עזרה במערכת קולנוע ביתי
הלכתי היום לשמוע מספר סטים של רמקולים סטליטים עבור חדר יעודי לקולנוע ביתי. החדר לא גדול במיוחד, 12 מ"ר. אין בו מקום ליותר ממערכת סטליטים.
שמעתי זוגות קדמיים של 4 חברות:
morel music theater 2 הדגם החדש
mordaunt short alumni
focal sib&cub
b&w mt-25
כמו שאמרתי, שמעתי זוגות קידמיים ולא את כל הסטים כי זה מספיק כדי לקבל תחושה לגבי היכולות של כל סט. לא שמעתי סרטים, אלא רק מוסיקה.
בהמשך הוספתי את הסאב של focal לכל אחד מהזוגות.
הכי אהבתי את focal ואת b&w שמאוד קרובים אחד לשני למרות שב- b&w המיד יותר דומיננטי אבל ה- focal נותן יותר הרגשה של WOW.
לבסוף הרכבתי מערכת רמקולים שכוללת:
front focal sib&cub + center focal sib XL
rear morel music theater 2
המליצו לי לשדך להם רסיבר של יאמאה 565 או אונקיו 577.
רציתי לשמוע מה דעתכם לגבי המערכת הנ"ל והאם ניתן להרכיב מערכת טובה יותר בתקציב של המערכת הזו (רמקולים + סאב + רסיבר = 10,000 ש"ח).
שמעתי זוגות קדמיים של 4 חברות:
morel music theater 2 הדגם החדש
mordaunt short alumni
focal sib&cub
b&w mt-25
כמו שאמרתי, שמעתי זוגות קידמיים ולא את כל הסטים כי זה מספיק כדי לקבל תחושה לגבי היכולות של כל סט. לא שמעתי סרטים, אלא רק מוסיקה.
בהמשך הוספתי את הסאב של focal לכל אחד מהזוגות.
הכי אהבתי את focal ואת b&w שמאוד קרובים אחד לשני למרות שב- b&w המיד יותר דומיננטי אבל ה- focal נותן יותר הרגשה של WOW.
לבסוף הרכבתי מערכת רמקולים שכוללת:
front focal sib&cub + center focal sib XL
rear morel music theater 2
המליצו לי לשדך להם רסיבר של יאמאה 565 או אונקיו 577.
רציתי לשמוע מה דעתכם לגבי המערכת הנ"ל והאם ניתן להרכיב מערכת טובה יותר בתקציב של המערכת הזו (רמקולים + סאב + רסיבר = 10,000 ש"ח).
ה608 תומך ב1.4 שבמידה ותרצה לעבור ל3D ותקנה טלוויזיה מתאימה אתה תיהיה מסודר ואם הייתי רוצה היום לקנות רסיבר חדש לא הייתי מתנגד שיהיה לי רסיבר עדכני לכמה שנים טובות אבל מצד שני ה875 (הדגם הוחלף ל3007 אם אני לא טועה) זול יחסית למה שהוא עלה בעבר ויש לו סאונד עם במה רחבה מאוד ודינמיות מצויינת, לעומתו ה577 וה565 נראים כמו ילדים קטנים אבל זה לא הוגן להשוות בין רסיבר שהוא THX ULTRA2 לבין רסיברים ברמת כניסה.
ברגע שמישהו אומר לי שטוב לו עם סט מסויים גם אם הוא לא טוב אני אומר לו תתחדש ותהנה, במקרה הזה מדובר בסט לא רע בכלל רק לדעתי אתה צריך להגדיל את התקציב לרסיבר ברמה יותר טובה על מנת לנצל את היכולת שלהם. ה608 (או ה607 שהוא הרבה יותר זול) הוא הפיתרון מבחינת עלות/תועלת במקרה הזה וכל רסיבר ברמה יותר נמוכה ממנו יהפוך להיות צוואר בקבוק.
סט לא רע בכלל זאת לא בדיוק התשובה שציפיתי לשמוע
יש סט אחר ברמת המחירים הזאת שלא לקחתי בחשבון ויכול להביא אותי לתוצאות טובות יותר?
שוב, אני לא נעול על סט מסויים כרגע ובשמחה אשמע עוד סטים על מנת להיות שלם עם ההחלטה.
דרך אגב, אין לי ניסיון גדול עם רמקולים ויש לי הרגשה שדי כוונתי על ידי המוכר לסט הספציפי הזה (למרות שאהבתי אותו והחנות היא חנות מקצועית). האם אתה חושב שאחד מהאחרים ששמעתי יותר טוב ממנו?
יש סט אחר ברמת המחירים הזאת שלא לקחתי בחשבון ויכול להביא אותי לתוצאות טובות יותר?
שוב, אני לא נעול על סט מסויים כרגע ובשמחה אשמע עוד סטים על מנת להיות שלם עם ההחלטה.
דרך אגב, אין לי ניסיון גדול עם רמקולים ויש לי הרגשה שדי כוונתי על ידי המוכר לסט הספציפי הזה (למרות שאהבתי אותו והחנות היא חנות מקצועית). האם אתה חושב שאחד מהאחרים ששמעתי יותר טוב ממנו?
הבנתה אותי לא נכון, מדובר בסט טוב אבל אם אתה רוצה עוד אופציות תן תקציב מוגדר. הבעיה שלך תיהיה הרסיבר, אם לא תיקח משהו יותר טוב מה577 חבל לך להשקיע כל כך הרבה כסף על סט רמקולים יקר, רמת הביצועים לא תיהיה אופטימלית ולא בהכרח טובה יותר מה705 של פולק אודיו למשל שעולה פחות מהפוקל.
zeev78,
1. התקציב עבור סט רמקולים כולל סאב הוא 6000-7000 ש"ח.
2. אין לי בעיה לקנות רסיבר יותר טוב מה-577. פשוט אחרי דין ודברים אם מישהו ב"פיוז", יצאתי תחת הרושם שאין טעם לקנות רסיבר יותר יקר מסדרה יותר מתקדמת כי עבור חדר של 12 מ"ר וסט רמקולים סטליטים אני סתם יזרוק כסף לדבריו. אין הבדלים משמעותיים, חוץ מפיצ'רים בין הסדרות ואם אני רוצה לקפוץ מדרגה אז עדיף כבר לקחת רסיבר בסיסי ולחבר לו מגבר סטריאו שיתן הבדל גדול מאוד לטובה מאשר רסיבר מסידרה מתקדמת יותר.
יכול להיות שהוטעיתי בקשר למסקנות הנ"ל. לכן אני כאן כדי ללמוד ולקבל עצות טובות יותר.
לא הייתי רוצה להוציא 7000-10000 ש"ח על רסיבר אבל אין לי בעיה להוציא 3000-4000 ש"ח על אחד שיתן תמורה טובה יותר ויצליח "לסחוט" מהרמקולים את המקסימום האפשרי.
בהינתן כל הנתונים הנ"ל, האם הפוקל עדיין בחירה טובה או שיש אפשרויות טובות יותר?
1. התקציב עבור סט רמקולים כולל סאב הוא 6000-7000 ש"ח.
2. אין לי בעיה לקנות רסיבר יותר טוב מה-577. פשוט אחרי דין ודברים אם מישהו ב"פיוז", יצאתי תחת הרושם שאין טעם לקנות רסיבר יותר יקר מסדרה יותר מתקדמת כי עבור חדר של 12 מ"ר וסט רמקולים סטליטים אני סתם יזרוק כסף לדבריו. אין הבדלים משמעותיים, חוץ מפיצ'רים בין הסדרות ואם אני רוצה לקפוץ מדרגה אז עדיף כבר לקחת רסיבר בסיסי ולחבר לו מגבר סטריאו שיתן הבדל גדול מאוד לטובה מאשר רסיבר מסידרה מתקדמת יותר.
יכול להיות שהוטעיתי בקשר למסקנות הנ"ל. לכן אני כאן כדי ללמוד ולקבל עצות טובות יותר.
לא הייתי רוצה להוציא 7000-10000 ש"ח על רסיבר אבל אין לי בעיה להוציא 3000-4000 ש"ח על אחד שיתן תמורה טובה יותר ויצליח "לסחוט" מהרמקולים את המקסימום האפשרי.
בהינתן כל הנתונים הנ"ל, האם הפוקל עדיין בחירה טובה או שיש אפשרויות טובות יותר?
1) תבדוק כמה יעלה לך להרכיב סט עם הרמקולים הקטנים האלה: http://www.amnonsound.co.il/?categoryId ... emId=40662 הם מוזיקליים בצורה מאוד מפתיעה בהתחשב לגודל ולמחיר שלהם, שלב אותם עם הסנטר התואם והסאב ויהיה לך סט מצויין.
2) http://www.wildwestelectronics.net/whar ... eaker.html
http://www.fuse.co.il/products/162548
http://www.fuse.co.il/products/152562
3) http://www.smarteconline.co.il/Product.asp?productid=47
האופציה של הרמקולים הקומפקטיים תיתן לך ביצועים יותר מרשימים בסטריאו והסט של מיראז יתן לך תוצאות יפות מאוד בק"ב עם פיזור מרשים של הסאונד, חלשים יותר יחסית מהסטים האחרים בסטריאו אבל ברמה שאפשר לחיות איתה. אני מציע לך לבדוק את האופציות האלה ואם הם לא יתאימו לך תמיד תוכל לחזור לאופציה שאהבתה (שהיא לא רעה בכלל), אם אני הייתי צריך לבחור הייתי הולך על האופציה של המוניטור אודיו (אולי עם הסאב של טאנויי). לגבי הרסיבר, תבדוק כמה יעלה לך אונקיו 608 , אני מאמין שהוא יתאים לתקציב שלך אם תעשה קנייה משולבת.
2) http://www.wildwestelectronics.net/whar ... eaker.html
http://www.fuse.co.il/products/162548
http://www.fuse.co.il/products/152562
3) http://www.smarteconline.co.il/Product.asp?productid=47
האופציה של הרמקולים הקומפקטיים תיתן לך ביצועים יותר מרשימים בסטריאו והסט של מיראז יתן לך תוצאות יפות מאוד בק"ב עם פיזור מרשים של הסאונד, חלשים יותר יחסית מהסטים האחרים בסטריאו אבל ברמה שאפשר לחיות איתה. אני מציע לך לבדוק את האופציות האלה ואם הם לא יתאימו לך תמיד תוכל לחזור לאופציה שאהבתה (שהיא לא רעה בכלל), אם אני הייתי צריך לבחור הייתי הולך על האופציה של המוניטור אודיו (אולי עם הסאב של טאנויי). לגבי הרסיבר, תבדוק כמה יעלה לך אונקיו 608 , אני מאמין שהוא יתאים לתקציב שלך אם תעשה קנייה משולבת.
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
הי ליאור מה שלומך,
אם היעוד הוא בעיקר קולנוע ביתי, ואני מניח שכן, הייתי מציע להתרשם מסטים של ENERGY ושל MIRAGE .
יש להם מספר דגמים בין 3500 ש"ח ל10000 ש"ח.
הMIRAGE הם רמקולים אומני פולאריים, ויכולים להיות מאוד מוצלחים לק"ב.
צור קשר אם תצטרך עזרה.
יש להם מספר דגמים בין 3500 ש"ח ל10000 ש"ח.
הMIRAGE הם רמקולים אומני פולאריים, ויכולים להיות מאוד מוצלחים לק"ב.
צור קשר אם תצטרך עזרה.
opv,
בקשר לקישור שצירפת, zeev78 צירף לי לינק לאותו סט של מיראז'. הסט נראה נחמד מאוד וכפי שהבנתי מכם גם איכותי מאוד לצרכיי, אך אני מבין שצריך להעמיד אותו על משטח ישר ולא לתלות אותו. האם אני טועה?
הסאב שלו נראה לי קטן מאוד 6" או משהו כזה. ניתן לשדך לו את הסאב של tannoy sub1001?
חוץ מזה, האם הוא עדיף על הרמקולים המדפיים של monitor audio או wharfedale?
בקשר לקישור שצירפת, zeev78 צירף לי לינק לאותו סט של מיראז'. הסט נראה נחמד מאוד וכפי שהבנתי מכם גם איכותי מאוד לצרכיי, אך אני מבין שצריך להעמיד אותו על משטח ישר ולא לתלות אותו. האם אני טועה?
הסאב שלו נראה לי קטן מאוד 6" או משהו כזה. ניתן לשדך לו את הסאב של tannoy sub1001?
חוץ מזה, האם הוא עדיף על הרמקולים המדפיים של monitor audio או wharfedale?
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
אני לא ראיתי שום בעיה עם התליה של המיראז
לגבי סאב, גודל האלמנט לא קובע הכל, אבל אני בהחלט ממליץ להנע מסאבים שמגיעים עם סט ולקנות סאב רציני בנפרד.
אם ניתן לקנות את הסט בלי הסאב זה בהחלט עדיף.
לגבי מה ישמע יותר טוב, אתה מכיר אותי מספיק טוב בשביל לדעת את דעתי. צריך לשמוע בבית.
תנסה להשיג את המועמדים לשמיעה בבית, תשאיל סטנדים מחברים (יש לי שניים לא מחוברים) ותבדוק כמו שצריך.
ד"א לגבי רסיבר, והשאלה האם לסט כזה שווה להשקיע ברסיבר יקר, התשובה לדעתי היא חד משמעית כן.
גם אם הרסיבר לא ינצל את מלוא הפוטנציאל שלו עדיין יהיה שיפור. בנוסף לכך לרסיברים יקרים יש מערכות כיול אקוסטי מתקדמות בהרבה, בעיקר לפיוניר, וזה עושה הבדל גדול מאוד.
אם ניתן לקנות את הסט בלי הסאב זה בהחלט עדיף.
לגבי מה ישמע יותר טוב, אתה מכיר אותי מספיק טוב בשביל לדעת את דעתי. צריך לשמוע בבית.
תנסה להשיג את המועמדים לשמיעה בבית, תשאיל סטנדים מחברים (יש לי שניים לא מחוברים) ותבדוק כמו שצריך.
ד"א לגבי רסיבר, והשאלה האם לסט כזה שווה להשקיע ברסיבר יקר, התשובה לדעתי היא חד משמעית כן.
גם אם הרסיבר לא ינצל את מלוא הפוטנציאל שלו עדיין יהיה שיפור. בנוסף לכך לרסיברים יקרים יש מערכות כיול אקוסטי מתקדמות בהרבה, בעיקר לפיוניר, וזה עושה הבדל גדול מאוד.
הסט של ממיראז' נחות מהסט שתוכל לבנות עם מוניטור אודיו או וורפידל מבחינת הביצועים בסטריאו אבל בק"ב יש לפיזור הסאונד את היתרונות שלו. אישית הייתי מעדיף כפי שכבר ציינתי סט של מוניטור אודיו בגלל המוזיקליות של הרמקולים שבסיכום הכללי יתנו את התוצאות הכי טובות.