BioWare: Final Fantasy XIII הוא לא RPG
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73281
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3159 פעמים
http://www.escapistmagazine.com/news/vi ... Not-an-RPG
Final Fantasy - הסידרה שהגדירה את ז'אנר ה RPG כנראה לא מספיק RPG'ית לטעמה של BioWare.
Final Fantasy - הסידרה שהגדירה את ז'אנר ה RPG כנראה לא מספיק RPG'ית לטעמה של BioWare.
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
פיינל פנטזי ממש לא הסדרה שהגדירה את הז'אנר. היו קיימים משחקי תפקידים במחשב הרבה לפני FF, והיו קיימים משחקי תפקידים מחוץ למחשב הרבה לפני אלה.
מעבר לזה, פיינל פנטזי מזוהה עם משחקי תפקידים יפניים, שהם משהו שונה לגמרי ממשחקי תפקידים מערביים (שוב, במחשב. אני לא מתייחס עכשיו למשחקים שעליהם מבוססים משחקי התפקידים במחשב, שביחס אליהם גם פולאאוט 3 הוא לא משחק תפקידים).
ודבר אחרון, לפי מה ששמעתי על FF13, הוא באמת לא משחק תפקידים. אומרים שאין בו שום חופש בחירה, אז מה בדיוק משחק התפקידים פה? באותה מידה גם GOW3 הוא משחק תפקידים, כי אתה משחק את התפקיד של קרייטוס.
מעבר לזה, פיינל פנטזי מזוהה עם משחקי תפקידים יפניים, שהם משהו שונה לגמרי ממשחקי תפקידים מערביים (שוב, במחשב. אני לא מתייחס עכשיו למשחקים שעליהם מבוססים משחקי התפקידים במחשב, שביחס אליהם גם פולאאוט 3 הוא לא משחק תפקידים).
ודבר אחרון, לפי מה ששמעתי על FF13, הוא באמת לא משחק תפקידים. אומרים שאין בו שום חופש בחירה, אז מה בדיוק משחק התפקידים פה? באותה מידה גם GOW3 הוא משחק תפקידים, כי אתה משחק את התפקיד של קרייטוס.
-
Huber
- חבר במועדון HT

http://en.wikipedia.org/wiki/Final_Fantasy_XIII
[left]Final Fantasy XIII​ (ファイナルファンタジー XIII, Fainaru Fantajī Sātīn?) is a role-playing video game...[/left]
http://en.wikipedia.org/wiki/Role-playing_game
[left]A role-playing game (RPG) is a broad family of games in which players assume the roles of characters, or take control of one or more avatars, in a fictional setting. Actions taken within the game succeed or fail according to a formal system of rules and guidelines.[1][/left]
FF13 מוגדר כ RPG (יותר נכון JRPG, אבל ה J מייצד יפני, ושאר האותיות עדיין מתייחסות למשחק גילום תפקידים) ע"י כולם. משחק תפקידים הוא משחק בו אתה משחק דמות כלשהי דרך סיפור מסויים ובו מעשיך משפיעים על התפתחות הדמות והסיפור לטוב או לרע. מעצם ההגדרה הזו GOW3 לא RPG (אין לך שליטה על הסיפור ועל התפתחות הדמות) ו FALLOUT 3 בהחלט כן (אתה יכול לשחק דמות רעה, טובה ולהשפיע במגוון רחב מאוד של דרכים על התפתחות הסיפור). אני מסכים עם BioWare, אין כמעט שום אספקט ב FF13 שמצדיק לתת לו את התואר RPG.
[left]Final Fantasy XIII​ (ファイナルファンタジー XIII, Fainaru Fantajī Sātīn?) is a role-playing video game...[/left]
http://en.wikipedia.org/wiki/Role-playing_game
[left]A role-playing game (RPG) is a broad family of games in which players assume the roles of characters, or take control of one or more avatars, in a fictional setting. Actions taken within the game succeed or fail according to a formal system of rules and guidelines.[1][/left]
FF13 מוגדר כ RPG (יותר נכון JRPG, אבל ה J מייצד יפני, ושאר האותיות עדיין מתייחסות למשחק גילום תפקידים) ע"י כולם. משחק תפקידים הוא משחק בו אתה משחק דמות כלשהי דרך סיפור מסויים ובו מעשיך משפיעים על התפתחות הדמות והסיפור לטוב או לרע. מעצם ההגדרה הזו GOW3 לא RPG (אין לך שליטה על הסיפור ועל התפתחות הדמות) ו FALLOUT 3 בהחלט כן (אתה יכול לשחק דמות רעה, טובה ולהשפיע במגוון רחב מאוד של דרכים על התפתחות הסיפור). אני מסכים עם BioWare, אין כמעט שום אספקט ב FF13 שמצדיק לתת לו את התואר RPG.
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
כשמשקיעים בגרפיקה, יהיה מחיר בד"כ. עוד לא התחלתי לשחק את 13. שמעתי שצריך קרוב ל20-30 שעות משחק על מנת להתחיל להיות מסוגלים לבחור מה עושים. לעומת 8 או 9, שהיו הרבה יותר מעניינים בתחום הזה.
Vocare Ad Regnum
אם עוד לא שיחקת בכלל במשחק - איך אתה בדיוק שופט אותו? או קובע שיש מחיר בגלל הגרפיקה?
למשחק הזה יש עיצוב משחקי מאוד שונה מRPG סטנדרטי , לא גרוע ... פשוט שונה.
המשחק הוא מצוין ואחד המשחקים הכי טובים ששיחקתי בהם.
אוכל בסיבוב את 9 ו8 (שאת שניהם שיחקתי וסיימתי)
ליביו
ליביו
-
Huber
- חבר במועדון HT

הטענה מפי BIOWARE הוא לא שהמחשק לא טוב, אין בכלל נגיעה בנושא הזה, החברה טוענים שהוא לא RPG. צודקים?
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
ליביו - הטענה היא שאין free roaming, שיותר מאפיין RPG. זה לא אומר שהמשחק לא טוב. לא הייתי קונה אותו אחרת. התחושה היא שמשהו נעלם מ8 ו9, אפשרויות הפיתוח היו יותר שונות, וזה מפי אנשים ששיחקו את שלושתם. זה שאתה כותב לי שזה לא נכון - מעודד אותי מאוד. ואני לא צוחק.liviur כתב:אם עוד לא שיחקת בכלל במשחק - איך אתה בדיוק שופט אותו? או קובע שיש מחיר בגלל הגרפיקה?
ליביו...