מסך 42WP56 טושיבה ותופעת שלג
שלום לכולם,
אתמול התקינו אצלי את המסך הנ"ל.
ההתרשמות בגדול מאוד חיובית, למרות שהמסך הרבה יותר גדול בסלון שלי ממה שחשבתי, מרחק הצפיה כ 2.9 מטר
איכות השידורים בערוץ 10 למשל מצוינת, התמונה חלקה וחדה, הצבעים עזים ונעימים גם באור יום וגם בחושך.
עם זאת ערוצים פחות איכותים, כמו ביפ, נראים די רע וניתן לראות כל מיני תופעות ורעשים בצורה ברורה וזה די מבעס.
כמו כן, אפילו בשידורי ערוץ 10, יש פעמים שבהם פרצופים נראים לא טוב, כנראה בגלל דחיסה פחות טובה וכל פגם בגודל כזה בולט.
תופעה שכן שמתי לב אליה ואני לא יודע אם אמורה להיות היא שלג, כאשר יש רקע אחיד, למשל לבן או כחול אזי ניתן לראות רחש ברקע, רחש דינמי כלומר רואים את הרקע זז. זה דומה לתופעה של שלג.
יש לי ממיר הוט החדש , הדוקסיס, ממנו יוצא מהיציאה של SCART ממיר
רגיל שהתקינו לי ניופאן SCART to RCA & SVIDEO
משם כבל SVIDEO של MONSTER לכניסת SVIDEO של המסך.
יש למישהו רעיון איך להתגבר על תופעת השלג הזו ?
תודה
אתמול התקינו אצלי את המסך הנ"ל.
ההתרשמות בגדול מאוד חיובית, למרות שהמסך הרבה יותר גדול בסלון שלי ממה שחשבתי, מרחק הצפיה כ 2.9 מטר
איכות השידורים בערוץ 10 למשל מצוינת, התמונה חלקה וחדה, הצבעים עזים ונעימים גם באור יום וגם בחושך.
עם זאת ערוצים פחות איכותים, כמו ביפ, נראים די רע וניתן לראות כל מיני תופעות ורעשים בצורה ברורה וזה די מבעס.
כמו כן, אפילו בשידורי ערוץ 10, יש פעמים שבהם פרצופים נראים לא טוב, כנראה בגלל דחיסה פחות טובה וכל פגם בגודל כזה בולט.
תופעה שכן שמתי לב אליה ואני לא יודע אם אמורה להיות היא שלג, כאשר יש רקע אחיד, למשל לבן או כחול אזי ניתן לראות רחש ברקע, רחש דינמי כלומר רואים את הרקע זז. זה דומה לתופעה של שלג.
יש לי ממיר הוט החדש , הדוקסיס, ממנו יוצא מהיציאה של SCART ממיר
רגיל שהתקינו לי ניופאן SCART to RCA & SVIDEO
משם כבל SVIDEO של MONSTER לכניסת SVIDEO של המסך.
יש למישהו רעיון איך להתגבר על תופעת השלג הזו ?
תודה
החיבור לא ברור
למה אתה לא מחבר את ה SVIDEO של ה SCART ישירות למסך? הרי לחבר כבל MONSTER לכבל שיוצא מהמיר לא משפר את האות שכבר .
מה הכוונה שהרקע זז? פסים עולים או יורדים?
מה הכוונה שהרקע זז? פסים עולים או יורדים?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אם כבר, אז כבר - אם יש לך חיבור קומפוננט או RGBS (כלומר SCART) במסך, זה עדיף בכלל על SVIDEO.
לגבי התופעה, יש שתי אפשרויות, לדעתי:
1. אתה מבחין בתופעת ה-DITHERING של הפלאזמה. מסך אפור קבוע נותן לך תחושה של "רחש", המסך כאילו כולו רוחש ומהבהב. זו תופעה נפוצה שהיא תוצאה של טכנולוגית ה-פלאזמה (אגב, גם ל-DLP יש תופעה זהה). מסכי פלאזמה בעצם אינם מסוגלים להפיק גוונים, אלא מהבהבים בקצבים שונים בכדי לגרום לעין להרגיש כאילו היא רואה גוון כלשהו. העין מבחינה שמנסים לרמות אותה ונותנת את תחושת "הרעש" כתגובה.
לדעתי זה המקרה כאן, וככל שהמרחק למסך קטן יותר, התופעה יותר קיצונית. במסכים 42" רצוי להיות לפחות 3מ' אם לא יותר מהמסך, והתופעה שוכחת.
2. אפשרות שניה שמדובר בבעיה במקור. נסה נגן DVD עם דיסק טוב (LORD OF THE RINGS על כל שלוחותיו) ותראה אם זה חוזר על עצמו.
לגבי התופעה, יש שתי אפשרויות, לדעתי:
1. אתה מבחין בתופעת ה-DITHERING של הפלאזמה. מסך אפור קבוע נותן לך תחושה של "רחש", המסך כאילו כולו רוחש ומהבהב. זו תופעה נפוצה שהיא תוצאה של טכנולוגית ה-פלאזמה (אגב, גם ל-DLP יש תופעה זהה). מסכי פלאזמה בעצם אינם מסוגלים להפיק גוונים, אלא מהבהבים בקצבים שונים בכדי לגרום לעין להרגיש כאילו היא רואה גוון כלשהו. העין מבחינה שמנסים לרמות אותה ונותנת את תחושת "הרעש" כתגובה.
לדעתי זה המקרה כאן, וככל שהמרחק למסך קטן יותר, התופעה יותר קיצונית. במסכים 42" רצוי להיות לפחות 3מ' אם לא יותר מהמסך, והתופעה שוכחת.
2. אפשרות שניה שמדובר בבעיה במקור. נסה נגן DVD עם דיסק טוב (LORD OF THE RINGS על כל שלוחותיו) ותראה אם זה חוזר על עצמו.
למסך אין כניסת SCART
יש קומפוננט, HDMI, SVIDEO
השאלה אם אני אשקיע בטרנסקודר שימיר לקומפוננט אני צפוי לשיפור ניכר בשידורי טלוויזיה ולשיכוך הבעיה הזו.
ניסיתי DVD המחובר בקומפוננט, כל מיני דיסקים באיכויות שונות. האיכות טובה אבל התמונה קצת גרעינית ונשארת כך לא חשוב כמה אני משחק בהגדרות של המסך או של הנגן (פיוניר 383)
תודה
יש קומפוננט, HDMI, SVIDEO
השאלה אם אני אשקיע בטרנסקודר שימיר לקומפוננט אני צפוי לשיפור ניכר בשידורי טלוויזיה ולשיכוך הבעיה הזו.
ניסיתי DVD המחובר בקומפוננט, כל מיני דיסקים באיכויות שונות. האיכות טובה אבל התמונה קצת גרעינית ונשארת כך לא חשוב כמה אני משחק בהגדרות של המסך או של הנגן (פיוניר 383)
תודה
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
לי יש בדיוק אותה בעיה
החיבורים שלי זהים עם אותו מתאם וגם לי לפעמים יש מן רעש בצבע שחור בעיקר, עוד לא ניסיתי dvd (מחובר בקומפוננט), moshem איך הסרטים שראית בdvd?
ועוד שאלה האם זה ככה בכל מסכי הפלזמה או בדגם הספציפי הזה?
ועוד שאלה האם זה ככה בכל מסכי הפלזמה או בדגם הספציפי הזה?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר: