שידרוג מקרן מיצובישי hc1100 למקרן אופטומה HD20 - כדאי או לא?
האם שידרוג מקרן מיצובישי hc1100 (רזולוציה 720P) למקרן אופטומה HD20 (רזולוציה 1080P), יהיה שיפור משמעותי בתצוגה או לא? חוץ מהעובדה שלאופטומה הרזולוציה יותר גבוהה.
אני מריץ סרטי MKV בעיקר..
פשוט קראתי כאן בכמה מקומות שלא תמיד מרגישים את ההבדל באופן משמעותי בין סרטי 720P לסרטי 1080P.
מקרן המיצובישי מאוד טוב ואני דיי מרוצה ממנו.
אני מריץ סרטי MKV בעיקר..
פשוט קראתי כאן בכמה מקומות שלא תמיד מרגישים את ההבדל באופן משמעותי בין סרטי 720P לסרטי 1080P.
מקרן המיצובישי מאוד טוב ואני דיי מרוצה ממנו.
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6607
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
- יצירת קשר:
זה תלוי בגודל התמונה שאתה פותח והמרחק בו אתה צופה. במקרן 1080 יש 2 מליון פיקסלים יותר להרכבת התמונה, תאמין לי שבתמונה גדולה ומרחק צפייה נורמלי בהחלט מרגישים בהבדל
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אז כדאי או לא כדאי?MartinHSabag כתב:אם רוב התוכן הוא MKV ב-BIT RATE לא גבוה במיוחד לא הייתי משדרג רק בשביל הרזולוציה אלא בעיקר עבור עיבוד תמונה וקונטראסט....
מה זה BIT RATE לא גבוה? סרטי 1080P בMKV הם בגודל 12 ג'יגה לעומת 6 ג'יגה לסרטי 720P
מרחק הצפייה שלי הוא 4.20 מטר
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
מה גודל המסך?TZAHI10 כתב:אז כדאי או לא כדאי?MartinHSabag כתב:אם רוב התוכן הוא MKV ב-BIT RATE לא גבוה במיוחד לא הייתי משדרג רק בשביל הרזולוציה אלא בעיקר עבור עיבוד תמונה וקונטראסט....
מה זה BIT RATE לא גבוה? סרטי 1080P בMKV הם בגודל 12 ג'יגה לעומת 6 ג'יגה לסרטי 720P
מרחק הצפייה שלי הוא 4.20 מטר...
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אם הקובץ שוקל ככה אז כנראה שהBITRATE לא שונה... - כי הרזולוציה כפי שאמרו לך היא פי שתיים מבחינת כמות הפיקסלים.
תתחיל לנגן קבצי בלוריי
והכי פשוט - תיגש לחנויות עם המקרן שלך ותשווה את איכות התמונה. בתכנים איכותיים כמובן. (או תנסה להשאיל לבית מקרן)
תתחיל לנגן קבצי בלוריי
והכי פשוט - תיגש לחנויות עם המקרן שלך ותשווה את איכות התמונה. בתכנים איכותיים כמובן. (או תנסה להשאיל לבית מקרן)
גודל המסך, רוחב 2.40 מטר. זה יוצא 108 אינץ'.
אני מקווה שאוכל לעשות השוואה כזאת.. פעם שעברה המוכר בא יחד עם המקרן עד אליי לבית ועשה השוואה בו זמנית בין המקרן הישן לחדש.
אני מקווה שאוכל לעשות השוואה כזאת.. פעם שעברה המוכר בא יחד עם המקרן עד אליי לבית ועשה השוואה בו זמנית בין המקרן הישן לחדש.
108 אינטש נחשב מסך ענק . יש הבדל בחדות . אם ההבדל שווה את הכסף -זאת כבר החלטה שלך .
תנסה לראות את שניהם "ראש בראש" , וכך תחליט . בכל אופן כדי להנות מFHD תהיה חייב לנגן מקורות FHD .
אחרת באמת חבל על הכסף . ונראה שעדיף שתדחה את השידרוג עד שיהיו לך תכנים כנ"ל ,כך תקבל מקרן טוב יותר בעתיד.
אגב אני שמעתי דברים טובים על המיצובישי 3800 . תבדוק אותו!.
תנסה לראות את שניהם "ראש בראש" , וכך תחליט . בכל אופן כדי להנות מFHD תהיה חייב לנגן מקורות FHD .
אחרת באמת חבל על הכסף . ונראה שעדיף שתדחה את השידרוג עד שיהיו לך תכנים כנ"ל ,כך תקבל מקרן טוב יותר בעתיד.
אגב אני שמעתי דברים טובים על המיצובישי 3800 . תבדוק אותו!.
TZAHI10 - מעבר למה שכבר נאמר, שים לב שלא כל סרט (גם אם הוא בבלו ריי) מנצל את הפוטנציאל של 1080P,
כלומר ישנם סרטים שפשוט נראים אותו הדבר גם ב 720 וגם ב 1080. בנוסף אל תצפה לשדרוג מיוחד בכל הקשור
לקונטרסט כי זה נחשב לצד הלא חזק של ה HD20.
כלומר ישנם סרטים שפשוט נראים אותו הדבר גם ב 720 וגם ב 1080. בנוסף אל תצפה לשדרוג מיוחד בכל הקשור
לקונטרסט כי זה נחשב לצד הלא חזק של ה HD20.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
להבנתי מדובר בהשקעה של 3-4 אלף ש"ח בשדרוג.
ברשותי כבר 3 שנים מקרן HC1100.
מרחק ישיבה של כ-4 מ', רוחב מסך 203 ס"מ
לא יצא לי לראות את ה-HD20 אבל יוצא לי לראות כל הזמן את ה-TW5500 אצל השכן שלי.
מרחק ישיבה של כ-4 מ', רוחב מסך של 235 ס"מ
ראיתי גם קבצי MKV וגם תכני Blu-ray.
בחושך מוחלט בשתי הדירות יש הבדל זניח לטעמי, בטח לא כזה שמצדיק יותר מ-3-4 אלף ש"ח
כאשר יש אור אז ההבדל משמעותי כי ב-HC1100 האור מאוד מפריע ואלו ב-TW5500 הרבה פחות.
היתרון הבולט לדעתי הוא שמהסך שלו 16:9 לעומת מסך 1:1 שיש לי מה שנותן לו מסגרת שחורה גם מלנעלה.
לסיכום, לדעתי אם יש לך כמה אלפי שקלים לשדרג את חווית הקולונוע הביתי שלך תבדוק מקומות אחרים לשדרג (רסיבר, רמקולים, מסך וכדומה).
ברשותי כבר 3 שנים מקרן HC1100.
מרחק ישיבה של כ-4 מ', רוחב מסך 203 ס"מ
לא יצא לי לראות את ה-HD20 אבל יוצא לי לראות כל הזמן את ה-TW5500 אצל השכן שלי.
מרחק ישיבה של כ-4 מ', רוחב מסך של 235 ס"מ
ראיתי גם קבצי MKV וגם תכני Blu-ray.
בחושך מוחלט בשתי הדירות יש הבדל זניח לטעמי, בטח לא כזה שמצדיק יותר מ-3-4 אלף ש"ח
כאשר יש אור אז ההבדל משמעותי כי ב-HC1100 האור מאוד מפריע ואלו ב-TW5500 הרבה פחות.
היתרון הבולט לדעתי הוא שמהסך שלו 16:9 לעומת מסך 1:1 שיש לי מה שנותן לו מסגרת שחורה גם מלנעלה.
לסיכום, לדעתי אם יש לך כמה אלפי שקלים לשדרג את חווית הקולונוע הביתי שלך תבדוק מקומות אחרים לשדרג (רסיבר, רמקולים, מסך וכדומה).
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14362
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1221 פעמים
אתה מוזמן להביא איתך סרט/תוכן שאתה מכיר וראית במקרן אצלך, ולראות אצלי איך רואים ב HD20.
אם אהבת וראית הבדל או לא, אתה תחליט. אין כמו מראה עיניים.
קפה עלי...
אם אהבת וראית הבדל או לא, אתה תחליט. אין כמו מראה עיניים.
קפה עלי...
התחלתי לראות יותר סרטי FULL HD במקרן, ולמרות שהוא 720P, אני רואה שיפור משמעותי. רואים מאוד טוב ובאמת נראה לי שאין סיבה מספיק טובה להשקיע בשידרוג