מאיזה גיל הייתם נותנים לילד לשחק ב GTA?

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
yarino פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 221 פעמים

שליחה #1 

הבן שלי בן 9 מנדנד לי שאקנה לו את המשחק GTA, אני כמובן מתנגד בתוקף, הבעיה היא שלרוב חבריו מהכיתה יש את המשחק וכשהוא אצל חבריו הם משחקים בו.
הייתי מעוניין לשמוע את דעתכם.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #2 

NEVER

או במילים אחרות 15-16 ומעלה!!

XplosivE
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

המשחק כולל אלימות(נשק חם וקר), סקס, הימורים, סמים, שפה גסה, ועוד סקס.
כנראה שההורים של חברים שלו תמימים מידי-אם הם לא יודעים על כך, או טיפשים מידי אם הם כן יודעים ובכל זאת נותנים לילדים שלהם לשחק בזה.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #4 

אלימות לשמה ....סתם לדרוס עוברי אורח , להרביץ לקשישה וכו'...
אחרי זה פלא שגודל איזה פסיכופת שלקח את זה צעד אחד יותר מידי והולך לאנוס / לרצוח / סתם להרביץ ....

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #5 

האמת שאם הוא גם ככה משחק בזה אצל חברים אז לא כל כך משנה אם תתן לו או לא.
אבל לגופו של עניין , לדעתי אל תיתן לו לשחק בזה בחיים.

yarino פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

עכשיו ראיתי ב You Tube קטעים מהמשחק, אני בשוק איך הורים נותנים לילדים קטנים לשחק בו.

sierra13
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #7 

וואו.

קיצר -
המון הורים לא מתעסקים במה שהילד משחק. הם טוענים שהם לא מבינים בזה (כי נורא קשה להסתכל על האריזה, וויקיפדיה, יוטיוב, לשאול את המוכר, לשאול בחור בן 20 בעבודה, לשאול בפורום),
הילד מוכר להם שזה חינוכי, מחזק קשר יד/עין, כל החברים משחקים בזה ומי שלא נחשב לעומו או מנודה או משו, הם הולכים לחנות לא אחראית או בכלל נותנים לילד שיקנה לבד וזהו.
יש שקט ובסוף היום זה מה שחשוב...
כמה זה דופק את הילד? אני לא יודע.. לא ידוע לי על דור של פסיכופטים שנוצר עקב תרבות פופאלרית. מצד שני מלחמת ויטנאם לבדה יצרה מלא פסיכים ופה מדובר על אירוע שהממשל אישר...

שמע, מצד אחד זה משחק שקיבל רייטינג של Mature בארה"ב - כלומר 17 ומעלה.
בארופה, ניו-זילנד ואוסטרליה - 18 ומעלה.
הסיבות הן:
[left]Grand Theft Auto IV
Rated Mature based on:
Partial Nudity, Strong Language, Strong Sexual Content, Use of Drugs and Alcohol, Blood, Intense Violence[/left]
ובעברית לטובת ההורים של החברים שלו:
ערום חלקי, קללות, תכנים מיניים, שימוש בסמים ואלכוהול, דם, אלימות קשה.
יש גם לא מעט סרטים שכוללים את העושר הויזואלי הזה ויש ימים שבהם אם אתה או הילד נכנסים ל- YNET או חס וחלילה רואים חדשות אז זה מופיע גם שם.
יש כל מיני אסכולות של מחשבה בנושא.
אני באופן אישי לא חושב שהטיעון שבמשחקים העובדה שאתה מפעיל את הדמות משנה משהו באופן שבו אתה תופס את החוויה אל מול סרט שבו אתה צופה פאסיבי. אחרי המסיבות כיתה אנחנו אחרי כל סרט של ברוס-לי היינו מנסים להרוג אחד את השני ברחוב ומעולם לא עלה בדעתנו שבעיטה לצלעות יכולה להיות מסוכנת.

אתה נותן לו לראות סרטים שכאלו? לצורך העניין - פני צלקת, היית נותן לילד לראות? ומה עם Shoot 'Em Up (לירות כדי להרוג)?

גם אם תקנה לו את המשחק וגם אם לא, אני חושב שאתה לא תוכל יותר מדי לשלוט בו - אם הוא ירצה לשחק בזה הוא ימצא דרכים. מה שאתה אולי יכול לעשות זה לחנך ולהסביר - להתייחס אליו כאל אדם קטן שמבין מה שאומרים לו ולקוות שמשהו ישקע.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #8 

הילדים היום נחשפים להרבה דברים שלילים דרך האינטרנט גם בלי ידיעת ההורים אבל לא צריך לעודד את התופעה בהסכמה ישירה או בהסכמה בשתיקה, המשחק הזה אלים, גס ומאוד לא חינוכי.

nokobik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2886
נתן תודות: 76 פעמים
קיבל תודות: 121 פעמים

שליחה #9 

אני יודע שאני מראש הולך לסתור את עצמי פה, אבל זה פשוט מתסכל שהורים חסרי אחריות נותנים לילדים שלהם לשחק במשחקים כאלה ומשאירים הורים נורמליים יותר חסרי אונים.
ופה מגיעה הסתירה, אני חושב שאם הילד שלך גם ככה משחק אצל חברים, אז זה לא משאיר לך הרבה ברירות.
בבית הוא לא ישחק, אבל אצל החברים כן, מה השגת בזה? לא הרבה.
זה משאיר אותך בחוסר שליטה מוחלט גם לגבי התכנים שהוא נחשף אליהם ואיך שהוא סופג אותם ומגיב אליהם.
ויותר מאוחר לא יהיה לך שמץ של מושג ובמה הוא באמת משחק כי הוא ידע שאתה לא מרשה לו לשחק במשחקים מהסוג הזה.
אולי זה שתקנה לו את המשחק, תשב ותסביר לו בזהירות שמה שהוא רואה שם זה סה"כ משחק, דמויות מצוירות, ולעומת זאת במציאות דברים כאלה פוגעים פיזית ונפשית באנשים ופסולים מכל וכל, אולי יעשה עבודה טובה יותר.
כמובן שעירנות תמיד חשובה, לראות לחשוף אותו לאט ובהדרגה עד כמה שניתן ולא לתת לו לחרוש על המשחק.

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #10 

nokobik כתב:אני יודע שאני מראש הולך לסתור את עצמי פה, אבל זה פשוט מתסכל שהורים חסרי אחריות נותנים לילדים שלהם לשחק במשחקים כאלה ומשאירים הורים נורמליים יותר חסרי אונים.
ופה מגיעה הסתירה, אני חושב שאם הילד שלך גם ככה משחק אצל חברים, אז זה לא משאיר לך הרבה ברירות.
בבית הוא לא ישחק, אבל אצל החברים כן, מה השגת בזה? לא הרבה.
זה משאיר אותך בחוסר שליטה מוחלט גם לגבי התכנים שהוא נחשף אליהם ואיך שהוא סופג אותם ומגיב אליהם.
ויותר מאוחר לא יהיה לך שמץ של מושג ובמה הוא באמת משחק כי הוא ידע שאתה לא מרשה לו לשחק במשחקים מהסוג הזה.
אולי זה שתקנה לו את המשחק, תשב ותסביר לו בזהירות שמה שהוא רואה שם זה סה"כ משחק, דמויות מצוירות, ולעומת זאת במציאות דברים כאלה פוגעים פיזית ונפשית באנשים ופסולים מכל וכל, אולי יעשה עבודה טובה יותר.
כמובן שעירנות תמיד חשובה, לראות לחשוף אותו לאט ובהדרגה עד כמה שניתן ולא לתת לו לחרוש על המשחק.
...
מסכים, עדיף שזה יהיה אצלך בבית וככה תוכל לשלוט (לפחות קצת) בכמות השעות שהוא ישב על זה ותוכל ללוות אותו ולהסביר לו שכשהוא נחשף לתכנים בוטים/אלימים זה רק משחק מאשר שלא תכניס את זה בכלל ואז הוא ידע שדברים כאלה אסור לו בכלל להגיד לך . . .

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #11 

נראה לי שהילד כבר יודע שזה רק משחק ויודע שאלימות זה לא בסדר. הילד כבר נחשף, בין אם ההורים רוצים ובין או לא, לאלימות, סקס וכל מיני דברים אחרים שהם לא מתאימים לגילו. הילד כנראה לא מבין את רוב הדברים שהוא נחשף אליהם (סקס, סמים למשל) אבל עדיף שאתה תהיה נוכח ותקבע את המינון מאשר שזה יהיה זר לך. עדיף שאתה תסביר לו שהמשחק הזה הוא דוגמה לכל מה שלא בסדר במקום שהוא יגדל ויחשוב שזה בסדר אחר כך, כשהוא יהיה בן 14 והחשיפה מתעצמת לאין שיעור בתיכון.
עדיף לא ליצור התמרדות אצל הילד ולגרום לו לא לרצות להקשיב לך. לפעמים עדיף לתת משהו שהוא לא טוב רק בשביל שהבן שלך יקשיב לך אחר כך. כשהוא יהיה בן 14, וירגיש שהוא לא רוצה לדבר איתך על מריחואנה (למשל), הוא יתנסה (אני לא רוצה להכנס להשלכות - זו רק דוגמה למשהו שלפחות בגיל 14 בטוח רע). אם הוא ירגיש ביטחון לדבר איתך, תוכל להסביר לו שזה לא בסדר. שיש דברים שעדיף מאוחר מאשר מוקדם.
תבקר את המינון של המשחק, תסביר לו שזה לא בסדר לשחזר את המשחק במציאות באף דרך, תגרום לו להרגיש שזה בסדר לדבר איתך על הדברים שקורים ותבדוק מה קורה איתו. יכול להיות שההורים של החברים של הבן שלך לא יודעים מה הם קנו לילדים שלהם, ויכול להיות שהשיקול שלהם היה בדיוק זה שעדיף בבית, בבקרה ובאחריותם מאשר באחריות הורים של ילדים אחרים.
אני גם רוצה להוסיף משהו - בגיל 9 יש סיכוי סביר מאוד שהאנגלית שלו לא מספיק טובה בשביל להבין את הסיפור. הוא לא יספוג כל כך את הפרטים (אם בכלל) ופשוט יעקוב אחרי חיצים וישתעשע במכניקה של המשחק (אלימות), שעליה הוא כבר למד בבית ספר ובבית ובטלויזיה שהיא אסורה.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #12 

uris כתב:NEVER

או במילים אחרות 15-16 ומעלה!!
...
ממש ככה

roy1234
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 332
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #13 

לפי דעתי כמו שהרבה אומרים.
תיקנה לו תשב איתו קצת, תסביר לו שזה רק משחק.
וגם תציע לו משחקי ספורט שאולי הוא התעניין בזה.

liviur
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 697
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #14 

גם אותי מרגיז החוסר מודעות של הורים אחרים לנושא.
לצורך העניין אם הייתי בגיל של הבן שלך (והייתי , והיה לי מחשב ומשחקים) - הייתי מתבייש בעצמי להכניס כאלו משחקים הביתה ובטח לא מנדנד.

לדעתי לא מספיק רק שלא! תסכים לו לכזה דבר עד גיל מבוגר יותר שבו הוא בוגר יותר להתמודד עם הדברים האלו - חשוב שתדבר עם ההורים של שאר הילדים.
אין לי ספק שלפחות 80-90 אחוז מהם לא יודעים מה לעזעזל הולך במשחקים האלו.

ועכשיו אני אסתור את עצמי קצת - חשוב לתת לבן שלך להבין למה הוא לא צריך להכניס את המשחק הזה הביתה יותר מאשר הלא המוחלט.
קשה להסביר את זה, אבל ה"זה לא בשבילי כרגע" צריך לבוא מהבן שלך, בדיוק כמו שנתנו פה את הדוגמא של הסמים הקלים מכיוון אחר.
אני גדלתי בסביבה עם המון סמים קלים , רוב החברים הטובים שלי עישנו (וחלקם מעשנים) עד היום, אבל עם ההורים שלי זה היה נושא פתוח והחינוך שלי מהבית הביא אותי למצב שפשוט לא עניין אותי.

יש המון משחקים לקבוצת גילאים הזו - GTA - הוא בהחלט לא אחד מהם, במיוחד שבגיל הזה חוץ מלא להבין מה עובר את הגבול ולמה - הם גם לא תמיד מבינים ב100% את הנאמר ואת הקונטקסט.

גם יש לי אחיין של אשתי לדוגמא שבבית בPS2 משום מה את GOW מרשים לו לשחק , את GTA כבר דאגתי שלא, והוא יודע שכשהוא בא אלי הביתה ויש את הPS3 - אין לו בכלל אפילו מה לבקש את המשחקים האלו - כי הוא יודע את דעתי לגבי זה - ועקב הדוגמא הזו - הוא גם לדעתי הבין את הקונספט שיש משחקים שיש לו עוד זמן עד שהוא צריך לשחק בהם. (בזכות דוגמא של השפעה חיובית של משהו שהוא מעריך, ולא השלילה)

ליביו

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #15 

חד משמעית לא הייתי רוכש דבר כזה לילד.

אצלנו בבית הם מתחננים לרכוש PS3 או XBOX וזה לא יקרה. יתכן שכשהם יגיעו לשנות העשרה המתקדמות שלהם אני אתרצה, אבל כרגע אני בכלל מונע כניסת קונסולות הביתה.

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 264 פעמים

שליחה #16 

flsh כתב:נראה לי שהילד כבר יודע שזה רק משחק ויודע שאלימות זה לא בסדר. הילד כבר נחשף, בין אם ההורים רוצים ובין או לא, לאלימות, סקס וכל מיני דברים אחרים שהם לא מתאימים לגילו. הילד כנראה לא מבין את רוב הדברים שהוא נחשף אליהם (סקס, סמים למשל) אבל עדיף שאתה תהיה נוכח ותקבע את המינון מאשר שזה יהיה זר לך. עדיף שאתה תסביר לו שהמשחק הזה הוא דוגמה לכל מה שלא בסדר במקום שהוא יגדל ויחשוב שזה בסדר אחר כך, כשהוא יהיה בן 14 והחשיפה מתעצמת לאין שיעור בתיכון.
עדיף לא ליצור התמרדות אצל הילד ולגרום לו לא לרצות להקשיב לך. לפעמים עדיף לתת משהו שהוא לא טוב רק בשביל שהבן שלך יקשיב לך אחר כך. כשהוא יהיה בן 14, וירגיש שהוא לא רוצה לדבר איתך על מריחואנה (למשל), הוא יתנסה (אני לא רוצה להכנס להשלכות - זו רק דוגמה למשהו שלפחות בגיל 14 בטוח רע). אם הוא ירגיש ביטחון לדבר איתך, תוכל להסביר לו שזה לא בסדר. שיש דברים שעדיף מאוחר מאשר מוקדם.
תבקר את המינון של המשחק, תסביר לו שזה לא בסדר לשחזר את המשחק במציאות באף דרך, תגרום לו להרגיש שזה בסדר לדבר איתך על הדברים שקורים ותבדוק מה קורה איתו. יכול להיות שההורים של החברים של הבן שלך לא יודעים מה הם קנו לילדים שלהם, ויכול להיות שהשיקול שלהם היה בדיוק זה שעדיף בבית, בבקרה ובאחריותם מאשר באחריות הורים של ילדים אחרים.
.
...
אני לא כ"כ מסכים עם זה. אתה עלול להיפך, לחנך אותו שאם החברים משחקים בזה, אז כנראה זה בסדר.
ואם עוד 3 שנים בגיל 12 כל החברים יחליטו ללכת לנערה עובדת? אז גם צריך להסכים כדי לשלוט במינון?

אני חושב שצריך להסביר לילד שזה משחק אלים ולא בריא, ולהגיד לו שאתה לא מרשה לדברים כאלה להכנס אליכם הביתה. אם כבר רוצים להראות לילד קצת פתיחות ושהוא יכול לבוא לדבר איתכם על הכל, עדיף לשאול אותו איך היה המשחק כשהוא שיחק אצל החבר, לאיזה שלב הוא הגיע, שיספר קצת על המשימות שם. אבל לתת לגיטימציה לדבר כזה להכנס הביתה? לא בגיל 9 וגם לא 13.

נ.ב.
אני אישית חסיד גדול של המשחק, ושיחקתי בכל משחקי ה GTA מהיום הראשון שהם יצאו.

yarino פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

לאחר שראיתי באיזה משחק מדובר אין מצב בעולם שאתן לו לשחק בזה, אתמול לאחר ששוחחתי איתו והסברתי לו שזה משחק מאוד אלים קיבלתי את הבטחתו שגם עם חבריו הוא לא ישחק, מתוך סקרנות אני רוצה לדבר עם כמה הורים כדי לדעת אם הם מודעים לזה שהילדים שלהם משחקים במשחק לא לגילם.
בכל אופן היום אני אלך לקנות לו את Little Big Planet.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #18 

oferlaor כתב:חד משמעית לא הייתי רוכש דבר כזה לילד.

אצלנו בבית הם מתחננים לרכוש PS3 או XBOX וזה לא יקרה. יתכן שכשהם יגיעו לשנות העשרה המתקדמות שלהם אני אתרצה, אבל כרגע אני בכלל מונע כניסת קונסולות הביתה.[/quot

אני אומנם לא אכניס (לפחות לא עד גיל העשרה המתקדם) טלויזיה/קונסולה לחדר הילדים (עקרון שלי ושל אשתי)
אבל יש היום xbox בסלון , הילדים (בני 3 וחצי) יודעים שמשחקים רק בשבת (כשעה) ואני כמובן מפעיל רק משחקי ילדים (משחקים לפעוטות לחלוטין) ....כרגע זה המצב
...

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #19 

ירינו - LBP נראה משחק ילדותי, אבל הוא מאוד מאתגר ומתסכל. אני הייתי ממליץ ללכת על אחד ממשחקי הלגו במקום זה.

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #20 

לא רוצה ממש להשתתף בדיון על מה הגיל המתאים אבל הצעה פרקטית שיכולה לרצות את כולם:
תקנה לו את Just Cause 2, המשחק אמנם גם מדורג כ 18+ אבל יש בו בעיקר הרס ואלימות אבל לא זכור לי לא סקס סמים וכו'. כשגם ההרס והאלימות מוגזמים בצורה כזו שהמשחק רחוק הרבה יותר ממשהו עם דמיון למציאות.
לדעתי ילד בן 9 יהנה מJC2 הרבה יותר מאשר GTA וגם אם חברים שלו יראו את המשחק הם יקנאו וירצו גם

זה המצב הכי קרוב שאני יכול לחשוב עליו ל WIn-Win

ובכל אופן אל תעניש אותו ב LBP :)

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”