הכנסת תכריע בסופו של דבר: אקוניס הגיש הצעת חוק לביטול ערוץ 33 והוצאתו מDTT

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
eyalgp פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 98
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

http://www.ice.co.il/article.asp?pgId=141869&catId=2

הכנסת תכריע בסופו של דבר: אקוניס הגיש הצעת חוק לביטול ערוץ 33 – והוצאתו מה-DTT

טוען כי הערוץ שתקציבו מליוני שקלים משדר שידורים חוזרים ומשיג אחוזי צפייה אפסיים; ואיזה ערוץ יחליף אותו בשידורים הדיגטליים?
יו"ר ועדת הכלכלה של הכנסת, ח"כ אופיר אקוניס, הגיש היום הצעת חוק לביטול ערוץ 33 של רשות השידור, ולהוצאתו מהממיר הדיגיטלי DTT. הצעתו מתייחסת לשינוי חוק רשות השידור וחוק הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו.

ערוץ 33 מופעל על ידי רשות השידור משנת 1995 בתמיכה מלאה של מנכ"ל הרשות לשעבר ג’ו בראל. ב-1997 מצא מבקר המדינה אי סדרים במינויים שבוצעו על ידי בראל בלא מכרז. ב-2005 קבע בג"צ כי אין לגיטימיות להמשך שידוריו משום שאינו מממש את ייעודו המקורי – ובשנים 2006-7 אכן נסגר הערוץ בהוראת ועדה מיוחדת של רשות השידור.

על פי הצעת החוק, "רשות השידור מצויה במשבר כלכלי חמור ועומדת בפני סכנה מהותית של קריסה כלכלית... קיים גרעון של כ-100 מיליון שקל בתקציבה השנתי, שאילץ את הנהלת הרשות לבצע קיצוצים עמוקים בשכר העובדים, בתוכן התכוניות המשודרות ובאורכן".

לדבריו, "תקציב ערוץ 33 עומד על עשרות מיליוני שקלים חדשים בשנה, אך על פי נתוני המדרוג הוא כמעט אינו מציג תוכן חדש, אלא משדר בעיקר שידורים חוזרים ולפיכך משיג אחוזי צפייה כמעוט אפסיים".

אקוניס מבקש גם להוציא את ערוץ 33 מרשימת 5 הערוצים הנכללים בשידורים הדיגיטליים DTT. במקביל, ועדת הכלכלה כבר דנה בהחלפת הערוץ בערוץ אחר. כבר בישיבת ועדת הכלכלה לפני כמה חודשים, אמר אקוניס כי "הורדתו תאפשר כניסת ערוצים אחרים, נצפים יותר, למערך ה-DTT".

אולם לא מעט גורמים מתנגדים לכך, בעיקר HOT ו-yes שחוששות כי הכללת ערוצים אחרים, כגון ערוץ 9 בשפה הרוסית או ’מוזיקה 24’, עשוי לפגוע בחבילות הבסיס אותן מציעות השתיים.

מרשות השידור לא התקבלה תגובה.

יוני_א
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 848
שם מלא: יוני
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #2 

אה באמת? רייטינג נמוך? למה שלא יתחיל מר אקוניס הנכבד בערוץ הכנסת?

yuriok
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 57
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

הגיע הזמן להוציא את ***

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #4 

הם מפחדים שנראה כמה שהם אדיוטים.. :lol:
נכון, אף אחד לא צופה, מצד שני הכל מצולם והדברים הטובים מגיעים לערוצי החדשות המרכזיים או לאינטרנט.
וברצינות,
זכות הקיום של ערוץ כזה לא נובעת מכמות הצופים בו. יש ערך משמעותי לכך ששידורים מהפרלמנט משודרים בחינם לכל האוכלוסייה. זה בהחלט נופל לקטגוריות של "זכות הציבור לדעת" ו "קשר בין בוחר לנבחר ציבור".
זכותנו לדעת מה קורה שם. לגבי שאלת מימוש הזכות, אפשר לפתח על זה דיון ובכל זאת, לא צריך להיות קשר בין כמות הצופים לקיומו ( בדיוק כמו ערוץ 1 ).

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

nimrodg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1299
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #5 

ובא לציון גואל, סוף סוף מישהו עושה את עבודתו במשכן הכנסת.
באמת ערוץ מיותר, אם מורידים אותו שיהפכו את ערוץ הראשון לערוץ HD או לפחות ערוץ upscale.

akira
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 317
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #6 

מוכר לוקשים לציבור - מה הבעיה הטכנית לשדר עוד 8 ערוצים על תשתית ה DTT?
אין שום בעיה, יהיו מספיק תדרים פנויים ברגע שיגמרו עם האנלוגי.

אפשר להוסיף את 23,24 וכך הלאה בלי בעיה - אילולא הלחץ של YES וHOT. צריך לקבוע תעריף / תקינה להוספת ערוץ שידור ל DTT וזהו.

אישית כבר יצא לי להסתכל על ערוץ 33, על CSI. הרבה יותר מאשר על ערוץ הכנסת... שידברו על רפרומה אמיתית, לא על "רפורמה" פולטית. מעבר לזה לערוץ 33 חשיבות מובהקת כ"מסביר הלאומי" לאזרחים הערביים ואם היו חכמים היו שמים משדרים רבי עוצמה בגבולות...

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #7 

למה הוט ויס בכלל צד בעניין

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #8 

החוצפה שיש לחבר כנסת לדבר על רייטינג כמדד להכללות ב DTT היא שערורייתית מלכתחילה, ועוד על ערוצים שכלל הציבור משלם עליהם, ועל כן זכאי לצרוך אותם ללא תשלום נוסף. ממש כמו ערוצים 1, 2 ו 10.
33 וגם 23 הם ערוצים במימון ציבורי.
הטלויזיה החינוכית (23) היא בכלל יחידת סמך במשרד החינוך, ותקציבה מגיע ממשרד החינוך, מועצת הרשות השנייה ומועצת הכבלים - כספים של כולנו.
ערן

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

nimrodg כתב:ובא לציון גואל, סוף סוף מישהו עושה את עבודתו במשכן הכנסת.
באמת ערוץ מיותר, אם מורידים אותו שיהפכו את ערוץ הראשון לערוץ HD או לפחות ערוץ upscale.
...
ממתי ערוץ HD הוא עניין לכלל הציבור, שאמור להיות מסופק ללא תשלום?
HD הוא תחביב טכנולוגי, ועניין למי שיש לו התקציב וסדר העדיפות להשתמש בו.
מדובר על תוכן ציבורי.
אם רוצים לבטל את הערוצים הציבוריים (ואני ממש לא מעוניין), צריך לתקן את החוקים הרלוונטיים (חוק רשות השידור, חוק הרשות השניה, חוק הבזק ואולי עוד כמה).

dvb-acavish
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #10 

eg99 כתב: ממתי ערוץ HD הוא עניין לכלל הציבור, שאמור להיות מסופק ללא תשלום?
...
eg99,
אני מתפלא ממך, הצחקת אותי עכשיו לגמרי. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
אתה רוצה להישאר היחיד בעולם שתקוע עם טכנולוגיה מלפני 60 שנה ??
תתקדם .

לא משנה לאן תלך בארץ ישראל, מדרום ועד צפון, ממזרח ומערב, ולא משנה לאיזו דירה תיכנס, אתה תראה טלוויזיה עם HD READY אחת לפחות בכל בית.

לא משנה לאיזו ארץ (מתקדמת) תרצה לנסוע, אתה תראה שיש לה HD בחינם בערוצי הברודקאסט, דרך משדרים קרקעיים.

להלן רשימת המדינות (החלקית) :[/u]
מלזיה (שידרה את האולימפיאדה במסגרת ניסיון) , צרפת, מקדוניה (ניסיון), אסטוניה (ניסיון), רומניה, בריטניה, שבדיה, ארה"ב, דנמרק, הונג-קונג, יפן, ניו-זילנד, איטליה (במונדיאל 2006, ובאולימפיאדת החורף 2006) ,
מקסיקו (משדרת בתדר UHF23 בהספק של.... 403KW !! לא נורמליים האמריקאים האלה...) ,
גרמניה (משדרת באמצעות לוויין לא מוצפן!), הולנד (משדרת באמצעות לויין לא מוצפן!) , פולין (משדרת באמצעות לוויין לא מוצפן!!), פורטוגל, ספרד (ניסיון ב- DVB-T, שידורי אמת לא מוצפנים דרך לוויין), שבדיה (אפשר להגיד שחוץ מארה"ב וצרפת, אצלה יש הכי הרבה היצע), שוייץ, טייוואן, צ'כיה, קרואטיה, קנדה, בלגיה, אוסטרליה (גם אצלה יש המון היצע, משהו כמו 10 ערוצי ברודקאסט HD שונים!)

לסיכום, ערוץ 1 צריך לקנות בלוויין "עמוס" חבילה לא מוצפנת,
במקום לרוץ לעשות עיסקאות עם YES ו- HOT שכובלות אותך ל- 36 תשלומים.

ומי שיגיד לי שהוא לא מאמין שזה בהתחייבות ל- 36 חודשים (רק בשביל לראות את המונדיאל של ערוץ 1 ב- HD ), אז שייכנס לאתר של YES או HOT, או שיתקשר אליהם, כי אני כבר עשיתי את זה!

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #11 

לוח השידורים של ערוץ 33 מחר. כמעט הכל שידורים חוזרים. לאן הולכת האגרה? (n)

שידורי הלילה של ערוץ 1
העברת שידורי הלילה של הערוץ הראשון עד 10 בבוקר.
08:00 השידורים יתחדשו בשעה 10:00
השידורים יתחדשו בשעה 10:00.
10:00 קפה תיאטרון
שעת שידור על היצירה האומנותית הישראלית והעולמית: ספרות, מחול, מוסיקה, אופרה ומעל במות אחרות. מנחה: נועם סמל.
11:00 קפה תיאטרון
שעת שידור על היצירה האומנותית הישראלית והעולמית: ספרות, מחול, מוסיקה, אופרה ומעל במות אחרות. מנחה: נועם סמל.
12:00 הלילה יענקל'ה לאן
תכנית אשר באה להציג את היצירה הישראלית על גווניה השונים: ציירים, זמרים - מרוק עד אופרה, תיאטרון, ספורט ועוד, במטרה לקדם את האומנים ואת האומנות בכל שלבי היצירה ובכל הרמות. בהנחיית יעקב מנדל.
13:00 בקו הבריאות
תכנית לענייני רפואה בהנחיית פרופ' אליעזר רחמילביץ'. יוצגו חידושים בתחום הרפואה, שיטות טיפול חדשות, מחקרים חדשים, וטכנולוגיות מתקדמות בכל הנוגע לרפואה, תרבות ובריאות הגוף והנפש.
13:30 בקו הבריאות
תכנית לענייני רפואה בהנחיית פרופ' אליעזר רחמילביץ'. יוצגו חידושים בתחום הרפואה, שיטות טיפול חדשות, מחקרים חדשים, וטכנולוגיות מתקדמות בכל הנוגע לרפואה, תרבות ובריאות הגוף והנפש.
14:00 קראתי לך
תוכנית תרבות בהנחיית אריה יאס, נועה מנהיים, שחר מרי מרדכי וג'וזף אטרש. סקירה המביאה כל שבוע את הספרים האחרונים שיצאו למדף בקטגוריות שונות, בעברית ובערבית.
14:30 קראתי לך
תוכנית תרבות בהנחיית אריה יאס, נועה מנהיים, שחר מרי מרדכי וג'וזף אטרש. סקירה המביאה כל שבוע את הספרים האחרונים שיצאו למדף בקטגוריות שונות, בעברית ובערבית.
15:00 בחברה טובה
תוכנית אירוח בהנחיית אהרון פררה המביאה את התרבות הישראלית על גווניה וצבעיה, שבמרכזה יתארח מרואיין מרכזי אשר ישוחח על הרגעים המרגשים בחייו.
15:30 בחברה טובה
תוכנית אירוח בהנחיית אהרון פררה המביאה את התרבות הישראלית על גווניה וצבעיה, שבמרכזה יתארח מרואיין מרכזי אשר ישוחח על הרגעים המרגשים בחייו.
16:00 מבזק חדשות בערבית
מבזק חדשות בערבית.
16:05 בארני וחברים
סדרת ילדים אמריקאית, לגילאים 1-5, אודות בארני, הדינוזאור הסגול הידידותי, אשר באמצעות שירים וריקודים מלמד את הילדים ערכים חיוביים כגון שיתוף, דאגה לזולת, יצירתיות, ולמידה. הסדרה מדובבת לערבית ומלווה בשפת סימנים.
16:35 בוב הבנאי
בוב הבנאי הכל יכול וחבריו המכונות מזמינים את הילדים להצטרף אליהם להרפתקאות חדשות באתר הבניה.
16:50 רובדוברס
סדרת ילדים בריטית, אודות הרפתקאותיהם של צעצועי אמבט המעודדים ילדים להתקלח. צעצועי האמבט מגיעים בכל פרק לעולם דמיוני שבו הם מלמדים את הילדים בכל פעם נושא אחר.
17:00 חדשות באנגלית
חדשות באנגלית.
17:30 מגזין ספורט
חדשות הספורט בארץ ומסביב לעולם עם סקירת הליגות השונות בארץ. שידור חי.
18:00 חלון מזרחי
מגזין בענייני המזה"ת, הכולל כתבות, מומחים, ולקט עיתונות ערבית. מנחה: נאיף סארג'י מפיק: סמי תקומי במאי: מרקו מגר. תרגום לכתוביות ערבית/עברית למען ציבור החרשים.
18:30 מגזין מדע
מגזין מדעי הסוקר חידושים, המצאות ומחקרים בנושא מדע וטכנולוגיה במגוון תחומים: היי טק, איכות הסביבה, בריאות, חקלאות, מדעי כדור הארץ והחלל ועוד.
19:00 מהדורת חדשות בערבית
לכיסוי אירועי היום בישראל ובמרחב.
19:30 מבט על סין
סדרת תעודה העוסקת בנושאים תרבותיים וגיאוגרפיים הקשורים לסין. פרק 5 - גילוי הסוד של טולו. סיפורו של אתר מורשת עולמית "טולו" בדרום מזרח סין.
20:00 אמואש
סדרת מערכונים המתאפיינים בראייה סאטירית ישירה וגסה, מוגזמת ומשעשעת אך גם עשויה להיות נרמזת. המערכונים עוסקים בבעיות המטרידות את החברה הערבית, תוקפים ערכים ונורמות בחברה ונותנות לקהל הלא דובר ערבית מבט על החברה הערבית.
20:30 מהדורה מקומית בערבית
מהדורה מקומית בערבית.
21:00 ''מהדורת "מבט"
מהדורת החדשות המרכזית של הערוץ הראשון עם כתוביות בעברית לליקויי שמיעה.
22:00 חדשות בערבית
מהדורת החדשות המרכזית. שידור חוזר עם כתוביות בערבית לליקויי שמיעה.
22:30 ויטראז'
תוכנית מוסיקאלית המשלבת בין ישן ובין חדש תוך מסע אל הארכיון המפואר של חטיבת התוכניות בערבית, החל מהתוכניות הראשונות שהופקו ע"י החטיבה וכלה בהפקות המצולמות בימים אלו. מנחה: נאיף סארג'י.
23:00 משפחה
סדרה תיעודית בת 6 פרקים. כל פרק עוקב אחר סיפורה של משפחה אחרת בישראל. בין המשפחות בסדרה: מש' פאהום מנצרת, משפחה חד הורית, משפחה מקיבוץ ועוד.מפיק: עודד קוטלר.
00:00 שידורי הלילה של ערוץ 1
העברת שידורי הלילה של הערוץ הראשון עד 10 בבוקר.
02:00 שידורי הלילה של ערוץ 1

nimrodg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1299
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #12 

עכשיו בערוץ 33 אמור להיות העברה של תכניים פרו-ציוניים בערבית, האם תוכנית כמו בארני מעבירה מסרים פרו-ציוניים למדינות השכנות? עדיף להשקיע את הכסף בחינוך מאשר הוצאה על ערוץ שלא מצדיק את קיומו.

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

שלא נתבלבל אף לרגע - אני לא חושב שמה שיש כרגע בערוץ 33 הוא טוב.
אני גם חושב שערוץ 1 לא עונה על הציפיות שלי כמשלם אגרה.

אבל בין זה ובין להוריד אותו מה DTT יש מרחק רב.
המרחק בין קיום החוק ובין לכופף אותו לצרכים פרטיים.

dvb-acavish,
אני לא טוען שאין צורך ב HD (לי אישית יש טלויזיה כזו בערך מאז שהצטרפתי לאתר, וממיר HD מהראשונים שסופקו, ומקרן כזה, ומקורות מתאימים מסוגים שונים. אבל אני לא משלה את עצמי לרגע שאני או חברי האתר הזה מייצגים את הרוב או את מה שצריך להיות לכולם).
אני טוען שזה מותרות כרגע.
עוד אין קליטה תקינה של SD בכל הארץ, ועוד לא מוכנים לסגור את האנלוגי, כך שאם HD בא על חשבון סגירה של ערוץ 33, אני טוען שזה לא נכון, ואפילו שערורייתי מבחינה פוליטית, בטח ובטח אם זה משיקולים של רייטינג. רייטינג לא היה ולא צריך להוות שיקול בטלויזיה ציבורית.

וזה שרוב הטלויזיות שתמצא הן HDREADY ומעלה, זה פשוט כי כבר לא מוכרים אחרות.
ערן

dvb-acavish
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #14 

(Y)

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #15 

eg99,
מסכים איתך ש HD זה מותרות, אני חושב שרוב שאין צורך בשידורי צבע בטלוויזיה ואינטרנט יותר מ 512K נראה לי מותרות
עבור רוב האוכלוסיה.
צודק, אין להחליט על שילוב ערוץ ב DTT עקב שיקולי רייטינג.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”