עזרה בתכנון חדר קולנוע בסלון..
-
oren_vegas
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 200
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
שלום לכולם..
קניתי דירה חדשה ובשבועות הקרובים אצטרך להגיש שינויים ותוספות בסלון לקבלן,
גודל הסלון : 5 על 5
אציין שאין הכנה לקולנוע ביתי בקירות ואצטרך לעשות זאת,אשמח אם תעזרו לי בנושא,
הכלים..
חמישה רמקולים וסאב,LCD ,ומקרן בתקרה ומסך חשמלי
אשמח לשמוע עצות לגבי:קוטר הצינורות לחוטים שבקיר,בתקרה וכו,איך אני מעלים את כל החיווט מהמזנון
לטלויזיה וכו,
האם יש פתרונות של עייניות לממיר,לרסיבר וכו'?
תודה מראש
אורן
קניתי דירה חדשה ובשבועות הקרובים אצטרך להגיש שינויים ותוספות בסלון לקבלן,
גודל הסלון : 5 על 5
אציין שאין הכנה לקולנוע ביתי בקירות ואצטרך לעשות זאת,אשמח אם תעזרו לי בנושא,
הכלים..
חמישה רמקולים וסאב,LCD ,ומקרן בתקרה ומסך חשמלי
אשמח לשמוע עצות לגבי:קוטר הצינורות לחוטים שבקיר,בתקרה וכו,איך אני מעלים את כל החיווט מהמזנון
לטלויזיה וכו,
האם יש פתרונות של עייניות לממיר,לרסיבר וכו'?
תודה מראש
אורן
- 242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 701
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 21 פעמים
לרמקולים האחוריים יש שתי אופציות
הראשונה היא לבצע חציבות ולהעביר צינור חשמל שרשורי או אפילו צינור השקייה.לא הירוק,אלא הצינור החום או שחור שאפשר לראות בין פרחים וצמחים בפארקים למשל.שהוא עדיף למי שמתכנן החלפה של כבלים בעתיד..קוטר הצינור לאחוריים לא צריך לעלות על חצי אינטש,שבתוכו יכול לעבור כבל 2.5 ממ"ר,שזה די והותר לאחוריים!
לקדמיים(במקרה של סטלייטים אין צורך)עדיף לשים צינור יותר גדול אם רוצים כבלים עבים יותר..
אני שתלתי צינור 1 אינטש בגלל שהתכנון הוא להעביר כבלים 4 ממ"ר ואולי אפילו יותר עבים בעתיד..
האופציה השנייה היא להעביר את הכבלים בתוך כל צינור שיש לך ולתפוס אותו צמוד לאורך מפגש התקרה והקיר בעזרת מסמר ובנד או חבקי צינורות ואת הצינורות לכסות בקרניזים יפים שיסתירו אותם.
האופציה השנייה היא היפה יותר לדעתי וגם חוסכת חציבות לרמקולים האחוריים ולכן גם אני עושה אותה...
רק אם אתה עושה אותה,אל תשכח לעשות חור יפה ואסטטי במקום שממנו ייצא כבל הרמקול!...חח
לגבי העברת החיווט מהארונית/מזנון לטלוויזיה...אותה שיטה.
צינור בקוטר שיספיק לכל הכבלים שאתה צריך להעביר,שאת הפתח העליון תשתול בערך במיקום החיבורים של הlcd ואת הפתח התחתון תמקם קצת מתחת לגובה המזנון,ככה שלא ייראה בכלל...
הראשונה היא לבצע חציבות ולהעביר צינור חשמל שרשורי או אפילו צינור השקייה.לא הירוק,אלא הצינור החום או שחור שאפשר לראות בין פרחים וצמחים בפארקים למשל.שהוא עדיף למי שמתכנן החלפה של כבלים בעתיד..קוטר הצינור לאחוריים לא צריך לעלות על חצי אינטש,שבתוכו יכול לעבור כבל 2.5 ממ"ר,שזה די והותר לאחוריים!
לקדמיים(במקרה של סטלייטים אין צורך)עדיף לשים צינור יותר גדול אם רוצים כבלים עבים יותר..
אני שתלתי צינור 1 אינטש בגלל שהתכנון הוא להעביר כבלים 4 ממ"ר ואולי אפילו יותר עבים בעתיד..
האופציה השנייה היא להעביר את הכבלים בתוך כל צינור שיש לך ולתפוס אותו צמוד לאורך מפגש התקרה והקיר בעזרת מסמר ובנד או חבקי צינורות ואת הצינורות לכסות בקרניזים יפים שיסתירו אותם.
האופציה השנייה היא היפה יותר לדעתי וגם חוסכת חציבות לרמקולים האחוריים ולכן גם אני עושה אותה...
רק אם אתה עושה אותה,אל תשכח לעשות חור יפה ואסטטי במקום שממנו ייצא כבל הרמקול!...חח
לגבי העברת החיווט מהארונית/מזנון לטלוויזיה...אותה שיטה.
צינור בקוטר שיספיק לכל הכבלים שאתה צריך להעביר,שאת הפתח העליון תשתול בערך במיקום החיבורים של הlcd ואת הפתח התחתון תמקם קצת מתחת לגובה המזנון,ככה שלא ייראה בכלל...
- 242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

התקדם משהו בבית בנושא?...
- 242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

זה יקר יחסית לחומר שממנו זה עשוי..סביבות ה15 20 שקל למטר של קרניז יחסית גדול..זה בא ביחידות של שני מטר,עשוי חומר מוקצף,יחסית חזק..בשלל דוגמאות וכמה גדלים.
לא סיפור לשים אותם.למעט הפינות,ששם צריך לחתוך ב45..עדיף עם יפנית או סכין חדה מאוד ללא שיניים שלא תיפצע הדוגמא..
יש דבק שהוא די ייעודי אבל אפשר עם סיליקון לבן ואח"כ צבע או להשאיר לבן...
לא סיפור לשים אותם.למעט הפינות,ששם צריך לחתוך ב45..עדיף עם יפנית או סכין חדה מאוד ללא שיניים שלא תיפצע הדוגמא..
יש דבק שהוא די ייעודי אבל אפשר עם סיליקון לבן ואח"כ צבע או להשאיר לבן...
נערך לאחרונה על ידי 242ariel242 ב 15/06/2010 11:36, נערך פעם 1 בסך הכל.
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
תודה רבה,242ariel242 כתב:זה יקר יחסית לחומר שממנו זה עשוי..סביבות ה15 20 שקל למטר של קרניז יחסית גדול..זה בא ביחידות של שני מטר,עשוי חומר מוקצף,יחסית חזק..בשלל דוגמאות וכמה גדלים.
יש דבק שהוא די ייעודי אבל אפשר עם סיליקון לבן ואח"כ צבע או להשאיר לבן......
עכשיו אני בהחלט שוקל פתרון כזה...
- 242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

מצוין..בהצלחה!
אגב,רציתי להגיד ש95 אחוז מההצעות שאני מייעץ הם דברים שעשיתי..ככה שאם מישהו צריך עזרה או מישהו שיעשה את העבודה,אשמח לעזור..
אגב,רציתי להגיד ש95 אחוז מההצעות שאני מייעץ הם דברים שעשיתי..ככה שאם מישהו צריך עזרה או מישהו שיעשה את העבודה,אשמח לעזור..
- 242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

כרגע אין לי תמונה להמחשה כי הורדתי את הקרניזים הקודמים והקטנים שהיו לי לטובת גדולים יותר שבתוכם אעשה את זה..
כרגע אני בפרויקט להפוך את החדר לחדר שינה/קולנוע ביתי,וכמובן שאני מצלם כל חצי שלב..
בסוף העבודה אעלה את כל התמונות בעז"ה כדי שתוכלו להתרשם מהעבודה,שכוללת בין היתר שינוי מיקום הריהוט בחדר,הנמכה של המזגן,עיצוב התיקרה ע"י שני אלמנטים צפים בעלי תאורה פנימית,שידה ייעודית מגבס לרסיבר וסנטר שכל החיבורים באים מתוך הקיר..ועוד הרבה דברים...
כרגע יש לי רק תמונה של הקיר כשהצינור תפוס עליו..בלי קרניז בינתיים(בעייה כלכלית.אני חייל ועובד ללא ספונסר..)
אז אין לי בעיה להעלות או אפילו להמחיש בעזרת הקרניז הישן...
כרגע אני בפרויקט להפוך את החדר לחדר שינה/קולנוע ביתי,וכמובן שאני מצלם כל חצי שלב..
בסוף העבודה אעלה את כל התמונות בעז"ה כדי שתוכלו להתרשם מהעבודה,שכוללת בין היתר שינוי מיקום הריהוט בחדר,הנמכה של המזגן,עיצוב התיקרה ע"י שני אלמנטים צפים בעלי תאורה פנימית,שידה ייעודית מגבס לרסיבר וסנטר שכל החיבורים באים מתוך הקיר..ועוד הרבה דברים...
כרגע יש לי רק תמונה של הקיר כשהצינור תפוס עליו..בלי קרניז בינתיים(בעייה כלכלית.אני חייל ועובד ללא ספונסר..)
אז אין לי בעיה להעלות או אפילו להמחיש בעזרת הקרניז הישן...