האסטרטגיה הסודית של מיקרוסופט כנגד אנדרואיד?

חדשות מכל העולם של מכשירים ניידים - סלולרי, ניווט, וכל דבר שנייד.
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78949
שם מלא: עפר לאור

שליחה

לאחרונה מדברים על כך שמיקרוסופט טוענת כנגד חברות רבות שהן מפירות פטנטים שלה בתחום הניידים והסלולר. המשותף לחברות הללו זה שהן כולן יצרניות של טלפוני ANDROID, שמיקרוסופט מחשיבה למתחרה הגדול שלה באסטרטגיית הסלולר שלה (7 SERIES).

בניגוד לאפל שבעצם במרכז של תביעות הדדיות עם חברות סלולריות שונות (נוקיה ו-HTC בראש הרשימה) למיקרוסופט יש הרבה יותר מה להפסיד מכיוון שבעצם מדובר במקרים רבים בחברות שהן היצרניות העתידיות של הפלטפורמה שלה עצמה...

לכן, הגישה של מיקרוסופט היתה שונה לחלוטין - היא ככל הנראה פנתה בשבוע האחרון למרבית היצרניות של אנדרואיד בבקשה להגיע איתן להסכם LICENSE AGREEMENT עבור הפטנטים שברשותה. העובדה שהיא פונה ליצרניות במקום למקור (גוגל) זו גישה מתוחכמת.

בהסכם כזה מיקרוסופט יכולה פשוט לגרום מלאכותית לחברות כגון HTC לייקר את המכשירים של אנדרואיד על ידי הטלת "מס" מיקרוסופט על הפטנטים שמופרים על ידי המכשירים הללו. בכך היא יכולה פשוט להפוך את המכשירים שמריצים את SERIES 7 לזולים יותר לייצור מאשר אנדרואיד (שהוא כאילו חינמי).

עדיין לא ברור מה יעלה בגורל אלה שלא יגיעו איתה להסכם (קשה לי לראות מלחמת פטנטים בין מיקרוסופט לבין HTC, LG, סמסונג או מוטורולה - הרי מדובר באימפריות שכל אחת מהן מחזיקות עשרות אלפי פטנטים כל אחת...).

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

אתה באמת רואה תסריט, שנניח, חברת HTC תייקר את עלות מכשירי האנדרואיד שלה רק כי מיקרוסופט מאיימת עליהם? כל המודל שלהם מבוסס על בניית מכשירים שיתמכו במספר פלטפורמות (מיקרוסופט 6.5 ו 7, אנדרואיד) אז "לוותר" על הפלטפורמה הכי חשובה שלהם בגלל איום של מיקרוסופט? בעולם הזה, מיקרוסופט נמצאים בפיגור מאוד גדול מגוגל ומאפל, לכן הם לא מפחידים אף אחד....ואם ל HTC "אין בעיה" להתעמת ישירות מול אפל ואייפון על הפרת פטנטים (של גוגל ו HTC) אז מיקרוסופט באמת לא יזיזו להם.

אגב, קשה לי מאוד לראות תסריט שהאנדרואיד לא הולכת לשלוט בשנים הקרובות בשוק ה OS של הסלולאר, אני כרגע לא רואה אף אחד שיוכל לקרוא תיגר על המערכת הפתוחה הזאת, לא מיקרוסופט עם ה Mobile 7 שלהם ואפילו לא אפל עם האייפון שלהם. היתרונות של המערכת הפתוחה, בעולם הזה, לדעתי, בלתי ניתנים להשוואה ע"י המערכת הסגורה והמערכת האטומה!!

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78949
שם מלא: עפר לאור

שליחה

בהחלט שזה יתכן. תזכור שהם חוקית מחזיקים בזכויות על דברים מסויימים ושהם במרכז תביעה קשה כנגד אפל על אותם דברים. גם במקרה של אפל, הם בוודאי יתפשרו על הסכם תמלוגים נדיב .

עכשיו תעשה את החשבון, על כל מכשיר הם יצטרכו לשלם תמלוגים לאפל ולמיקרוסופט שירוויחו עכשיו על כל מכשיר שנמכר ע"י המתחרה בלי אחריות או מכירות ובלבולי מח אחרים...

החוק עומד לצידם אם באמת הפטנטים מחזיקים. הרי לא הגיוני שמשהו שהומצא על ידי מישהו אחד יעשה בו שימוש על ידי מתחרה גם בחינם.

הבעיה העקרונית היא שמי שצריך להסדיר את זה הם גוגל ולא החברות שמשתמשות בתוכנה שלהם.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

בעולם הזה, רב הנסתר על הגלוי וקשה לנו לדעת מה מסתתר ונסגר שם מתחת לפני השטח בין החברות הגדולות. הדבר היחיד שאני יודע הוא שבסופו של דבר כל דבר שייסגר שם ביניהם לא יהיה משהו שישנה את "האיזון הקיים" בשוק הסמרטפונים. לראייה, נוקייה היא זאת שמחזיקה באין סוף פטנטים (הכי הרבה מכל החברות בשוק הזה) בתחום מכשירי הסלולאר ואחרי הרבה מאוד זמן על הגדר (כנראה בצעד כלשהו של יאוש) הם החליטו לתבוע דווקא את אפל על הפרת פטנטים וזאת האחרונה, לא נשארה חייבת, ותובעת חזרה את נוקיה על הפרת פטנטים מצידה, ברור לנו (לי לפחות) שבסוף הם יגיעו לאיזה שהיא פשרה שלא תפר איזון של שום צד. מוזר מכך, אני עד היום לא מבין איך גוגל עם מכשיר הנקסוס שלה, מפרה את הפטנט, אולי המרכזי, של אפל בנוגע למולטיטאצ' בצורה כל כך בוטה ועוד במכשירים שנמכרים בארה"ב, וזאת בלי לפחד מתביעה ישירה של אפל (שתובעת דווקא את HTC), לדעתי, הסיבה לכך טמונה בכך, שבסוף זה איך שהוא ייסגר או כבר נסגר ביניהם מאחורי דלתות סגורות, באיזה שהוא סחר ומכר (תן לי מולטיאצ' ואני אתן לך אפשרות להשתמש ביכולת הניווט שלי או משהו בסגנון)

חזור אל “חדשות ניידים”