חיבור מקרר ומדיח כלים לבית חכם
-
aharon2312
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 317
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 4 פעמים
קודם כל שלום לכולם.. אני חדש כאן ויש לכם פורום נהדר... שמי אהרן ואני כרגע בעיצומו של בניית הבית.. אני מתקין בביתי מערכת בית חכם וברצוני לשאול את המבינים כאן מס שאלות... האם ידוע לכם על מקרר ומדיח כלים שניתן להתחבר אליהם דרך המערכת לצורך הפעלה וכיבוי מרחוק??? ברצוני לציין שלכל נושא הבית החכם הגעתי עקב היותי שומר שבת וחיפשתי פיתרון פרקטי ונח במקום כל שעוני השבת הרגילים.. על הדרך כבר נחשפתי (ונסחפתי (-: לעוד ממעללי הבית החכם.. בנושא המקרר כידוע לשומרי שבת ישנה בעיה מסויימת להשאיר את פעולת המקרר כרגיל עקב הדלקת האור בפנים הציפצוף המתריע על דלת פתוחה וגם הפעלת המנוע ע"י תרמוסטט.. לכן יש המון מקררים שיש להם מה שנקרא "פיקוד שבת" וכאן מגיעה השאלה שלי בעצם: האם ישנו מצב שבו אוכל לחבר את המקרר למערכת כך שבתרחיש "שבת" יעבור גם הוא למצב פיקוד שבת... כמו כן לגבי המדיח שאני רוצה להשתמש בשבת.. בקיצור נראה לי יש לנו המון על מה לדבר ואני מקווה להיות פעיל כאן ולדווח לכם על התקדמות בניית המערכת ועל עוד חידושים שאחשף אליהם במהלך שיטוטי וחיפושיי אחרי אופציות נוספות... תודה רבה.
- YossiFogel
- עוסק בתחום

- תגובות: 332
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
אהרון ברוך הבא ותודה על המחמאות.
הפתרון הכי נכון למקרר זה לבחור את הסוג הנכון, כזה שתוכל לבטל לו את התאורה לפני כניסת השבת, ולבטל את אופציית הצפצוף.
ברור שכל מקרר בודק את הטמפרטורה ומפעיל את המדחס כשהדלת נפתחת והוא מאבד קור (אני לא מכיר פתרון שבו פתיחת הדלת לא משפיעה על פעולת המקרר).
חיבור המקרר לבית חכם אומר למעשה שאתה שולט בשקע של המקרר ומנטרל אותו. זה יכול להיות פתרון טוב כמובן אם אתה לא רוצה שהוא יאיר ויצפצף, אבל אז תצטרך לקחת בחשבון שהוא גם לא יקרר...
לגבי המדיח, אין בעיה עם מדיחים בעלי הפעלה מכאנית. (שוב, השליטה היא על החשמל המגיע לנקודת המדיח ולא על הפונקציות במדיח עצמו).
בהצלחה.
הפתרון הכי נכון למקרר זה לבחור את הסוג הנכון, כזה שתוכל לבטל לו את התאורה לפני כניסת השבת, ולבטל את אופציית הצפצוף.
ברור שכל מקרר בודק את הטמפרטורה ומפעיל את המדחס כשהדלת נפתחת והוא מאבד קור (אני לא מכיר פתרון שבו פתיחת הדלת לא משפיעה על פעולת המקרר).
חיבור המקרר לבית חכם אומר למעשה שאתה שולט בשקע של המקרר ומנטרל אותו. זה יכול להיות פתרון טוב כמובן אם אתה לא רוצה שהוא יאיר ויצפצף, אבל אז תצטרך לקחת בחשבון שהוא גם לא יקרר...
לגבי המדיח, אין בעיה עם מדיחים בעלי הפעלה מכאנית. (שוב, השליטה היא על החשמל המגיע לנקודת המדיח ולא על הפונקציות במדיח עצמו).
בהצלחה.
יוסי פוגל,
המרכז הישראלי לבית חכם
המרכז הישראלי לבית חכם
-
aharon2312
-
- חבר פעיל מאוד

אין דרך להתחבר ל"מוח" של המכשירים הללו???
ובעצם להעביר את הפיקוד עליהם למחשב מרוחק??? מדיחי כלים רובם ככולם הם דיגיטליים היום...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
לא.
פשוט כי לא תכננו אותם לכך.
כמובן שתיאורטית לא צריכה להיות בעיה מיוחד לממש את זה אבל אף יצרן לא ראה בזה צורך או שוק ולכן זה לא מומש.
מילא היה למכשירים הללו שלט אז אפשר היה לדמות את הפעולה של השלט עם משדר אינפרה-אדום, אבל גם שלט אין ממש למדיחים ומקררים....
פשוט כי לא תכננו אותם לכך.
כמובן שתיאורטית לא צריכה להיות בעיה מיוחד לממש את זה אבל אף יצרן לא ראה בזה צורך או שוק ולכן זה לא מומש.
מילא היה למכשירים הללו שלט אז אפשר היה לדמות את הפעולה של השלט עם משדר אינפרה-אדום, אבל גם שלט אין ממש למדיחים ומקררים....
- YossiFogel
- עוסק בתחום

Re: אין דרך להתחבר ל"מוח" של המכשירים הללו???
aharon2312, אתה נוגע כאן בדיוק בקו התפר בין "בית חכם" לבין מה שאני מכנה "בית אינטיליגנטי". כדי לממש את חזון הבית האינטיליגנטי, כפי שאמר מרטין, נדרשת "אינטיליגנציה" (בקרה חכמה שיודעת "לדבר" החוצה בפרוטוקול כלשהו עם מערכות שונות) בכל אחד מהמוצרים והמערכות.aharon2312 כתב:ובעצם להעביר את הפיקוד עליהם למחשב מרוחק??? מדיחי כלים רובם ככולם הם דיגיטליים היום......
כלומר, לא די בתצוגה דיגיטלית של מכשיר כזה או אחר, אלא יש צורך בתקשורת טובה שיוצאת ממנו החוצה לטובת הממשק הזה.
כיום, האינטיליגנציה הזאת שכיחה במערכות המיזוג, באזעקה, במערכות אודיו ווידאו ועוד.
יוסי פוגל,
המרכז הישראלי לבית חכם
המרכז הישראלי לבית חכם
-
aharon2312
-
- חבר פעיל מאוד

בעצם לפי דבריך... במידה ואני מוצא מכשיר שיש לו שלט... אני אני אוכל להתחבר אליו???
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- YossiFogel
- עוסק בתחום

השלט הוא לא בהכרח הקריטריון היחיד לבדיקת יכולות הממשק של המכשיר. כאן כל מוצר נבחן לגופו.
בכל מקרה אני הייתי נזהר ממצב שבו אתה בא לתכנן את הבית סביב מוצר ספציפי זה או אחר. תחשוב על סיטואציה שבה אתה מחליט בעוד כמה שנים להחליף את המדיח שלך לכזה שלא עובד באותו פרוטוקול.
בכל מקרה אני הייתי נזהר ממצב שבו אתה בא לתכנן את הבית סביב מוצר ספציפי זה או אחר. תחשוב על סיטואציה שבה אתה מחליט בעוד כמה שנים להחליף את המדיח שלך לכזה שלא עובד באותו פרוטוקול.
יוסי פוגל,
המרכז הישראלי לבית חכם
המרכז הישראלי לבית חכם
-
aharon2312
-
- חבר פעיל מאוד

אז נכון לעכשיו שאין בנמצא מכשירים אינטלגנטים כאלה...
יהיה חכם מבחינתי לזרוק צינורות ריקים מארון הפיקוד ליד כל שקע של מכשיר חשמלי????