הבדלים בין דגמים של פלאזמות 50 של panasonic

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
yoni_sa פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני עומד לרכוש פלאזמה 50 אינטש, בתקציב של 10K (פלוס-מינוס. אפשר להוסיף קצת למשהו טוב במיוחד, אבל נשמח גם לעודף - יותר כסף למערכת קולנוע...).
בתקציב הזה, ואחרי קצת שיטוט (רגלי ואינטרנט), נראה לי שpanasonic זה הבחירה (אלא אם כן מישהוא יציע משהו מפתיע אחר שייתן תמורה יותר טובה לכסף, ואז אני אשמח ללכת ולראות...), ואז נשאר נושא הדגם.

יש מספר דגמים, כשבכל חנות מציעים דגם אחר ומסבירים לי למה הוא הטוב יותר (ביחס לכסף, כמובן).

אז ככה:
1. יש את ה- V10 (סביבות 12K, תקנו אותי אם יש הצעה יותר טובה) שנראה מדהים, בעיקר בגלל הפאנל שלו. אבל כשחיפשתי בזאפ מצאתי שני דגמים - ה-THP50V10M וה- TH50V10M. מה ההבדל ביניהם ומה בדיוק אומר ה-M בסיום שם הדגם (במילים אחרות - יש V10 בלי M בסוף? כי בחנויות פשוט אומרים V10...).
2. יש את ה- S10 (סביבות 8K, שוב - ידע אחר לגבי מחיר יתקבל בשמחה), שאני פחות אוהב בגלל הפאנל היותר מבריק שלו (יותר מחזיר אור ולכן הצבעים נראים פחות טוב, במיוחד שחור). אבל גם כאן יש THP50S10M ו-TXP50S10 (אגב, בלי M בסוף השם...). שוב - מה ההבדל ביניהם, וחוץ מהפאנל מה ההבדל הכללי בין S10 ל-V10
3. ויש גם X10, שלא יצא לי לראות ולא מצאתי בזאפ. מה נסגר איתו??? (מחיר, יתרונות, חסרונות וכדומה). כי מדברים עליו הרבה פה בפורום כמומלץ...
4. ויש עוד כמה דגמים בזאפ - TXP50G10, TH50PF10, TXP50G20B, TH50PY800 ו- TXP50V20B, שלא שמעתי עליהם ולא ראיתי.

חברים, אנא עזרו ליוני (זה אני...) למצוא ידיים ורגליים...

תודה

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #2 

yoni_sa כתב:שלום לכולם,

אני עומד לרכוש פלאזמה 50 אינטש, בתקציב של 10K (פלוס-מינוס. אפשר להוסיף קצת למשהו טוב במיוחד, אבל נשמח גם לעודף - יותר כסף למערכת קולנוע...).
בתקציב הזה, ואחרי קצת שיטוט (רגלי ואינטרנט), נראה לי שpanasonic זה הבחירה (אלא אם כן מישהוא יציע משהו מפתיע אחר שייתן תמורה יותר טובה לכסף, ואז אני אשמח ללכת ולראות...), ואז נשאר נושא הדגם.

יש מספר דגמים, כשבכל חנות מציעים דגם אחר ומסבירים לי למה הוא הטוב יותר (ביחס לכסף, כמובן).

אז ככה:
1. יש את ה- V10 (סביבות 12K, תקנו אותי אם יש הצעה יותר טובה) שנראה מדהים, בעיקר בגלל הפאנל שלו. אבל כשחיפשתי בזאפ מצאתי שני דגמים - ה-THP50V10M וה- TH50V10M. מה ההבדל ביניהם ומה בדיוק אומר ה-M בסיום שם הדגם (במילים אחרות - יש V10 בלי M בסוף? כי בחנויות פשוט אומרים V10...).
2. יש את ה- S10 (סביבות 8K, שוב - ידע אחר לגבי מחיר יתקבל בשמחה), שאני פחות אוהב בגלל הפאנל היותר מבריק שלו (יותר מחזיר אור ולכן הצבעים נראים פחות טוב, במיוחד שחור). אבל גם כאן יש THP50S10M ו-TXP50S10 (אגב, בלי M בסוף השם...). שוב - מה ההבדל ביניהם, וחוץ מהפאנל מה ההבדל הכללי בין S10 ל-V10
3. ויש גם X10, שלא יצא לי לראות ולא מצאתי בזאפ. מה נסגר איתו??? (מחיר, יתרונות, חסרונות וכדומה). כי מדברים עליו הרבה פה בפורום כמומלץ...
4. ויש עוד כמה דגמים בזאפ - TXP50G10, TH50PF10, TXP50G20B, TH50PY800 ו- TXP50V20B, שלא שמעתי עליהם ולא ראיתי.

חברים, אנא עזרו ליוני (זה אני...) למצוא ידיים ורגליים...

תודה
...
yoni_sa .

ההתיחסות לזאפ היא לא לעניין . מיכוון שיש הבדל משמעותי בדגמים שמיובאים ע"י היבואן הרשמי יורוקום .
לבין יבוא פרללי .

לכן המחירים לא תמיד נכונים . דגם ה S-10 50 הוא נמכר בסביבות ה 9k יבוא רשמי יורוקום .

לגבי הסיומת של האות M הכוונה היא שהוא מתאים למזרח התיכון . ולכן מומלץ ביותר לרכוש אך ורק יבוא רשמי יורוקום .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

orginal1
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 101
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #3 

קודם כל V10 הוא המסך מועדף מי כל המסכים בתקציבו......
אני מכיר רק V10 אחת לא ניראה לי שיש עוד גירסאות, מה כן יכול להיות שחלק מהחנויות לא מוסיפות את האות P במפרטים אין לזה חשיבות מדובר באותו מסך.
מה שמבדיל אותו מ הS10
1. רמת הצבע שלו הרבה יותר גבוה
2. יש לו 24p Smooth Film מהווה שיפור טוב בצפית סרטים ב-BD
3. Deep Colour (10/12-bit מעבד תמונה מתקדם שמשפר את עומק הצבע
4. THX Certified Screen תקן האיכות
ועוד כמה דברים.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #4 

orginal1

גם לדגם s-10 יש מצב 24p Smooth Film מהווה שיפור טוב בצפית סרטים ב-BD

הכוונה היא מנגנון 100 הרץ כולל תמונת ביניים .

orginal1
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 101
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #5 

ל S10 יש 24p Playback
ולא 24p Smooth Film

viper
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 693
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #6 

באמת יש באמת הבדל בהשתקפות בין ה S10 וה V10 ?
אני לא ראיתי הבדל בכלל .
האם עוד מישהו ראה הבדל לטובת ה V בנושא ההשתקפות ?

V10 ב12 אלף - רוב הסיכויים שזה לא של יורוקום -
האם אתה יכול לאשר ?

goshac
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 251

שליחה #7 

אין כמעט הבדל בהשתקפות בין S ל-V. ואת זה אני אומר מנסיון אישי...זה לא תהיה הבעיה שלך.

ל S אין 24P SMOOTH FILM אלא רק PLAYBACK. וזה אומר שבניגון סרטים ב 24P (כמעט כל הסרטים היום) יש תמונה לא חלקה במצב PAN של מצלמה.
מנגנון 100HZ (שזה INTELLIGENT FRAME CREATION) קיים גם ב S.

ב 12K אפשר לקנות 50V10 של יורוקום רשמי, מה שכן בשביבות המחיר הזה אפשר לקנות 54S10 -
4" זה הרבה ידידי.
וזה היה השיקול שלי לקניית 54S10

liorreem
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2386
שם מלא: ליאור ראם
נתן תודות: 525 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #8 

מה היתרונות של הפנסוניק על הסמסונג "50 שנמכר ב-6.5K?

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4809
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 949 פעמים
קיבל תודות: 302 פעמים

שליחה #9 

liorreem כתב:מה היתרונות של הפנסוניק על הסמסונג "50 שנמכר ב-6.5K?
...
יש הטוענים שהדגם של סמסונג B550 משתווה באיכותו ל S10 של פנסוניק, אבל לא יצא לי לראות אותם אחד מול השני, או לקרוא השוואה ישירה ביניהם.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #10 

שי-כ כתב:
liorreem כתב:מה היתרונות של הפנסוניק על הסמסונג "50 שנמכר ב-6.5K?
...
יש הטוענים שהדגם של סמסונג B550 משתווה באיכותו ל S10 של פנסוניק, אבל לא יצא לי לראות אותם אחד מול השני, או לקרוא השוואה ישירה ביניהם.
...
שי-כ

הסמסונג דגם 550 . פלזמה מקבל ציון מדהים באתר CNET ואין לו שום בעיה של איבוד שחורים .
מסך מעולה במחיר מעולה .

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #11 

מה התוכניות שלך למסך? מה מרחק הצפייה? מה תמהיל הצפייה?
תשים של שהX10 הוא HD READY

viper
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

איפה כל דיגמי הבניים של סמסונג בפלאסמה :
ניראה שמ 550 - ב 6500 ש"ח זה קופץ ל 850 ב 13000 ש"ח .

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

viper כתב:איפה כל דיגמי הבניים של סמסונג בפלאסמה :
ניראה שמ 550 - ב 6500 ש"ח זה קופץ ל 850 ב 13000 ש"ח .
...
צודק, יש דגם ביניים B650 - אשר בעל שיפורים לעומת ה B550 (פלאזמה כמובן)- לא מיובא לארץ :?
אני חושב שזה הדגם שהייתי קונה אילו היה משווק בארץ. הוא כמעט זהה ל 850 רק ללא כל הפונקציות של הרשת והאינטרנט.
אולי בדגמים החדשים ייבאו את סידרה 6. (PS50C-6500)

gelibter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 449
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #14 

עדיין לא הבנתי האם בS10 יש את בעיית איבוד השחורים כמו בV10

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1217
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #15 

אם מדברים על יבוא מקבילי אולי שווה לחכות למסך הזה:
http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasoni ... 511647.htm

מסך Neo PDP מדגמי 2010 של סדרה S שזכה באתר הזה לביקורת מצויינת.
עד כמה שאני מבין, הם שיפרו גם את נושא ההשתקפויות.
אני מהמר שמחירו בארץ ינוע סביב ה-10,000 ש"ח.

yoni_sa פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46
קיבל תודות: 0

שליחה #16 

תודה לכל המגיבים. קצת התייחסויות:

ההתיחסות לזאפ היא לא לעניין . מיכוון שיש הבדל משמעותי בדגמים שמיובאים ע"י היבואן הרשמי יורוקום .
לבין יבוא פרללי .

לכן המחירים לא תמיד נכונים . דגם ה S-10 50 הוא נמכר בסביבות ה 9k יבוא רשמי יורוקום .
...
9000es - המחירים שרשמתי הם מחנויות שהייתי שם, מתוך התחשבות שאני קונה שם גם מערכת קולנוע בתקציב דומה. קשה לי להאמין שחנויות רציניות שמפורסמות כאן באתר יציעו לי משהו לא מיבוא רשמי של יורוקום (לפחות אני מקווה)...

orginal1 - תודה על ההסבר.
באמת יש באמת הבדל בהשתקפות בין ה S10 וה V10 ?
אני לא ראיתי הבדל בכלל .
...
viper - ממש ראיתי הבדל בהשתקפות בתצוגה. ההסבר שקיבלתי היה שיש הבדל בחומר של הפאנל שמונע יציאת אור החוצה ופנימה, וזאת גם אחת הסיבות להבדל בצבעים. כמה זה נכון, אני לא יודע, אבל כן היה הבדל בעיניי. האמת זה ממש ממש הפריע לי עד שהמוכר ניסה לסגור כל מיני תאורות מסביב כדי לבדוק אם זה עניין של מיקום המסך.

ב 12K אפשר לקנות 50V10 של יורוקום רשמי, מה שכן בשביבות המחיר הזה אפשר לקנות 54S10 -
4" זה הרבה ידידי.
...
goshac - מפרגן לך, ידידי. פשוט אין לי את המרחק המתאים. הסלון הוא בגודל שנע בין 2.5 ל-4.5 (תלוי על איזה ספה יושבים). אם היה לי את התקציב ל-V10 של 58 אינטש הייתי מוכן לשקול, כי נראה לי שב-FHD אפשר לשבת קצת יותר קרוב בתכני HD, אבל בגלל שאין לי, ושאנחנו רואים גם תכני SD, נראה לי שאני אסתפק ב-50...

Itay_Pollak - קצת יותר מידע: התמהיל הוא 90% יס-מקס-HD (מתוכם יותר מחצי תכני HD), עוד 8% סרטים מהמחשב (מחובר ישירות, כרגע בלי סטרימר) ו2% של DVD (אשתי רואה את סרט החתונה בשבת בבוקר כשאני עוד ישן...). תוכניות למסך - להינות והרבה, בדגש על ערבי כדורגל+בירה+וויסקי. לגבי המרחק - 2.5 - 4.5 מטרים (תלוי איפה יושבים).

ובכללי:
בהנחה שאני מתעלם מריבוי הדגמים של ה-V, ה-S וה-X, ומתייחס אליהם כסדרות בלבד, עדיין אני לא יודע איך לסווג את ה-X (הבנתי את יתרונות ה-V על ה-S, אבל אף אחד לא התייחס ל-X). ומה לגבי יתר הדגמים, לא רלוונטיים???

שוב תודה

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

הדגם X10 אינו FHD - זוהי סידרה מתחת לסדרת S. כמו כן, בדגם אשר מיובא לארץ, אין כלל פילטר נוגד השתקפות, כך שבעיה זאת אשר הפריע לך ב S10, תהיה יותר גרועה בדגם X.

goshac
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 251

שליחה #18 

אני עם 54S10 ממרחק 2.9 מטר רואה מעולה SD (יס) ... לא רואה שום בעיה.
איכות תמונה ב SD ממרחק כזה יותר טובה מאשר היתה לי עם LCD 40" של סמסונג מאותו מרחק

viper
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

רק נושא איבוד השחורים מרגיז .
לא שיש אלטרנטיבות יותר טובות .

וזה מה שעושה את ההחלטה קשה .

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”