סוני מאפשר לרכוש הרחבת אחריות ל PS3 ול PSP
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73310
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3163 פעמים
http://www.joystiq.com/2010/05/03/sony- ... 3-and-psp/
חושבים ששנה אחריות זה מעט מידיי למוצר אלקטרוני ומעוניינים באחריות מורחבת? סוני מציעה שירות הרחבת אחריות ל PS3 ול PSP בעלות של 45 דולר לשנה נוספת ו 60 דולר לשנתיים נוספות ל PS3 ו 30 דולר לשנה נוספת ו 40 דולר לשנתיים נוספות ל PSP.
רק לשם השוואה, תיקון של המכשיר במעבדות סוני ללא שירות אחריות עולה 150 דולר. להזכירכם, מחירו של ה PS3 כיום עומד על 300 דולר.
אם תשאלו אותי למרות שמקובל לשלם תוספת להרחבת אחריות למוצרים אלקטרוניים (ע"ע מחשבים ניידים), לדעתי הסכומים שסוני דורשים פשוט גבוהים מידיי.
חושבים ששנה אחריות זה מעט מידיי למוצר אלקטרוני ומעוניינים באחריות מורחבת? סוני מציעה שירות הרחבת אחריות ל PS3 ול PSP בעלות של 45 דולר לשנה נוספת ו 60 דולר לשנתיים נוספות ל PS3 ו 30 דולר לשנה נוספת ו 40 דולר לשנתיים נוספות ל PSP.
רק לשם השוואה, תיקון של המכשיר במעבדות סוני ללא שירות אחריות עולה 150 דולר. להזכירכם, מחירו של ה PS3 כיום עומד על 300 דולר.
אם תשאלו אותי למרות שמקובל לשלם תוספת להרחבת אחריות למוצרים אלקטרוניים (ע"ע מחשבים ניידים), לדעתי הסכומים שסוני דורשים פשוט גבוהים מידיי.
ביזיון מצד סוני ומיקרוסופט. היום למדפסות ביתיות שעולות $150 ואורך החיים שלהן הוא שנתיים, יש אחריות ל3-5 שנים. חוץ מזה שכל שנה יוצאת סדרת מדפסות חדשה(בכל חברה).
זה צריך להיות סטנדרט גם בקונסולות שעולות הרבה יותר, והזמן בין כל דור קונסולות הוא ארוך יותר.
זה צריך להיות סטנדרט גם בקונסולות שעולות הרבה יותר, והזמן בין כל דור קונסולות הוא ארוך יותר.
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
כי טכנולוגית הקשר בין מדפסות לבין קונסולות הוא ?...XplosivE כתב:ביזיון מצד סוני ומיקרוסופט. היום למדפסות ביתיות שעולות $150 ואורך החיים שלהן הוא שנתיים, יש אחריות ל3-5 שנים. חוץ מזה שכל שנה יוצאת סדרת מדפסות חדשה(בכל חברה).
זה צריך להיות סטנדרט גם בקונסולות שעולות הרבה יותר, והזמן בין כל דור קונסולות הוא ארוך יותר....
עכשיו ברצינות - הרחבת אחריות למזגן עולה סכום גבוה יותר מזה.
מה זה 120 שקלים בשנה בשביל שקט ?
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
לא חכמה למכור לי משהו שבעקרון הם היו צריכים לתת לי מראש בחינם.
אחריות של שנה היא פשוט בושה. אני מניח שהם נתנו רק שנה כי הם יודעים שה PS3 בעייתי לתקופה ארוכה.
ופשוט "לא מתאים" להם עכשיו להתקע עם עלויות של תיקון המכשיר והפעלת כל הלוגיסטיקה בשביל לשרת את הלקוח שלהם.
מקסימום יתקלקל - הלקוח ישבור כבר את הראש.
הבעיה היא בדרך כלל בתחומים שאין בהם אחריות, כמו קונסולות. כי לאיזה מתחרה תלך בדיוק ? למיקרוססופט ?
בתחומים אחרים למשל, שיש בהם תחרות רבה, כמו מסכי LCD , רכיבי מחשב ואפילו רכב - אחריות היא חלק חשוב מאד
בתחרות על כיס הלקוח - ובצדק לדעתי.
אחריות של שנה היא פשוט בושה. אני מניח שהם נתנו רק שנה כי הם יודעים שה PS3 בעייתי לתקופה ארוכה.
ופשוט "לא מתאים" להם עכשיו להתקע עם עלויות של תיקון המכשיר והפעלת כל הלוגיסטיקה בשביל לשרת את הלקוח שלהם.
הבעיה היא בדרך כלל בתחומים שאין בהם אחריות, כמו קונסולות. כי לאיזה מתחרה תלך בדיוק ? למיקרוססופט ?
בתחומים אחרים למשל, שיש בהם תחרות רבה, כמו מסכי LCD , רכיבי מחשב ואפילו רכב - אחריות היא חלק חשוב מאד
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
מי אמר שהם צריכים לתת את זה חינם, זה חוק או שזו רק דרישה שלך? זה חלק מהתמחור, אם האחריות היתה ארוכה יותר המחיר היה גבוה יותר.
אין שום מקום להשוות בין מוצר יחסית די פשוט כמו מדפסת למוצר עם בלאי גבוה שמורכב ממאות או אלפי רכיבים ועולה פי כמה וכמה.
לדעתי תוספת של 20% זה מחיר סביר לחלוטין עבור אחריות לשנתיים. הארכת אחריות למחשב נייד עולה בין 300 ל600 שקלים בשנה, אז 120 ש"ח עבור מוצר שעולה 2000 ש"ח זה הוגן לחלוטין.
אין שום מקום להשוות בין מוצר יחסית די פשוט כמו מדפסת למוצר עם בלאי גבוה שמורכב ממאות או אלפי רכיבים ועולה פי כמה וכמה.
לדעתי תוספת של 20% זה מחיר סביר לחלוטין עבור אחריות לשנתיים. הארכת אחריות למחשב נייד עולה בין 300 ל600 שקלים בשנה, אז 120 ש"ח עבור מוצר שעולה 2000 ש"ח זה הוגן לחלוטין.
הממ..Nunatak כתב:מי אמר שהם צריכים לתת את זה חינם, זה חוק או שזו רק דרישה שלך? ....
האמת היא שזה כן חוק.
כל מוצר חשמלי שנמכר מעל 150 ש"ח מחייב את המוכר לתת אחריות מלאה של שנה לפחות.
http://www.moital.gov.il/NR/exeres/8D75 ... F7429F.htm
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
ידוע, הוא רוצה יותר משנה.shay_2pi כתב:הממ..Nunatak כתב:מי אמר שהם צריכים לתת את זה חינם, זה חוק או שזו רק דרישה שלך? ....
האמת היא שזה כן חוק.
http://www.moital.gov.il/NR/exeres/8D75 ... F7429F.htm...
-
Huber
- חבר במועדון HT

בשוק יש מספיק מוצרים שמגיעים עם שנה אחריות ובהם הרחבת האחריות עולה כסף נוסף (כמו מכונת הכביסה שרכשתי לדוגמא) כך שיש מיקרים שמקבלים שנה ואפשר להרחיב בתשלום, יש מיקרים בהם מקבלים שנה ואי אפשר להרחיב בתשלום ויש מיקרים שמקבלים שנתיים, שלוש ויותר. כל יצרן עושה את השיקול שלו.
סוני מדממת כסף בשנים האחרונות, אין שום סיכוי בעולם שהם יקחו על עצמם בחינם אחריות מורחבת בלי הצדקה (והצדקה זה כמו למשל במקרה של מיקרוסופט כשיש במוצר מעל 40 אחוזי כשל). הם מבינים שהרחבת אחריות זו דרך מצויינת לעשות כסף נוסף (בדיוק כמו כל ביטוח שקיים בשוק) ומציעים את השירות הנ"ל לבחירה. אז נכון שהייתי רוצה לקבל 3 שנים מובנה, לא יקרה.
סוני מדממת כסף בשנים האחרונות, אין שום סיכוי בעולם שהם יקחו על עצמם בחינם אחריות מורחבת בלי הצדקה (והצדקה זה כמו למשל במקרה של מיקרוסופט כשיש במוצר מעל 40 אחוזי כשל). הם מבינים שהרחבת אחריות זו דרך מצויינת לעשות כסף נוסף (בדיוק כמו כל ביטוח שקיים בשוק) ומציעים את השירות הנ"ל לבחירה. אז נכון שהייתי רוצה לקבל 3 שנים מובנה, לא יקרה.
-
Huber
- חבר במועדון HT

אתה טועה. יש מסםיק מוצרים שעולים הרבה יותר מה 300 דולר של ה PS3 שמגיעים רק עם שנה אחריות. בחלקם אפילו בתשלום נוסף אין לך אופציה להרחיב אחריות. כל עוד אין חוק שמחייב אותן לתת 3 שנים או כל עוד זה לא נוהג רווח אצל המתחרות - זה לא יקרה. חברה מטרתה להרוויח כסף, לא לתת מתנות חינם. וצמצום באחריות זו דרך בסיסית לקצץ עלויות.XplosivE כתב:ביזיון מצד סוני ומיקרוסופט. היום למדפסות ביתיות שעולות $150 ואורך החיים שלהן הוא שנתיים, יש אחריות ל3-5 שנים. חוץ מזה שכל שנה יוצאת סדרת מדפסות חדשה(בכל חברה).
זה צריך להיות סטנדרט גם בקונסולות שעולות הרבה יותר, והזמן בין כל דור קונסולות הוא ארוך יותר....
בתור צרכן גם אני לא אוהב לרכוש מוצר עם שנה אחריות וכשיש לי בחירה אני אעדיף מוצר עם שלוש שנים (כל מקרה לגופו כמובן), אבל אין שום מחויבות לאף חברה לתת מעבר לשנה אחריות.
-
Huber
- חבר במועדון HT

jacko-il כתב:לא חכמה למכור לי משהו שבעקרון הם היו צריכים לתת לי מראש בחינם.
צריכים? מי אמר שהם צריכים? החברה בה אני עובד מייבאת כרטיסי מסך של כמה מותגים. יש כרטיס מסך של חברה מסויימת שעולה X כסף ומגיע עם שנתיים אחריות ויש אותו כרטיס מסך של חברה שונה שעולה X+20% אחוז נוספים שמגיע עם שלוש שנים אחריות. הלקוח עושה את הבחירה שלו האם לרכוש מוצר של חברה זו או אחרת אבל אף אחת מהחברות לא "חייבת" לתת פיפס מעבר למה שהחוק מחייב אותן, בייחוד כשהמתחרה לא נותן יותר. גם אם נותנים יותר זה מגולם במחיר של המוצר וסוני הפסידה הרבה מאוד כסף על המוצר שלה.
ל PS3 יש אחוז כשל של כ 8 אחוז לפי סקר נרחב מאוד שבוצע (כתבתי על זה בעבר, תבדוק בסטיקי בראש הפרום), בהחלט מעל הממוצע אבל לא בגדר תופעה ולא בהיקף שמצדיק את מה שאתה מתאר.
וזה נכון לכל מוצר מעבר לזמן האחריות הקצוב שלו. אז?
נגעת בנקודה חשובה. מה היית מעדיף, קונסולה עם שנה אחריות ו 8 אחוז להתקלקל או קונסולה עם שלוש שנים אחריות ועם 40-50 אחוז להתקלקל?
...
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 13/05/2010 9:15, נערך 2 פעמים בסך הכל.
-
Huber
- חבר במועדון HT

לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד - הרי שנה אחריות אתה מקבל.shay_2pi כתב:הממ..Nunatak כתב:מי אמר שהם צריכים לתת את זה חינם, זה חוק או שזו רק דרישה שלך? ....
האמת היא שזה כן חוק.
http://www.moital.gov.il/NR/exeres/8D75 ... F7429F.htm...
שלא תבינו אותי לא נכון - מאוד הייתי רוצה שסוני תתן 3 שנים אחריות מהיצרן, אבל אני ריאלי ויודע שזה לא יקרה בגלל הסיבות שציינתי בתגובה הקודמת שלי.
- 9xcalibur9
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1639
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 110 פעמים
ההיפך הוא יותר סביר.jacko-il כתב:לא חכמה למכור לי משהו שבעקרון הם היו צריכים לתת לי מראש בחינם.
בתחרות על כיס הלקוח - ובצדק לדעתי....
הם נותנים לך אחריות לשנה כי זה המקובל בשוק.
ה-PS3 אמין דיו כמו שהוא.
ה-60GB השמנמן החמוד שלי עדיין נותן בראש כבר עוד מעט 3 שנים.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8255
- נתן תודות: 414 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
אני חושב ש 60 דולר לשנתיים נוספות של שקט זה דיל טוב. כל תיקון מינימלי במעבדה לא רשמית יעלה יותר שלא לדבר על הרשמית. זה מחיר של משחק. אל תשכחו שכשקניתם את המוצר השלמתם עם השנה אחריות ולכן זו בהחלט אופציה מאוד מעניינת.