ראשי האולפנים - מכירות משחקים יד שנייה יותר גרועה מפיראטיות
- Boaz
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 904
- נתן תודות: 22 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
מניסיון אישי זה לא קורה תמיד, לרוב אני מחכה כמה ימים עד שהמשחק מגיע. לא נורא, אבל זמן שווה משהו בכל זאת לחלקנוHuber כתב:את רב המשחקים כיום אפשר להזמין ב PRE ORDER, מה שאומר שתקבל אותם באותו היום שזה יוצא בסטים ללא המתנה (החנויות מקבלות את המשחק כמה ימים לפני ההשקה הרישמית ושולחות אותו לפני בכדי שתקבל אותו ביום ההשקה)....
זה כמו לשאול מי מבטיח לך שהאוסף לא יגנב או הבית לא יישרף. אף אחד לא מבטיח, וגם פשיטת רגל לא אומרת שהכל אבוד. ד"א יש יותר סיכוי שחלק מהדיסקים שלך יישרטו/ילכו לאיבוד/יישברוHuber כתב:שאלה - מי מבטיח לך שמחר VALVE לא יפשטו את הרגל ותתקע עם אוסף מכובד של משחקים ששילמת עליו במיטב כספך שתקוע ב"ענן"/בשרתי החברה שנסגרו?...
לא בטוח שתשלם מחיר מלא. יש תמיד הנחות ומבצעים ב-steam, למשל portal בהורדה חינמית עכשיו. גם לא תשלם דמי משלוח כמו שרוב האתרים מחייבים. בנוסף יש סיכוי שהמחירים בסופו של דבר יהיו יותר זולים. אם אני לא טועה ספר בהורדה יותר זול מספר פיזי.Huber כתב:בנוסף - למה על משחק שאני מוריד בסטים אני צריך לשלם מחיר מלא? למה שלא יגלגלו את החיסכון בעלויות שיווק והפצה ללקוח - ואני כברלא מדבר על חוסר היכולת למכור אותו או להחליף אותו?...
להיפך, אם אף אחד לא יסכים לשלם אנחנו פשוט נהרוג את השוק. תראה מה קרה לגיימינג ב-PCHuber כתב:גיימרים שחושבים כמוך יורים לקהל הגיימרים ברגל וחבל. אתה נותן לתעשייה להוביל אותך כמו עדר לשחיטה לפי ראות עיניה ולפי צרכיה. תתעוררו, אנחנו בתור צרכנים צריכים לקבל יותר ולא פחות (כל שנה המחירים עולים, אורך המשחקים יורד, הגבלות הזויות כמו DRM דורסני נוספות וכו).
כיום לקוח שרוכש משחקים הולך ונפגע והפיראטים פורחים......
- Boaz
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 904
- נתן תודות: 22 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
למה? מיליוני אנשים מסכימים לשלם כל חודש למשחקי אונליין כמו WOW או שירותים כמו xbox live.yossigab כתב: 2. אם יעברו לתשלום כמו שכירות - אז כל בעלי ה-MW2 (או כל משחק אחר) שמשחקים online כל יום פשוט יפשטו את הרגל אחרי 3 חודשים של משחק....
אף אחד מהם לא פשט רגל בגלל זה
זה מגוחך ברמות שאי-אפשר לתאר.
פשוט מרתק איך החברות הללו מעוותות את המציאות לפי איך שבא להן.
ואם נתחבר לעולם האמיתי, מתברר לחברות האלה שקשה עד בלתי-אפשרי להתמודד מול הפיראטיות, אז החליטו לרדת לחיים של אלה שכל חטאם הוא שהם ממש מוכנים לשלם על משחקים, אבל רק מה? מחיר שפוי.
ושתבינו, אף-אחד לא אוכף קניין רוחני בצורה שכזאת בספרים מהסיבה הברורה שאין להם אפשרות, זה לא שיש שם נשמות טובות.
אני מאוד מקווה שאיזה רגולטור או כל גוף אחראי אחר יתעורר וירגיע את הגזלנים האלה.
ומצטער, אבל מי שמצדד וחושב שאפשר לחיות עם החלטות כאלה הזויות, פשוט חושב שיורד גשם ולא מבין שיורקים עליו.
פשוט מרתק איך החברות הללו מעוותות את המציאות לפי איך שבא להן.
ואם נתחבר לעולם האמיתי, מתברר לחברות האלה שקשה עד בלתי-אפשרי להתמודד מול הפיראטיות, אז החליטו לרדת לחיים של אלה שכל חטאם הוא שהם ממש מוכנים לשלם על משחקים, אבל רק מה? מחיר שפוי.
ושתבינו, אף-אחד לא אוכף קניין רוחני בצורה שכזאת בספרים מהסיבה הברורה שאין להם אפשרות, זה לא שיש שם נשמות טובות.
אני מאוד מקווה שאיזה רגולטור או כל גוף אחראי אחר יתעורר וירגיע את הגזלנים האלה.
ומצטער, אבל מי שמצדד וחושב שאפשר לחיות עם החלטות כאלה הזויות, פשוט חושב שיורד גשם ולא מבין שיורקים עליו.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
לא נראה לי הגיוני שהם יכולים להעביר החלטה כזו שתקבע לי אם אני יכול למכור את המשחק שרכשתי הלאה ליד שניה.
אם אכן הדבר המגוחך הזה איכשהו יעבור ויצא לפועל הם בהחלט יכולים לשכוח ממני כלקוח. פשוט אין לי סבלנות לשטויות האלה.
אגב, לדעתי שוק היד ה 2 תורם לא מעט לתעשייה הזו ולחברת הגיימרים בעולם.
הרבה מאד גיימרים יכולים להרשות לעצמם לקנות משחקים חדשים רק בגלל שהם יודעים שהם יוכלו למכור את זה הלאה במחיר סביר.
אם יבטלו לקהל הגיימרים את אפשרות המכירה הלאה הם יחשבו טוב טוב לפני כל רכישה.
הרי אף אחד לא רוצה לקחת סיכון ולהוציא $60 על משחק שיאכזב (לצערי יש לא מעט כאלה) ואז להתקע איתו לנצח.
בנוסף, יש כאלו (האמת, עשרות מיליונים בשנה..) שקונים מתנה משחק למישהו.
האדם שקיבל את המשחק מנסה, ומה לעשות, לא אוהב את המשחק. אז מה קורה עכשיו ?! הוא תקוע איתו ??
בקיצור, שטויות במיץ עגבניות כל הסיפור הזה.
אם אכן הדבר המגוחך הזה איכשהו יעבור ויצא לפועל הם בהחלט יכולים לשכוח ממני כלקוח. פשוט אין לי סבלנות לשטויות האלה.
אגב, לדעתי שוק היד ה 2 תורם לא מעט לתעשייה הזו ולחברת הגיימרים בעולם.
הרבה מאד גיימרים יכולים להרשות לעצמם לקנות משחקים חדשים רק בגלל שהם יודעים שהם יוכלו למכור את זה הלאה במחיר סביר.
אם יבטלו לקהל הגיימרים את אפשרות המכירה הלאה הם יחשבו טוב טוב לפני כל רכישה.
הרי אף אחד לא רוצה לקחת סיכון ולהוציא $60 על משחק שיאכזב (לצערי יש לא מעט כאלה) ואז להתקע איתו לנצח.
בנוסף, יש כאלו (האמת, עשרות מיליונים בשנה..) שקונים מתנה משחק למישהו.
האדם שקיבל את המשחק מנסה, ומה לעשות, לא אוהב את המשחק. אז מה קורה עכשיו ?! הוא תקוע איתו ??
בקיצור, שטויות במיץ עגבניות כל הסיפור הזה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- SoapSeller
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 132
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
ברור שאפשר.oferlaor כתב:
האמת שזה לא שונה מהותית מ-OFFICE. גם OFFICE אי אפשר למכור יד שניה - הרי זה דורש ACTIVATION....
כנראה שהקונה יאלץ לעשות אקטיבציה טלפונית ולהסביר את הענין(וקיים סיכוי שימררו לו את החיים) אבל אין מניעה למכירה של אופיס לאחר הסרה מהמחשב שבו היא היתה מותקנת.
(למעט גירסאות OEM - שחייבות להמכר הלאה בצרוף החומרה שאיתן הן הגיעו וגירסאות אדוקישינל למינהן שדורשות רשיון מיוחד בכולמקרה)
- sagyle
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
- שם מלא: שגיא לוי
- נתן תודות: 82 פעמים
- קיבל תודות: 39 פעמים
Huber כתב:אי אפשר לתמחר את זה לפי זמן משחק - איך תתמחר משחקי רשת? האם משחק שהסינגל פלייר שלו רק 4 שעות אבל הוא משחק מצויין יעלה פחות ממשחק של 12 שעות משעמם? האם FALLOUT 3 שהעניק לי הרבה הרבה שעות של הנאה צריך לעלות פי כמה וכמה מ MODERAN WARFARE שנגמר לי אחרי 3-4 שעות?
הדרך היחידה לדעתי לתמחור קביל הוא הוא לפי X כסף למדיה פיזית ו 0.5X לעותק דיגיטלי. גם ככה התמחור כיום של משחקים הוא גבוה מידיי (ומי שטוען אחרת לא בדק את רווחי החברות בתחום)....
מכירת רישיון למשחק חוסכת למפיצה יותר מ-30% מההצאות, אבל מה שקורה בשטח זה שמשחקים נמכרים באותו מחיר, למרות שאין את התשלום לספק ולחנות שמרוויחות בדרך, וגם עלות יצור ( שאולי היא 1-2$ אבל ב-5 מיליון עותקים זה כבר עלות הפיתוח של חלק מהמשחקים )
שיתנו מחיר טוב יותר, אנשים יהיו מוכנים לרכוש עותק שאי אפשר למכור, הבעיה שהם רוצים להרוויח מכל הכיוונים, בדיוק כמו אולפני המוזיקה והסרטים שעוד לא הבינו שאנחנו בעידן אחר, ובמקום להציע פתרונות, הם חושבים שהם יכולים לעצור את שיתוף הקבצים, העובדות מראות שאנשים מוכנים לשלם על תוכן ( אני משלם מנוי לרפישד ) ועוד המון גולשים אחרים, כי פשוט אין אלטרנטיבה, את YES ביטלתי כבר לפני 4 שנים, כי פשוט הייתי משלם 300 ש"ח וצופה אולי שעה בחודש, כל התוכן שאני רואה אני מוריד מהאינטרנט, עד שלא יפנימו שאין דבר כזה להרוויח מכל הכיוונים על חשבון הצרכן, לא יעזור שום דבר, וזו תיהיה מלחמה אבודה לכולם
ושלא יעבדו עליכם כל מפיצות המשחקים עם דוחות של ההפסדים, הדוחות תקפות לריבעון, זה אומר שאם משחק שלקח לפתח 3 שנים והיו עליו רק הוצאות בלי הכנסות, אז במשך כל השלוש שנים הם "הפסידו" עליו, אבל ברגע שהוא יצא ( אלא אם כן זה משחק מסריח ) הוא יכסה את כל ההצאות כולל רווח של כל הזמן הזה, אף חברה לא הייתה ממשיכה לפתח משחקים אם הם היו רק מפסידים מאות מיליונים כמו שהם מפרסמים כל הזמן, חוץ מזה שהם קובעות תאריכים ליציאת המשחק בהתאם לדוחות, ככה שנה אחת יכול להיות ריבעון עם הפסד, ואז שנה לאח מכן אותו ריבעון עם רווח של מאות אחוזים, ככה משיגים יותר משקיעים
וניקח דוגמה קיצונים אומנם, אבל עדיין, COD6 שהוא לא רק המשחק הרווחי ביותר עד היום, אלא גם עקף את כל הסרטים ברווחים שלו, באותם רווחים אקטיוויזין יכולה לפתח עוד 20 משחקים מבלי לראות שקל ועדיין לצאת עם כמה מיליונים בכיס
ושלא לדבר על כל ה-DLC שיש בשנים האחרונות, משהו היינו מקבלים פעם במחיר של המשחק, מוצאים אותו ומוכרים לנו אותו בתוספת של כמה דולרים ( שלא יראה הרבה ) אבל 5$ כפול מיליון איש זה כבר רווח יפה שעושים על חשבוננו
ואם כבר למכור תוכן, אז שימכרו משחקים ללא האון ליין, נגיד במקום 60 שימכרו ב40 ומי שיחשוב שהאון ליין איכותי יוכל לשלם עוד 20$.... יש מלא משחקים שהאון ליין זה רק בשביל להגיד יש עוד תוכן בהמשחק, אולי ככה ישקיעו יותר ולא יעשו משהו רק בשביל לסמן V שיש למשחק גם און ליין
שיתנו מחיר טוב יותר, אנשים יהיו מוכנים לרכוש עותק שאי אפשר למכור, הבעיה שהם רוצים להרוויח מכל הכיוונים, בדיוק כמו אולפני המוזיקה והסרטים שעוד לא הבינו שאנחנו בעידן אחר, ובמקום להציע פתרונות, הם חושבים שהם יכולים לעצור את שיתוף הקבצים, העובדות מראות שאנשים מוכנים לשלם על תוכן ( אני משלם מנוי לרפישד ) ועוד המון גולשים אחרים, כי פשוט אין אלטרנטיבה, את YES ביטלתי כבר לפני 4 שנים, כי פשוט הייתי משלם 300 ש"ח וצופה אולי שעה בחודש, כל התוכן שאני רואה אני מוריד מהאינטרנט, עד שלא יפנימו שאין דבר כזה להרוויח מכל הכיוונים על חשבון הצרכן, לא יעזור שום דבר, וזו תיהיה מלחמה אבודה לכולם
ושלא יעבדו עליכם כל מפיצות המשחקים עם דוחות של ההפסדים, הדוחות תקפות לריבעון, זה אומר שאם משחק שלקח לפתח 3 שנים והיו עליו רק הוצאות בלי הכנסות, אז במשך כל השלוש שנים הם "הפסידו" עליו, אבל ברגע שהוא יצא ( אלא אם כן זה משחק מסריח ) הוא יכסה את כל ההצאות כולל רווח של כל הזמן הזה, אף חברה לא הייתה ממשיכה לפתח משחקים אם הם היו רק מפסידים מאות מיליונים כמו שהם מפרסמים כל הזמן, חוץ מזה שהם קובעות תאריכים ליציאת המשחק בהתאם לדוחות, ככה שנה אחת יכול להיות ריבעון עם הפסד, ואז שנה לאח מכן אותו ריבעון עם רווח של מאות אחוזים, ככה משיגים יותר משקיעים
וניקח דוגמה קיצונים אומנם, אבל עדיין, COD6 שהוא לא רק המשחק הרווחי ביותר עד היום, אלא גם עקף את כל הסרטים ברווחים שלו, באותם רווחים אקטיוויזין יכולה לפתח עוד 20 משחקים מבלי לראות שקל ועדיין לצאת עם כמה מיליונים בכיס
ושלא לדבר על כל ה-DLC שיש בשנים האחרונות, משהו היינו מקבלים פעם במחיר של המשחק, מוצאים אותו ומוכרים לנו אותו בתוספת של כמה דולרים ( שלא יראה הרבה ) אבל 5$ כפול מיליון איש זה כבר רווח יפה שעושים על חשבוננו
ואם כבר למכור תוכן, אז שימכרו משחקים ללא האון ליין, נגיד במקום 60 שימכרו ב40 ומי שיחשוב שהאון ליין איכותי יוכל לשלם עוד 20$.... יש מלא משחקים שהאון ליין זה רק בשביל להגיד יש עוד תוכן בהמשחק, אולי ככה ישקיעו יותר ולא יעשו משהו רק בשביל לסמן V שיש למשחק גם און ליין