ראשי האולפנים - מכירות משחקים יד שנייה יותר גרועה מפיראטיות
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3167 פעמים
http://www.dailytech.com/Studio+Chief+S ... e18386.htm
אחרי ש EA החליטו שרוכשי משחק יד שנייה צריכים לשלם על שירותי הרשת ועל תוספות שניתנו על המשחק:
http://www.hometheater.co.il/vt112716.% ... 7%A6%D7%94
נראה שהצעדים הללו לא מספקים את ראשי האולפנים ולדבריהם רוכשי משחקים יד שנייה יותר גרועים מפיראטים. לדברהם יש להעביר את כל מכירות המשחקים למכירות דיגיטליות וכך למנוע לחלוטין מכירה של משחק ליד נוספת. לדבריהם 75 אחוז מההפסדים של התעשייה נובעים ממכירות משחקים יד שנייה (רגע, חשבתי שזה היה פיראטיות כגורם המרכזי לפני כמה ימים, לא?!).
בדיחה. חוצפה. מדהים.
אחרי ש EA החליטו שרוכשי משחק יד שנייה צריכים לשלם על שירותי הרשת ועל תוספות שניתנו על המשחק:
http://www.hometheater.co.il/vt112716.% ... 7%A6%D7%94
נראה שהצעדים הללו לא מספקים את ראשי האולפנים ולדבריהם רוכשי משחקים יד שנייה יותר גרועים מפיראטים. לדברהם יש להעביר את כל מכירות המשחקים למכירות דיגיטליות וכך למנוע לחלוטין מכירה של משחק ליד נוספת. לדבריהם 75 אחוז מההפסדים של התעשייה נובעים ממכירות משחקים יד שנייה (רגע, חשבתי שזה היה פיראטיות כגורם המרכזי לפני כמה ימים, לא?!).
בדיחה. חוצפה. מדהים.
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
אני חושב שהם צודקים.
על כל משחק שמישהו קונה יד שנייה, שישלח מעטפה או Money Order לPublisher של המשחק, לפחות 10 דולר. זה הרבה יותר הוגן. אה רגע... זה לא !
מה זה השטויות האלו ???
מה נסגר עם יצרני המשחקים. פשוט סתומים - אם אני צריך לשלם סכום מלא על כל משחק שאני קונה כמה נראה לך שאני אקנה בשנה ???
אידיוטים.
אם תעביר את המודל לדיגיטלי לחלוטין אז אתה מאבד קהל עצום של שחקנים, כאלו מוזרים שאוהבים ללכת לחנויות ולרכוש עותק פיסי של המשחק. אה רגע - אי אפשר כי אז הם עוד עלולים למכור אותו אחרי שיימאס להם ממנו. עיין ערך כמעט כל משחק בשוק שיש לו פחות מ10 שעות משחק ו0 ערך מוסף ממשחקיות חוזרת.
אהבתי את התגובה הזו:
[left]If they think buy/selling used games is worse than piracy, I suppose they won't complain when I pirate their games.
....but wait, none of their titles are even worth the bandwidth.
[/left]
על כל משחק שמישהו קונה יד שנייה, שישלח מעטפה או Money Order לPublisher של המשחק, לפחות 10 דולר. זה הרבה יותר הוגן. אה רגע... זה לא !
מה זה השטויות האלו ???
מה נסגר עם יצרני המשחקים. פשוט סתומים - אם אני צריך לשלם סכום מלא על כל משחק שאני קונה כמה נראה לך שאני אקנה בשנה ???
אידיוטים.
אם תעביר את המודל לדיגיטלי לחלוטין אז אתה מאבד קהל עצום של שחקנים, כאלו מוזרים שאוהבים ללכת לחנויות ולרכוש עותק פיסי של המשחק. אה רגע - אי אפשר כי אז הם עוד עלולים למכור אותו אחרי שיימאס להם ממנו. עיין ערך כמעט כל משחק בשוק שיש לו פחות מ10 שעות משחק ו0 ערך מוסף ממשחקיות חוזרת.
אהבתי את התגובה הזו:
[left]If they think buy/selling used games is worse than piracy, I suppose they won't complain when I pirate their games.
....but wait, none of their titles are even worth the bandwidth.
[/left]
Vocare Ad Regnum
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
יש להם בעיה במודל. המודל שבו כל מי שרוצה לשחק במשחק מקבל אותו חינם וצריך לשלם על הרשיון (פר חודש או בכל מודל אחר) הוא המודל הנכון.
האמת שזה לא שונה מהותית מ-OFFICE. גם OFFICE אי אפשר למכור יד שניה - הרי זה דורש ACTIVATION.
האמת שזה לא שונה מהותית מ-OFFICE. גם OFFICE אי אפשר למכור יד שניה - הרי זה דורש ACTIVATION.
- Boaz
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 904
- נתן תודות: 22 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
מסכים, כל מה שהם צריכים זו שיטת activation וגמרנוoferlaor כתב:יש להם בעיה במודל. המודל שבו כל מי שרוצה לשחק במשחק מקבל אותו חינם וצריך לשלם על הרשיון (פר חודש או בכל מודל אחר) הוא המודל הנכון.
האמת שזה לא שונה מהותית מ-OFFICE. גם OFFICE אי אפשר למכור יד שניה - הרי זה דורש ACTIVATION....
steam נותן להם את הפתרון כבר היום
-
Huber
- חבר במועדון HT

עופר, ולמה זה לא מקביל לסרט? האם תסכים שלא יאפשרו לך למכור סרט שרכשת הלאה? גם על סרט אתה חושב שצריך לשלם פר חודש? מה ההיגיון?
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 17/05/2010 14:15, נערך פעם 1 בסך הכל.
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
עופר - אם זה ככה אז אין בעיה, תיתן לי את הדיסק בלי תשלום בכלל. אני אשלם על מה שאני משחק. נראה כמה ירוויחו בדרך הזו.
מה רע במודל כמו שהוא היום ? הבעיה היא חברה קטנה שמעוצבנת שעושים למשחקים שלה מה שעושים עם סרטים, מוסיקה ועוד. סחר חליפין היה ויהיה חלק מהעולם הזה.
NETFLIX נותנת לך לשכור זמנית סרט. ואם אתה רוצה אותו על המדף ? ואם יימאס לך ממנו בשלב מסויים - אסור למכור ?
צודק הובר - במה זה שונה ממשחקים ?
מה רע במודל כמו שהוא היום ? הבעיה היא חברה קטנה שמעוצבנת שעושים למשחקים שלה מה שעושים עם סרטים, מוסיקה ועוד. סחר חליפין היה ויהיה חלק מהעולם הזה.
NETFLIX נותנת לך לשכור זמנית סרט. ואם אתה רוצה אותו על המדף ? ואם יימאס לך ממנו בשלב מסויים - אסור למכור ?
צודק הובר - במה זה שונה ממשחקים ?
Vocare Ad Regnum
-
Huber
- חבר במועדון HT

erezsolan, דווקא ההקבלה לרכב לא הכי מתאימה. סרט או ספר זו הקבלה יותר קולעת.
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
אגב, אני מקווה שכולם פה גרים בדירות שנקנו ישירות מקבלנים.
ושתדעו שלגור בדירה שכורה זה יותר גרוע מלפרוץ לדירה נטושה.
ושתדעו שלגור בדירה שכורה זה יותר גרוע מלפרוץ לדירה נטושה.
-
Huber
- חבר במועדון HT

זו לא הדיעה שלי, אבל יש כאלו שיטענו שמשחק/ספר/סרט זה תוכן ולא סחורה פיזית (אני מניח שזה הכיוון אליו עופר למשל חותר). אז אני אומר שנניח והם צודקים - האם הם היו מסכימים שגם בספר שהם רכשו או בסרט שהם רכשו יאסרו עליהם למכור אותם הלאה?erezsolan כתב:אמרת משפט כ"כ יפה. המינימום זה להסביר למה אתה חושב ככה.Huber כתב:erezsolan, דווקא ההקבלה לרכב לא הכי מתאימה. סרט או ספר זו הקבלה יותר קולעת....
אני כמובן לא מסכים לחלוטין. אבל נשמע אותך קודם....
-
Huber
- חבר במועדון HT

על סרט אתה משלם 60 דולר? כשאתה רוכש סרט בדיסק יאסרו עליך למכור אותו הלאה? ההשוואה שלך שגויה.Boaz כתב:אני גם מקווה שכל מי שראה סרט בקולנוע ימכור את הכרטים כניסה יד שנייה ושיכניסו גם את הקונה לסרט...
- Boaz
- חבר פעיל במיוחד

אם הסרט היה נותן 10-40 שעות בידור, במשך כמה שבועות סה"כ, אז כנראה שכן.Huber כתב:על סרט אתה משלם 60 דולר? כשאתה רוכש סרט בדיסק יאסרו עליך למכור אותו הלאה? ההשוואה שלך שגויה.Boaz כתב:אני גם מקווה שכל מי שראה סרט בקולנוע ימכור את הכרטים כניסה יד שנייה ושיכניסו גם את הקונה לסרט......
ד"א, מה שאני הצעתי היא הפצה ללא מדיה, למשל netflix או steam.
-
Huber
- חבר במועדון HT

לא הבנתי, אתה מסכים לרכוש סרט בדיסק ושיאסרו עליך למכור אותו הלאה אם תבחר? וספר?
- Boaz
- חבר פעיל במיוחד

זה לא חשוב אם אני מסכים או לא מסכים. עם מדיה פיזית שלא דורשת אקטיבציה, כמו ספרים למשל, אין מה לעשות לדעתי.Huber כתב:לא הבנתי, אתה מסכים לרכוש סרט בדיסק ושיאסרו עליך למכור אותו הלאה אם תבחר? וספר?...
היום האולפנים יכולים פשוט להפיץ ללא מדיה כל תוכן כמעט ולדאוג שאי אפשר יהיה למכור הלאה.
הדגש כאן הוא על תוכן (למה ב-office זה בסדר לדרוש activation?), ולכן לא הייתי משווה לדירה או רכב
בקיצור, העולם השתגע. זה מה שקורה כשחברות מתחילות לקבוע לנו מה נקנה ומה נוכל לעשות עם מה שקנינו ואנחנו לא פותחים את הפה - עיין ערך אפל והאייפון, משתינים עלינו ואנחנו מתווכחים אם זה גשם או לימונדה. המושג קניין פרטי כבר איבד מהמשמעות שלו. מבחינת החברות: מה ששלהן - שלהן, ומה ששלך - גם שלהן.
-
Huber
- חבר במועדון HT

הבנתי. אז אם החברות יכולות לבצע את זה טכנית אז זה הופך את זה לנכון ומקובל? טיעון מעניין...Boaz כתב:זה לא חשוב אם אני מסכים או לא מסכים. עם מדיה פיזית שלא דורשת אקטיבציה, כמו ספרים למשל, אין מה לעשות לדעתי.Huber כתב:לא הבנתי, אתה מסכים לרכוש סרט בדיסק ושיאסרו עליך למכור אותו הלאה אם תבחר? וספר?...
היום האולפנים יכולים פשוט להפיץ ללא מדיה כל תוכן כמעט ולדאוג שאי אפשר יהיה למכור הלאה.
הדגש כאן הוא על תוכן (למה ב-office זה בסדר לדרוש activation?), ולכן לא הייתי משווה לדירה או רכב...
וכמה טוב שבימים הזויים כאלה, יש כאלו שמרוויחים סכומים מאוד יפים, גם בלי להיות נוכלים:
http://www.hometheater.co.il/vt112101.B ... 7%99%D7%9D
תמחור המשחקים כיום פשוט לא הגיוני, והחברות ימשיכו להתבכיין עד שלא ישנו זאת....
http://www.hometheater.co.il/vt112101.B ... 7%99%D7%9D
תמחור המשחקים כיום פשוט לא הגיוני, והחברות ימשיכו להתבכיין עד שלא ישנו זאת....
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
מי אמר שבאופיס זה בסדר?Boaz כתב:זה לא חשוב אם אני מסכים או לא מסכים. עם מדיה פיזית שלא דורשת אקטיבציה, כמו ספרים למשל, אין מה לעשות לדעתי.Huber כתב:לא הבנתי, אתה מסכים לרכוש סרט בדיסק ושיאסרו עליך למכור אותו הלאה אם תבחר? וספר?...
הדגש כאן הוא על תוכן (למה ב-office זה בסדר לדרוש activation?), ולכן לא הייתי משווה לדירה או רכב...
אופיס היא תוכנה שהעותקים החוקיים שלה נקנים כמעט כולם על ידי ארגונים, שלא מתעסקים במכירות יד שניה וכו'. במגזר הפרטי, כמעט כל העותקים הם פיראטיים, ולכן לא ממש אכפת לאנשים מהאקטיבציה. במקומות שבהם כן אכפת לאנשים, אתה שומע היטב את המחאה - בין אם מדובר ב DRM הדרקוני של אוביסופט או בהנפצות כמו זאת של EA או האחרונה שאליה קושר כאן.