בעיית שמע עם כרטיס ATI 5750 בחיבור HDMI
היי,
ברשותי כרטיס מסך 5750 של ATI שמחובר בשני חיבורים:
DVI - למסך מחשב סטנדרטי 19 אינץ ברזולוציה 1024*768
HDMI - למגבר RX3800 YAMAHA שמחובר לטלביזיה (רזולוציה 1920*1080 ).
הסרתי את הקודקים שהיו לי (Halli Media spliter ו- FDDShow ).
התקנתי ATI HDMI Audio driver שמישהו הזכיר כאן בפורום .
לאחר מכן התקנתי את חבילת הקודקים ל- Win7 של shark007 .
אם אני מנגן סרט BD דרך TMT3 (שלדעתי משתמשת בקודקים פנימים של התוכנה) - יש לי sound כמו שצריך בפורמטים החדשים.
אם אני מנגן סרט MKV , זה מנגן דרך נגן ה- windows ואין sound בכלל.
גם כשאני משתמש בנגן MPC HD - אין לי סאונד.
הגדרתי בתוכנה shark007 בעמודה של ה- AUDIO שיעשה passthrough ולא יפענח את ה- AUDIO .
יש למישהו מושג ?
תודה רבה מראש
ברשותי כרטיס מסך 5750 של ATI שמחובר בשני חיבורים:
DVI - למסך מחשב סטנדרטי 19 אינץ ברזולוציה 1024*768
HDMI - למגבר RX3800 YAMAHA שמחובר לטלביזיה (רזולוציה 1920*1080 ).
הסרתי את הקודקים שהיו לי (Halli Media spliter ו- FDDShow ).
התקנתי ATI HDMI Audio driver שמישהו הזכיר כאן בפורום .
לאחר מכן התקנתי את חבילת הקודקים ל- Win7 של shark007 .
אם אני מנגן סרט BD דרך TMT3 (שלדעתי משתמשת בקודקים פנימים של התוכנה) - יש לי sound כמו שצריך בפורמטים החדשים.
אם אני מנגן סרט MKV , זה מנגן דרך נגן ה- windows ואין sound בכלל.
גם כשאני משתמש בנגן MPC HD - אין לי סאונד.
הגדרתי בתוכנה shark007 בעמודה של ה- AUDIO שיעשה passthrough ולא יפענח את ה- AUDIO .
יש למישהו מושג ?
תודה רבה מראש
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
לחץ כפתור ימני על אייקון הווליום בצורת רמקול ובחר ב-Playback Devices (אני מניח שזה התקני השמעה בעברית), ותוודא שיש וי ירוק על ה-ATI HDMI Audio. אם אין, הקלק עליו ולחץ על הכפתור של Set Default (קבע כברירת מחדל).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
תודה על התגובה המהירה.
אני כרגע לא בבית... אבל אני אוודא את זה בערב.
בגדול אני חושב שכבר עשיתי זאת אתמול. כך בהתחלה ראיתי שלא היה ניתן להגדיר את היציאה כברירת מחדל כיוון שהשתמשתי ב- ATI Profile , שמבצע DISABLE על המסך הטלביזיה בזמן שאני עובד על מסך המחשב הסטנדרטי.
ואז שיניתי את הפרופיל של מסך המחשב שיהיה ב- DUPLICATE , ואז ה- Playpack דרך ה-HDMI היה זמין.
אגב ביצעתי disable ליציאה SPDIF שהייתה בשימוש לפני הרכישה של כרטיס המסך החדש.
תודה
אני כרגע לא בבית... אבל אני אוודא את זה בערב.
בגדול אני חושב שכבר עשיתי זאת אתמול. כך בהתחלה ראיתי שלא היה ניתן להגדיר את היציאה כברירת מחדל כיוון שהשתמשתי ב- ATI Profile , שמבצע DISABLE על המסך הטלביזיה בזמן שאני עובד על מסך המחשב הסטנדרטי.
ואז שיניתי את הפרופיל של מסך המחשב שיהיה ב- DUPLICATE , ואז ה- Playpack דרך ה-HDMI היה זמין.
אגב ביצעתי disable ליציאה SPDIF שהייתה בשימוש לפני הרכישה של כרטיס המסך החדש.
תודה
עדכון:
יציאת "ATI HDMI Audio" הייתה כבר מוגדרת כברירת מחדל.
וגם כשהגדרתי בתוכנת MPC HD את היציאה הזאת כ- output - לא היה לי sound .
הייתה לי תחושה שזה קשור להגדרות מצב כרטיס המסך.
ולכן הפעלתי פרופיל של טלביזיה בלבד. (יציאת ה- DVI ב- disable ) ורק יציאת ה- HDMI פעילה.
לפתע פתאום יש SOUND .
לעומת מצב של Duplicate , אין SOUND .
במצב שבו מסך המחשב מוגדר כ- PRIMARY , והטלביזיה (יציאת ה- HDMI) מוגדר כ- Extended - יש SOUND .
אבל, אני ממש לא אוהב מצב extended . (חלונות בורחים למסך הטלביזיה...ולא ממש בא לי להתחיל להגדיר...).
האם מישהו מכיר דרך להפריד בין VIDEO ל- AUDIO בהגדרת כ.המסך ?
כלומר , גם כשהטלביזיה ב- Disable , או כשהטלביזיה כבוייה , שה- AUDIO יידע לצאת דרך ה- HDMI ?
(כמו שאני רואה את זה, פתרון חילופי זה לחבר בנוסף חיבור אופטי לאותו INPUT במגבר. ואז רק כשאני אנגן BD מלא עם פורמט חדש , זה ייצא דרך HDMI (וממילא אני אהיה בפרופיל טלביזיה), ואת כל השאר , זה יעביר באופטי.).
יציאת "ATI HDMI Audio" הייתה כבר מוגדרת כברירת מחדל.
וגם כשהגדרתי בתוכנת MPC HD את היציאה הזאת כ- output - לא היה לי sound .
הייתה לי תחושה שזה קשור להגדרות מצב כרטיס המסך.
ולכן הפעלתי פרופיל של טלביזיה בלבד. (יציאת ה- DVI ב- disable ) ורק יציאת ה- HDMI פעילה.
לפתע פתאום יש SOUND .
לעומת מצב של Duplicate , אין SOUND .
במצב שבו מסך המחשב מוגדר כ- PRIMARY , והטלביזיה (יציאת ה- HDMI) מוגדר כ- Extended - יש SOUND .
אבל, אני ממש לא אוהב מצב extended . (חלונות בורחים למסך הטלביזיה...ולא ממש בא לי להתחיל להגדיר...).
האם מישהו מכיר דרך להפריד בין VIDEO ל- AUDIO בהגדרת כ.המסך ?
כלומר , גם כשהטלביזיה ב- Disable , או כשהטלביזיה כבוייה , שה- AUDIO יידע לצאת דרך ה- HDMI ?
(כמו שאני רואה את זה, פתרון חילופי זה לחבר בנוסף חיבור אופטי לאותו INPUT במגבר. ואז רק כשאני אנגן BD מלא עם פורמט חדש , זה ייצא דרך HDMI (וממילא אני אהיה בפרופיל טלביזיה), ואת כל השאר , זה יעביר באופטי.).
- Shayosef
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5891
- נתן תודות: 443 פעמים
- קיבל תודות: 242 פעמים
תשמע אין לי מושג למה אתה מתעסק בכל הדברים שציינת בכל אופן על מחשב עם התקנה חדשה תפעל רק על פי המדריך הבא ואתה אמור לקבל תמיכה בפורמטים החדשים דרך MPC-HC.
עזוב את כל מה ששיחקת איתו, תחזור ל DEFAULT בהכל ותתחיל שוב.
http://www.mediasmartserver.net/2010/02 ... pc-part-i/
עזוב את כל מה ששיחקת איתו, תחזור ל DEFAULT בהכל ותתחיל שוב.
http://www.mediasmartserver.net/2010/02 ... pc-part-i/
שי
תודה שי...
אבל כפי שהסברתי, הבעייה שלי נובעת מהעובדה שאני משתמש ב- HTPC גם בחיבור למסך מחשב LCD סטנדרטי.
ואם בזמן הזה, הטלביזיה סגורה , ובא לי לשמוע מוסיקה... ==> אני לא יכול להשתמש בחיבור ה- HDMI .
כיוון שהמחשב מזהה אותו כמנותק !
ולכן, זה לא משנה באיזו תוכנה אשתמש, פשוט לא יהיה SOUND בכלל .
במידה ואני משתמש רק בפרופיל של הטלביזיה - הכל עובד בסדר גמור. (דרך HDMI).
אגב, האם תוכנת MPC-HC תומכת גם בניגון BDMV עם תפריטים ? או שהיא מחפשת את הקובץ הגדול ביותר בתקיית STREAM , ומנגנת אותו ?
תודה רבה
אבל כפי שהסברתי, הבעייה שלי נובעת מהעובדה שאני משתמש ב- HTPC גם בחיבור למסך מחשב LCD סטנדרטי.
ואם בזמן הזה, הטלביזיה סגורה , ובא לי לשמוע מוסיקה... ==> אני לא יכול להשתמש בחיבור ה- HDMI .
כיוון שהמחשב מזהה אותו כמנותק !
ולכן, זה לא משנה באיזו תוכנה אשתמש, פשוט לא יהיה SOUND בכלל .
במידה ואני משתמש רק בפרופיל של הטלביזיה - הכל עובד בסדר גמור. (דרך HDMI).
אגב, האם תוכנת MPC-HC תומכת גם בניגון BDMV עם תפריטים ? או שהיא מחפשת את הקובץ הגדול ביותר בתקיית STREAM , ומנגנת אותו ?
תודה רבה