לא מצליח להוציא סאונד 5.1 עם nvidia 8300 דרך HDMI

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Buffer פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 54

שליחה

שלום לכולם,

לא מזמן התקנתי את המערכת קולנוע החדשה שלי, אחרי המתנה ארוכה לסיום השיפוצים בדירה.
חשבתי שהגדרת הרסיבר תהיה השלב המסובך בדרך לצפיה בסרטים עם סאונד HD, אך מסתבר שטעיתי.
אחרי יום שלם של שיטוטים בכל האינטרנט אני פונה אליכם לעזור לי להגדיר את ה-HTPC שלי ככה שידע להוציא אודיו 5.1 כמו שצריך עם תמיכה בפורמטים של TrueHD ו-DTS-HD עם ffdshow כמו שמופיע במדריך הזה.

כרגע יש סאונד רק בסרטים עם DTS רגיל ולא בשום דבר אחר(סרט TrueHD או Youtube לא עובדים למשל)

במחשב יש לוח אם asus M3N78-EM (צ'יפים nvidia 8300) שמחובר לרסיבר Denon AVR-1910 באמצעות כבל HDMI (כי לפי מה שהבנתי כבל אופטי לא יתמוך בפורמטים הרצויים ותקנו אותי אם אני טועה).
מערכת הפעלה חלונות 7 32 ביט.

הבעיה היא כנראה בעיה של דרייברים ותכף תוכלו לראות את זה גם בתמונות, כי אי אפשר להגדיר תצורת רמקולים 5.1. אפשר רק סטריאו או 7.1(אופציה שנוספה אחרי התקנת nvidia HDMI audio driver).
אני מצרף תמונות שממחישות את הבעיה:
http://img37.imageshack.us/i/37862723.png/
http://img23.imageshack.us/i/33384494.png/

דבר נוסף, במדריך מוסבר רק איך לנגן סרטים דרך MPC-HC וזה קצת מציק כי צריך לעבוד עם העכבר וזה פחות נוח מאשר לעבוד עם השלט הרגיל של מדיה סנטר. יש אפשרות כלשהי לנגן סרטים באיכות כזאת במדיה סנטר?

תודה,
אור.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

עד כמה שידוע לי, ה-8300 של אנוידיה לא תומך ב-DTS-HD, True-HD או LPCM 7.1.
ה-MPC HC, לאחר הגדרה נכונה, תומך באופן מלא בשלט של המדיה סנטר. בלשונית של הגדרת הכפתורים של התוכנה, יש טור הלאה בצד ימין (תגלול את המסך לצד ימין) בו ניתן להגדיר את הכפתורים של השלט של מדיה סנטר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Buffer פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

לפי מה שכתוב פה יש תמיכה ב-LPCM 7.1.

ולפי מה שכתוב במדריך שקישרתי אליו קודם עם האופציות החדשות ב-ffdshow אני אמור להצליח לנגן גם trueHD

לגבי השלט, יש אופציה גם ליצור מאגר של כל הסרטים שלי במחשב שאני אבחר מתוכם סרט ע"י השלט בלי צורך בעכבר בכלל? כלומר, ממש כמו מדיה סנטר לעבור רק עם השלט ולשכוח את המקלדת והעכבר במגירה.
נערך לאחרונה על ידי Buffer ב 15/05/2010 22:39, נערך פעם 1 בסך הכל.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה

כן, אתה צודק, יש מצב שכן ויש תמיכה. ככה זה לפחות על פי הנתונים באתר של אנוידיה.
האם ניסית לסמן ב-FFDShow audio, בלשונית ה-Output, את הריבוע של Connect as PCM first? כמו כן, האם בחרת ב-FFDShow audio כפילטר שהוא Preferred בלשונית ב-External Filters ב-MPC HC?

לגבי בחירת הסרט עצמו מהתיקיות, תצטרך תוכנת מדיה סנטר כמו המדיה פורטל או XBMC/בוקסי. MPC HC הוא נגן בלבד ולא מיועד לזה.

Buffer פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

pixies כתב:האם ניסית לסמן ב-FFDShow audio, בלשונית ה-Output, את הריבוע של Connect as PCM first?
...
כן, לא עזר.
pixies כתב:כמו כן, האם בחרת ב-FFDShow audio כפילטר שהוא Preferred בלשונית ב-External Filters ב-MPC HC?
...
כן, זה גם מופיע במדריך.
pixies כתב:לגבי בחירת הסרט עצמו מהתיקיות, תצטרך תוכנת מדיה סנטר כמו המדיה פורטל או XBMC/בוקסי. MPC HC הוא נגן בלבד ולא מיועד לזה.
...
XBMC או בוקסי ידעו לנגן פורמטים כאלה או שאפשר להגדיר שהם ינגנו סרטים דרך MPC?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה

לא בדקתי בעצמי, אבל הבנתי שבוקסי וגם XBMC יודעים להמיר פורמטים חדשים ל-LPCM 7.1. צריך לבחור ב-Analog כיציאה של האודיו (ועדיין, האודיו ייצא דרך HDMI). שווה לנסות.

אפשר להגדיר את ה-XBMC שינגן את התכנים דרך MPC HC.

Buffer פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

החלפתי כבל HDMI (בלי קשר לבעיה הזאת) ועכשיו שומעים בכל סוגי התכנים. :)

הוא יודע לעביר בין PCM 7.1 ו- PCM 5.1 תלוי בסרט, אבל זה תמיד מופיע ברסיבר ב- fs 44.1, גם בסרטי trueHD.
אני לא מכיר לעומק את ההגדרות של ffdshow, אבל נראה שזה משהו שצריך לשנות שם.
אגב, לא יודע אם שמת לב, אבל איפשהו באמצע אחרי התקנת הדרייבר של ה-HDMI נפתרה הבעיה בדרייבר ועכשיו הבעיה היא רק בנגן/קודקים. שזה אחלה התקדמות :)

וגם לא עובד העניין של הוצאת TrueHD לרסיבר, כמו שמופיע במדריך.

אשמח לשמוע רעיונות איך לסדר את זה,
אור.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה

המדריך שקישרת אליו מיועד לבעלי HD5XXX שמסוגלים להעביר DTS-HD ו-TrueHD כמו שהם ללא המרה ל-LPCM 7.1.
לדעתי אתה צריך בלשונית ה-Output של FFDShow לא לסמן את הריבועים של TrueHD ו-DTS-HD, ואז הוא יבצע המרה ל-LPCM7.1.

Buffer פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

צודק, זה מופיע באתר של ffdshow כאן: http://ffdshow-tryout.sourceforge.net/changelog.php

הורדתי את הסימונים של TrueHD ו- DTS-HD וזה לא עזר, אני עדיין רואה במידע ברסיבר PCM 44.1

לפי המידע של הסרט הוא אמור להיות fs 48. האם זה חייב להופיע ברסיבר כ-LPCM, או ש-PCM זה גם בסדר כי זה שם כללי יותר?

בסרטים פחות איכותיים של DD 5.1 מופיע ברסיבר, DD 5.1 ומופיע גם fs 48.

יכול להיות שאני צריך לסמן ב-output גם את האופציות של הביטים היותר גבוהים? 24/32. ניסיתי אבל זה לא עזר, אני רק שואל אם זה אולי קשור לבעיה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה

תסמן רק 16 ו-24 ביט.
האם יש לך שמע בכל 5.1 הרמקולים? או רק ב-2 הקדמיים?

Buffer פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

כן, שומעים בכל הרמקולים.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה

אז נראה לי שההמרה בסה"כ עובדת. אולי אני טועה, אבל ייתכן שה-FFDShow עושה downsample מ-24 ביט ל-16 ביט. לא חושב שאוזן אנושית מסוגלת להבחין בין 16 ל-24 ביט.
הבשורה הגדולה של DTS-HD ו-TrueHD היא לא בגודל הדגימה (16/24 ביט) אלא בכך שפס האודיו שמור ללא דחיסה כמו של MP3. כאן ההבדל הגדול, ואת זה אתה לא מפסיד.

בכל מקרה, תמיד תוכל לקנות HD5450 ב-210 ש"ח ולקבל העברה מלאה של הפורמטים האלה ללא שום המרות.

Buffer פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

אבל לא מדובר פה על downsize של bit-rate אלא של sample rate שזה הבדל הרבה יותר משמעותי.
הכרטיס אמור לתמוך בקצבים האלה, אני מניח שיש פה איזה הגדרה שפספסתי.

חזור אל “תוכנה - KODI”