עזרה בבחירת כבלים לרמקולים
מאחר ומשום מה לא מצאתי שום מדריך או מאמר מסודר בנושא, ובשל העובדה שאיפה שכן נכתב משהו על הנושא, ציינו שבחירת הכבלים המתאימים הינה מאוד חשובה לאיכות הסאונד, אודה לעזרה בנושא.
רכשתי רסיבר מסוג PIONEER VSX 819, ורמקולים סטלייטים מסוג CANTON 80CX, ורציתי לדעת איזה סוג כבלים עליי לקנות ובאיזה עובי.
המרחק לרמקולים האחוריים הינו בין 8-10 מטר (בכל מקרה לא יעבור את ה-10 מטר)
כמו כן, אני מעוניין להכניס אותם לתוך תעלה לשם האסתטיות, האם זה משנה את הבחירה?
איזה כבל מתאים לסאב-וופר?
תודה מראש...
רכשתי רסיבר מסוג PIONEER VSX 819, ורמקולים סטלייטים מסוג CANTON 80CX, ורציתי לדעת איזה סוג כבלים עליי לקנות ובאיזה עובי.
המרחק לרמקולים האחוריים הינו בין 8-10 מטר (בכל מקרה לא יעבור את ה-10 מטר)
כמו כן, אני מעוניין להכניס אותם לתוך תעלה לשם האסתטיות, האם זה משנה את הבחירה?
איזה כבל מתאים לסאב-וופר?
תודה מראש...
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
לרמקולים שלך מספיק כבל 1.5 ואין שום בעיה להעביר אותם בתעלות ואם יש דרך לחצוב ו"להעלים" אותם בקירות זה יהיה אפילו יותר יפה.
לסאב וופר מתאים כבל קואקסיאלי ואפשרי להשתמש בכבל RG59 או 6 עם מחברי RCA.
לסאב וופר מתאים כבל קואקסיאלי ואפשרי להשתמש בכבל RG59 או 6 עם מחברי RCA.
תודה על התגובה,
האם העובי 1.5 מ"מ הינו רק עבור האחוריים או עבור כל הרמקולים? (בחיפושים שלי ראיתי שהיו אנשים שהמליצו על עובי יותר עבה לקידמיים).
ולהשכלה כללית - מה העקרון בהחלטה על עובי הכבלים ? ככל שיותר רחוק צריך יותר עבה?
שוב תודה
האם העובי 1.5 מ"מ הינו רק עבור האחוריים או עבור כל הרמקולים? (בחיפושים שלי ראיתי שהיו אנשים שהמליצו על עובי יותר עבה לקידמיים).
ולהשכלה כללית - מה העקרון בהחלטה על עובי הכבלים ? ככל שיותר רחוק צריך יותר עבה?
שוב תודה
- 242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 701
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 21 פעמים
בדרך כלל ברצפתיים שמים כבל יותר עבה כי יש כמה אלמנטים,ועדיף כבל עבה יותר שיעביר את האות בדיוק מירבי אז זה הכרחי.. בסטלייטים לא נראה לי שזה משנה..
וההיגיון של כבל עבה יותר הוא גם מבחינת מרחק וגם מבחינת העברה מדויקת וטובה יותר של האות לרמקול..
בהצלחה!
וההיגיון של כבל עבה יותר הוא גם מבחינת מרחק וגם מבחינת העברה מדויקת וטובה יותר של האות לרמקול..
בהצלחה!