james cameron - צלמו ב 3D או לכו הביתה

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73281
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3159 פעמים

שליחה #1 

http://www.dailytech.com/AvatarTitanic+ ... e18380.htm

הדם עלה לבחור לראש. הבמאי של אווטר ג'יימס קאמרון קורא למפיקים לצלם בתלת מימד או לא לצלם בכלל. לדבריו למרות ההוצאה שבצילום סרט שלם בתלת מימד, ההשקעה מחזירה את עצמה. כנראה שהבחור חושב שכל סרט הוא אווטר :lol:

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #2 

הוא צודק ב 100%
צריך לקבוע סטנדרטים - אם הסרט לא מצולם ב 3D , אין לשדר אותו בקולנועים ב 3D

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73281
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3159 פעמים

שליחה #3 

zovirax - אני די בטוח שלא לזה התכוון המשורר. אם הבנתי נכון הוא רוצה שכולם יצלמו ב 3D, קרי שלא יהיו יותר סרטים ב 2D.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78837
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5386 פעמים

שליחה #4 

Huber,

אני חושש שהוא צודק. אנשים כיום מתייחסים ל-3D בתור קוריוז, תדמיינו קומדיה או דרמה רצינית ב-3D, קשה נכון?

זה צריך להיות אוניברסלי.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6051
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #5 

הוא אולי צודק מנקודת ראות של סרטי סייפיי ואקשן גדולים, אבל 90% מהסרטים לא צריכים את זה, שלא לדבר
על זה שבתקציב של הקייטרינג באווטאר, אפשר להפיק 20 סרטים קטנים.
תחשבו על סרט כמו sideways או little miss sunshine או ג'ונו.
צריך אותם בתלת? ברור שלא.
STAR TREK ,2012, STAR WARS ,KING KONG, ברור שכן. סרטי אפקטים מובהקים.
בקיצור, יש פה בעיה, התחום נקרע בין איכות לגימיק ויזואלי.
שלא לדבר על הסרבול בצפייה עם המשקפיים, והישיבה ב SS בלי להזיז את הראש, ושאר ירקות.
שירגיע.

amir073
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #6 

ואני אומר: תכתבו תסריט אינטיליגנטי ומעניין ותלהקו שחקנים שיודעים לשחק או שתלכו הביתה. זה יעזור לי?

תלת מימד זו טכנולוגיה שמתאימה רק לסרטי פנטזיות ואקשן. זה לא מתאים לכל סרט.

arik35
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 688
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #7 

amir073 כתב:ואני אומר: תכתבו תסריט אינטיליגנטי ומעניין ותלהקו שחקנים שיודעים לשחק או שתלכו הביתה. זה יעזור לי?

...
אמת לאמיתה, לטעמי אוואטר הצליח אך ורק בזכות התלת מימד, אחרת זה פשוט עוד סתם סרט הוליוודי, אבוי לנו אם העתיד של הקולנוע זה בימאים כמו מר ג'יימס הנכבד שנשענים רק על טכנולוגיה וכהוכחה אני נותן את 2 שוברי הקופות שעשה שבעיניי שניהם פשוט ח*א של סרטים, אופיום להמונים וזהו.

עריכה- james cameron צודק , לבימאים כמוהו אין זכות קיום ללא ה3D , מה שנכון נכון, הוא יודע מה הוא אומר.
נערך לאחרונה על ידי arik35 ב 17/05/2010 15:57, נערך פעם 1 בסך הכל.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #8 

ומתי הוליווד יוציאו סרט באמת איכותי .
עם כל הכבוד לסרט אווטאר . התוכן שלו פשוט על פנים . ללא התלת מימד הסרט הזה לא היה בכותרות .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

amir073
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #9 

ג'יימס קמרון הוא במאי מצויין לז'אנר הסרטים שהוא עושה. גם את זה צריך לדעת איך לעשות.
מצד שני, אף אחד לא יכול לדמיין אותו מביים בהצלחה סרטים של האחים כהן למשל.

AldoRaine
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 267
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #10 

איתי_הגיתי כתב:הוא אולי צודק מנקודת ראות של סרטי סייפיי ואקשן גדולים, אבל 90% מהסרטים לא צריכים את זה
...
quote="amir073"]ואני אומר: תכתבו תסריט אינטיליגנטי ומעניין ותלהקו שחקנים שיודעים לשחק או שתלכו הביתה. זה יעזור לי?

תלת מימד זו טכנולוגיה שמתאימה רק לסרטי פנטזיות ואקשן. זה לא מתאים לכל סרט.[/quote]

אני בטוח שהיו אנשים שדיברו ככה על סרטים בצבע - קומדיה או דרמה אפשר לראות גם בשחור לבן (12 המושבעים הוא אחד הסרטים האהובים עלי), אבל בצבע זה נראה הרבה יותר טוב. החוויה הויזואלית חשובה לכל סרט - עובדה שרוב האנשים פה, גם האנשים שלא אהבו את אווטר ושלא אוהבים את התלת מימד, לא מוכנים לראות שום סרט ב DivX.

אני ממש מסכים עם עופר: התלת מימד יהפוך להיות הסטנדרט. אז ככל שמפיקים יפנימו את זה יותר מהר ככה בעוד עשור או שנים מעכשיו יהיו לנו יותר סרטים שמבחינה ויזואלית עומדים במבחן הזמן.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7651
נתן תודות: 486 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #11 

על מה הויכוח? אם יש סרט ש 3D מתאים עבורו, בבקשה שיעשו. האם זה חובה, האם זה מוסיף הרבה? לא בהכרח. זה סרט נחמד אבל הוא חסר את העומק והאקשן המצויין של T2 או את החן של True Lies. אלה סרטים ש 3D לא היה עושה אותם יותר טובים אלא קצת יותר מעניינים ויזואלית, אבל גם בלעדיו הם עדיין מצויינים עד היום כי הם מתבססים על תסריט טוב. לעומת זאת אווטאר נופל מהם בהרבה ובלי הגימיק הזה הוא לא יותר מאקשן פליק נחמד.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #12 

AldoRaine כתב:
אני בטוח שהיו אנשים שדיברו ככה על סרטים בצבע - קומדיה או דרמה אפשר לראות גם בשחור לבן (12 המושבעים הוא אחד הסרטים האהובים עלי), אבל בצבע זה נראה הרבה יותר טוב. החוויה הויזואלית חשובה לכל סרט - עובדה שרוב האנשים פה, גם האנשים שלא אהבו את אווטר ושלא אוהבים את התלת מימד, לא מוכנים לראות שום סרט ב DivX.

אני ממש מסכים עם עופר: התלת מימד יהפוך להיות הסטנדרט. אז ככל שמפיקים יפנימו את זה יותר מהר ככה בעוד עשור או שנים מעכשיו יהיו לנו יותר סרטים שמבחינה ויזואלית עומדים במבחן הזמן.
...
אין מה להשוות בין שיפור שלא דורש מן הצופה מאמץ לבין טכנולוגיית הייבריד מוגבלת, כשיהיה תלת מימד ללא משקפיים אז יהיה מקום לדבר על זה. כרגע זה לא יותר מגימיק שנותן קצת פוש ויזואלי לסרטים שללא זה היו נכשלים בקופות.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6051
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #13 

AldoRaine כתב:
איתי_הגיתי כתב:הוא אולי צודק מנקודת ראות של סרטי סייפיי ואקשן גדולים, אבל 90% מהסרטים לא צריכים את זה
...
quote="amir073"]ואני אומר: תכתבו תסריט אינטיליגנטי ומעניין ותלהקו שחקנים שיודעים לשחק או שתלכו הביתה. זה יעזור לי?

...

אני ממש מסכים עם עופר: התלת מימד יהפוך להיות הסטנדרט. אז ככל שמפיקים יפנימו את זה יותר מהר ככה בעוד עשור או שנים מעכשיו יהיו לנו יותר סרטים שמבחינה ויזואלית עומדים במבחן הזמן.[/quote]

ברור שזו קידמה, והרי אסור להגיד משהו רע על קידמה...
אבל מותר להגיד שזה מיותר ברוב הסרטים, מעיק על הראש בצורה לא הגיונית,
ונותן תרוץ להוציא סרטי *** בכמויות.
טוב, האמת שזה היה כבר קודם.
אתה רואה את עצמך לובש משקפיים כל פעם שאתה רוצה לראות טלבזייה?
קמרון אגב מטיף ל 48FPS ב 2K, שעדיפים לדעתו ובצדק, על ה 24 המרצדים האלה, ב 4K.
בקיצור, הבחור מנסה לדחוף את הקולנוע קדימה, וזה יאמר לזכותו.
כמו שלוקאס עזר לדחוף את דולבי סטראו ב 77 עם מלחמה"כ ושפילברג את DTS ב 93 עם ג'ורסיק.

דרור3
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 786
שם מלא: דרור יונתן
נתן תודות: 84 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #14 

zovirax כתב:הוא צודק ב 100%
צריך לקבוע סטנדרטים - אם הסרט לא מצולם ב 3D , אין לשדר אותו בקולנועים ב 3D
...
לדעתי אתה צודק ב-100% ,אתמול ראיתי אתמול את התנגשות הטיטנים (סרט רע) וה-3D לא היה מוצלח בכלל לא מבין למה היית צריך לשלם יותר.

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #15 

למה סרט כמו שאטר ילנד צריך תלת מימד? זה סרט שמבוסס על תסריט ומשחק שמכניסים לאווירה, בניגוד לסרטים כמו אווטאר או איירן מן ששם החוויה הויזואלית מאוד עוזרת. לצלם בתלת מימד זה יקר (לפחות כרגע) והמחיר של הכרטיסים יקר יותר. זה יפגע בסרטים מסויימים בצורה חריפה. אולי אם מר קמרון יעשה פעם אחת סרט אינטיליגנטי הוא יראה שתלת מימד זה לא משהו שמתאים לכל הסרטים. מאוד קל להשתמש בסרט כשהתסריט שלך במאות מיליונים ומובטח שיעשה רווח. זה הרבה פחות קל לעשות את זה בסרט שהתקציב שלו שפוי וקהל היעד שלו מאוד מצומצם.
אני לא יודע מה איתכם, אבל אני רואה הרבה יותר סרטים שהתקציב לא יאפשר תלת מימד מאשר כאלה שכן. לרוב תלת מימד גם לא יעזור. אני בעד שסרטים כמו אווטאר, ספיידרמן ודומיהם יהיו בתלת מימד כרגע. אבל עד שזה לא יהיה זול מספיק אני מעדיף שסרטים מסויימים ישקיעו את הכסף בדברים אחרים.

AldoRaine
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 267
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #16 

@איתי_הגיתי ו- Nunatak,

לא רוצים לראות ב 3D, אל תראו 3D. כל מה שצולם ב 3Dאפשר לראות גם ב 2D. אבל לא להפיך. כך שבעוד 5-10 שנים מעכשיו, כאשר כל טכנולוגיית ה 3D תתקדם בהרבה ואולי (בטוח) יהיה פתרון יותר נוח, אתם תרצו לראות סרטים ישנים (שמצולמים עכשיו בימינו) וכל מה שתקבלו זו המרה עלובה במקום סרט תלת ממד אמיתי.

ivanhoe888
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #17 

למה סרט כמו "קזבלנה" (לדוגמה) לא יכול להיות בתלת מימד, אם זה עשוי כהלכה? מי אמר שתלת מימד שייך רק לסרטי אקשן ומדע בדיוני?
פראיירים לא מתחלפים - רק ראשי ממשלה.

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”