מספר בעיות ושאלות הקשורות ל- PVR-150. אודה לעזרתכם.

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #1 

היי לכולם

אני מנויה של יס וכרגע עם HTPC המבוסס על WIN732. אני מחוברת עם ממיר 3100S ל- PVR-150 (כמובן שהטלוויזיה מחוברת לכרטיס המסך). את החיבורים וכל ההגדרות לתוכנת 7MC בצעתי לפי המדריך http://www.hometheater.co.il/article01454 (תודה רבה, בהחלט מצוין) כאשר חיבור הוידאו נעשה באמצעות כבל Composite היות ונראה שלממיר זה אין יציאת S-Video.
עד לפה לא היו בעיות. אולם:

1. נראה שמשום מה כאשר אני צופה בשידורים (או הקלטות) דרך הכרטיס הם מופיעים בפורמט 3*4 - (קבצים אני בהחלט יכולה לראות בפורמט 16*9) אני מעריכה שהדבר ניתן לשינוי אולם איני יודעת כיצד.

2. מה-PVR-150 מגיעים התכנים באיכות דיי נוראית.
2א היות ולממיר 3100S יש יצאת סקראט, אני תוהה אם כדאי לנסות למצא כבל SCART - S-VIDEO (המסך מחובר לממיר נוסף) והאם הדבר אמור לשפר משמעותית?
2ב - ניסיתי לעבוד לפי המדריך הזה http://www.hometheater.co.il/vt73333לשיפור איכות התמונה ב-VMC לבעלי Hauppauge PVR150
2בא. לפני כמה זמן הורדתי את הקובץ מהקישור הסיני (השני אינו עובד). חילצתי אותו. אולם כאשר (בהתאם להנחיות) ניסיתי להריץ אותו במצב מנהל לא הצלחתי לעשות זאת (לא הופיעה האופציה). אני תוהה אם זה קשור לעובדה שהקובץ מותאם לויסטה וניסיתי לעשות זאת על 7 או למשהו אחר. הרצתי אותו רגיל ונראה היה ששום שינוי לא נקלט.
2בב. לפני מספר דקות ניסיתי להוריד שוב את הקובץ, לבדוק אם יש שינוי. נראה שאכן יש. כעת קובץ הזיפ מסרב להיפתח (וקבציי זיפ אחרים נפתחים לי ללא בעיה). אגב, ניסיתי להוריד פעמיים לבדוק שאין טעות.

3. כידוע, הקלטת הסרטים מתבצעת בפורמט בגדלים מפלצתיים (ואפילו ללא הצדקה של HD) נדמה לי שקראתי פה שיש דרך להקליט אותם מראש כקובצי AVI קטנים (וללא פגיעה באיכות) אולם לא הצלחתי למצא זאת שוב.

4. למרות שעקב כל ההזהרות שלכם אני בינתיים נשארת על WIN7-32, הייתי רוצה לעבוד עם זכרון בגודל 4 גיגה (יודעת שלא יזהה הכל). אבל משום מה נדמה לי שקראתי פה או באתר של- PVR-150 שיש איזו בעיית תאימות עם הכרטיס היה ומתקינים זיכרונות בגודל זה. האם זה נכון? היה וכן, האם הבעיה ניתנת לפתרון (אגב, יש לי כרטיס מסך של ATI כך שנראה שהפתרון של נבידיה לא ממש יכול לעזור לי).

5. אני עובדת עם השלט (והבלסטר) שהגיע בערכה עם הכרטיס. אני שוקלת לעבור למדיה פורטל אבל נדמה לי שקראתי שניתן לשלוט בתוכנה זו רק עם השלטים המקוריים של מיקרוסופט. האם זה נכון, ולא אוכל לשלוט במדיה פורטל עם השלט של PVR-150

6. משהו נוסף ולא מאוד קשור - משום מה ולמרות שבשום מקום לא הגדרתי פענוח בחומרה איני יכולה לראות תרגומים של סרטים. ניסיתי כמה תוכנות (גם מדיה סנטר, גם מדיה פלייר גם VLC PORTABLE בשום מקרה זה לא הולך. ברור לי שאני עושה משהו לא בסדר אבל איני יודעת מה.

הרבה בעיות / שאלות.
אולי למישהו מכם תהה עבורי תשובה (או יותר מאחת)
תודה מראש
(f)
לבקשת המערכת, החתימה בעריכה.

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #2 

לגבי סעיף 1 (צפיה בכל הערוצים בפורמט 4*3)

אני תוהה אם יכול להיות שהסיבה לכך היא הגדרות לא מתאימות של ממיר ה-YES - אם כן, אשמח להסבר כיצד להגדירו באופן מתאים
ייתכן גם הקשור לכך שאני משתמשת בכבל קומפוזיט במקום בסקרט ל- S-VIDEO.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #3 

1. לא ניתן לעשות את זה אוטומטית לפי סוג השידור המקורי, אבל כפתור i בשלט (או כפתור ימני בעכבר) ואז בחירה ב-Zoom מאפשר בחירת המצב הרצוי לך.
2א. כדאי מאוד S-Video.
2בא. לא ניסיתי בעצמי, אבל תנסי לעשות על קובץ ה-EXE כפתור ימני ואז Properties, ולשים את ה-Compatibiliy שלו על ויסטה או XP.
3.
http://mcebuddy.com
4. יש פתרון ואף מדריך לזה בשרשור המדריכים, אבל אני אישית הייתי נמנע ונשאר עם ה-32 ביט. החיים הרבה יותר פשוטים במערכת ההפעלה הזו, בעיקר בכל מה שקשור להגדרות מקודדים.
5. אני אישית לא הצלחתי לשלב את ה-IR Blaster במדיה פורטל 1.1RC2, ולכן אני משתמש בינתיים ב-GBPVR המצויינת כמנוע הקלטות. יש גם מדריך התקנה. GBPVR יכולה "לחיות" לצד המדיה פורטל ללא הפרעה.
6. המקודדים הפנימיים שמגיעים עם ווינדוס 7 אינם תומכים בכתוביות. ההמלצה שלי היא להתקין את חבילת המקודדים המינימליסטית (יחסית) Shark007, ולהשתמש בתוכנת ההגדרות שלה כדי לקבוע איזה מקודדים ינגנו את התכנים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #4 

2א. - יש מתאם SCART ל S-VIDEO. עלות של כ-1 דולר.
http://cgi.ebay.com/RGB-Scart-3-RCA-S-V ... 2eab52aa43
לדוגמא...

amittzor
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1099
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #5 

1. כן, את צריכה להגדיר בממיר שהטלוויזיה של היא 16:9, ואז תראי את התכנים שמשודרים כך (רק בערוצי הסרטים והסדרות של YES) ביחס הנכון. כבר אין לי יס ואני לא זוכר איפה ממש מגדירים את זה. נדמה לי שזה תחת הגדרות מתקדמות.

2. כן, תקני מעביר מסקארט ל SVIDEO. עולה בסביבות ה-20 ש"ח ואני מניח שבאי-ביי תמצאי בפחות. ברגע שעברתי מקומפוזיט ל SVIDEO חדשות התמונה השתפרה משמעותית.
ההאופוג טוויקר מעולם לא עבד לי ב WIN7. בעבר, ב XP הוא עבד ללא בעיה. למרות זאת, מאז שחיברתי ל SVIDEO היה הרבה פחות צורך בכיוונון. זה תלוי גם עם איזו תוכנה את עובדת. ב GB-PVR למשל יש אפשרות לכוונון ההגדרות בתוכנה עצמה.

3. זה מקליט לקבצי MPEG2 שתופסים נפח רב. למיטב ידיעתי אין אפשרות אחרת. בGB-PVR יש אפשרות להמיר אוטומאטית, אבל בפעם האחרונה שניסיתי זה לא עבד כל כך טוב והאיכות היתה מזוויעה. אני מציע שתשתמשי ב autogk להמרת ההקלטות ל XVID, או יותר טוב ב RIPBOTX264 לקבצי MKV

4. אני לא מבין למה את צריכה 4GB. יש לי 2GB ואני "מתעלל"ב מחשב שלי (רק ה"אופרה" שפתוח לי כרגע עם כמה מילוני לשוניות לוקח 1.3 ג'יגה) ואף פעם לא מגיע למצב של מצוקת זכרון. בכלל, ה PVR150 לא ממש דורש משאבי מערכת (מבחינת המעבד) מפני שהקידוד ל MPEG2 מתבצע בחומרה.

5. אין בעיה לעבוד עם השלט במדיה פורטל. אם אני לא טועה, יש לו אפילו קינפוג די אוטומאטי דרך ההגדרות של התוכנה. אבל עזבי, זו תוכנה מסורבלת ולא נוחה. לכי על GB-PVR הפשוטה והקלילה.

6. ותרי מראש. לצפיה בסרטים וסדרות שהורדת תשתמשי ב XBMC או BOXEE. לשתי התוכנות הללו אין באמת מתחרים (לי אישית XBMC הרבה יותר נוחה).

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

pixies כתב:1. לא ניתן לעשות את זה אוטומטית לפי סוג השידור המקורי, אבל כפתור i בשלט (או כפתור ימני בעכבר) ואז בחירה ב-Zoom מאפשר בחירת המצב הרצוי לך.
2א. כדאי מאוד S-Video.
2בא. לא ניסיתי בעצמי, אבל תנסי לעשות על קובץ ה-EXE כפתור ימני ואז Properties, ולשים את ה-Compatibiliy שלו על ויסטה או XP.
3.
http://mcebuddy.com
4. יש פתרון ואף מדריך לזה בשרשור המדריכים, אבל אני אישית הייתי נמנע ונשאר עם ה-32 ביט. החיים הרבה יותר פשוטים במערכת ההפעלה הזו, בעיקר בכל מה שקשור להגדרות מקודדים.
5. אני אישית לא הצלחתי לשלב את ה-IR Blaster במדיה פורטל 1.1RC2, ולכן אני משתמש בינתיים ב-GBPVR המצויינת כמנוע הקלטות. יש גם מדריך התקנה. GBPVR יכולה "לחיות" לצד המדיה פורטל ללא הפרעה.
6. המקודדים הפנימיים שמגיעים עם ווינדוס 7 אינם תומכים בכתוביות. ההמלצה שלי היא להתקין את חבילת המקודדים המינימליסטית (יחסית) Shark007, ולהשתמש בתוכנת ההגדרות שלה כדי לקבוע איזה מקודדים ינגנו את התכנים.
...
תודה על התשובות, pixies
1. מצאתי את אופציית הזום וזה עובד נהדר. תודה :) (יש אבל קטן שעליו ארחיב בסוף)
2א.אחפש כבל SCART - S-VIDEO.. נדמה לי שקראתי פה שאין יותר מידי הבדלים באיכות התמונה בין כבלים פשוטים מהסוג הזה ליקרים יותר. היה וכך, האם כבל יחסית פשוט נניח
כזה http://www.daganm.co.il/rec/503-%D7%9B% ... 98%D7%A8-1-
כזה http://www.sollan.co.il/Sale.asp?pid=7494
או כזה http://www.daganm.co.il/rec/16-%D7%9B%D ... 7%9A-1-5-
אמור להספיק? (אולי אף פשוט מהם) או שצריך דברים יותר יקרים?
2בא. ניסיתי לשנות תאימות בקובץ ולא ממש הצלחתי (מצורפת תמונת מסך של המאפיינים)
3. תודה, אני אבדוק אותה. אגב, היא תומכת גם במדיה פורטל ובשאר תוכנות המדיה המומלצות כאן?
4. כן, ראיתי שיש פתרון כיצד לעבוד עם 64. אבל כאמור הבנתי שזה מסובך ובינתיים אני אשאר עם ה- 32. העניין הוא שברצוני להישאר עם ה- 32 ולעבוד עם 4 גיגה זכרון. אני תוהה עם אהיה צפויה להיתקל בבעיות (עם ה- PVR-150) או משהו אחר?
5. אז אתה אומר שהבלסטר עושה צרות עם מדיה פורטל. אבל מה לגבי השלט (שמגיע עם הקיט של PVR-150)? כאשר אתה צופה בסרטים דרך מדיה פורטל אתה כן מצליח להשתמש בו?
מה שכן, טוב לדעת שניתן להתקין כמה תוכנות אחת לצד השניה בלי בעיות - אם כבר, האם כאשר עובדים עם מקודדים כאלה או אחרים (כלומר הפתרון של שארק או של קאטסקינר) ההגדרות שונות כאשר עובדים עם כמה תוכנות במקביל?
6. עד לפה זה נשמע הגיוני אבל אני עדיין תוהה למה לא ראיתי כתוביות גם ב- VLC PORTABLE. שם המקודדים היו אמורים להיות פנימיים ולפי מה שהבנתי, סימנתי נכון.

7.(האבל מ- 1)
כאמור אני עובדת עם שני מסכים.
7א. נראה שגם כאשר אני מגדירה את הפריסה הרצויה לי, היא נכונה רק למצב בו ה- 7MC פרוסה על כל המסך. כאשר אינו המצב המתקבל הוא אותו 3*4 - ואיני יכולה למתוח את המסך, הפרופורציה תמיד נשארת קבועה. האם ניתן להגדיר שגם במצב שאינו מקסימלי תתקבל פריסה של 16*9 ?
7ב. גיליתי שכאשר אני פותחת את ה-7MP על מסך מלא, לעכבר אין גישה למסך השני. דבר שכמובן לא קורה בנגני הסרטים השונים (כולל מדיה פלייר). יש פתרון לעניין?

שוב תודה.

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

Itay_Pollak כתב:2א. - יש מתאם SCART ל S-VIDEO. עלות של כ-1 דולר.
http://cgi.ebay.com/RGB-Scart-3-RCA-S-V ... 2eab52aa43
לדוגמא...
...
חתיכת הבדל מהמחירים בארץ..
אני אבדוק, תודה איתיי.

אגב, יש בזה פירמות שאותן כדאי לחפש ו(אולי יותר חשוב) אחרות מהן מומלץ ביותר להמנע?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #8 

2א. חבל לקנות במקומות שהבאת. מאוד יקר. אם דחוף לך, אז אפשר לקנות מתאם ב-12-15 ש"ח וכבל S-Video ב-12-15 ש"ח בבלצר אלקטרוניקה בשד' הר ציון פינת לוינסקי בדרום ת"א.
3. כן, עובדת עם הרבה סוגי קבצים.
4. לא חושב שתהיה בעייה עם הכרטיס במקרה של 32 ביט ו-4 ג'יגה שמערכת ההפעלה תזהה כ-3-3.3 ג'יגה, אבל אני ממש לא בטוח ב-100%.
5. השלט עצמו עובד מצויין, אין בעיות.
ההגדרות לא שונות. כל תוכנה מוגדרת בפני עצמה.
7א. לדעתי את צריכה להפעיל את ה-Wizard של אמצעי התצוגה במדיה סנטר ולהגדיר שם שאת מעוניינת בתצורה של 16:9.
7ב. עד כמה שהבנתי, אין לזה פתרון.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

amittzor כתב:1. כן, את צריכה להגדיר בממיר שהטלוויזיה של היא 16:9, ואז תראי את התכנים שמשודרים כך (רק בערוצי הסרטים והסדרות של YES) ביחס הנכון. כבר אין לי יס ואני לא זוכר איפה ממש מגדירים את זה. נדמה לי שזה תחת הגדרות מתקדמות.

2. כן, תקני מעביר מסקארט ל SVIDEO. עולה בסביבות ה-20 ש"ח ואני מניח שבאי-ביי תמצאי בפחות. ברגע שעברתי מקומפוזיט ל SVIDEO חדשות התמונה השתפרה משמעותית.
ההאופוג טוויקר מעולם לא עבד לי ב WIN7. בעבר, ב XP הוא עבד ללא בעיה. למרות זאת, מאז שחיברתי ל SVIDEO היה הרבה פחות צורך בכיוונון. זה תלוי גם עם איזו תוכנה את עובדת. ב GB-PVR למשל יש אפשרות לכוונון ההגדרות בתוכנה עצמה.

3. זה מקליט לקבצי MPEG2 שתופסים נפח רב. למיטב ידיעתי אין אפשרות אחרת. בGB-PVR יש אפשרות להמיר אוטומאטית, אבל בפעם האחרונה שניסיתי זה לא עבד כל כך טוב והאיכות היתה מזוויעה. אני מציע שתשתמשי ב autogk להמרת ההקלטות ל XVID, או יותר טוב ב RIPBOTX264 לקבצי MKV

4. אני לא מבין למה את צריכה 4GB. יש לי 2GB ואני "מתעלל"ב מחשב שלי (רק ה"אופרה" שפתוח לי כרגע עם כמה מילוני לשוניות לוקח 1.3 ג'יגה) ואף פעם לא מגיע למצב של מצוקת זכרון. בכלל, ה PVR150 לא ממש דורש משאבי מערכת (מבחינת המעבד) מפני שהקידוד ל MPEG2 מתבצע בחומרה.

5. אין בעיה לעבוד עם השלט במדיה פורטל. אם אני לא טועה, יש לו אפילו קינפוג די אוטומאטי דרך ההגדרות של התוכנה. אבל עזבי, זו תוכנה מסורבלת ולא נוחה. לכי על GB-PVR הפשוטה והקלילה.

6. ותרי מראש. לצפיה בסרטים וסדרות שהורדת תשתמשי ב XBMC או BOXEE. לשתי התוכנות הללו אין באמת מתחרים (לי אישית XBMC הרבה יותר נוחה).
...

תודה על התשובה, עמית.
1. אמנם נראה שלאחר שהשתמשתי בעצתו של פיקסיס במצב של מסך מלא אני רואה 16*9, אבל כדי להיות בטוחים שהממיר מכוון היטב, אודה לך אם תוכל אולי למצא לי את ההגדרות (חיפשתי - לא הלך).
2. אז לעוד מישהו הוא לא עבד, לפחות איני לבד. :)
בהחלט אחפש את הכבל או המתאם המתאים. וכן עושה רושם שאונסה את ה- GB-PVR (אגב במדיה פורטל אין אפשרות כזו?)
3. למען האמת טרם יצא לי להמיר קבצים. RIPBOTX264 זו תוכנת המרה טובה במיוחד (ל-MKV)?
4. המערכת משמשת לדברים נוספים. עקב כך (למשל ריבוי עמודי אינטרנט) עושה רושם שיש לי בעיות זכרון חוצמזה, אני שוקלת לעבור לשני מודולים של 2. לכן אני תוהה אם עלולה להיות בעיה (ממש לא רצוי להוריד אחד ולהישאר בצ'אנל בודד)
5. אתה אומר שאין בעיה. גם לא בשלט המקורי של במיקרוסופט? נהדר!
וכן שמעתי שהיא מסובכת, נראה, אולי בכל אופן אנסה. - לפחות אני יודעת שמגבלה אחת כנראה הוסרה.
6. אז אתה ממליץ עליהן. טוב נקרא ונראה. יתכן ובסוף אחת מהן תהיה הפתרון.
אגב, להן אין צורך להוסיף קודקים כדי שאראה תרגום? (יש לי סרטים צרפתים ויפנים שדיי בא לי לראות)

שוב תודה :)

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

pixies כתב:2א. חבל לקנות במקומות שהבאת. מאוד יקר. אם דחוף לך, אז אפשר לקנות מתאם ב-12-15 ש"ח וכבל S-Video ב-12-15 ש"ח בבלצר אלקטרוניקה בשד' הר ציון פינת לוינסקי בדרום ת"א.
3. כן, עובדת עם הרבה סוגי קבצים.
4. לא חושב שתהיה בעייה עם הכרטיס במקרה של 32 ביט ו-4 ג'יגה שמערכת ההפעלה תזהה כ-3-3.3 ג'יגה, אבל אני ממש לא בטוח ב-100%.
5. השלט עצמו עובד מצויין, אין בעיות.
ההגדרות לא שונות. כל תוכנה מוגדרת בפני עצמה.
7א. לדעתי את צריכה להפעיל את ה-Wizard של אמצעי התצוגה במדיה סנטר ולהגדיר שם שאת מעוניינת בתצורה של 16:9.
7ב. עד כמה שהבנתי, אין לזה פתרון.
...

תודה pixies
2א טוב שאמרת. יכול להיות שאפילו יש לי כבל. אבדוק או ברשת או שאכוש שם את המתאם.
4. נקווה..
5. זה טוב :)
7א. ניסיתי. הגדרתי שם מסך דק וצפיה בצורת 16*9 (כלומר אין שןם מספרים, רק צטרה) עדיין, כאשר מקטינה זה חוזר ל- 3*4.
7ב. חבל.

שוב תודה.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”