הבדלים בין דגמים של פלאזמות 50 של panasonic
שלום לכולם,
אני עומד לרכוש פלאזמה 50 אינטש, בתקציב של 10K (פלוס-מינוס. אפשר להוסיף קצת למשהו טוב במיוחד, אבל נשמח גם לעודף - יותר כסף למערכת קולנוע...).
בתקציב הזה, ואחרי קצת שיטוט (רגלי ואינטרנט), נראה לי שpanasonic זה הבחירה (אלא אם כן מישהוא יציע משהו מפתיע אחר שייתן תמורה יותר טובה לכסף, ואז אני אשמח ללכת ולראות...), ואז נשאר נושא הדגם.
יש מספר דגמים, כשבכל חנות מציעים דגם אחר ומסבירים לי למה הוא הטוב יותר (ביחס לכסף, כמובן).
אז ככה:
1. יש את ה- V10 (סביבות 12K, תקנו אותי אם יש הצעה יותר טובה) שנראה מדהים, בעיקר בגלל הפאנל שלו. אבל כשחיפשתי בזאפ מצאתי שני דגמים - ה-THP50V10M וה- TH50V10M. מה ההבדל ביניהם ומה בדיוק אומר ה-M בסיום שם הדגם (במילים אחרות - יש V10 בלי M בסוף? כי בחנויות פשוט אומרים V10...).
2. יש את ה- S10 (סביבות 8K, שוב - ידע אחר לגבי מחיר יתקבל בשמחה), שאני פחות אוהב בגלל הפאנל היותר מבריק שלו (יותר מחזיר אור ולכן הצבעים נראים פחות טוב, במיוחד שחור). אבל גם כאן יש THP50S10M ו-TXP50S10 (אגב, בלי M בסוף השם...). שוב - מה ההבדל ביניהם, וחוץ מהפאנל מה ההבדל הכללי בין S10 ל-V10
3. ויש גם X10, שלא יצא לי לראות ולא מצאתי בזאפ. מה נסגר איתו??? (מחיר, יתרונות, חסרונות וכדומה). כי מדברים עליו הרבה פה בפורום כמומלץ...
4. ויש עוד כמה דגמים בזאפ - TXP50G10, TH50PF10, TXP50G20B, TH50PY800 ו- TXP50V20B, שלא שמעתי עליהם ולא ראיתי.
חברים, אנא עזרו ליוני (זה אני...) למצוא ידיים ורגליים...
תודה
אני עומד לרכוש פלאזמה 50 אינטש, בתקציב של 10K (פלוס-מינוס. אפשר להוסיף קצת למשהו טוב במיוחד, אבל נשמח גם לעודף - יותר כסף למערכת קולנוע...).
בתקציב הזה, ואחרי קצת שיטוט (רגלי ואינטרנט), נראה לי שpanasonic זה הבחירה (אלא אם כן מישהוא יציע משהו מפתיע אחר שייתן תמורה יותר טובה לכסף, ואז אני אשמח ללכת ולראות...), ואז נשאר נושא הדגם.
יש מספר דגמים, כשבכל חנות מציעים דגם אחר ומסבירים לי למה הוא הטוב יותר (ביחס לכסף, כמובן).
אז ככה:
1. יש את ה- V10 (סביבות 12K, תקנו אותי אם יש הצעה יותר טובה) שנראה מדהים, בעיקר בגלל הפאנל שלו. אבל כשחיפשתי בזאפ מצאתי שני דגמים - ה-THP50V10M וה- TH50V10M. מה ההבדל ביניהם ומה בדיוק אומר ה-M בסיום שם הדגם (במילים אחרות - יש V10 בלי M בסוף? כי בחנויות פשוט אומרים V10...).
2. יש את ה- S10 (סביבות 8K, שוב - ידע אחר לגבי מחיר יתקבל בשמחה), שאני פחות אוהב בגלל הפאנל היותר מבריק שלו (יותר מחזיר אור ולכן הצבעים נראים פחות טוב, במיוחד שחור). אבל גם כאן יש THP50S10M ו-TXP50S10 (אגב, בלי M בסוף השם...). שוב - מה ההבדל ביניהם, וחוץ מהפאנל מה ההבדל הכללי בין S10 ל-V10
3. ויש גם X10, שלא יצא לי לראות ולא מצאתי בזאפ. מה נסגר איתו??? (מחיר, יתרונות, חסרונות וכדומה). כי מדברים עליו הרבה פה בפורום כמומלץ...
4. ויש עוד כמה דגמים בזאפ - TXP50G10, TH50PF10, TXP50G20B, TH50PY800 ו- TXP50V20B, שלא שמעתי עליהם ולא ראיתי.
תודה
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
yoni_sa .yoni_sa כתב:שלום לכולם,
אז ככה:
תודה...
ההתיחסות לזאפ היא לא לעניין . מיכוון שיש הבדל משמעותי בדגמים שמיובאים ע"י היבואן הרשמי יורוקום .
לבין יבוא פרללי .
לכן המחירים לא תמיד נכונים . דגם ה S-10 50 הוא נמכר בסביבות ה 9k יבוא רשמי יורוקום .
לגבי הסיומת של האות M הכוונה היא שהוא מתאים למזרח התיכון . ולכן מומלץ ביותר לרכוש אך ורק יבוא רשמי יורוקום .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
קודם כל V10 הוא המסך מועדף מי כל המסכים בתקציבו......
אני מכיר רק V10 אחת לא ניראה לי שיש עוד גירסאות, מה כן יכול להיות שחלק מהחנויות לא מוסיפות את האות P במפרטים אין לזה חשיבות מדובר באותו מסך.
מה שמבדיל אותו מ הS10
1. רמת הצבע שלו הרבה יותר גבוה
2. יש לו 24p Smooth Film מהווה שיפור טוב בצפית סרטים ב-BD
3. Deep Colour (10/12-bit מעבד תמונה מתקדם שמשפר את עומק הצבע
4. THX Certified Screen תקן האיכות
ועוד כמה דברים.
אני מכיר רק V10 אחת לא ניראה לי שיש עוד גירסאות, מה כן יכול להיות שחלק מהחנויות לא מוסיפות את האות P במפרטים אין לזה חשיבות מדובר באותו מסך.
מה שמבדיל אותו מ הS10
1. רמת הצבע שלו הרבה יותר גבוה
2. יש לו 24p Smooth Film מהווה שיפור טוב בצפית סרטים ב-BD
3. Deep Colour (10/12-bit מעבד תמונה מתקדם שמשפר את עומק הצבע
4. THX Certified Screen תקן האיכות
ועוד כמה דברים.
אין כמעט הבדל בהשתקפות בין S ל-V. ואת זה אני אומר מנסיון אישי...זה לא תהיה הבעיה שלך.
ל S אין 24P SMOOTH FILM אלא רק PLAYBACK. וזה אומר שבניגון סרטים ב 24P (כמעט כל הסרטים היום) יש תמונה לא חלקה במצב PAN של מצלמה.
מנגנון 100HZ (שזה INTELLIGENT FRAME CREATION) קיים גם ב S.
ב 12K אפשר לקנות 50V10 של יורוקום רשמי, מה שכן בשביבות המחיר הזה אפשר לקנות 54S10 -
4" זה הרבה ידידי.
וזה היה השיקול שלי לקניית 54S10
ל S אין 24P SMOOTH FILM אלא רק PLAYBACK. וזה אומר שבניגון סרטים ב 24P (כמעט כל הסרטים היום) יש תמונה לא חלקה במצב PAN של מצלמה.
מנגנון 100HZ (שזה INTELLIGENT FRAME CREATION) קיים גם ב S.
ב 12K אפשר לקנות 50V10 של יורוקום רשמי, מה שכן בשביבות המחיר הזה אפשר לקנות 54S10 -
4" זה הרבה ידידי.
וזה היה השיקול שלי לקניית 54S10
- שי-כ
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4809
- שם מלא: שי כהן
- נתן תודות: 949 פעמים
- קיבל תודות: 302 פעמים
יש הטוענים שהדגם של סמסונג B550 משתווה באיכותו ל S10 של פנסוניק, אבל לא יצא לי לראות אותם אחד מול השני, או לקרוא השוואה ישירה ביניהם.liorreem כתב:מה היתרונות של הפנסוניק על הסמסונג "50 שנמכר ב-6.5K?...
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
שי-כשי-כ כתב:יש הטוענים שהדגם של סמסונג B550 משתווה באיכותו ל S10 של פנסוניק, אבל לא יצא לי לראות אותם אחד מול השני, או לקרוא השוואה ישירה ביניהם.liorreem כתב:מה היתרונות של הפנסוניק על הסמסונג "50 שנמכר ב-6.5K?......
הסמסונג דגם 550 . פלזמה מקבל ציון מדהים באתר CNET ואין לו שום בעיה של איבוד שחורים .
מסך מעולה במחיר מעולה .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
מה התוכניות שלך למסך? מה מרחק הצפייה? מה תמהיל הצפייה?
תשים של שהX10 הוא HD READY
תשים של שהX10 הוא HD READY
- שי-כ
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4809
- שם מלא: שי כהן
- נתן תודות: 949 פעמים
- קיבל תודות: 302 פעמים
צודק, יש דגם ביניים B650 - אשר בעל שיפורים לעומת ה B550 (פלאזמה כמובן)- לא מיובא לארץviper כתב:איפה כל דיגמי הבניים של סמסונג בפלאסמה :
ניראה שמ 550 - ב 6500 ש"ח זה קופץ ל 850 ב 13000 ש"ח ....
אני חושב שזה הדגם שהייתי קונה אילו היה משווק בארץ. הוא כמעט זהה ל 850 רק ללא כל הפונקציות של הרשת והאינטרנט.
אולי בדגמים החדשים ייבאו את סידרה 6. (PS50C-6500)
אם מדברים על יבוא מקבילי אולי שווה לחכות למסך הזה:
http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasoni ... 511647.htm
מסך Neo PDP מדגמי 2010 של סדרה S שזכה באתר הזה לביקורת מצויינת.
עד כמה שאני מבין, הם שיפרו גם את נושא ההשתקפויות.
אני מהמר שמחירו בארץ ינוע סביב ה-10,000 ש"ח.
http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasoni ... 511647.htm
מסך Neo PDP מדגמי 2010 של סדרה S שזכה באתר הזה לביקורת מצויינת.
עד כמה שאני מבין, הם שיפרו גם את נושא ההשתקפויות.
אני מהמר שמחירו בארץ ינוע סביב ה-10,000 ש"ח.
תודה לכל המגיבים. קצת התייחסויות:
orginal1 - תודה על ההסבר.
Itay_Pollak - קצת יותר מידע: התמהיל הוא 90% יס-מקס-HD (מתוכם יותר מחצי תכני HD), עוד 8% סרטים מהמחשב (מחובר ישירות, כרגע בלי סטרימר) ו2% של DVD (אשתי רואה את סרט החתונה בשבת בבוקר כשאני עוד ישן...). תוכניות למסך - להינות והרבה, בדגש על ערבי כדורגל+בירה+וויסקי. לגבי המרחק - 2.5 - 4.5 מטרים (תלוי איפה יושבים).
ובכללי:
בהנחה שאני מתעלם מריבוי הדגמים של ה-V, ה-S וה-X, ומתייחס אליהם כסדרות בלבד, עדיין אני לא יודע איך לסווג את ה-X (הבנתי את יתרונות ה-V על ה-S, אבל אף אחד לא התייחס ל-X). ומה לגבי יתר הדגמים, לא רלוונטיים???
שוב תודה
9000es - המחירים שרשמתי הם מחנויות שהייתי שם, מתוך התחשבות שאני קונה שם גם מערכת קולנוע בתקציב דומה. קשה לי להאמין שחנויות רציניות שמפורסמות כאן באתר יציעו לי משהו לא מיבוא רשמי של יורוקום (לפחות אני מקווה)...
ההתיחסות לזאפ היא לא לעניין . מיכוון שיש הבדל משמעותי בדגמים שמיובאים ע"י היבואן הרשמי יורוקום .
לבין יבוא פרללי .
לכן המחירים לא תמיד נכונים . דגם ה S-10 50 הוא נמכר בסביבות ה 9k יבוא רשמי יורוקום ....
orginal1 - תודה על ההסבר.
viper - ממש ראיתי הבדל בהשתקפות בתצוגה. ההסבר שקיבלתי היה שיש הבדל בחומר של הפאנל שמונע יציאת אור החוצה ופנימה, וזאת גם אחת הסיבות להבדל בצבעים. כמה זה נכון, אני לא יודע, אבל כן היה הבדל בעיניי. האמת זה ממש ממש הפריע לי עד שהמוכר ניסה לסגור כל מיני תאורות מסביב כדי לבדוק אם זה עניין של מיקום המסך.באמת יש באמת הבדל בהשתקפות בין ה S10 וה V10 ?
אני לא ראיתי הבדל בכלל ....
goshac - מפרגן לך, ידידי. פשוט אין לי את המרחק המתאים. הסלון הוא בגודל שנע בין 2.5 ל-4.5 (תלוי על איזה ספה יושבים). אם היה לי את התקציב ל-V10 של 58 אינטש הייתי מוכן לשקול, כי נראה לי שב-FHD אפשר לשבת קצת יותר קרוב בתכני HD, אבל בגלל שאין לי, ושאנחנו רואים גם תכני SD, נראה לי שאני אסתפק ב-50...ב 12K אפשר לקנות 50V10 של יורוקום רשמי, מה שכן בשביבות המחיר הזה אפשר לקנות 54S10 -
4" זה הרבה ידידי....
Itay_Pollak - קצת יותר מידע: התמהיל הוא 90% יס-מקס-HD (מתוכם יותר מחצי תכני HD), עוד 8% סרטים מהמחשב (מחובר ישירות, כרגע בלי סטרימר) ו2% של DVD (אשתי רואה את סרט החתונה בשבת בבוקר כשאני עוד ישן...). תוכניות למסך - להינות והרבה, בדגש על ערבי כדורגל+בירה+וויסקי. לגבי המרחק - 2.5 - 4.5 מטרים (תלוי איפה יושבים).
ובכללי:
בהנחה שאני מתעלם מריבוי הדגמים של ה-V, ה-S וה-X, ומתייחס אליהם כסדרות בלבד, עדיין אני לא יודע איך לסווג את ה-X (הבנתי את יתרונות ה-V על ה-S, אבל אף אחד לא התייחס ל-X). ומה לגבי יתר הדגמים, לא רלוונטיים???
שוב תודה