בעיית רציפות ב HTPC

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
amittzor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1099
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #1 

יש לי 2 בעיות שאני מנסה להתמודד איתן כבר תקופה, ואולי למישהו יהיה רעיון איך לפתור אותן. אני משתמש בנט טופ של GIADA עם ION, עם התוכנות XBMC ו BOXEE.

הבעיה הראשונה היא שכמעט בכל התכנים שאני מנסה לצפות בהם (לא משנה אם 720 או 1080) יש לי תחושה כאילו משהו בתנועה לא רציף. מן הסתם זה מפריע רק כשיש תזוזת מצלמה, או עצם שנע במהירות על המסך, כמו רכב שנוסע. זה לא שזה מקרטע, קצת קשה לי להסביר את זה. זה כאילו מרגיש לי שזה פחות זורם. בנוסף, לעתים רחוקות, בצבעים מסויימים יש ריצוד קל (לדוגמא - אם מישהו לובש חולצה עם פסים שחורים ולבנים דקים)

כשאני משתמש באותו מחשב לצפיה בשידורי ה DVB-T אני לא נתקל בתופעה.

הבעיה השניה יותר משמעותית ואני נתקל בה לעתים יותר רחוקות. במקרה הזה זו לא תחושה של חוסר רציפות, אלא פשוט קיטוע של ממש. כאילו חסרים פריימים. סדרה שזה קורה לי בה ממש בכל פרק היא breaking bad (אני מוריד את גרסאת הריפ מהטלוויזיה, לא ה WEB-DL). ממש בכל פרק קורה די הרבה כשיש תנועה מהירה, כמו מכונית שנוסעת, היא פשוט קופצת ממיקום למיקום. כאילו חסרים כמה פריימים בדרך. זה לא קירטוע וזו לא בעיה של עומס, כי אני עם האצת חומרה והמעבד בקושי מגיע ל 10% מאמץ.

כשאני מריץ את אותו קובץ בעייתי במחשב רגיל שיש לי, אני נתקל באותה תופעה, גם ב MPC-HC. כשאני מנסה לצפות ללא האצת החומרה, הבעיה נפתרת, אבל ב GIADA אין לי אפשרות לצפות ללא האצת חומרה, כי המעבד חלש מדי.

למישהו אולי יש מושג מה הבעיה? אולי אני מגדיר משהו לא נכון בהאצת החומרה? ניסיתי כבר הכל, כולל שינוי של קצב רענון המסך (אני לא רואה הבדל בין 50 ל 60 הרץ. מה ההבדל ביניהם?).

omrig
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 109
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

איזה מערכת הפעלה?
לי יש את הנט-טופ של ZOTAC והתגברתי על בעיה דומה כשעברתי למערכת הפעלה אובונטו.

amittzor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

WIN7

ניסיתי כבר כמה פעמים בעבר את אובונטו, אבל אני לא כל כך מסתדר עם לינוקס. הצלחתי בקושי רב להתקין שם XBMC, אבל לא הצלחתי להפעיל MYTHTV וחשוב לי מאוד שתהיה תוכנה זמינה ונוחה שתאפשר גם לצפות בשידורי טלוויזיה רגילים, ו 7MC עושה עבודה מדהימה בתחום הזה, ללא מתחרים (מבחינת הנוחות, התאימות והאיכות. ברור לי שבתוכנות אחרות יש הרבה יותר אפשרויות וגמישות).

מה גם שאין סיכוי שאני אצליח לקנפג באובונטו את השלט של האופוג. אני פשוט לא מסתדר עם מערכת ההפעלה הזו.

יכול להיות שבעצם הבעיה היא שהאצת החומרה ב WINDOWS פשוט עוד לא מספיק מתקדמת, בניגוד ללינוקס?

amittzor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

יכול להיות שזה קשור?

http://www.hometheater.co.il/vt100368.ת ... ם-של-דקסטר

omrig - כשאתה אומר שסבלת מבעיה דומה אתה מתכוון לבעיה הראשונה או השניה שציינתי?

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”