חיבור בין מחשב לטלוויה - אין תמונה
שלום לכולם,
ברשת מחשב HTPC עם כרטיס HVR-1700.
ניסיתי בעזרת שני כבלים שונים לחבר בין ממיר HOT HD למחשב,
ובשניהם בתהליך ההגדרה בVMC, כשהוא שואל אותי את מקור התמונה (S-VIDEO וכדומה)
שומעים את הסאונד, אבל אין תמונה. מסך שחור.
ניסיתי למחשב נגן מדיה ישירות לממיר, והוא קיבל תמונה מהממיר - כך שאין בעיות הגדרה בממיר להבנתי.
יכול להיות שצריך לתקן משהו בהגדרות במחשב?
תודה מראש!
ברשת מחשב HTPC עם כרטיס HVR-1700.
ניסיתי בעזרת שני כבלים שונים לחבר בין ממיר HOT HD למחשב,
ובשניהם בתהליך ההגדרה בVMC, כשהוא שואל אותי את מקור התמונה (S-VIDEO וכדומה)
שומעים את הסאונד, אבל אין תמונה. מסך שחור.
ניסיתי למחשב נגן מדיה ישירות לממיר, והוא קיבל תמונה מהממיר - כך שאין בעיות הגדרה בממיר להבנתי.
יכול להיות שצריך לתקן משהו בהגדרות במחשב?
תודה מראש!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
האם הורדת מהאתר של Hauppauge (לא מעדכון אוטומטי של מיקרוסופט) את הדרייברים העדכניים ל-HVR 1700 והתקנת אותם?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בוודאי!
עידכנתי את הדרייבר - לא עזר.
באיזשהו שלב נכנסתי לתוכנה GB-PVR שהייתה מותקנת על המחשב, ושם כן ראיתי תמונה.
אמרתי "וואלה מצויין"... נכנסתי למדריך שרשום באתר, התקנתי מחדש את הffd, haii, megaEpg, Ir Blaster
וחזרתי שוב לתוכנה כדי לראות שהכל מתקתק - ושוב ! רק שומעים ולא רואים תמונה!
אני משוכנע שקודם ראיתי שם תמונה מהממיר... אבל מה כבר השתנה?
באיזשהו שלב נכנסתי לתוכנה GB-PVR שהייתה מותקנת על המחשב, ושם כן ראיתי תמונה.
אמרתי "וואלה מצויין"... נכנסתי למדריך שרשום באתר, התקנתי מחדש את הffd, haii, megaEpg, Ir Blaster
וחזרתי שוב לתוכנה כדי לראות שהכל מתקתק - ושוב ! רק שומעים ולא רואים תמונה!
אני משוכנע שקודם ראיתי שם תמונה מהממיר... אבל מה כבר השתנה?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

תשחק בהגדרות של ה-GBPVR עם הקודק שמנגן MPEG2. אני קיבלתי תוצאות הכי טובות עם הקודק של Cyberlink PDVD.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא חובה. אפשר להתקין את חבילת המקודדים המינימליסטית של Shark007 עבור Windows 7 ולבחור בלשונית של MPG~MP4 של ההגדרות שלה Use PDVD10 Codec עבור MPEG2.
ואז, יופיע לך המקודד של PDVD בהגדרות של ה-GBPVR כאופציה לבחירה.
ואז, יופיע לך המקודד של PDVD בהגדרות של ה-GBPVR כאופציה לבחירה.
אוקיי, אז סוף סוף רואים תמונה... ההקלטה עובדת, הנתונים של הEPG נקלטו בצורה טובה..
הדבר שנותר ללמד את המחשב, זה להעביר ערוצים לבד.. משהו שאף פעם לא הצלחתי לפי המדריך שבאתר..
יש לי את הקורא אינפרא של מיקרוסופט שקניתי בזמנו, שמחובר למחשב ולממיר,
אבל במדריך מסבירים איך ללמד את המחשב לקרוא את הפקודות שנשלחות מהשלט, אבל הוא אף פעם לא קולט. תמיד עושה לי Time Out.
הדבר שנותר ללמד את המחשב, זה להעביר ערוצים לבד.. משהו שאף פעם לא הצלחתי לפי המדריך שבאתר..
יש לי את הקורא אינפרא של מיקרוסופט שקניתי בזמנו, שמחובר למחשב ולממיר,
אבל במדריך מסבירים איך ללמד את המחשב לקרוא את הפקודות שנשלחות מהשלט, אבל הוא אף פעם לא קולט. תמיד עושה לי Time Out.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אז בוא תוריד קודים מוכנים. יש לנו אותם ממירים. העליתי בשבילך קודים מוכנים, קבצים [left]0.IR[/left] עד [left]9.IR[/left] בתוך קובץ RAR.
תשים את הקבצים עצמם בתיקייה IR Commands לפי הטיפ במדריך:
http://www.fileflyer.com/view/AsxYOCZ
תשים את הקבצים עצמם בתיקייה IR Commands לפי הטיפ במדריך:
http://www.fileflyer.com/view/AsxYOCZ
מדהים, מדהים,מדהים... works like a charm..
הדברים שיחידים שנותרו לי לסדר:
א) להוסיף משימה אוטומטית למחשב שיפעיל את הMegaEPG אוטומטית... משום מה הוא לא נתן לי לעשות את זה... (בבדיקה)
ב) האם הIR Blaster יודע לשדר אות לממיר גם להדליק אותו, או שהממיר חייב להשאר דלוק כשארצה להקליט באופן עתידי?
הדברים שיחידים שנותרו לי לסדר:
א) להוסיף משימה אוטומטית למחשב שיפעיל את הMegaEPG אוטומטית... משום מה הוא לא נתן לי לעשות את זה... (בבדיקה)
ב) האם הIR Blaster יודע לשדר אות לממיר גם להדליק אותו, או שהממיר חייב להשאר דלוק כשארצה להקליט באופן עתידי?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

שמח שעובד לך!
א) תבדוק שאתה במשתמש עם זכויות מנהל (Administrator). על פי המדריך להתקנת GBPVR זה לא עבד לך?
ב) ניתן ללמד ב-IRSS את את הקוד של כפתור ה-POWER של הממיר של הוט, אבל זה בעייתי. איך אפשר לדעת אם הממיר כבוי או דלוק? אין קוד IR שרק מדליק או רק מכבה את הממיר. לכן, ההמלצה היא שהממיר תמיד יהיה דלוק. ככה זה גם אצלי בבית.
רעיון שעלה לי עכשיו בראש: תיאורטית אפשר לזהות שהממיר כבוי לפי הזיהוי אם יש או אין סיגנל פעיל בחיבור ה-S-Video המגיע מהממיר, ורק אם אין סיגנל, לשדר את הקוד של כפתור ה-POWER של הממיר כדי להדליק אותו. אבל אין כזה פתרון מוכן ב-GBPVR או אף תוכנה אחרת שאני מכיר. מישהו צריך לכתוב משהו כזה...
א) תבדוק שאתה במשתמש עם זכויות מנהל (Administrator). על פי המדריך להתקנת GBPVR זה לא עבד לך?
ב) ניתן ללמד ב-IRSS את את הקוד של כפתור ה-POWER של הממיר של הוט, אבל זה בעייתי. איך אפשר לדעת אם הממיר כבוי או דלוק? אין קוד IR שרק מדליק או רק מכבה את הממיר. לכן, ההמלצה היא שהממיר תמיד יהיה דלוק. ככה זה גם אצלי בבית.
רעיון שעלה לי עכשיו בראש: תיאורטית אפשר לזהות שהממיר כבוי לפי הזיהוי אם יש או אין סיגנל פעיל בחיבור ה-S-Video המגיע מהממיר, ורק אם אין סיגנל, לשדר את הקוד של כפתור ה-POWER של הממיר כדי להדליק אותו. אבל אין כזה פתרון מוכן ב-GBPVR או אף תוכנה אחרת שאני מכיר. מישהו צריך לכתוב משהו כזה...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בהנחה שעוד לא ניסית: תנסה לכבות את ה-UAC - User Account Control של מערכת ההפעלה. הוא סתם מציק ומיותר בשביל HTPC.