התקנת חלונות 7 כמה מקום צריך? (מחיצות)
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אורי, התכוונת אולי ל-300 ג'יגה?...
לדעתי בשביל HTPC יספיקו 100 ג'יגה.
לדעתי בשביל HTPC יספיקו 100 ג'יגה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

40 ג'יגה זה לדעתי גבולי מדי.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אצלי בבית - חלק מוחקים וחלק שומרים... בעיקר קלאסיקות או סדרות ישנות שהיה ממש קשה להשיג.
- shlomiassaf
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
ניתן, לא מומלץ.LiorRS כתב:מצטער על ההקפצה, אבל לא הבנתי - האם ניתן להרחיב את המחיצה של מערכת ההפעלה לאחר שכבר הותקנה ורצה זמן מה...? אם כן, אשמח לדעת כיצד....
אם שאלת את השאלה זה אומר שאתה לא השתמשת בזה בעבר ויש סיכויים, לא קטנים, שהפעם הראשונה לא תצליח.
מנסיון, זה לא תמיד עובד וכשזה לא עובד הלך הכל.
ממליץ מראש לחלק את המחיצה עם מספיק מקום, 100GB זה מעל ומעבר.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
לא ברור לי מדוע בעולם שבו דיסקים כל כך זולים יש עוד אנשים שמסתבכים עם מחיצות. זה לא מוסיף יתירות או חוסן, יש לזה השפעה שלילית על הביצועים וזה גם מגדיל את הסיכון שכלל המערכת תקרוס.
אבל אם אתם כבר רוצים לחסוך מקום על המחיצה של מערכת ההפעלה אז אפשר להעביר את ה page file למחיצה אחרת (זה דופק את הביצועים באופן מוחשי) או לדאוג שגיבויי המערכת האוטמטיים יישמרו במחיצה אחרת.
אבל אם אתם כבר רוצים לחסוך מקום על המחיצה של מערכת ההפעלה אז אפשר להעביר את ה page file למחיצה אחרת (זה דופק את הביצועים באופן מוחשי) או לדאוג שגיבויי המערכת האוטמטיים יישמרו במחיצה אחרת.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

העברת ה-page file לכונן אחר דווקא אמורה לשפר ביצועים, לא?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

כן, בטח שאמורה, רק שבמקרה של מחשבים ביתיים שעבדתי איתם צוואר הבקבוק נמצא הרבה לפני שמגיעים לדיסק הפיזי. בהרבה מקרים היישום של בקר הדיסק לא מאפשר concurrent read או שהוא נחנק כשיש בקשות רבות מידי לכתיבה. בזמנו יישמתי דיסק יעודי ל page file ב HTPC אבל אם להיות הוגנים אז לא ראיתי שיפור משמעותי בביצועים. יכול להיות שזה בגלל שב HTPC צוואר הבקבוק ממילא לא נמצא במערכת הדיסק וייתכן שהייתי רואה שיפור משמעותי יותר אילו הייתי מנהל מסד נתונים גדול או עובד בגרפיקה מקצועית.
לעומת זאת, אם אתה רוצה להרוג כל אפשרות לסחוט ביצועים ממחשב הדרך הבדוקה היא להעביר את ה page file למחיצה נפרדת. ה seek across partitions היא אופרציה די "יקרה" במונחים של זמן וזה ממש לא עושה טוב לביצועים.
אבל אם נחזור לנושא חיצוץ הדיסק, אז לדעתי גם הטענה שזה מוסיף יתירות למערכת היא טענה ריקה מתוכן. באופן אישי אני יכול להעיד שכל פעם שנדפקה לי מחיצה זה הסתיים בהחלפת דיסק.
טענת הנוחות היא לדעתי קשקוש אחד גדול. החלפתי כבר מספר מערכות הפעלה בבית וכל פעם פשוט שלפתי את הדיסק שבו הותקנה מערכת ההפעלה הישנה והכנסתי במקומו דיסק חדש. לא איבדתי ולו ביט אחד של נתונים, ספריות וקבצי משתמש ואני יודע שבכל רגע אם משהו מתחרבש בהתקנה אני תמיד יכול להחזיר את הדיסק הישן.
עולה כסף? הצחקתם אותי. בואו נשים את הדברים בפרופורציה הנכונה, דיסק חדש עולה פחות מארוחת ערב במסעדה או מילוי טנק דלק במכונית.
לעומת זאת, אם אתה רוצה להרוג כל אפשרות לסחוט ביצועים ממחשב הדרך הבדוקה היא להעביר את ה page file למחיצה נפרדת. ה seek across partitions היא אופרציה די "יקרה" במונחים של זמן וזה ממש לא עושה טוב לביצועים.
אבל אם נחזור לנושא חיצוץ הדיסק, אז לדעתי גם הטענה שזה מוסיף יתירות למערכת היא טענה ריקה מתוכן. באופן אישי אני יכול להעיד שכל פעם שנדפקה לי מחיצה זה הסתיים בהחלפת דיסק.
טענת הנוחות היא לדעתי קשקוש אחד גדול. החלפתי כבר מספר מערכות הפעלה בבית וכל פעם פשוט שלפתי את הדיסק שבו הותקנה מערכת ההפעלה הישנה והכנסתי במקומו דיסק חדש. לא איבדתי ולו ביט אחד של נתונים, ספריות וקבצי משתמש ואני יודע שבכל רגע אם משהו מתחרבש בהתקנה אני תמיד יכול להחזיר את הדיסק הישן.
עולה כסף? הצחקתם אותי. בואו נשים את הדברים בפרופורציה הנכונה, דיסק חדש עולה פחות מארוחת ערב במסעדה או מילוי טנק דלק במכונית.
הסיבה היחידה למחיצות (אצלי בכל אופן) זה הקבעון מימים עברו שבהם בד"כ מה שנדפק זו מערכת ההפעלה עצמה שאפילו שחזור מערכת לא עוזר ולאו דווקא הדיסק פיזית.
לכן, הדרך היעילה היתה לפרמט את מחיצת מערכת ההפעלה והתקנת מערכת טריה, רעננה וחפה מבאגים.
שוב, זה טראומות מימי XP העליזים, אין לי משג איך זה כעת ב-7... חוץ מזה שלא תמיד אתה מגבה כל קובץ ובד"כ אתה מגלה שמשהו נדפק לאחר שלא גיבית במשך זמן מה, אבל כן הספקת לצבור חומר רב.
לגבי מה שציינת על העברת גיבויי המערכת האוטומטים למחיצה אחרת - כיצד זה נעשה?
לכן, הדרך היעילה היתה לפרמט את מחיצת מערכת ההפעלה והתקנת מערכת טריה, רעננה וחפה מבאגים.
שוב, זה טראומות מימי XP העליזים, אין לי משג איך זה כעת ב-7... חוץ מזה שלא תמיד אתה מגבה כל קובץ ובד"כ אתה מגלה שמשהו נדפק לאחר שלא גיבית במשך זמן מה, אבל כן הספקת לצבור חומר רב.
לגבי מה שציינת על העברת גיבויי המערכת האוטומטים למחיצה אחרת - כיצד זה נעשה?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

זה דרך לוח הבקרה
לוח בקרה -> System -> ומשם ל System Protection
אם אתה לא מכיר את Win7 אז יש שם עוד כלי אדיר דרך כלי המערכת שהוא כלי ההעברה ממחשב למחשב. בניגוד לגרסאות קודמות הוא לא רק שעובד אלא גם עובד מצויין ומאפשר להעביר את כל מה שצריך ממחשב אחד לשני דרך הרשת. זה אפילו מעביר את ה cookies והעדפות של תוכניות שנשמרו תחת ספריות המשתמש. הוא גם נותן רשימה של כל התוכנות שהיו מותקנות במחשב הקודם אבל חסרות במחשב החדש.
לוח בקרה -> System -> ומשם ל System Protection
אם אתה לא מכיר את Win7 אז יש שם עוד כלי אדיר דרך כלי המערכת שהוא כלי ההעברה ממחשב למחשב. בניגוד לגרסאות קודמות הוא לא רק שעובד אלא גם עובד מצויין ומאפשר להעביר את כל מה שצריך ממחשב אחד לשני דרך הרשת. זה אפילו מעביר את ה cookies והעדפות של תוכניות שנשמרו תחת ספריות המשתמש. הוא גם נותן רשימה של כל התוכנות שהיו מותקנות במחשב הקודם אבל חסרות במחשב החדש.