DTT - תמונת מצב

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
asaf23 פותח השרשור
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #1 

לפני כשנה בערך התחיל המעבר לשידורים דיגטיליים. תאריך ההתחלה הרשמי היה ה-2 לאוגוסט, אך כבר כחודשיים קודם התחילו השידורים. בואו נראה מה השתנה עם המעבר לדיגיטלי.

איכות השידור - די טובה ואנשים אף אומרים שטובה יותר מהאיכות בהוט וביס. יש את הבעיות הרגילות של הערוצים שעדיין משדרים בפורמט מיושן, אך התמונה לא רעה בכלל.

קליטה - בהתחלה נקלטו השידורים רק בחלק מהאיזורים והיו בעיות באיזור המרכז שנפתרו עם הצבת משדרים בנתניה ובאיזור ת"א. לאחר מכן היו מספר חודשים של קליטה יציבה ללא בעיות מיוחדות, כשרק מספר איזורים בפריפריה נותרו ללא קליטה. הצבת מיני משדרונים בחודש מאי אמורה היתה לפתור את בעיית הקליטה בכל הארץ, אך בינתיים נראה שרק נוצרו עוד בעיות. תלונות רבות על הפסקת שידור ופיקסליזציה.

חשוב להדגיש שלמרות הבעיות, כבר הופסק שידור אנלוגי במספר איזורים. הרבה לפני תאריך היעד. מן הראוי שאם מפסיקים את השידור האנלוגי, יהיה שידור דיגיטלי יציב, ללא בעיות. כמובן שכמו כל שירות בשנתו הראשונה יש תקלות, שלעיתים קורות עקב שידרוגים למערכת. אך הפסקת שידורים למספר ימים כמו בחודש שעבר זה משהו לא תקין.

לוח שידורים- יש לוח שידורים, אך אף טלוויזיה לא מפענחת אותו וחבל. זה אולי היתרון הכי גדול של שידור דיגיטלי.

טלטקסט - הבנתי שאין וחבל. אפשר לעשות יופי של שירות אינטרקאקטיבי עם MEHG-5. וזה יכול להיות ערוץ תקשורת נוסף אל קהל הצופים. ציפיתי שזכייניות ערוץ 2 יציעו שירותים כאלו. גם רשות השידור צריכה לספק מידע חיוני וחדשות

ציוד - מחירי הממירים סבירים, 400 ש"ח פלוס מינוס, חלקם אף מציעים הקלטה. כנראה עקב דרישות הרשות השנייה לתכונות הממירים (כמו תפריטים באמהרית וכו', נראה לי כמו דרישה קצת מוגזמת), יש מספר מצומצם של ממירים, כולם תוצרת סין. לא המילה האחרונה אך עושים את העבודה.

הממירים נועדו לטלוויזיות ישנות אנלוגיות, כדי להמיר את השידור הדיגיטלי. אך בפועל, בגלל שהמדינה לא מחייבת מכירת טלוויזיות ומכשירי הקלטה המתאימים לשיטה הדיגיטלית, גם מי שרוכש טלוויזיה חדשה ב-2010 (של חלק לא קטן מהיצרניות) ייאלץ להוסיף ממיר אם מעוניין לצפות בערוצי החינם. מה שהופך את הצפייה בערוצים החינמיים ללא כדאית.
במדינות אחרות כל טלוויזיה מחוייבת לכלול טיונר DVB-T (או ATSC באמריקה). מדובר בסיוע של המדינה לחברות הכבלים והלווין. לא מובן מדוע לא מעוגן בחוק שטלוויזיה שמשווקת בארץ תוכל לקלוט שידור. מה גם שקיימים הדגמים המתאימים לארץ וחלק מהחברות אכן משווקות אותם בארץ, כמו סוני , פיליפס, שארפ וכעת גם LG בחלק מהדגמים.
אם התחיל מעבר לשיטה דיגיטלית, יש לוודא שהציוד מותאם, ןלא יימכר ציוד שבעוד שנה כבר לא רלוונטי. מה גם שכפי שציינתי חלק מהמשדרים האנלוגיים נסגרו.

חברות הטלוויזיה בתשלום- מתנגדות נחרצות לשידור (כאילו לא היו פה ערוצים חופשיים גם לפני כן) ועושות מאמצים להכשילו, כולל הגשת בג"ץ למנוע לוח שידורים אלקטרוני (!). במקום לפעול לפי המודל הנהוג במספר מדינות, בו חברות הטלוויזיות בתשלום משדרות ערוץ או שניים ב-DDT, ומרוויחות מפרסומות ומושכות מנויים לשירותיהן.

הרחבת החבילה - ערוצים 1,2,10 משדרים תוכן די מגוון, אך לא מספיק לבית הישראלי הממוצע. ערוץ סרטים, מוסיקה או ספורט יכול לשדרג את החבילה משמעותית. אתמול נשאל השר כחלון בערוץ 10 על הרחבת החבילה, ואמר "סיכמתי עם החברות שבינתיים יהיו 5 ערוצים, נראה איך זה הולך ואולי אחר כך נוסיף". מדוע חברות הטלוויזיה בתשלום בכלל צד בעניין? שידור חופשי זה דבר לגיטימי. אם מישהו רוצה להקים ערוץ , צריך לתת לו. למה דואגים לחברות פרטיות. צריך להוסיף כמה ערוצים שתהיה חבילה מגוונת. וזהו. הוט ויס ישרדו, ואם ישפרו את השירות אף ישגשגו, כמו שסקאי מצליחה באנגליה, למרות עשרות ערוצים חופשיים.
השר כחלון דיבר על מכרז לערוץ בערבית. לא אישית נראה שיותר חשוב להוסיף ערוץ ספורט או ערוץ אחר כלשהו, כיוון שכבר יש ערוץ בערבית (33).

פרסום ויידוע האוכלוסייה - אין שום פרסום, עברה שנה ולא יצא קמפיין. וכפי שציינתי המדינה גם לא חייבה ייבוא ציוד מתאים,כך שגם מי שרוכש מסך חדש לא תמיד מודע לאופצייה. ממש כאילו המדינה עשתה זאת בסתר.

לסיכום, יש פלוסים, שהם איכות השידור המצויינת, ועצם העובדה שכל העניין יצא לפועל ויש שידור דיגיטלי.
אך אפשר לבצע הכל בצורה טובה יותר. קודם כל לסדר את הקליטה, ולהכניס לוח שידורים (באנגלית על מנת שיוצג במסכי טלוויזיה). שירותים אינטראקטיביים והרחבת החבילה אפילו בערוץ או שניים גם כן יוסיפו המון. וכמובן - לפרסם את הנושא ולחייב בחוק מכירת ציוד מתאים. לפעמים אני מרגיש שאם חברה חיצונית היתה אחראית על הפרוייקט ולא הרשות השנייה דברים היו נראים טוב יותר. אך אני בתור צופה לא יודע הכל, ומעריך את העבודה שעושים ברשות. מקווה שיקשיבו לפידבק וכולנו נהנה משירות טוב יותר.

אשמח לשמוע דעתכם על ה-DTT עד עכשיו. ראיתי שיש אנשים שהתייאשו מזה

עלי_שביט
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 250
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #2 

בתור מי שמלווה את השידורים עוד הרבה זמן לפני שבכלל יצאו לפועל, כולל העובדה שהם משודרים בתקנים הנוכחיים ולא כפי שמשרד התקשורת רצה לבצעם בפועל ( בתקנים הישנים) הנה כמה תגובות לסיכום המעניין שלך :

לוח שידורים (באנגלית על מנת שיוצג במסכי טלוויזיה)
בישראל לא צריך ואי סיבה שיהיה EPG באנגלית - אנחנו במדינה דוברת עברית וערבית...

שירותים אינטראקטיביים
לא ממש בתכנון . גם במדינות אחרות דברו הרבה ולא עשו כלום, אז לא לצפות מהרשות השניה לעשות משהו שלא כפו עליה בחוק...קודם שרשות השידור תציע את ה EPG שהיא צריכה לשדר....

הרחבת החבילה אפילו בערוץ או שניים גם כן יוסיפו המון.
לדעתי זה רק ענין של זמן. אחרי הכבלים ו YES יירדמו החבילה וישותקו על ידי המחוקק החבילה תצמח בעוד כמה שנים ובעוד הרבה ערוצים. סבלנות. אגב, יהיה ה-מ-ו-ן מקום לעוד הרבה ערוצים ( אחרי הכיבוי של המערכת האנלוגית) ואפילו בתדר הנוכחי יש מקום לערוץ בודד ב HD ושלא יספרו לכם אגדות מבית הרשות...

לפרסם את הנושא ולחייב בחוק מכירת ציוד מתאים
שוב, הרשות והמחוקק פישלו בגדול. במדינות אחרות קבעו תקן וסימון לכל ממיר שנמכר. כאן הכל נעשה במדינת אילתור. מאוחר מדי.
הרשות ממשיכה להתחמק משידורי קידום באמתלא של שידורי ניסיון. האמת שהיא פישלה בגדול מבחינת תכנון התשתית ומספר מהשדרים והכל כעת הוא לדעתי הטלאה של מערכת ההפצה במשדרים נוספים כי אלה שתוכננו לא הספיקו .ועדיין לא הותקנו משדרונים GAP FILLERS..

אם חברה חיצונית היתה אחראית על הפרוייקט ולא הרשות השנייה דברים היו נראים טוב יותר
אולי - אבל כאמור מאוחר מדי. אבל מדובר בשידור ציבורי וכבר נמאס מהפרטה -הם עוד היו דורשים אגרה נוספת כי "זה עולה לנו יותר מדי כסף"...( ועוד היו מאשרים להם )

jjwz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 413
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #3 

asaf23 שפו על הסקירה המעניינת (Y)
יש לי שאלה אליך בקשר ל-DTT בטלויזיות של LG ?
ידוע לך באיזה דגמים של LG שאין בהם scart. חברת LG התקינה ממיר דיגיטאלי?.

אודה לך על תשובתך.

asaf23 פותח השרשור
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #4 

jjwz כתב:asaf23 שפו על הסקירה המעניינת (Y)

אודה לך על תשובתך.
...
לפי מה שהבנתי זה קיים בדגמים החדשים (LD460, LD550...) , זה מופיע בחוברות ההפעלה שנמצאות באתר של ח.י.

אבל עדיף לוודא איתם.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78878
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #5 

כמה דברים:

הרשות השניה לא סגרה משדרים. אם נסגרו משדרים אנלוגיים אז יתכן שאתה מדבר על המשדרים של רשות השידור, ערוץ 1. אם כך, הם סגרו את השידורים בגלל תקלות במשדרים וחוסר תקציב לתקן את זה ולא בגלל או בזכות השידורים הללו.

השידורים עדיין בהקמה. לא אכנס לפרטים אבל עתירה שיועדה לחסום הצבת משדרים על ידי חברות הסלולר חסמו את תוכנית העבודה המקורית של הרשות השניה והם היו צריכים לבנות תוכנית חדשה, מה שלהערכתי עיכב את סיום מיצוב המשדרים בכחצי שנה. התוכנית כרגע היא לסיים את ההצבה בשבועות הקרובים ויש כרגע ניסויים אינטנסיביים לגבי יכולות השידור של המשדרים המשניים (מה שגורם להפרעות הקליטה בשבוע האחרון).

עד שהשידורים לא יהיו תקינים הם לא יפרסמו את השירות. זה יעכב לצערי לא רק את השקת השידורים אלא בהחלט יכול גם לגרום לאי אמון בקרב היבואנים בעקבות התקלות והעיכובים הפרוייקט.

לגבי ערוצים נוספים. אני כרגע לא רואה מי בדיוק ירצה לשלם על הוספה למערך השידורים. ממה שאני יודע, ערוצים 9 ו׳-24 מעולם לא הביעו עניין בכלל להכנס לחבילה. מה שכרגע מובטח להכנס לחבילה זה אותם ערוצים שהזכיון שלהם הכניס אותם לחבילה הכוללת בכל ארבעת הפלטפורמות.

לגבי לוח השידורים באנגלית. אני לא מאמין שהרשות תכנס להשקעה כזו, גם עברית זה נדנוד רציני עבורם עקב זה שהגופים המשדרים עדיין לא מעבירים לה את הרישומים והם מקלידים אותם בעצמם.

אין ספק, זה זז הרבה יותר לאט ממה שמישהו, כולל ברשות עמה, היה רוצה לראות. נקווה שזה יוסדר בהקדם.

asaf23 פותח השרשור
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

לגבי המשדרים, המשדרים של ערוץ 1 שנסגרו הוסבו לדיגיטלי, כך רשום באתר הרשות.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #7 

Asaf23,

לא יתכן. הרשות השניה לא קשורה לרשות השידור. יש מרכזי שידור משותפים אך הציוד בפועל שונה.

זה תירוץ פשוט כי אין להם את היכולת הכלכלית לתחזק אותם.

asaf23 פותח השרשור
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

לא יודע, כשהפסיקו את השידורים האנלוגיים בנתניה לפני כמה חודשים (של ערוץ 1 באפיק 35), בדיוק עלה המשדר החדש של ה-DTT בנתניה. ונכתב באתר רשות השידור שהמשדר הוסב לדיגיטלי. ועוד כמה משדרים בנוסף.

בשורה התחתונה, סגרו את השידור האנלוגי הרבה לפני תאריך היעד

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #9 

עלי_שביט כתב: לוח שידורים (באנגלית על מנת שיוצג במסכי טלוויזיה)
בישראל לא צריך ואי סיבה שיהיה EPG באנגלית - אנחנו במדינה דוברת עברית וערבית...
...
מצטער אבל אם יש משהו קריטי זה אנגלית, אם למסכים שרובם לא תומכים בעברית, אם למכשירים כמו הPLAYTV שמיועד לPS3 שביקורת שלו מתפרסמת היום שלא תומכים (ובמקרה הזה גם כנראה לא יתמוך גם בעתיד) בעברית, ואם פשוט אנשים דוברי אנגלית שרוצים לצפות בשידורים.

אם יש לך קשרים זה הזמן לדחוף את הנושא הזה, במיוחד שיפסיקו לבזבז זמן - זה בסה"כ לקחת את הEPG ממקור אחר ולהדביקו למערכת שלהם...

asaf23 פותח השרשור
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

אני גם חושב כך...ברור שעברית היא השפה הרשמית במדינה והיה נהדר אם היה ניתן לצפות ב-EPG בעברית...אך אם אף טלוויזיה לא מפענחת צריך לספק לפחות את שם התכנית באנגלית. על מנת להתיר את הצורך בחיפוש לוח שידורים בעיתונים כמו בשנות התשעים.
זה קיים בהוט וביס, לא נראה לי שזה ביג דיל. עוד שנה-שנתיים כל מסך יגיע עם טיונר DTT, השימוש בממירים יפחת וצריך לוח שידורים, זה היתרון הגדול של שידור דיגיטלי

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #11 

איתי,

אני מסכים לחלוטין לגבי EPG באנגלית וזה היה תוספת חשובה. עד כמה שאני יודע, שידור ה-EPG הוא בעצם רק בשפה עיקרית אחת ולכן אפילו אם ישדרו EPG משני באנגלית, רוב הסיכויים שללא התאמה ממילא לא יראו את זה.

כך שבעצם עדיף היה אם היו פשוט עושים את ההתאמות לעברית כמו שצריך.

Kipa
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 56
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #12 

asaf23 כתב:
jjwz כתב:asaf23 שפו על הסקירה המעניינת (Y)

אודה לך על תשובתך.
...
לפי מה שהבנתי זה קיים בדגמים החדשים (LD460, LD550...) , זה מופיע בחוברות ההפעלה שנמצאות באתר של ח.י.

אבל עדיף לוודא איתם.
...
לא ראיתי שום עדות לטענה. אשמח לפרטים נוספים..

markiz
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 65
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #13 

האם ידוע עם איזה מכשיר מדידה ובדיקה רשות 2 עובדים בשביל לבדוק ולנתח את הקליטה באזורים השונים בארץ?

האם המכשיר הוא UNAOHM AP01?

omerdc
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שאלה סטודנטיאלית

שליחה #14 

אהלן חבר'ה,
בתור סטודנט שרוצה לצפות במונדיאל ולא צריך מעבר לערוצים הבסיסיים אני מתכנן לרכוש את הממיר הדיגיטלי,
אבל לא ברור לי מה יעלה בגורל האגרה, האם ברגע שאתה קונה ממיר כזה אתה מתחיל לשלם אגרה? אף שאני גר בדירה שכורה, רווק וסטודנט עני?! ;)

תודה רבה

dvb-acavish
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

Re: שאלה סטודנטיאלית

שליחה #15 

omerdc כתב:אהלן חבר'ה,
בתור סטודנט שרוצה לצפות במונדיאל ולא צריך מעבר לערוצים הבסיסיים אני מתכנן לרכוש את הממיר הדיגיטלי,
אבל לא ברור לי מה יעלה בגורל האגרה, האם ברגע שאתה קונה ממיר כזה אתה מתחיל לשלם אגרה? אף שאני גר בדירה שכורה, רווק וסטודנט עני?! ;)

תודה רבה
...
שמועה אומרת, שחלק מהיבואנים "מלשינים" לרשות השידור על אנשים שקנו את הממיר, הם בעצם מוכרים את השמות של האנשים בכסף, ורשות השידור מכניסה אותך למאגר הנתונים.
אבל זו היתה רק שמועה, ולא ידוע מי הבן אדם שהתחיל אותה.
בכל אופן, תקנה ותעשה את זה על השם של ההורים שלך, הרי אם אתה סטודנט, שגר במקום זמני בלבד, ורק התחיל את החיים שלו עכשיו, ואין לו כסף לקנות דירה בישראל 2010 (עם כל מה שעשו ב- 2008-2010 עם מחירי הדירות...) למרות שעשית צבא והכל, אז נראה לי שלא יקרה כלום לרשות השידור אם אתה לא תשלם את האגרה הזו.

יוני_א
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 848
שם מלא: יוני
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #16 

למה צריך לקנות על שם מסויים? אף אחד לא ביקש ממני שם כשקניתי את הממיר...

dvb-acavish
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #17 

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3754447,00.html

לכל חנות באינטרנט יש את הכתובת שלך, ואת השם שלך.
יותר מזה לא צריך.

חוץ מזה, כמה ימים בדיוק לפני שהכתבה הנ"ל פורסמה, אז יש מישהו שאמר לי שחברת ***** , (אני לא כותב בכוונה את השם שלה, כי אני לא יודע אם זה נכון באמת), מעבירה כבר מהיום הראשון (יוני/יולי 2009) את הפרטים של הרוכשים לרשות השידור. ואז גם פתאום הגיעה הכתבה הזו ב- YNET .

שיואו, אני לא מאמין, פתאום מסתדר לי משהו אחר, למה פתאום גם חברת ניופאן החליטה את ה- GRUNDIG שלה היא מוכרת אך ורק דרך כרטיס אשראי. אני לא מאמין. רק עכשיו נפל לי האסימון.
אני לא רוצה להאשים אותם בכלום, אבל אולי כדאי שהם יתחילו למכור בחנויות אמיתיות, ככה לא נדמיין עליהם כל מיני דימיונות.

יוני_א
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 848
שם מלא: יוני
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #18 

לא חייבים לקנות באינטרנט, המחירים ממילא די אחידים.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”