דעתכם בקשר למערכת קולנוע

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
IdanDekel פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום.

לאחר שנמאס לי ולבת הזוג לצפות בסדרות וסרטים על מסכי המחשב שלנו, החלטנו לשדרג את חוויית הצפייה שלי.
מאחר שיש לנו סלון גדול, אני לא אסתפק במסך בן פחות מ-46", ושמתי לב שבמחיר של מסך כזה אני כבר יכול לקנות מערכת קולנוע ביתי סולידית למדי. היא אמורה לספק אותנו בעיקר לצרכי צפייה ב-BD, פרקי סדרות ב-HD וקצת Xbox. ואם יזדמן לו DVD למכשיר פעם ב-, שיהיה.
אז הקצבתי לצורך העניין כ-12K ש"ח (אם כי זה לא סכום שחקוק באבן), שצריכים להתחלק בין מקרן, רסיבר ורמקולים.

אחרי לא מעט חיפושים אני חושב שהתכווננתי על מערכת, ואני אשמח לשמוע את חוות דעתכם עליה.

רסיבר: Onkyo TX-SR308. עדיין לא הצלחתי להבין מה ההבדלים בינו לבין ה-307 (חוץ מהתמיכה ב-hdmi 1.4), אבל קשה לי לוותר על דגמים עדכניים. או שאולי בכלל כדאי ללכת על ה-507?
רמקולים: אחת מסדרות ה-5.1 של מורל - Primo או Nova למיניהן. גם ביניהם אני לא ממש יודע להבדיל, וככל הנראה אצטרך לגשת לחנות שמחזיקה כמה דגמים, ולשמוע בעצמי. ראיתי שהמליצו כאן גם על ה-Canton Movie 60, אז הם גם אופציה.
מקרן: Optoma HD20 או Vivitek h1080fd. זה אמנם לא הפורום למקרנים, אבל אני חושב שהדגמים האלה מבהירים את האיכות שאני מצפה להגיע אליה עם המערכת שלי.

אז, מה דעתכם?
כמובן, "על טעם ועל ריח" וכו', אבל האם הרסיבר והרמקולים לפחות מתאימים זה לזה? האם החלוקה התקציבית מתאימה?
כמו כן, כמו שציינתי, הסלון שלנו הוא חדר סגור ודי גדול - 4X4X3. יכול להיות שסטלייטים פשוט יהיו חלשים מדי בשבילו? אין לי שום רצון לפוצץ את האוזניים (יש שכנים, אחרי הכל), אבל אני לא רוצה להרגיש שאני מקשיב לסרט דרך הרמקול של המקרן.
אילו עלויות נוספות כרוכות ברכישת מערכת כזו (נגיד, כבלים, התקנת המקרן וכד')?

אה, ושאלה אחרונה - כדאי, בשביל לצמצם עלויות, להזמין חלק מהרכיבים מארה"ב? אם כן, לחסכון של כמה שקלים אפשר לצפות?

כל עזרה תתקבל בברכה.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #2 

הסט רמקולים הזה יותר טוב בצורה משמעותית מהסטים שציינתה http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=679306
ה507 יתן לך יותר דינמיות ובמה מה308 אבל מצד שני הוא לא תומך ב3D, אם אתה לא צריך את זה אז ה507 בהחלט יתן לך תוצאות מספקות.
את הכבלים בד"כ מנסים לקבל כחלק מהעיסקה.

IdanDekel פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה, זאב, אבל הרמקולים שהצעת יקרים ביותר מ-1,000 ש"ח מכמה שתכננתי להוציא על רמקולים.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #4 

IdanDekel כתב:תודה, זאב, אבל הרמקולים שהצעת יקרים ביותר מ-1,000 ש"ח מכמה שתכננתי להוציא על רמקולים.
...

תיגש לחנויות ואחרי שתשמע את הפערים באיכות תבדוק בכמה תוכל לקנות אותם, אני מאמין שההפרש יהיה יותר קטן ממה שחשבתה.

IdanDekel פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אוקיי, תודה. אני מניח שאני אעשה את זה ברגע שאצא מהמוצב שאני תקוע בו בשבוע הקרוב.

אגב, עידן - קיבלתי את ההודעה שלך, אבל מאחר שאני משתמש חדש אני לא יכול להגיב אליה בחזרה לצערי. יש דרך אחרת ליצור איתך קשר?

242ariel242
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 701
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #6 

אני רק יכול להמליץ לך על הhd20 על פני ה-vivitek אבל הכי טוב שתעשה השוואה בעצמך..

לגבי הרסיבר,כמו שהבנתי מהרבה אנשים שעזרו לי בחיפושיי אחר רסיבר..ה507- הרבה יותר מוצלח מה307/8-..

מקווה שתעשה את הבחירה המוצלחת ביותר!:-D

urisavor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 909
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #7 

נסה להגיע למורל בנס ציונה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”