה ויפה ויזואלית, אבל לא כבדה מדי, באיזה הייתם בוחרים???
נערך לאחרונה על ידי yoni_sa ב 20/05/2010 22:14, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Dimka
- חבר פעיל מאוד

מדובר בחברות מדבקה ככל הנראה (אם אני טועה שיתקנו אותי...)
יצרן סיני כזה או אחר מייצר מקלדת וכל מי שרוצה יכול למכור תחת המותג שלו את המקלדת.
מבחינת המלצה, יכול רק להגיד שהדגם שלי שהוא Adesso עובד מצוין עם טווח מרשים מאוד ולא חוויתי בעיות עם המקלדת (יש לי אותה מעל לשנה), היא גם שרדה כמה נפילות... המחיר שלה דומה למחיר היום, עלה לי כ-350 ש"ח.
יש גם שלט עם הגולת שליטה הזו, אבל אין לי ניסיון איתו (יש באתר סקירה עליו).
יצרן סיני כזה או אחר מייצר מקלדת וכל מי שרוצה יכול למכור תחת המותג שלו את המקלדת.
מבחינת המלצה, יכול רק להגיד שהדגם שלי שהוא Adesso עובד מצוין עם טווח מרשים מאוד ולא חוויתי בעיות עם המקלדת (יש לי אותה מעל לשנה), היא גם שרדה כמה נפילות... המחיר שלה דומה למחיר היום, עלה לי כ-350 ש"ח.
יש גם שלט עם הגולת שליטה הזו, אבל אין לי ניסיון איתו (יש באתר סקירה עליו).
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אפשר ללכת על Boxee שכבר כולל בתוכו תמיכה בפענוח חומרה.
אבל אם חשוב לך תמיכה בפורמטי האודיו החדשים, אז XBMC עם MPC HC כנגן או מדיה פורטל זו בהחלט אפשרות.
אבל אם חשוב לך תמיכה בפורמטי האודיו החדשים, אז XBMC עם MPC HC כנגן או מדיה פורטל זו בהחלט אפשרות.