lcd לעומת פלסמה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
hasamas פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 214
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

לא יעזור כלום התמונה בlcd טובה יותר מאשר בפלסמה וזאת באופן כללי.

ידיד שלי קנה לפני שבוע lcd של סוני עם תמונה מדהימה ואני כותב זאת שכן לא מזמן היה כאן שירשור שהשמיץ את האיכות של סוני בlcd לגבי המינוס ב lcd זה שאין גודל 42 אינץ

6 ס"מ בערך זה משמעותי.

נודע לי מוידיאו סטאר שעומדת להגיע lcd טומסון עם רזולוציה 1920-1080 זמן הגעה משוער 5--06 . בגודל 42 אינץ.

המינוס הגדול ביותר כרגע של הlcd מול הפלסמות זה עדיין המחיר.

כל הנכתב כאן הינו דעתי בלבד לאחר בדיקה מעקב ולמידה של כ9 חודשים.

אלי777
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 582
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

אף אחד לא מכרח אותך לקנות פלזמה . תיקנה מה שניראה לך הכי טוב בתקציב שלך
:roll:

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

hasamas כתב:לא יעזור כלום התמונה בlcd טובה יותר מאשר בפלסמה וזאת באופן כללי.

כל הנכתב כאן הינו דעתי בלבד לאחר בדיקה מעקב ולמידה של כ9 חודשים.
...
אם אתה רוצה שיתייחסו להודעות שלך ברצינות, לפחות תנסח אותן כך שלא יסתרו את עצמן...
מצד אחד לא יעזור כלום, מצד שני זאת דעתך בלבד.

למשל, דעתי שונה מהדעה שלך, ואין ספק שהעניין כאן לא חד משמעי ודעות כאן משתנות. אז כאשר אני קורה הודעה ואני רואה שכתוב "לא יעזור כלום XX YY" וזה בניגוד מוחלט למה שאני חושב, אז אני לא אתייחס אפילו להודעה הזאת.

עכשיו לתוכן ההודעה:

"המינוס ב-LCD זה שאין גודל 42 אינץ'"

מה זאת אומרת? על מה אתה מדבר?

" 6 ס"מ בערך זה משמעותי"- שוב פעם, על מה אתה מדבר?

לגבי הדעות, אני מדבר על פלאזמה מול LCD בשידורי DVD וHD(כאן מדובר על מסכי HD בלבד).

לאומת זאת, זאת עובדה שבשידורי טלוויזיה, הפלאזמה עדיפה בהרבה על כל LCD (חוץ מהפיליפס CINEOS שלא בדקתי, אך אני לא מאמין שהתמונה שם עדיפה בשידורי טלוויזיה), ולרוב שידורי הטלוויזיה אלה רוב התכנים שהמסכים מקרינים...

כמו גם, רבים(ואני אחד מהם) חושבים שהתמונה בLCD מלאכותית משהו, ופלאזמה נותנת תמונה יותר טבעית.

doron_amedey
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3149
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #4 

מצטרף ל-sunny_jim גם לגבי ניסוח ההודעה וגם לגבי תוכנה.
אני עדיין הייתי רוכש PLASMA נכון להיום.
אף פעם אל תחשוב שמשהו מצחיק, הוא עלול לקרות גם לך

hasamas פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

לא משנה שלא רצית להגיב אבל הגבת

שליחה #5 

לגבי הlcd שאין גודל 42 אינץ המדובר ככתוב בסוני.יש סוני בגודל 40 אינץ בלבד.

לגבי מה שכתבתי שלא יעזור כלום המדובר בהרבה הודעות שאני קורא כאן שממש משפיעות על הקוראים לרכוש פלסמות ועוד edtv עם רזולוציה גבוהה ופנטסטית של 852--480

והכי מפתיע שנוצר דימוי שלהמשולש הקדוש פיוניר פנסוניק נק .

לא סמסונג לא טושיבה לא סוני .ברור שזה צרם לי.

מלבד זאת לפי מה שאני ראיתי לא מבין את הבחירה בפלסמה אלא אם מדובר במחיר.

אני בטוח שטכנולוגית הפלסמה תתפתח ונראה פלסמות עם רזולוציה של 1920--1080 בינתיים הפלסמות נחותות.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

hasmas,

אתה יכול להגדיר לי אבסולוטית "איכות תמונה" ?
מה יותר חשוב:
רזולוציה או קונטראסט?
מריחות או עוצמת תאורה?
צבעים חזקים או גודל מסך?
מחיר או תמיכה ב-HD?

או כל קומבינציה אחרת......

יכול להיות שהפשרות שאתה עשית ברכישת המסך שלך, הן שיקולים אישיים שלא יתאימו למישהו אחר?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78870
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #7 

hasmas,

הפרמטר היחיד שקובע זה רזולוציה?

מה עם הנושאים שבהם יש חיסרון ל-LCD ביחס לפלאזמה (מריחה, יחס ניגודיות, תמיכה ב-1080P, גודל, עלות, גודל ה-COLOR GAMUT, דיוק בצבעים, בהירות, וכו')?
לא סמסונג לא טושיבה לא סוני .ברור שזה צרם לי.
...
זה כבר מעייף הדיון הזה. אם יש לך מסכים כאלה ואתה יכול לסקור אותם, אתה מוזמן. לנו יש גישה למספר יבואנים (או חנויות שמייבאות מוצרים) וזהו. מהתרשמותי הכללית אין יתרון משמעותי לסמסונג או לסוני בתחום ה-פלאזמה. ב-LCD, המסכים של סוני מוצלחים (BRAVIA) אך אין לנו דרך לבחון אותם, ואותו כנ"ל לגבי סמסונג.

לגבי טושיבה, בתחום הפלזמות\ מרבית המוצרים הם של NEC או פנסוניק (יותר פנסוניק מאשר NEC). בכל הבדיקות שערכתי מדובר על מכשירים זהים, אך אין לנו לצערי קשר ליבואן ולכן אין לנו דרך לבחון נקודתית אם יש הבדלים כלשהם, במיוחד במודלים האחרונים.

hasamas פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

למרטין -- הצגת השאלות אינה נכונה

שליחה #8 

אין ספק שרזולוציה גבוהה היא הדבר החשוב ביותר.כל אחד רוצה לראות תמונה חלקה ולא קוביות.
רזולוציה של 852--480 היא בעייתית מאד ועדיף crt על פניה.

הרזולוציה לא צריכה לבוא על חשבון קונטרסט.לא ראיתי בעית קונטרסט בlcd עם רזולוציה 1366 --768 .

נושא המריחות .עיבוד התמונה.זמן התגובה.כל אלה עברו מהעולם אלא אם מישהו רוכש מכשיר ישן מאד עם זמן תגובה איטי מאד.

כל מכשיר צריך צבעים חזקים.הצבעים החזקים אינם רק במכשירים קטנים אלא גם ב42 אינץ.

עדיין מוכרים דגם ישן של טושיבה 42 אינץ וגם בו כבר לא קיימות הבעיות שכתבת.

הנושא היחידי שאיתו איני יכול להתמודד איתך הוא נושא המחיר--10000 עד 13000 לפלסמה edtv לעומת 17500 עד 25000 לפלסמות וlcd היי דיפינישיין .

הכוונה למכשירים 42 אינץ. מצד שני קונים מוטעים ע"י המוכרים שמצהירים שהמכשיר הינו היי דיפינישיין כאשר הוא edtv .

עד שהתחלתי ללמוד את הנושא כמעט קניתי lg פלסמה edtv שהמוכר טען שהיא היידיפינישן

אפילו בפרוספקט כתוב שהרזולוציה 1024-768 בקומפוננט.

המציאו מושג מטעה תומך היידיפינישיין .חלק גדול ממי שקנה פלסמה edtv בטוח שקנה היידיפינישיין.

מי שחשוב לו נושא המחיר וזה באמת נושא חשוב שידע לפחות מה הוא קונה.

ולמה שכתבת על קנייתי --עדיין לא קניתי כלום .משתמש בcrt

hasamas פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

לעופר-סליחה אך קראתי את

שליחה #9 

הודעתך אחרי הודעת מרטין.

מה זה ה color gamut אשמח ללמוד.לגבי הlcd שאני ראיתי באף אחד לא רואים בעית ניגודיות.

הבנתי גם שנושא הניגודיות שנוי בכלל במחלוקת ותלוי איך מודדים.בכל אופן בכל מכשירי הlcd שראיתי הלבן מספיק לבן והשחור מספיק שחור.

לגבי החיסרו בתמיכה ב1080 p לעומת הפלסמות אודה לך אם תבהיר.

doron_amedey
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

קרא את המאמרים שרשמו פה, ויש שם הסברים מפורטים על טווח צבעים, ניגודיות וכדומה.
לדעתי ישארו פה תמיד (וטוב תמיד שיש מחלוקת כל זמן שיודעים איך לדבר בכבוד אחד עם השני):
1. פלזמה מול LCD (לפחות בדור זה של מכשירים).
2. אנשים שיטענו לשילוש מקודש.

בנקודה מספר 2, אקדיש שורה נוספת.
תמיד יהיו יצרנים שיתנו מוצר (או מוצר\תועלת) טובה יותר, ותמיד כמו בכל תחום יש מוביל עולמי ושלשיה גם, ופה לדעתי ההמלצות שמקבלים חינם, נותנות לחברי האתר תמורה מצויינת.
אגב פלסמות לדעתי ל-PIONEER איכות תמונה טובה יותר מהשאר (אבל המחיר!!!) ולכן משתדלים פה לתת גם פלסמות שיענו לתקציהים ממוצעים.

אני בטוח שעופר במיוחד מכיר מכשירים בכל תחום (DVD, מסכים, חוטים וכד) ומרטין מכיר (ובטח יש לו :wink: ) רמקולים וציוד אודיו ומקרנים שאם ימליץ עליהם, פורום זה יתרחק מהאנשים שכן הם יוכלו לקרוא אבל לא להתייעץ ובטח שלא לקנות.
אז בואו נעזוב את הרמיזות שלאתר זה יש אינטרס למכור רק מוצרים של חברות מסויימות ולשים את מרטין ועופר שתורמים מזמנם וידע האישי שלהם (שלא לדבר כסף) על מנת שתהיה לנו במה ללמוד ולשאול.
ראיתי פורומים אחרים (שעופר שם היה) שירדם לרמות שאנשים עזבו.

בכל מקרה תתחדש וספר לנו.
(אגב, אם יש לך דרך לעשות REVIEW ו\או SHOOTOUT למסך אחר כל הפורום ישמח.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #11 

hasamas,
רזולוציה הכי חשובה למי?
לך? סבבה ולגיטימי.
האם זה הכי חשוב למי שצופה אך ורק בשידורי טלויזיה? לא חושב....

השאלות שלי היו רנדומאליות, אתה יכול לקחת כל שני פרמטרים ולשאול את השאלה מה יותר חשוב. מה שרציתי להראות הוא שמערכת השיקולים היא אישית לחלוטין.
לגיטימי שאחד יעדיף את זה ואחר את ההוא, אבל להגיד "לא יעזור כלום", זה קצת יומרני ופשוט לא נכון.
About.me

hasamas פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

לדורון-שירשורים וויכוחים מעין זה

שליחה #12 

תמיד יהיו והם מועילים לציבור הצרכנים.בדיוק שירשור באותו נושא היה גם לפני שנה.

אתה יודע מה קרה בשנה.נושא המריחות נפתר .זמן תגובה ירד מ25 מיליסקנד ל8.הפלסמוד השתפרו לעין שיעור.התחילו להגיע lcd גדולים 40-50 אינץ.

לכן עם השתפרות הטכנולוגיות טוב שמרעננים מדי פעם ובודקים מה ההבדלים היום ומה השתנה.

אני יודע שאין לאתר שום קשר מסחרי עם פיוניר פנסוניק ונק אבל יש סטיגמה משום מה שהם טובים מאחרים.

אני בכל אופן מחכה לחודש 5--06 שצפוי להגיע lcd טומסון עם רזולוציה 1920--1080 בגודל 42 אינץ.

hasamas פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

למרטין-הרזולוציה חשובה מאד לכולם

שליחה #13 

אבל לא ענית לי למה אתה שואל מה יותר חשוב?.

הקונטרסט חשוב מאד.הניגודיות חשובה מאד.התאורה חשובה מאד .התאורה חשובה מאד....בקיצור הכל חשוב והכל ביחד חשוב מאד.

אני טוען שאחד לא צריך לבוא על חשבון האחר.

doron_amedey
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

אני מסכים שכולם חשובים ושלדעתנו לא צריך לבוא שום פרמטר על השני אבל המציאות מוכיחה הפוך לצערי.
תראה לי מסך מושלם וכולנו נקנה..
אשמח אם תוכל לעקוב אחרי המסך החדש ולעדכן אותנו עם סקירה מקצועית, לשם כך אנחנו פה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

Re: למרטין-הרזולוציה חשובה מאד לכולם

שליחה #15 

hasamas כתב:אבל לא ענית לי למה אתה שואל מה יותר חשוב?.

הקונטרסט חשוב מאד.הניגודיות חשובה מאד.התאורה חשובה מאד .התאורה חשובה מאד....בקיצור הכל חשוב והכל ביחד חשוב מאד.

אני טוען שאחד לא צריך לבוא על חשבון האחר.
...
האם יש מסך שבו כל הנתונים הללו טובים יותר מכל המתחרים ?????
אשמח לדעת על אחד כזה.

ממה שאני מכיר, אין מסך מושלם. כל מסך טוב יותר במשהו אחר (לא שזה חייב לבוא על חשבון משהו אחר מבחינה תיאורטית אלא זה ככה בפועל) ולכן, כל מסך הוא מערכת של פשרות - מה הפשרות שאתה מוכן לחיות עימן, לא בהכרח הן אותן שאני אהיה מוכן לחיות עימן.
About.me

hasamas פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

למרטין--הפשרה שהציבור עושה וזה במקום הראשון

שליחה #16 

זה המחיר.כל אחד ותקציבו.

במהלך החודשים האחרונים נוכחתי בהמון קונים שהתפשרו על מכשיר edtv בגלל המחיר

הפשרה השניה היא גודל המכשיר.קונים מכשיר קטן יותר בגלל המחיר.

ברור שכל אחד ופשרותיו.מעטים מוכנים לשלם מעל 40 k על שרפ 45 אינץ מדהים מכיוון שגם המחיר מדהים.

פעם היתה פרסומת של מזרונים--הכי יקר הכי טוב.גם במסכים השטוחים זה עובד.בדרך כלל הכי יקר=הכי טוב.

בכל הודעותי ציינתי שlcd עולה באיכותו על פלסמה.הכוונה לאיכות התמונה.

לא כתבתי שלא יקנו פלסמה בייחוד כאשר מדובר בהפרש כספי של 30-40 אחוזים בגדלים של 40-42 אינץ.

אני בטוח שעוד נראה פלסמות באיכות של 1920-1080 בינתיים אין.

בכלל למי שעדיין לא קנה אני ממליץ לנהוג כמוני ולחכות כי לפי המידע שבידי עומדים להגיע מכשירים מתקדמים שכמותם עדיין כמעט שאין כאן.

המדובר בשלושה עד חמישה חודשים.זה יגרום כנראה לירידת מכירים במכשירים הישנים.

ולמי שיהיה תקציב מתאים יוכל לרכוש מכשיר ברמה של שרפ 45 אינץ שאני מניח שגם מחירו ירד כאשר יהיו דגמים נוספים באיכות דומה.

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #17 

שוב פעם אותו הסיפור... אתה מודד את איכות התמונה של מסך רק על פי הרזולוציה שלו, ולא על פי איך שהמסך נראה במציאות...

אולי לדעתך הפרמטר הזה הוא היחיד שחשוב, אך אני לא מסכים איתך... אני למשל בשום אופן לא הייתי קונה את השארפ 45 כי לדעתי יש מסכים עדיפים עליו, כמו הפיוניר 506 למשל, שלמרות שהרזולוציה שלו יותר נמוכה, איכות התמונה שלו בשידורי טלוויזיה עדיפה, בשידורי HD החדות מספיקה לי... יתרון נוסף הוא הגודל של 50 אינץ' מול 45... כמו כן, השארפ אפילו לא תומך באות 1080P אם אני לא טועה, למרות שהNATIVE שלו הוא 1920-1080... גם אם שני המסכים היו באותו המחיר, כנראה הייתי בכל זאת הולך על הפלאזמה... יש לי עדיין בעיה עם התמונה של הLCD, שנראית לי מלאכותית, ועד שהמצב לא ישתנה, אני אעדיף פלאזמות.

בסוף שוכחים מכל הפרמטרים ובודקים בתאחלס עם העיניים, ומה שהכי נעים לעיניים-זה מה שקונים... ככה אני ממליץ לפחות.

מאיר_אזמה
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30

המלצה ל hasamas

שליחה #18 

hasamas שלום לך
שמי מאיר ואני דיי חדש בפורום כך שאני לא מושפע מדעות אחרים בפורום מכיוון שאני לא מכיר אותם לעומק .
אז ככה אני מגיע במקצועי מתחום החשמל והאלקטרוניקה ואני חובב מושבע של מערכות אודיו ווידאו ויש לי קצת ידע בתחום.
לפני כחודשיים קניתי שני מסכי LCD של טושיבה 32WL58 המסך הכי מתקדם של טושיבה במסכי LCD , לאחר חיבורם בביתי התמונה בDVD היתה מדהימה אך בחיבור לכבלים התמונה היתה זוועה היו לי מריחות והתמונה לא היתה טבעית והיה לה מראה "שרוף" שכזה ללא עומק לצבעים בייחוד בגבולות של רקע ועצם כלשהו במסך בגוונים כהים ויש לזכור כי קצב הרענון מסל הוא 8 מילי שניות
לאחר אכזבה קשה ואין ספור ניסיונות לתיקון התמונה ( החלפת תשתית הכבלים ,החלפת ממיר לדוקסיס, התקנת איסולטור ו DC בלוק וכן חיבור של טרנסקורדר וכן שישמוש בכבלים הטובים והיקרים ביותר בשוק) לא התקבל שיפור בתמונה , לאחר כל ניסיונות אילו החלטתי לבדוק מסך פלזמה מול LCD כך שהחזרתי מסך LCD אחד ולקחתי פלזמה של פנסוניק 42PWD8 וחיברתי מסך ליד מסך ולאחר שלושה ימים של כיוונים גם של הפלזה וגם של הLCD ללא כל ההעדפה לאחד מהם התשובה היתה ברורה בשידורי DVD לא היו הבדלים בין המסכים אך בשידורי כבלים שמים וארץ הפלזמה לקחה בגדול בכל התמונה מדהימה חלקה ללא מריחות צבעים עמוקים שחור הרבה יותר טוב ובכלל תמונה אמיתית יותר ולא שרופה או דו מימדית כמו בLCD , וזאת ללא התייחסות לרזולציה או קונטראס או לכל פרמטר אחר , בתכל'ס בסוף אתה יושב מול תמונה ולא מול נתונים על הדף וזאת המלצתי ללא כל השפעה של מישהו או חברה כל שהיא אני שמח אם עזרתי לך ואני חושב שהויכוח שהחל בשירשור זה מיותר למדי כי בסוף כל בוחר מה טוב לעצמו.
מאחל לך הצלחה והנאה במה שתבחר לקנות.
בברכה מאיר

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78870
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #19 

hasmas,

אני כבר ראיתי שני מסכי פלאזמה בגודל 50" (פיוניר ופנסוניק) ברזולוציה 1080P מלאה. ב-65" יש לפנסוניק תמונה מדהימה.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #20 

hasmas, אפשר לשאול בן כמה אתה (לא חייב לענות זה סתם מסקרן אותי)?

חוץ מזה, תוכל לשתף אותנו בין אילו מסכי פלאזמה ו- LCD השוות לפני שקבעת של- LCD תמונה "איכותית" יותר?
HiFiMusic IL

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”