הדם עלה לבחור לראש. הבמאי של אווטר ג'יימס קאמרון קורא למפיקים לצלם בתלת מימד או לא לצלם בכלל. לדבריו למרות ההוצאה שבצילום סרט שלם בתלת מימד, ההשקעה מחזירה את עצמה. כנראה שהבחור חושב שכל סרט הוא אווטר
james cameron - צלמו ב 3D או לכו הביתה
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73281
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3159 פעמים
http://www.dailytech.com/AvatarTitanic+ ... e18380.htm
הדם עלה לבחור לראש. הבמאי של אווטר ג'יימס קאמרון קורא למפיקים לצלם בתלת מימד או לא לצלם בכלל. לדבריו למרות ההוצאה שבצילום סרט שלם בתלת מימד, ההשקעה מחזירה את עצמה. כנראה שהבחור חושב שכל סרט הוא אווטר
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73281
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3159 פעמים
zovirax - אני די בטוח שלא לזה התכוון המשורר. אם הבנתי נכון הוא רוצה שכולם יצלמו ב 3D, קרי שלא יהיו יותר סרטים ב 2D.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78837
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5386 פעמים
Huber,
אני חושש שהוא צודק. אנשים כיום מתייחסים ל-3D בתור קוריוז, תדמיינו קומדיה או דרמה רצינית ב-3D, קשה נכון?
זה צריך להיות אוניברסלי.
אני חושש שהוא צודק. אנשים כיום מתייחסים ל-3D בתור קוריוז, תדמיינו קומדיה או דרמה רצינית ב-3D, קשה נכון?
זה צריך להיות אוניברסלי.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
הוא אולי צודק מנקודת ראות של סרטי סייפיי ואקשן גדולים, אבל 90% מהסרטים לא צריכים את זה, שלא לדבר
על זה שבתקציב של הקייטרינג באווטאר, אפשר להפיק 20 סרטים קטנים.
תחשבו על סרט כמו sideways או little miss sunshine או ג'ונו.
צריך אותם בתלת? ברור שלא.
STAR TREK ,2012, STAR WARS ,KING KONG, ברור שכן. סרטי אפקטים מובהקים.
בקיצור, יש פה בעיה, התחום נקרע בין איכות לגימיק ויזואלי.
שלא לדבר על הסרבול בצפייה עם המשקפיים, והישיבה ב SS בלי להזיז את הראש, ושאר ירקות.
שירגיע.
על זה שבתקציב של הקייטרינג באווטאר, אפשר להפיק 20 סרטים קטנים.
תחשבו על סרט כמו sideways או little miss sunshine או ג'ונו.
צריך אותם בתלת? ברור שלא.
STAR TREK ,2012, STAR WARS ,KING KONG, ברור שכן. סרטי אפקטים מובהקים.
בקיצור, יש פה בעיה, התחום נקרע בין איכות לגימיק ויזואלי.
שלא לדבר על הסרבול בצפייה עם המשקפיים, והישיבה ב SS בלי להזיז את הראש, ושאר ירקות.
שירגיע.
אמת לאמיתה, לטעמי אוואטר הצליח אך ורק בזכות התלת מימד, אחרת זה פשוט עוד סתם סרט הוליוודי, אבוי לנו אם העתיד של הקולנוע זה בימאים כמו מר ג'יימס הנכבד שנשענים רק על טכנולוגיה וכהוכחה אני נותן את 2 שוברי הקופות שעשה שבעיניי שניהם פשוט ח*א של סרטים, אופיום להמונים וזהו.amir073 כתב:ואני אומר: תכתבו תסריט אינטיליגנטי ומעניין ותלהקו שחקנים שיודעים לשחק או שתלכו הביתה. זה יעזור לי?
תלת מימד זו טכנולוגיה שמתאימה רק לסרטי פנטזיות ואקשן. זה לא מתאים לכל סרט....
עריכה- james cameron צודק , לבימאים כמוהו אין זכות קיום ללא ה3D , מה שנכון נכון, הוא יודע מה הוא אומר.
נערך לאחרונה על ידי arik35 ב 17/05/2010 15:57, נערך פעם 1 בסך הכל.
quote="amir073"]ואני אומר: תכתבו תסריט אינטיליגנטי ומעניין ותלהקו שחקנים שיודעים לשחק או שתלכו הביתה. זה יעזור לי?איתי_הגיתי כתב:הוא אולי צודק מנקודת ראות של סרטי סייפיי ואקשן גדולים, אבל 90% מהסרטים לא צריכים את זה...
תלת מימד זו טכנולוגיה שמתאימה רק לסרטי פנטזיות ואקשן. זה לא מתאים לכל סרט.[/quote]
אני בטוח שהיו אנשים שדיברו ככה על סרטים בצבע - קומדיה או דרמה אפשר לראות גם בשחור לבן (12 המושבעים הוא אחד הסרטים האהובים עלי), אבל בצבע זה נראה הרבה יותר טוב. החוויה הויזואלית חשובה לכל סרט - עובדה שרוב האנשים פה, גם האנשים שלא אהבו את אווטר ושלא אוהבים את התלת מימד, לא מוכנים לראות שום סרט ב DivX.
אני ממש מסכים עם עופר: התלת מימד יהפוך להיות הסטנדרט. אז ככל שמפיקים יפנימו את זה יותר מהר ככה בעוד עשור או שנים מעכשיו יהיו לנו יותר סרטים שמבחינה ויזואלית עומדים במבחן הזמן.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7651
- נתן תודות: 486 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
על מה הויכוח? אם יש סרט ש 3D מתאים עבורו, בבקשה שיעשו. האם זה חובה, האם זה מוסיף הרבה? לא בהכרח. זה סרט נחמד אבל הוא חסר את העומק והאקשן המצויין של T2 או את החן של True Lies. אלה סרטים ש 3D לא היה עושה אותם יותר טובים אלא קצת יותר מעניינים ויזואלית, אבל גם בלעדיו הם עדיין מצויינים עד היום כי הם מתבססים על תסריט טוב. לעומת זאת אווטאר נופל מהם בהרבה ובלי הגימיק הזה הוא לא יותר מאקשן פליק נחמד.
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
אין מה להשוות בין שיפור שלא דורש מן הצופה מאמץ לבין טכנולוגיית הייבריד מוגבלת, כשיהיה תלת מימד ללא משקפיים אז יהיה מקום לדבר על זה. כרגע זה לא יותר מגימיק שנותן קצת פוש ויזואלי לסרטים שללא זה היו נכשלים בקופות.AldoRaine כתב:
אני בטוח שהיו אנשים שדיברו ככה על סרטים בצבע - קומדיה או דרמה אפשר לראות גם בשחור לבן (12 המושבעים הוא אחד הסרטים האהובים עלי), אבל בצבע זה נראה הרבה יותר טוב. החוויה הויזואלית חשובה לכל סרט - עובדה שרוב האנשים פה, גם האנשים שלא אהבו את אווטר ושלא אוהבים את התלת מימד, לא מוכנים לראות שום סרט ב DivX.
אני ממש מסכים עם עופר: התלת מימד יהפוך להיות הסטנדרט. אז ככל שמפיקים יפנימו את זה יותר מהר ככה בעוד עשור או שנים מעכשיו יהיו לנו יותר סרטים שמבחינה ויזואלית עומדים במבחן הזמן....
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
אני בטוח שהיו אנשים שדיברו ככה על סרטים בצבע - קומדיה או דרמה אפשר לראות גם בשחור לבן (12 המושבעים הוא אחד הסרטים האהובים עלי), אבל בצבע זה נראה הרבה יותר טוב. החוויה הויזואלית חשובה לכל סרט - עובדה שרוב האנשים פה, גם האנשים שלא אהבו את אווטר ושלא אוהבים את התלת מימד, לא מוכנים לראות שום סרט ב DivX.AldoRaine כתב:quote="amir073"]ואני אומר: תכתבו תסריט אינטיליגנטי ומעניין ותלהקו שחקנים שיודעים לשחק או שתלכו הביתה. זה יעזור לי?איתי_הגיתי כתב:הוא אולי צודק מנקודת ראות של סרטי סייפיי ואקשן גדולים, אבל 90% מהסרטים לא צריכים את זה...
תלת מימד זו טכנולוגיה שמתאימה רק לסרטי פנטזיות ואקשן. זה לא מתאים לכל סרט....
אני ממש מסכים עם עופר: התלת מימד יהפוך להיות הסטנדרט. אז ככל שמפיקים יפנימו את זה יותר מהר ככה בעוד עשור או שנים מעכשיו יהיו לנו יותר סרטים שמבחינה ויזואלית עומדים במבחן הזמן.[/quote]
ברור שזו קידמה, והרי אסור להגיד משהו רע על קידמה...
אבל מותר להגיד שזה מיותר ברוב הסרטים, מעיק על הראש בצורה לא הגיונית,
ונותן תרוץ להוציא סרטי *** בכמויות.
טוב, האמת שזה היה כבר קודם.
אתה רואה את עצמך לובש משקפיים כל פעם שאתה רוצה לראות טלבזייה?
קמרון אגב מטיף ל 48FPS ב 2K, שעדיפים לדעתו ובצדק, על ה 24 המרצדים האלה, ב 4K.
בקיצור, הבחור מנסה לדחוף את הקולנוע קדימה, וזה יאמר לזכותו.
כמו שלוקאס עזר לדחוף את דולבי סטראו ב 77 עם מלחמה"כ ושפילברג את DTS ב 93 עם ג'ורסיק.
- דרור3
- חבר במועדון HT

- תגובות: 786
- שם מלא: דרור יונתן
- נתן תודות: 84 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
לדעתי אתה צודק ב-100% ,אתמול ראיתי אתמול את התנגשות הטיטנים (סרט רע) וה-3D לא היה מוצלח בכלל לא מבין למה היית צריך לשלם יותר.zovirax כתב:הוא צודק ב 100%
צריך לקבוע סטנדרטים - אם הסרט לא מצולם ב 3D , אין לשדר אותו בקולנועים ב 3D...
למה סרט כמו שאטר ילנד צריך תלת מימד? זה סרט שמבוסס על תסריט ומשחק שמכניסים לאווירה, בניגוד לסרטים כמו אווטאר או איירן מן ששם החוויה הויזואלית מאוד עוזרת. לצלם בתלת מימד זה יקר (לפחות כרגע) והמחיר של הכרטיסים יקר יותר. זה יפגע בסרטים מסויימים בצורה חריפה. אולי אם מר קמרון יעשה פעם אחת סרט אינטיליגנטי הוא יראה שתלת מימד זה לא משהו שמתאים לכל הסרטים. מאוד קל להשתמש בסרט כשהתסריט שלך במאות מיליונים ומובטח שיעשה רווח. זה הרבה פחות קל לעשות את זה בסרט שהתקציב שלו שפוי וקהל היעד שלו מאוד מצומצם.
אני לא יודע מה איתכם, אבל אני רואה הרבה יותר סרטים שהתקציב לא יאפשר תלת מימד מאשר כאלה שכן. לרוב תלת מימד גם לא יעזור. אני בעד שסרטים כמו אווטאר, ספיידרמן ודומיהם יהיו בתלת מימד כרגע. אבל עד שזה לא יהיה זול מספיק אני מעדיף שסרטים מסויימים ישקיעו את הכסף בדברים אחרים.
אני לא יודע מה איתכם, אבל אני רואה הרבה יותר סרטים שהתקציב לא יאפשר תלת מימד מאשר כאלה שכן. לרוב תלת מימד גם לא יעזור. אני בעד שסרטים כמו אווטאר, ספיידרמן ודומיהם יהיו בתלת מימד כרגע. אבל עד שזה לא יהיה זול מספיק אני מעדיף שסרטים מסויימים ישקיעו את הכסף בדברים אחרים.
@איתי_הגיתי ו- Nunatak,
לא רוצים לראות ב 3D, אל תראו 3D. כל מה שצולם ב 3Dאפשר לראות גם ב 2D. אבל לא להפיך. כך שבעוד 5-10 שנים מעכשיו, כאשר כל טכנולוגיית ה 3D תתקדם בהרבה ואולי (בטוח) יהיה פתרון יותר נוח, אתם תרצו לראות סרטים ישנים (שמצולמים עכשיו בימינו) וכל מה שתקבלו זו המרה עלובה במקום סרט תלת ממד אמיתי.
לא רוצים לראות ב 3D, אל תראו 3D. כל מה שצולם ב 3Dאפשר לראות גם ב 2D. אבל לא להפיך. כך שבעוד 5-10 שנים מעכשיו, כאשר כל טכנולוגיית ה 3D תתקדם בהרבה ואולי (בטוח) יהיה פתרון יותר נוח, אתם תרצו לראות סרטים ישנים (שמצולמים עכשיו בימינו) וכל מה שתקבלו זו המרה עלובה במקום סרט תלת ממד אמיתי.
- ivanhoe888
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1209
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
למה סרט כמו "קזבלנה" (לדוגמה) לא יכול להיות בתלת מימד, אם זה עשוי כהלכה? מי אמר שתלת מימד שייך רק לסרטי אקשן ומדע בדיוני?
פראיירים לא מתחלפים - רק ראשי ממשלה.