שידור המונדיאל ב-HD בעידן+
-
amosii
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 240
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
היי חבר'ה,
שלחתי שאלה לרשות השנייה בנושא, וקיבלתי תשובה לקונית: אין מספיק רוחב פס לערוץ HD.
האמת שאני לא כל-כך מקבל את התשובה הזו, מאחר והם טענו מכלתחילה שהמערכת נועדה ל-5 ערוצים וערוץ HD. זה נשמע קצת מסריח מכיוונם של HOT ו-YES, שהרשות השנייה לא ממש בעניין של שידור המונדיאל ב-HD.
למישהו יש את הנתונים של רוחב הפס שלוקחים עשרות ערוצי המוזיקה קלאסית? ועל כמה הרוחב פס מתפרס הדוחס הסטטיסטי של כל חמשת הערוצים?
שלחתי שאלה לרשות השנייה בנושא, וקיבלתי תשובה לקונית: אין מספיק רוחב פס לערוץ HD.
האמת שאני לא כל-כך מקבל את התשובה הזו, מאחר והם טענו מכלתחילה שהמערכת נועדה ל-5 ערוצים וערוץ HD. זה נשמע קצת מסריח מכיוונם של HOT ו-YES, שהרשות השנייה לא ממש בעניין של שידור המונדיאל ב-HD.
למישהו יש את הנתונים של רוחב הפס שלוקחים עשרות ערוצי המוזיקה קלאסית? ועל כמה הרוחב פס מתפרס הדוחס הסטטיסטי של כל חמשת הערוצים?
- dvb-acavish
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
לפי הנתונים של השידור שיש כרגע בישראל, רוחב הפס שיכול להיות עבור כל אפיק ב-UHF הוא : 13.271 מגה-ביט לשנייה.amosii כתב:היי חבר'ה,
למישהו יש את הנתונים של רוחב הפס שלוקחים עשרות ערוצי המוזיקה קלאסית? ועל כמה הרוחב פס מתפרס הדוחס הסטטיסטי של כל חמשת הערוצים?...
זה מספיק בהחלט בשביל לשדר ב- HD , אבל העדיפות היא ערוץ HD בודד לכל תדר בודד.
זה לא כל כך משנה כמה רוחב פס תופס כל ערוץ טלוויזיה וערוצי הרדיו בתדר הבודד (למרות שאפשר לבדוק את זה ב- VLC תחת CODEC INFORMATION) , כי יש כרגע כ- 30-40 תדרים/אפיקים שונים (!!!) שהם בשימוש בישראל בשיטת השידור האנלוגית הישנה, לא יקרה להם כלום אם הם יבטלו את אחד מהתדרים הבזבזניים שבשיטה הישנה, וישתמשו בתדר הזה עבור שידורי HD.
אגב, יכולים בישראל להגיע לקצבים הרבה יותר גבוהים,
אבל ישראל משתמשת כיום ב
Modulation: 16-QAM
Code Rate FEC: 2/3
Guard Interval: 1/4
Transmission Mode: 8K
סה"כ זה שווה = 13.271 מגה ביט. <----- כאמור, זה מספיק בהחלט
יכולים, פשוט לא רוצים.
dvb-acavish,
לכל שיטת שידור, יתרונות וחסרונות.
עליה בביטרייט תגרום לירידה באיכות.
יכול להיות שיעלו את הביט רייט מתי שהו ויבדקו אם עדיין יש קליטה טובה.
לגבי הבג"צ, אם אתה משלם את האגרה, אתה זכאי להגיש עתירה בסיוע אחד מארגוני הצרכנים.
לכל שיטת שידור, יתרונות וחסרונות.
עליה בביטרייט תגרום לירידה באיכות.
יכול להיות שיעלו את הביט רייט מתי שהו ויבדקו אם עדיין יש קליטה טובה.
לגבי הבג"צ, אם אתה משלם את האגרה, אתה זכאי להגיש עתירה בסיוע אחד מארגוני הצרכנים.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
1. כפי שכתבנו אין ספור פעמים - HD ב-DTT זה חלום, אין מקודדים, אין מספיק רוחב סרט (לא כשמדובר על תדר בודד).
2. הם עדיין בשידורי נסיון, יש בעיות עדיין עם שידור SD, כך שאתה רוצה HD?
3. לא ברור בכלל מי מהמקלטים שנמכרו בארץ יתאמו לזה
4. הערוצים שכלולים בחבילה אינם יכולים לשדר ב-HD, אין להם את היכולת הטכנית לזה
5. אין שום תשתית HD ברשות השניה או בגופי השידור הנ"ל.
6. אין שום תקציב לשידורים מהסגנון הזה, ואף גוף שידור לא מתכנן לשלם לרשות את הכספים שנדרשים לכך.
הרעיון ב-HD היה בעיקר בכדי לגרום ליבואנים להביא ממירים טובים יותר שיהיה להם כח עיבוד טוב יותר (ולכן גם איכות התמונה והקליטה יהיו טובים יותר).
בנוסף, בעתיד אם אחד או יותר מגופי השידור ירצו לשדר ב-HD (זה יקח זמן רב, לדעתי לפחות שנתיים או כניסה של זכיין חדש לעסק), הם יוכלו להוסיף תדרים (רק כאשר הם יתפנו מהשידורים האנלוגיים).
2. הם עדיין בשידורי נסיון, יש בעיות עדיין עם שידור SD, כך שאתה רוצה HD?
3. לא ברור בכלל מי מהמקלטים שנמכרו בארץ יתאמו לזה
4. הערוצים שכלולים בחבילה אינם יכולים לשדר ב-HD, אין להם את היכולת הטכנית לזה
5. אין שום תשתית HD ברשות השניה או בגופי השידור הנ"ל.
6. אין שום תקציב לשידורים מהסגנון הזה, ואף גוף שידור לא מתכנן לשלם לרשות את הכספים שנדרשים לכך.
הרעיון ב-HD היה בעיקר בכדי לגרום ליבואנים להביא ממירים טובים יותר שיהיה להם כח עיבוד טוב יותר (ולכן גם איכות התמונה והקליטה יהיו טובים יותר).
בנוסף, בעתיד אם אחד או יותר מגופי השידור ירצו לשדר ב-HD (זה יקח זמן רב, לדעתי לפחות שנתיים או כניסה של זכיין חדש לעסק), הם יוכלו להוסיף תדרים (רק כאשר הם יתפנו מהשידורים האנלוגיים).
-
amosii
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 240
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
dvb-acavish כתב: לפי הנתונים של השידור שיש כרגע בישראל, רוחב הפס שיכול להיות עבור כל אפיק ב-UHF הוא : 13.271 מגה-ביט לשנייה.
זה מספיק בהחלט בשביל לשדר ב- HD , אבל העדיפות היא ערוץ HD בודד לכל תדר בודד.
זה לא כל כך משנה כמה רוחב פס תופס כל ערוץ טלוויזיה וערוצי הרדיו בתדר הבודד (למרות שאפשר לבדוק את זה ב- VLC תחת CODEC INFORMATION) , כי יש כרגע כ- 30-40 תדרים/אפיקים שונים (!!!) שהם בשימוש בישראל בשיטת השידור האנלוגית הישנה, לא יקרה להם כלום אם הם יבטלו את אחד מהתדרים הבזבזניים שבשיטה הישנה, וישתמשו בתדר הזה עבור שידורי HD.
אגב, יכולים בישראל להגיע לקצבים הרבה יותר גבוהים,
אבל ישראל משתמשת כיום ב/u]
Modulation: 16-QAM
Code Rate FEC: 2/3
Guard Interval: 1/4
Transmission Mode: 8K
סה"כ זה שווה = 13.271 מגה ביט. <----- כאמור, זה מספיק בהחלט
יכולים, פשוט לא רוצים.
כמה רוחב פס תופס שידור ערוץ ב-HD ?
- dvb-acavish
- חבר ותיק

כמה שרוצים שהוא יתפוס. כמה שמוכנים לתת.amosii כתב:
כמה רוחב פס תופס שידור ערוץ ב-HD ?...
כמה שיותר - יותר טוב.
לפי מה שאני יודע, אצל YES כל ערוץ HD זה בסביבות 12 מגה-ביט לשנייה, או אפילו פחות, אם אני לא טועה.
ובשידורים הקרקעיים הרי הראינו שהם כבר עכשיו משדרים ברוחב פס הוא יותר מ- 13 מגה ביט לשניה (לפי שיטת השידור העכשווית) , אז... שלא יבלבלו לנו בשכל שהם לא יכולים לשדר HD.
ואפילו אם אין להם תדר פנוי - אז פשוט הם צריכים לפנות את אחד מעשרות התדרים הבזבזניים שמשתמשים בהם לשיטה האנלוגית הישנה, ולתת אותו ל- HD .
אבל כמו שעופר אמר פה, אף אחד לא ערוך לזה,
בטח שלא הרשות השניה, שאין לה סיבה להראות שהיא יכולה להקים את זה תוך שלוש שניות.
היא תצטרך לבכות ולבקש תקציבי עתק, בשביל משימה שהיא באמת כל כך פשוטה בשבילה.
(אם YES הצליחו לעשות את זה, גם הרשות השניה אמורה להצליח, בסך הכל מדובר בקליטה של ערוץ ה- HD, שילוב של הפרשנים הישראליים בעברית, ושידור מחדש של הוידיאו + הפרשנות בעברית)
בישראל אנשים חיים על התקציב, מבלי לעשות כלום,
עושים קצת חפירות ברחוב, בשביל להראות שהתחילו עם הפרוייקט,
התושבים סובלים,
חוץ מהחפירות שום דבר לא מתקדם כבר 3 שנים,
חודש לפני הסוף יתחילו בביצוע של העבודה, יתנו PUSH רציני,
וייסיימו את הכל תוך חודש.
פשוט.... יש כסף שיכול להאכיל אותם במשך 3 שנים, אז למה באמת לא לאכול מהכסף הזה?!
- oferlaor
- מנהל

אגב, זה דמגוגיה להצביע על 13M רוב סרט ולומר שזה מספיק.
לפי חוק הם צריכים לשדר את ערוצים 1,2,10,33 ו-99 במרווח הזה. במינימום של 2M לערוץ כבר ירדנו ל-3 מגה חופשיים..
איך יראה שידור HD ב-3 המגה (או אם ערוץ 1 יקריב את השידור שלו לעניין הזה, אז ב-5M)?
לא משהו.
גם מבחינת רוחב סרט, אין כרגע רוחב סרט מספיק לשידור כזה.
לפי חוק הם צריכים לשדר את ערוצים 1,2,10,33 ו-99 במרווח הזה. במינימום של 2M לערוץ כבר ירדנו ל-3 מגה חופשיים..
איך יראה שידור HD ב-3 המגה (או אם ערוץ 1 יקריב את השידור שלו לעניין הזה, אז ב-5M)?
לא משהו.
גם מבחינת רוחב סרט, אין כרגע רוחב סרט מספיק לשידור כזה.
אין לכם מה להגיש בג"צ כי העתירה תידחה. ערוץ 1 שילם סכום מופחת על כל זכויות השידור SD+HD . אני בכלל לא בטוח שקיימת הפרדה בין המחיר ששולם על ה - SD לזה ששולם על ה - HD. מעבר לזה יס והוט ישלמו לרשות השידור תמורת זכויות ה - HD. כלומר, משלמי האגרה לא נשאו בשום עלות בגין זכויות ה - HD.
- oferlaor
- מנהל

asaf23,
אבל זה הקטע, לא נסגר אף שידור אנלוגי. היעד לסגירה הוא שנה הבאה.
חוץ מזה, אין להם בכלל משדרים לתדרים נוספים... הם אפילו לא גמרו את הפריסה הסופית לשני התדרים שבשימוש כיום.
יאללה, תרדו מזה - חבל על המאמץ שלכם, אנחנו שנתיים לפחות לפני שזה יהיה פרקטי.
חוץ מזה, אין להם בכלל משדרים לתדרים נוספים... הם אפילו לא גמרו את הפריסה הסופית לשני התדרים שבשימוש כיום.
יאללה, תרדו מזה - חבל על המאמץ שלכם, אנחנו שנתיים לפחות לפני שזה יהיה פרקטי.
עופר, נסגר השידור האנלוגי באיזור השרון -נתניה, כבר לפני כמה חודשים. רשות השידור שידרה על אפיק 35. השידור ירד והמשדר הוסב לדיגיטלי, כיום אין לקלוט שידורים אנלוגיים באיזור שלנו, רק באיכות די גרועה מאחד המשדרים בחיפה. בקושי רואים משהו. נסגרו עוד כמה משדרים, יש רשימה באתר רשות השידורoferlaor כתב:asaf23,
יאללה, תרדו מזה - חבל על המאמץ שלכם, אנחנו שנתיים לפחות לפני שזה יהיה פרקטי....
- Mistoffelees
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4852
- נתן תודות: 370 פעמים
- קיבל תודות: 188 פעמים
- dvb-acavish
- חבר ותיק

אני בספק,...
כי פעם קרמר אמר שמקור מהימן אמר לו שיציבו משדר DVB-T על בניין "כלל" בתל אביב.
ובסוף זה לא היה מדוייק..
או שזה כן מדויק? הרי עד היום לא פורסם בשום מקום רשמי המיקום האמיתי של המשדר ששמו לאיזור תל אביב בתאריך 2/12/2009, רוב השמועות הצביעו על גבעתיים, אבל זה לא פורסם בשום מקום, מחשש לסיכון ביטחוני.
- חבר במועדון HT

- תגובות: 495
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
הלוואי.
אני חושב שאם הם יצליחו לשדר את המונדיאל ב HD דרך ה DTT (מה שלא נשמע הגיוני לצערי) זה יקפיץ בעשרות מונים את הפניות של לקוחות לממירים אלו.
לצערי, אני נוטה להסכים עם עופר שטוען כי כרגע זה לא פרקטי.
אני חושב שאם הם יצליחו לשדר את המונדיאל ב HD דרך ה DTT (מה שלא נשמע הגיוני לצערי) זה יקפיץ בעשרות מונים את הפניות של לקוחות לממירים אלו.
לצערי, אני נוטה להסכים עם עופר שטוען כי כרגע זה לא פרקטי.