זיהוי שידור 16:9 ע"י הטלויזיה
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
peccarypeccary כתב:בוקר טוב!
ברשותי טלויזיה Samsung LA52A650.
השאלה היא האם יש במסך הזה מאפיין לזיהוי אוטומטי של שידור 16:9?
תודה...
לא למסך הזה אין מאפיין זיהוי אוטומטי . המאפיין הזה קיים רק במסך בעל כניסות סקרט .
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78832
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5386 פעמים
אין מה להיות עצוב - זה פונקציה של SCART.
לאף מסך שאין מחבר SCART אין יכולת כזו (פשוט כי אין סיגנל שהם יכולים להשתמש בו בכדי לזהות זאת אוטומטית).
לאף מסך שאין מחבר SCART אין יכולת כזו (פשוט כי אין סיגנל שהם יכולים להשתמש בו בכדי לזהות זאת אוטומטית).
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
יש בפס המידע ובתקציר התוכנית אייקון של 16:9.
כמו כן, בממירי ה-HD של הוט ניתן לשים על מצב Zoom של Pillar Box ואז הממיר ידאג להוציא אוטומטית תמונה של 4:3 או 16:9 ביציאת ה-HDMI שלו.
כמו כן, בממירי ה-HD של הוט ניתן לשים על מצב Zoom של Pillar Box ואז הממיר ידאג להוציא אוטומטית תמונה של 4:3 או 16:9 ביציאת ה-HDMI שלו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כן, לא תמיד הם מדייקים.
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5344
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
איזו מתיחה מבצע הממיר של HOT לשידורי 4:3?pixies כתב:יש בפס המידע ובתקציר התוכנית אייקון של 16:9.
כמו כן, בממירי ה-HD של הוט ניתן לשים על מצב Zoom של Pillar Box ואז הממיר ידאג להוציא אוטומטית תמונה של 4:3 או 16:9 ביציאת ה-HDMI שלו....
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

במצב Pillar Box אין מתיחה - יש פסים שחורים בצדדים (לי אין פלזמה אז אני לא מפחד מצריבות).
יש מצב Stretched בו יש מתיחה לינארית פשוטה עבור שידורי 4:3.
יש מצב Stretched בו יש מתיחה לינארית פשוטה עבור שידורי 4:3.
לא מדוייק. פתחתי פעם שרשור בנושא:oferlaor כתב:אין מה להיות עצוב - זה פונקציה של SCART.
לאף מסך שאין מחבר SCART אין יכולת כזו (פשוט כי אין סיגנל שהם יכולים להשתמש בו בכדי לזהות זאת אוטומטית)....
http://www.hometheater.co.il/vt108752.ה ... -בין-4-3-ל
יש ברשותי מסך מדבקה בן 5 שנים שיודע לקפוץ בין 4:3 ל 16:9 באופן אוטומטי דרך חיבור RCA.
מסתבר שיש אינפורמציה שמועברת בשידור עצמו אבל צריך מסך שיודע לפענח אותה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78832
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5386 פעמים
ych,
אכן יש ביט ב-LINE21 שמאפשר את זה. הבעיה שזה לא מועבר בסיגנל באופן עקבי ודי זנחו את האופציה הזו.
גרוע מזה, אין ממש תקן לזה מחוץ לחיבור קומפוזיט (כך שלמי שיש קומפוננט וכו', אין הרבה מה לעשות עם זה).
הבעיה היא שפשוט זה התווסף כ"כ מאוחר לתקן וכ"כ קרוב ל-HDTV, שאף אחד לא ממש מתייחס כיום ל-16:9 כאל משהו חשוב...
אכן יש ביט ב-LINE21 שמאפשר את זה. הבעיה שזה לא מועבר בסיגנל באופן עקבי ודי זנחו את האופציה הזו.
גרוע מזה, אין ממש תקן לזה מחוץ לחיבור קומפוזיט (כך שלמי שיש קומפוננט וכו', אין הרבה מה לעשות עם זה).
הבעיה היא שפשוט זה התווסף כ"כ מאוחר לתקן וכ"כ קרוב ל-HDTV, שאף אחד לא ממש מתייחס כיום ל-16:9 כאל משהו חשוב...
- פילפלון
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 235
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
דווקא כן עובד בקומפוננט
עופר כתב:
במסכים שתומכים בקריאת המידע מתוך שורה 23,אין משמעות לסוג החיבור (קומפוזיט או קומפוננט),
כי המידע נקרא משורות הוידאו.
גם בחיבור HDMI יש זיהוי אוטומטי להנ"ל.
אני מחובר להוט HD ,ולצפייה בערוצי SD אני משתמש בחיבור קומפוננט(הגדרתי מתיחה תמונה שונה מ חיבור HDMI),הממיר מחובר לסוני KDL-D3550AEP,וכן יש זיהוי אוטמטי של 16:9.אכן יש ביט ב-LINE21 שמאפשר את זה. הבעיה שזה לא מועבר בסיגנל באופן עקבי ודי זנחו את האופציה הזו.
גרוע מזה, אין ממש תקן לזה מחוץ לחיבור קומפוזיט (כך שלמי שיש קומפוננט וכו', אין הרבה מה לעשות עם זה)....
במסכים שתומכים בקריאת המידע מתוך שורה 23,אין משמעות לסוג החיבור (קומפוזיט או קומפוננט),
כי המידע נקרא משורות הוידאו.
גם בחיבור HDMI יש זיהוי אוטומטי להנ"ל.
- Analizer
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- שם מלא: eran
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 4 פעמים
לא מדוייק , בטושיבה האופציה זמינה בכניסות HDMI + SCART בדגמים אירופאים , אינדונזים רק בכניסת HDMI .לאף מסך שאין מחבר SCART אין יכולת כזו (פשוט כי אין סיגנל שהם יכולים להשתמש בו בכדי לזהות זאת אוטומטית)....
מסכים נוספים מתנהגים באותו האופן.
סאונד טוב לא מחפה על shit music !
אתה בטוח? אם יש שידור 4:3 הטלוויזיה תציג אותו עם שוליים שחורים? ב-HDMI?Analizer כתב:לא מדוייק , בטושיבה האופציה זמינה בכניסות HDMI + SCART בדגמים אירופאים , אינדונזים רק בכניסת HDMI .לאף מסך שאין מחבר SCART אין יכולת כזו (פשוט כי אין סיגנל שהם יכולים להשתמש בו בכדי לזהות זאת אוטומטית)....
מסכים נוספים מתנהגים באותו האופן....
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

במצב Pillar Box, כן, התשובה חיובית. שוליים שחורים.