שדרוג רסיבר או רמקולים- מה יפיק תוצאה איכותית יותר?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9325
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #1 

שלום רב,
לפני כשנה שדרגתי את כל מערכת הקולנוע ביתית שלי. פירוט מלא של הציוד ניתן למצוא בשרשור שלהלן:

http://www.hometheater.co.il/vt85429

מאחר והסאונד חשוב לי מאוד (אולי אפילו יותר מהתמונה), אני שוקל את הרעיון לבצע צעד אחד נוסף קדימה, שיהיה משמעותי מאוד.
מאחר ואין לי מספיק כסף בכדי להחליף גם את הרסיבר וגם את הרמקולים, השאלה שלי, איזה מהם עדיף לי לשדרג בצורה כזו שיגרום אצלי לשיפור מטורף מבחינת חווית השמיעה בסרטים.
האם עדיף לשדרג את הרסיבר כדי שיוציא יותר מהרמקולים או ההפך?
נניח שבמקום הדנון אני שם את ה-LX82 של פיוניר, או לחילופין אני נשאר עם הדנון, אבל לוקח סדרה בכירה יותר של פולק אודיו (זוג קדמי+סנטר)
איפה השינוי יהיה הרבה יותר מוחשי, גם לאחד כמוני שלא ניחן באוזן מוזיקלית יוצאת דופן?

תודה רבה וחג שמח לכולם!

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46368
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #2 

לפני שמחליפים ברזלים, תנסה להוציא את המקסימום מהציוד שלך בסביבה הנוכחית בו הוא מותקן.
1. עבור על כל החיבורים בין הרכיבים וודא כי הם מאובטחים היטב.
2. וודא כי החיבורים אופטימלים בין הרכיבים מבחינת המחבר שבשימוש (העברה של סיגנל כל המקורות בצורה דיגיטלית לרסיבר).
3. שנה מעט את המיקום של הרמקולים, הרחק אותם מקירות, הזז ריהוט או אביזרים אחרים אשר עומדים בין הרמקולים לנקודת ההאזנה. מספיק שתזיז את שולחן הקפה ושינוי מסויים לחיוב אמור להתקיים.
4. בצע כיול מחדש לרמקולים בעזרת הרסיבר. תשקיע קצת יותר זמן בכיול הסאב, סאב מכויל משפר המון.
5. בצע את כל השינויים למעלה כאשר אין אף אחד בבית וככה תוכל להפנות את כל תשומת ליבך לנושא.
6. שקול ייעוץ אקוסטי, השיפור גדול יותר מכל החלפה של רכיב.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #3 

bariko כתב:שלום רב,
לפני כשנה שדרגתי את כל מערכת הקולנוע ביתית שלי. פירוט מלא של הציוד ניתן למצוא בשרשור שלהלן:

http://www.hometheater.co.il/vt85429

מאחר והסאונד חשוב לי מאוד (אולי אפילו יותר מהתמונה), אני שוקל את הרעיון לבצע צעד אחד נוסף קדימה, שיהיה משמעותי מאוד.
מאחר ואין לי מספיק כסף בכדי להחליף גם את הרסיבר וגם את הרמקולים, השאלה שלי, איזה מהם עדיף לי לשדרג בצורה כזו שיגרום אצלי לשיפור מטורף מבחינת חווית השמיעה בסרטים.
האם עדיף לשדרג את הרסיבר כדי שיוציא יותר מהרמקולים או ההפך?
נניח שבמקום הדנון אני שם את ה-LX82 של פיוניר, או לחילופין אני נשאר עם הדנון, אבל לוקח סדרה בכירה יותר של פולק אודיו (זוג קדמי+סנטר)
איפה השינוי יהיה הרבה יותר מוחשי, גם לאחד כמוני שלא ניחן באוזן מוזיקלית יוצאת דופן?

תודה רבה וחג שמח לכולם!
...
bariko

שלום לך .

הרסיבר הוא הפריט החשוב ביותר לקולנוע הבייתי . ותכף אפרט ....
רמת העיבוד והאיכות קבעת את איכות הפיענןח של הסרט במיוחד שמדובר בפורמטים החדשים .

לגבי הרסיבר של פיוניר דגם lx-82 אין ספק שהוא הטוב ביותר לקולנוע בייתי . וזה בדוק בכול המגזינים והפורומים העולמיים .
היכולת של הרסיבר הזה בקולנוע בייתי היא פנומנלית רמת פירוט הכי איכותית שיש .

לכן במידה ותצטרך יעוץ ןעזרה תוכל לכתוב לי בפרטי .

יום טוב וחג שמח לך . (f) (f) (f)
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #4 

קודם כל תודה לשניכם (Y)

זיו,
לצערי אין לי מספיק ידע לעשות את כל מה שאתה מציע. גם אין לי הרבה פנאי להתעמק בכך.
כאשר רכשתי את הציוד, עשו אצלי התקנה די מקצועית, ואני סומך על כך.
כיול עשיתי בעצמי (לאחר הכיול הראשוני שעשו לי), אבל בסופו של דבר שיניתי את הערכים בהתאם להעדפות שלי. זה גם מה שיעצו לי המומחים .
ההעדפה שלי היא שעוצמת הסנטר תהיה גבוהה יותר מעוצמת הקדמיים, כי אני צופה בד"כ בסרטים בשעות הלילה. אז אם אגביר מאוד את הווליום בכדי לשמוע היטב את הדיבורים, הרעש הכללי יהיה גבוה מדי.
כנ"ל לגבי הרמקולים האחוריים.

אבל מעבר לכך אני מדבר ברמה העקרונית. נניח שהכול אצלי מכוון בצורה האופטימאלית ביותר, איזה שדרוג יביא לי לשיפור משמעותי יותר- רסיבר או רמקולים.

9000es
למען האמת כל הנושא הזה צץ אצלי פתאום בעקבות אחד השרשורים שקראתי כאן, שבו אתה שיבחת מאוד את הרסיבר הזה של פיוניר (לא במקרה בחרתי בו כדוגמא 8) )

ובכל זאת רציתי לשאול את דעת המומחים, האם הרסיבר או הרמקולים יהיו אלה שישנו אצלי את חווית הסאונד בסרטים בצורה דרסטית...

נחמד מצידך על ההצעה לייעץ לי, אבל כרגע הכול עדיין בשלב של גישושים.
אם יהיה משהו יותר רלוונטי, לא אהסס לפנות אליך :)
מה שבטוח זה שאני לא הולך להוציא עכשיו 16k על LX82 חדש.
זה יכול לבוא בחשבון רק אם תהיה לי הזדמנות למחיר מציאה מתצוגה או משהו...

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14356
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #5 

בלי קשר, אני מקווה שמאז שצילמת את התמונות הזזת את נגן הבלו-רי ממקומו מעל הרסיבר.
אחרת הוא בטח כבר מטוגן טוב טוב...

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #6 

bariko כתב:קודם כל תודה לשניכם (Y)

זיו,
לצערי אין לי מספיק ידע לעשות את כל מה שאתה מציע. גם אין לי הרבה פנאי להתעמק בכך.
כאשר רכשתי את הציוד, עשו אצלי התקנה די מקצועית, ואני סומך על כך.
כיול עשיתי בעצמי (לאחר הכיול הראשוני שעשו לי), אבל בסופו של דבר שיניתי את הערכים בהתאם להעדפות שלי. זה גם מה שיעצו לי המומחים .
ההעדפה שלי היא שעוצמת הסנטר תהיה גבוהה יותר מעוצמת הקדמיים, כי אני צופה בד"כ בסרטים בשעות הלילה. אז אם אגביר מאוד את הווליום בכדי לשמוע היטב את הדיבורים, הרעש הכללי יהיה גבוה מדי.
כנ"ל לגבי הרמקולים האחוריים.

אבל מעבר לכך אני מדבר ברמה העקרונית. נניח שהכול אצלי מכוון בצורה האופטימאלית ביותר, איזה שדרוג יביא לי לשיפור משמעותי יותר- רסיבר או רמקולים.

9000es
למען האמת כל הנושא הזה צץ אצלי פתאום בעקבות אחד השרשורים שקראתי כאן, שבו אתה שיבחת מאוד את הרסיבר הזה של פיוניר (לא במקרה בחרתי בו כדוגמא 8) )

ובכל זאת רציתי לשאול את דעת המומחים, האם הרסיבר או הרמקולים יהיו אלה שישנו אצלי את חווית הסאונד בסרטים בצורה דרסטית...

נחמד מצידך על ההצעה לייעץ לי, אבל כרגע הכול עדיין בשלב של גישושים.
אם יהיה משהו יותר רלוונטי, לא אהסס לפנות אליך :)
מה שבטוח זה שאני לא הולך להוציא עכשיו 16k על LX82 חדש.
זה יכול לבוא בחשבון רק אם תהיה לי הזדמנות למחיר מציאה מתצוגה או משהו...
...

אם אתה מחפש מציאות אז ניתן להשיג את האונקיו 875 במחיר נמוך יחסית לרמת הביצועים שלו (מתצוגה).

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #7 

bariko

אין ספק ברמת המציאות כולל אחריות מלאה ניתן להשיג את האונקיו 875 . במחיר די טוב ביחס לרסיבר איכותי .

אשמח לעזור בכל עת .

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

אוקיי, תודה לכם.
אז מה כולכם סגורים דווקא על שדרוג הרסיבר בעדיפות ראשונה? :D
האם זה מה שיעשה אצלי את הסוויץ' הרציני, ואז אקבל סאונד מטורף גם עם הרמקולים האלה של פולק?

טלHD
יפה שהבחנת, למרות הצילום הדי גרוע שלי.
עליתי על הטעות הזו כבר מזמן. מאז נגן הבלוריי יושב על על מחשב המדיה סנטר (מארז סילברסטון) שממילא סגור לחלוטין מלמעלה.
הרסיבר מונח לידם, פתוח לגמרי...

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

זה תלוי בתקציב השידרוג כמובן.
לדעתי שינוי רמקולים, כל עוד הרסיבר/מגבר יכול לדחוף אותם כמו שצריך, ייתנו שינוי גדול יותר.
זה לא שהרסיבר/מגבר לא משפיעים, בודאי שכן, אני רק מדבר על "גודל" השינוי.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

בעיקרון מרטין צודק אבל במקרה שלך הרמקולים לא רעים בכלל ואם תחבר אותם לרסיבר יותר דינמי ועם יותר עוצמה הסאונד יפתח.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

תודה מרטין.
השינוי חייב להיות גדול ומחושי מאוד, אחרת אין לי טעם לעשות זאת. כפי שציינתי קודם , גם אין לי אוזן מוסיקלית כל כך רגישה שתבחין בהבדל דק.

לגבי התקציב זו באמת שאלה טובה. אחרי שהוצאתי כל כך הרבה כסף על המערכת הנוכחית (ומאז עברה רק שנה), אין לי כוונה ללכת על סט חדש לגמרי.
הכול יהיה תלוי אם אצליח למצוא רמקולים משובחים במחיר מציאה (מעודפים או מתצוגה), וכמה אצליח לקבל על הסט הנוכחי...

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #12 

ראיתי שאת ה LX82 ניתן להשיג ב 12 עם אחריות של שנתיים לא של היבואן.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #13 

kingikra כתב:ראיתי שאת ה LX82 ניתן להשיג ב 12 עם אחריות של שנתיים לא של היבואן.
...
kingikra

רסיבר ברמה כמו ה 82 של פיוניר ללא אחריות של היבואן הרשמי ט.ר 3 שנות אחריות מלאות .

לא שווה לרכוש משום יבואן בארץ .

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #14 

bariko כתב:תודה מרטין.
השינוי חייב להיות גדול ומחושי מאוד, אחרת אין לי טעם לעשות זאת. כפי שציינתי קודם , גם אין לי אוזן מוסיקלית כל כך רגישה שתבחין בהבדל דק.

לגבי התקציב זו באמת שאלה טובה. אחרי שהוצאתי כל כך הרבה כסף על המערכת הנוכחית (ומאז עברה רק שנה), אין לי כוונה ללכת על סט חדש לגמרי.
הכול יהיה תלוי אם אצליח למצוא רמקולים משובחים במחיר מציאה (מעודפים או מתצוגה), וכמה אצליח לקבל על הסט הנוכחי...
...
bariko

המלצתי היא בתקציב של 6.5k ניתן להשיג את האונקיו 875 מתצוגה . כולל אחריות מלאה של היבואן הרשמי .

במידה ותהיה מעוניין אוכל להפנות אותך לחנות מתמחה שיש ברשותה את הרסיבר הזה .

sbtgn1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 321
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #15 

9000es כתב:
bariko כתב:תודה מרטין.

...
bariko

המלצתי היא בתקציב של 6.5k ניתן להשיג את האונקיו 875 מתצוגה . כולל אחריות מלאה של היבואן הרשמי .

במידה ותהיה מעוניין אוכל להפנות אותך לחנות מתמחה שיש ברשותה את הרסיבר הזה .
...
אתה מכיר אותו הדבר ק ל LX70 ?

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4963
שם מלא: איתן
נתן תודות: 911 פעמים
קיבל תודות: 451 פעמים

שליחה #16 

אני עם מרטין, רמקולים הם השינוי הגדול ביותר, מנסיוני.
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

החלפת רמקולים במקרה הזה מיותרת, הרמקולים בסדר גמור יחסית.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #18 

niko כתב:אני עם מרטין, רמקולים הם השינוי הגדול ביותר, מנסיוני.
...
niko

הרסיבר זה המנוע של המערכת . אם הוא לא עוצמתי ובעל דחיפה חזקה אז כל המערכת לא שווה שום דבר .

רסיבר איכותי . לקולנוע בייתי מחייב כמה תכונות . בילתי מתפשרות .

1. הגברה עוצמתית . הכוונה לספק כח שיעבוד על אמפר גבוהה .
2. הרסיבר שיעבוד על טווח תדרים הכי רחב שיש .
3 .רמת הפיעוח שלו תהיה סופר איכותית .
4. בנייה מסיבית ואיכותית .

לגבי רמקולים נכון שהם אמורים לתת לנו מימד אחר של סאונד . בתנאי שיהיה רסיבר שידע ושיהי לו מספיק כח כדי להוא מהם את המירב שבהם .

יום טוב לך . (f)

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #19 

תראו, לגבי ה-LX82 לא צריך לשכנע אותי הרבה. זה דבר ידוע שהרסיברים TOP LEVEL של פיוניר ידועים כלעילה ולעילה, ואני לא חושב שיש על כך בכלל וויכוח.
אני רק לא מבין מה ההתלהבות מאונקיו. עד כמה שידוע לי המכשירים של דנון נחשבים משובחים יותר (כמובן כאשר משווים רמה מול רמה)
האם ה- AVR-2309 שלי לא מספיק עוצמתי בכדי להוציא את המיטב מהרמקולים RTI- A5 של פולק?
זה באמת נשמע כאילו הקול מהרמקול סנטר לא מספיק חזק למרות שהעוצמה הכללית ברסיבר מגיעה כבר ל -10
אבל תמיד האמנתי שזה בגלל שהכיוון שעשיתי הוא יותר מדי חובבני.

הבחנתי שהדעות שלכם קצת חלוקות, וזה כמובן לא מקל על השיקול שלי :lol:
בכל אופן, אני עדיין לא יודע איפה אשיג שיפור הרבה יותר משמעותי. האם זה בחלופה הראשונה שבה אציב נניח את ה-LX 82 במקום הדנון
או החלופה השנייה, שבה אני נשאר עם הדנון אבל מציב במקום הקדמיים RTI- A5 את ה- RTi12 :

http://www.polkaudio.com/homeaudio/prod ... ent/rti12/

ובמקום הסנטר CSI- A4, יבוא CSi5 :

http://www.polkaudio.com/homeaudio/products/recent/csi5

האם יש לכך תשובה חד משמעית ברורה?

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #20 

קשה לי להאמין שיש לשאלתך תשובה אחת ברורה ומוסכמת מהטעם הפשוט שעד שלא מנסים - לא יודעים.
אני בספק אם מישהו התנסה בדיוק בסיטואציה שלך (כלומר, עם אותם הרכיבים).

כחבר וותיק אתה בוודאי יודע שכל אחד מתייחס שונה לשינויים - לאחד זה נשמע שינוי משמעותי ולשני זה נשמע שינוי מינורי.
תוסיף לזה את הנושא של העלות , שגם זה לא ברור כמה זה זול או כמה זה יקר והאם זה "שווה" את ההשקעה והרי לך תשובה חד משמעית ברורה....

התשובה החד משמעית היחידה שאתה יכול לקבל זה - נסה להשאיל רסיבר על כזה עם זוג קדמיים RTi12 שהם האלטרנטיבה שלך ואז תוכל לעשות השוואות אצלך בבית כמו שצריך ולקבל החלטה מושכלת.

כל שאר הדעות הן דעות אישיות ובוודאי לא תשובה חד משמעית...

אגב,
יש מקרים בהם חוסר האיזון בין הרסיבר לרמקולים בולט ואז ניתן לשער איזה רכיב כדאי יותר לשדרג.
כנראה שזה לא המקרה...

ארז

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”