עפר לאור קיבל לאחרונה את ה-iPad 3G שלו, ולאחר התאמה קצרה לישראל, הוא מיד שרבט את רשמיו. מה ההבדל בין גרסת 3G לגרסה הרגילה וגם - איך יוצרים מיקרו-סים? מדריך בתיה עוזיאל למתקדמים.
לא סקירה מלאה עלק...
מעולה! בהחלט עושה חשק. נראה לי שעם זרועה מתאימה הוא הGPS הכי מדהים שיכול להיות לרכב.
שאלה שאותי מעניינת - אחרי שנתקלתי בו פה ושם. תמיד נראה לי שממש לא נוח להשתמש בו, כלומר, אם אתה מחזיק אותו ביד אחד וכותב בשנייה - זה מגביל בקצב - ובגלל המשקל לא נוח לאורך זמן. אם שמים אותו ישירות על השולחן - הזווית לא נוחה, ועל הברכיים - בגלל שהוא קטן + אין לו מקלדת שעוזרת להחזיק אותו בגובה מסויים - גם צריך לעשות איזה אתלטיקה כלשהי.
איך אתה משתמש ומסתדר איתו?
הרעיון היחידי שעולה לי בראש זה איזה CASE שיתן לו זווית - או פשוט כרית שעליו מניחים אותו. (כרית מתנפחת ככה שהיא גם ניידת? )
יופי של סקירה מקצועית וממצה (על מכשיר מיותר לחלוטין לטעמי לפחות).
איך ציין אחד הפרשנים : ג'ובס על הגל ויכול למכור את הגרב שלו ב500$ אם הוא יקרא לה ISock
כמעט כל מי שאני מכיר שרכש אותו אומר בפה מלא עם חיוך "לא יודע למה רכשתי אותו אבל ממש רציתי".
במקרה שלי זה היה גם בגלל אלמנט הקוליות, גם בגלל הזמינות (התזמון של הכל היה מושלם ליציאה שלו) + העובדה שהתחלתי לקרוא המון ספרות ONLINE.
תהליך נוסף היה ההבנה שהבן הקטן שלי צריך מחשב לשחק בו ושהלפטופים שמסתובבים כאן פשוט לא מתאימים למישהו שלא השתלט על העכבר. נכון שהוא ישתלט עליו בצ'יק, אבל כאן אני לא צריך לפקח עליו. נותנים לו משחק והוא מבין את הפרנציפ תוך שניה ורבע.
אנחנו ננצל את המכשיר ללימוד שלו של אותיות (שמישהו כבר יוציא תוכנת לימוד אותיות לעברית), מספרים, סיפורים קצרים באנגלית (במקום ללכת לספריה, יש עכשיו פו הדוב בחינם...).
איתי,
לגבי המשקל, בהחלט זה לא נוח. חייבים להניח אותו. אני היום הייתי במכון הרשיון וסחבתי אותו איתי כמו מחברת דקה במיוחד. כשצריך לראות עמוד אינטרנט שולפים ורואים. כשצריך להקליד צריך או עם יד אחת או להניח אותו על שולחן, דלפק או על הברכיים ולהפעיל אותו ככה.
הבעיה הכי קשה זה המחסור של מקלדת עברית. ככל הנראה אפל הכניסו מקלדת עברית מובנית והיא חסומה בדרך כלשהי, כך שזה יקח זמן עד שישחררו אותה. לראות אתרים בלי יכולת לכתוב כאן (חוץ מכל מני BLURBS שאני כותב פה ושם).
הקושי הכי גדול שיש לי כרגע זה המעבר בחזרה לאייפון. הוא פתאום נראה כמו איזה מין מכשיר פרימיטיבי ופצפון ולא ממש ברור למה אני צריך אותו כשיש לי אייפד...
גם ה- Mifi מחייב אותך לקחת סים נוסף למטרת DATA, לא?
...
אתה צודק,מכשיר ה- Mifi משתמש בכרטיס סים דור 3 ובנוסף אתה צריך חבילת Data ץ
ה- Mifi מאפשר לך לעד חמישה מכשירים להתחבר בחיבור Wifi ולאינטרנט.
יתרון נוסף, אין צורך לבצע ניתוח לסים
העניין הוא שאפשר לשתף - אותו SIM בעצם יכול להיות בשימוש באייפון, או לתת שירותי DATA לאייפון, אייפד והמחשב.
כשאני כיום מסתובב בחוץ, יש עלי 3 סימים, שניים של DATA ואחד של DATA+דיבור.
על כל אחד מהם אני משלם תשלום חודשי...
אין מצב שאני מגיע ל-5GB בכולם ביחד (אפילו לא קרוב). אני לא מוריד סרטים או משתולל ברשת (אני אפילו מכבה DOWNLOAD IMAGES בדפדפן של האייפון בכדי לחסוך DATA...).
בסופ"ש היה לי ניסיון עם הMIWI (התוכנה)
אני חייב להגיד פשוט מדהימה- שווה את ה10 דולר בסידיה סטור..
עובדת מעולה ללא ניתוקים גם בפרקי זמן ארוכים 6-8 שעות..
למי שיש אייפון- אין בכלל שאלה- האייפד 3G הוא בזבוז של כסף..
יש לי שאלה לגבי ה AGPS - ועניין ה 3G.
רובכם כאן אומרים שלא צריך חבילת גלישה ועדיף להתקין על האייפון MIWI - השאלה שלי היא מה עם ה GPS?
האם עם MIWI עדיין מקבלים את הדיוק של ה GPS דרך האייפון? או שבעצם רק עם סים בתוך המכשיר אפשר לקבל שרותי מיקום?
עוד שאלה שעלתה לי - אישית יש לי את PDANET שקניתי לאייפון לפני הרבה זמן (לפני שהיה אפשרות לעשות tethering לאייפון - אגב tethering לא עובד לאייפד?) - באיזה צורה מתחבר ה MIWI לאייפד? האם נראה לכם שאני יכול לעבוד גם עם PDANET? (בזמנו היה אפשר להתחבר לאייפון עם PDANET דרך WIFI בצורה של רשת ADHOK -
אגב - לפחות הנסיון שלי עם PDANET הרבה שהסוללה נגמרת בטרוף ככה.
בכל אופן - כבוד של סקירה ואשמח לכמה תשובות (למרות שהאייפד 3G שלי כבר ממתין בארהב למישהו שיביא לי אותו...)
מהקישור שהביא narf2n אפשר להגיע לאתר הזה: http://microsim-shop.com/
שמוכר אדפטורים - שמאפשרים שימוש במיקרוסים במכשירים רגילים... 6 יורו לאחד כולל משלוח עולמי או 15 יורו בערך ל-5.
oferlaor כתב:העניין הוא שאפשר לשתף - אותו SIM בעצם יכול להיות בשימוש באייפון, או לתת שירותי DATA לאייפון, אייפד והמחשב.
כשאני כיום מסתובב בחוץ, יש עלי 3 סימים, שניים של DATA ואחד של DATA+דיבור.
על כל אחד מהם אני משלם תשלום חודשי...
אין מצב שאני מגיע ל-5GB בכולם ביחד (אפילו לא קרוב). אני לא מוריד סרטים או משתולל ברשת (אני אפילו מכבה DOWNLOAD IMAGES בדפדפן של האייפון בכדי לחסוך DATA...).
...
דבר ראשון , מצטרף לאיחולים , זו סקירה מעולה ונהנתי מאוד לקרוא אותה
דבר שני , למה לך 3 סימים אם אתה יכול לרכוש סים DATA ללא הגבלה מסלקום במחיר של 129 אאל"ט ? לבטח שלושה סימים שונים עולה צלך יותר , לא כך?