עזרה בתכנון חדר קולנוע בסלון..

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
oren_vegas פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 200
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם..
קניתי דירה חדשה ובשבועות הקרובים אצטרך להגיש שינויים ותוספות בסלון לקבלן,
גודל הסלון : 5 על 5
אציין שאין הכנה לקולנוע ביתי בקירות ואצטרך לעשות זאת,אשמח אם תעזרו לי בנושא,
הכלים..
חמישה רמקולים וסאב,LCD ,ומקרן בתקרה ומסך חשמלי
אשמח לשמוע עצות לגבי:קוטר הצינורות לחוטים שבקיר,בתקרה וכו,איך אני מעלים את כל החיווט מהמזנון
לטלויזיה וכו,
האם יש פתרונות של עייניות לממיר,לרסיבר וכו'?

תודה מראש

אורן

242ariel242
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 701
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #2 

לרמקולים האחוריים יש שתי אופציות

הראשונה היא לבצע חציבות ולהעביר צינור חשמל שרשורי או אפילו צינור השקייה.לא הירוק,אלא הצינור החום או שחור שאפשר לראות בין פרחים וצמחים בפארקים למשל.שהוא עדיף למי שמתכנן החלפה של כבלים בעתיד..קוטר הצינור לאחוריים לא צריך לעלות על חצי אינטש,שבתוכו יכול לעבור כבל 2.5 ממ"ר,שזה די והותר לאחוריים!

לקדמיים(במקרה של סטלייטים אין צורך)עדיף לשים צינור יותר גדול אם רוצים כבלים עבים יותר..

אני שתלתי צינור 1 אינטש בגלל שהתכנון הוא להעביר כבלים 4 ממ"ר ואולי אפילו יותר עבים בעתיד..
האופציה השנייה היא להעביר את הכבלים בתוך כל צינור שיש לך ולתפוס אותו צמוד לאורך מפגש התקרה והקיר בעזרת מסמר ובנד או חבקי צינורות ואת הצינורות לכסות בקרניזים יפים שיסתירו אותם.

האופציה השנייה היא היפה יותר לדעתי וגם חוסכת חציבות לרמקולים האחוריים ולכן גם אני עושה אותה...

רק אם אתה עושה אותה,אל תשכח לעשות חור יפה ואסטטי במקום שממנו ייצא כבל הרמקול!...חח

לגבי העברת החיווט מהארונית/מזנון לטלוויזיה...אותה שיטה.
צינור בקוטר שיספיק לכל הכבלים שאתה צריך להעביר,שאת הפתח העליון תשתול בערך במיקום החיבורים של הlcd ואת הפתח התחתון תמקם קצת מתחת לגובה המזנון,ככה שלא ייראה בכלל...

242ariel242
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

התקדם משהו בבית בנושא?...

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #4 

242ariel242 תודה על הרעיון.

משהו יודע איך מתקינים קרניזים ? זה מסובך ? זה יקר ? צריך בעל מקצוע ?....

242ariel242
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

זה יקר יחסית לחומר שממנו זה עשוי..סביבות ה15 20 שקל למטר של קרניז יחסית גדול..זה בא ביחידות של שני מטר,עשוי חומר מוקצף,יחסית חזק..בשלל דוגמאות וכמה גדלים.

לא סיפור לשים אותם.למעט הפינות,ששם צריך לחתוך ב45..עדיף עם יפנית או סכין חדה מאוד ללא שיניים שלא תיפצע הדוגמא..

יש דבק שהוא די ייעודי אבל אפשר עם סיליקון לבן ואח"כ צבע או להשאיר לבן...
נערך לאחרונה על ידי 242ariel242 ב 15/06/2010 11:36, נערך פעם 1 בסך הכל.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #6 

242ariel242 כתב:זה יקר יחסית לחומר שממנו זה עשוי..סביבות ה15 20 שקל למטר של קרניז יחסית גדול..זה בא ביחידות של שני מטר,עשוי חומר מוקצף,יחסית חזק..בשלל דוגמאות וכמה גדלים.

לא סיפור לשים אותם.למעט הפינות,ששם צריך לחתוך ב45..עדיף עם יפנית או סכין חדה מאוד ללא שיניים שלא תיפצע הדוגמא..

יש דבק שהוא די ייעודי אבל אפשר עם סיליקון לבן ואח"כ צבע או להשאיר לבן...
...
תודה רבה,
עכשיו אני בהחלט שוקל פתרון כזה...

242ariel242
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

מצוין..בהצלחה!

אגב,רציתי להגיד ש95 אחוז מההצעות שאני מייעץ הם דברים שעשיתי..ככה שאם מישהו צריך עזרה או מישהו שיעשה את העבודה,אשמח לעזור..

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #8 

242ariel242

רעיון הקרניזים נשמע בהחלט כפתרון.
היה נחמד אם תוכל להעלות תמונה, כדי שיהיה אפשר להתרשם בצורה מוחשית יותר, איך נראית התוצאה הסופית.

תודה מראש

242ariel242
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

כרגע אין לי תמונה להמחשה כי הורדתי את הקרניזים הקודמים והקטנים שהיו לי לטובת גדולים יותר שבתוכם אעשה את זה..

כרגע אני בפרויקט להפוך את החדר לחדר שינה/קולנוע ביתי,וכמובן שאני מצלם כל חצי שלב..

בסוף העבודה אעלה את כל התמונות בעז"ה כדי שתוכלו להתרשם מהעבודה,שכוללת בין היתר שינוי מיקום הריהוט בחדר,הנמכה של המזגן,עיצוב התיקרה ע"י שני אלמנטים צפים בעלי תאורה פנימית,שידה ייעודית מגבס לרסיבר וסנטר שכל החיבורים באים מתוך הקיר..ועוד הרבה דברים...

כרגע יש לי רק תמונה של הקיר כשהצינור תפוס עליו..בלי קרניז בינתיים(בעייה כלכלית.אני חייל ועובד ללא ספונסר..) :wink:

אז אין לי בעיה להעלות או אפילו להמחיש בעזרת הקרניז הישן...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”