שלום,
התחלתי לברר לגבי רמקולים שקועים (5 שקועים וללא סאב וופר).
מקדימה יש לי מזנון גבס ל LCD אז הבנתי שאין בעיה של תהודה.
מאוחרה, יש לי קיר בטון ומעל יש קרניז גבס (קרניז תלוי רגיל, לא קרניז נסתר). המליצו לי להתקין את הרמקולים האחוריים בקרניז, אחרת, אצטרך ל'רוקן' עשרות ליטרים מתוך קיר הבטון על מנת שתהיה תהודה טובה. האם נכון?
מה צריך להיות גודל הקרניז על מנת שהתהודה תהיה טובה?
‫רמקולים שקועים אחוריים בקיר בטון‬
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
רק בכדי לחדד את העניין, את נפח תיבת התהודה אפשר לחשב על ידי תוכנה במחשב אך את התוצאות לא תמיד אפשר ליישם בשטח.
רמקולים שקועים מטבעם לא נועדו "לתת בראש" כך שבגבס או בקופסת ביטון (בקיר בטון) הנושא תהודה הוא לא קריטי.
העבודה על חציבת קופסה בבטון הרבה יותר ארוכה ויקרה מהתקנה בגבס, ולכן נכנס כאן שיקול כלכלי ואסטטי. אם נראה לך יפה רמקולים בקרניז, תתקין בקרניז אם אתה רוצה דווקא בקיר, אין בעיה.
גודל פחות חשוב מה שיותר חשוב זה העומק הקרניז, אם הוא מספיק עמוק (זה נע בין 5 ל12 ס"מ) בשביל הרמקולים.
רמקולים שקועים מטבעם לא נועדו "לתת בראש" כך שבגבס או בקופסת ביטון (בקיר בטון) הנושא תהודה הוא לא קריטי.
העבודה על חציבת קופסה בבטון הרבה יותר ארוכה ויקרה מהתקנה בגבס, ולכן נכנס כאן שיקול כלכלי ואסטטי. אם נראה לך יפה רמקולים בקרניז, תתקין בקרניז אם אתה רוצה דווקא בקיר, אין בעיה.
גודל פחות חשוב מה שיותר חשוב זה העומק הקרניז, אם הוא מספיק עמוק (זה נע בין 5 ל12 ס"מ) בשביל הרמקולים.