חיבור רסיבר Onkyo TXSR-308 ורמקולים
-
eyal2007207
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 36
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום,
הזמנתי היום רסיבר Onkyo TXSR-308 חדש וקניתי 2 זוגות רמקולים משומשים
(Tannoy Mercury mx1, Wharfendale Modus two) לשמיעת מוזיקה בעיקר (זוג אחד לחדר וזוג אחד לסלון - יש אפשרות כזו ברסיבר). את המוזיקה שלי אשמע בעזרת נגן DVD: Pioneer DV-366. רציתי לשאול:
1. מה דעתכם על השילוב הנ"ל ?
2. האם הרסיבר הנ"ל טוב או שיש הצדקה לשדרגו ל TXSR507 (קצת מאוחרת השאלה הזו, אך אני אקבל אותו רק עוד כמה ימים ולכן יכולה להיות לי אפשרות כזו)
2. איזה סוג כבלים (גודל, פירמה וטווח מחירים) לרכוש לרמקולים ?
3. איזו צורת חיבור של ה-DVD והרסיבר עדיפה: אופטית, coax ? כמו כן איזה פירמה כדאי לרכוש ובאיזה טווח מחירים ?
הזמנתי היום רסיבר Onkyo TXSR-308 חדש וקניתי 2 זוגות רמקולים משומשים
(Tannoy Mercury mx1, Wharfendale Modus two) לשמיעת מוזיקה בעיקר (זוג אחד לחדר וזוג אחד לסלון - יש אפשרות כזו ברסיבר). את המוזיקה שלי אשמע בעזרת נגן DVD: Pioneer DV-366. רציתי לשאול:
1. מה דעתכם על השילוב הנ"ל ?
2. האם הרסיבר הנ"ל טוב או שיש הצדקה לשדרגו ל TXSR507 (קצת מאוחרת השאלה הזו, אך אני אקבל אותו רק עוד כמה ימים ולכן יכולה להיות לי אפשרות כזו)
2. איזה סוג כבלים (גודל, פירמה וטווח מחירים) לרכוש לרמקולים ?
3. איזו צורת חיבור של ה-DVD והרסיבר עדיפה: אופטית, coax ? כמו כן איזה פירמה כדאי לרכוש ובאיזה טווח מחירים ?
שלום,
1. דעתנו לא חשובה. חוץ מזה, מה זה משנה אם מישהו יגיד שזה לטעמו ומישהו אחר יגיד שזה לא לטעמו?
מקווה בשבילך ששמעת את השילוב הזה לפני הרכישה. ספר לנו איך זה נשמע לך והאם זה מספק אותך.
2. אם תפרט מה היו השיקולים והצרכים שהגדרת לפני הרכישה של האונקיו 308 יהיה אפשר להתייחס לשאלה האם כדאי לשדרג ל דגם 507 או לא.
3. מציע לך בשלב ראשון להשתמש בכבלים פשוטים שמקבלים בדרך כלל בחינם ברכישה (כבלים פשוטים בעובי 2-2.5 מ"מ ). לאחר שתאזין פרק זמן מסוים ותוכל להגדיר מה היית רוצה לשפר, ניתן יהיה להתייחס שוב לנושא הכבלים.
4. לדעתי, בסטאפ שציינת, לא תחוש בהבדל בין חיבור אופטי לקואקס. ייתכן והסאונד באופטי יהיה טיפה יותר נקי (ויש האומרים שזה סאונד קר או מלאכותי) כי הוא פחות רגיש להפרעות חשמליות.
כל כבל אופטי פשוט יתאים.
ארז
1. דעתנו לא חשובה. חוץ מזה, מה זה משנה אם מישהו יגיד שזה לטעמו ומישהו אחר יגיד שזה לא לטעמו?
מקווה בשבילך ששמעת את השילוב הזה לפני הרכישה. ספר לנו איך זה נשמע לך והאם זה מספק אותך.
2. אם תפרט מה היו השיקולים והצרכים שהגדרת לפני הרכישה של האונקיו 308 יהיה אפשר להתייחס לשאלה האם כדאי לשדרג ל דגם 507 או לא.
3. מציע לך בשלב ראשון להשתמש בכבלים פשוטים שמקבלים בדרך כלל בחינם ברכישה (כבלים פשוטים בעובי 2-2.5 מ"מ ). לאחר שתאזין פרק זמן מסוים ותוכל להגדיר מה היית רוצה לשפר, ניתן יהיה להתייחס שוב לנושא הכבלים.
4. לדעתי, בסטאפ שציינת, לא תחוש בהבדל בין חיבור אופטי לקואקס. ייתכן והסאונד באופטי יהיה טיפה יותר נקי (ויש האומרים שזה סאונד קר או מלאכותי) כי הוא פחות רגיש להפרעות חשמליות.
כל כבל אופטי פשוט יתאים.
ארז
1)אם הייתה שואל אותי לפני הקנייה הייתי אומר שהרסיבר מצויין ושהרמקולים בנפרד ובטח ביחד לא מתאימים לו בכלל ויורידו את האיכות שלו אבל עכשיו נשאר רק להגיד תתחדש לא?
2)קשה לי להעריך את היכולות של ה308 מבלי לשמוע אותו אבל אני מאמין שהפער בינו לבין ה507 קטן יותר מהפער שקיים עם ה307 כך שמדובר בסיכום הכללי בקנייה יותר חכמה.
3)גם אם תשים את הכבלים הכי טובים בעולם הרמקולים ימשיכו להיות החולייה החלשה במערכת ככה שזה לא ישנה הרבה.
4)אני אישית מעדיף חיבור קואקס. לגבי סוג הכבל ראה סעיף 3.
2)קשה לי להעריך את היכולות של ה308 מבלי לשמוע אותו אבל אני מאמין שהפער בינו לבין ה507 קטן יותר מהפער שקיים עם ה307 כך שמדובר בסיכום הכללי בקנייה יותר חכמה.
3)גם אם תשים את הכבלים הכי טובים בעולם הרמקולים ימשיכו להיות החולייה החלשה במערכת ככה שזה לא ישנה הרבה.
4)אני אישית מעדיף חיבור קואקס. לגבי סוג הכבל ראה סעיף 3.
-
eyal2007207
-
- חבר שרק התחיל

השיקולים שלי הם האזנה למוזיקה קלאסית, ג'אז ופופ. האפשרות לראות עם זה סרטים פחות מעניינת אותי. הסיבה שחשבתי על מערכת קולנוע ביתית ולא רסיבר סטריאו זה בגלל שאני רוצה כניסה דיגיטלית לרסיבר.ארז_וחני כתב:שלום,
ארז...
לגבי לשמוע בחדר השני, לא משנה לי אם זה ערוץ נפרד או רק מיתוג של הרמקולים כי גם כך אין לי סיבה לשמוע בחדר אחד מוזיקה אחת ובחדר אחר מוזיקה אחרת. זהו אלו שיקוליי.
תודה על עצותיך.
-
eyal2007207
-
- חבר שרק התחיל

אכן נשאר להגיד לי תתחדש. אני מודה לך על הכנות, כי אפילו שרכשתי את הרמקולים חשוב לי לדעת שאני לא מפסיד משהו בסאונד שאני לא יודע עליו ואגלה אותו בעתיד. מה שנשאר לי זה להנות מהרמקולים בינתיים ובמידה ויתאפשר, אמכור את הרמקולים הללו ואבקש המלצה לרמקולים אחרים (הבעיה ברמקולים משומשים טובים ובמחיר טוב זה שאין מספיק זמן לקבל עליהם המלצה בפורום כי הם נמכרים מהר ולכן צריכים להסתכן ולקבל החלטה).zeev78 כתב:1)אם הייתה שואל אותי לפני הקנייה הייתי אומר שהרסיבר מצויין ושהרמקולים בנפרד ובטח ביחד לא מתאימים לו בכלל ויורידו את האיכות שלו אבל עכשיו נשאר רק להגיד תתחדש לא?
4)אני אישית מעדיף חיבור קואקס. לגבי סוג הכבל ראה סעיף 3....
אפשר לדעת מה השימוש בכניסה דיגיטלית לרסיבר עבור מוזיקה סטראו?eyal2007207 כתב:השיקולים שלי הם האזנה למוזיקה קלאסית, ג'אז ופופ. האפשרות לראות עם זה סרטים פחות מעניינת אותי. הסיבה שחשבתי על מערכת קולנוע ביתית ולא רסיבר סטריאו זה בגלל שאני רוצה כניסה דיגיטלית לרסיבר.ארז_וחני כתב:שלום,
ארז...
לגבי לשמוע בחדר השני, לא משנה לי אם זה ערוץ נפרד או רק מיתוג של הרמקולים כי גם כך אין לי סיבה לשמוע בחדר אחד מוזיקה אחת ובחדר אחר מוזיקה אחרת. זהו אלו שיקוליי.
תודה על עצותיך....
באיזה מקור אתה משתמש?
ארז
-
eyal2007207
-
- חבר שרק התחיל

ארז_וחני כתב:eyal2007207 כתב:מקור המוזיקה הוא נגן DVD של pioneer דגם DV-366 בעל יציאה דיגיטלית ואנלוגית. המוזיקה מורכבת משירים mp3 שנצרבו על DVD באיכויות שונות (160kbs ועד 320kbs) וכן שמיעת CD.ארז_וחני כתב:שלום,
אפשר לדעת מה השימוש בכניסה דיגיטלית לרסיבר עבור מוזיקה סטראו?
באיזה מקור אתה משתמש?
ארז.........
eyal2007207 כתב:ארז_וחני כתב:OK .eyal2007207 כתב:מקור המוזיקה הוא נגן DVD של pioneer דגם DV-366 בעל יציאה דיגיטלית ואנלוגית. המוזיקה מורכבת משירים mp3 שנצרבו על DVD באיכויות שונות (160kbs ועד 320kbs) וכן שמיעת CD.ארז_וחני כתב:שלום,
אפשר לדעת מה השימוש בכניסה דיגיטלית לרסיבר עבור מוזיקה סטראו?
באיזה מקור אתה משתמש?
ארז......
שיפור משמעותי באיכות אתה יכול לקבל אם תעבור לקבצי מקור באיכות גבוהה יותר - קבצי FLAC או WAV שהם לא מקומפרסים.
אם אני מבין אותך נכון, אז מצד אחד אתה רוצה לשפר את האיכות בכך שתתן לרסיבר לעשות את הפענוח מדיגיטל לאנלוג כי ה DVD שלך לא מספיק איכותי לסטראו אך מצד שני אתה פוגע באיכות בכך שאתה משתמש ברסיבר ק"ב במקום במגבר סטראו ייעודי.
אם יורשה לי, תשקול את אחת מהאפשרויות הבאות:
- מגבר אינטגרייטד עם כניסה דיגיטלית
- מגבר אינטגרייטד ללא כניסה דיגיטלית + DAC (ממיר מדיגיטל לאנלוג).
בכל מקרה, כאשר משתמשים בקבצי MP3 , זו כבר התחלה בעייתית....
ארז......
-
eyal2007207
-
- חבר שרק התחיל

בשעה טובה קיבלתי את הרסיבר. אציין שרכשתי אותו בטופ סינמה וקיבלתי מלירן (בעל המקום) יחס אדיב.
חיברתי את הרמקולים לרסיבר ע"י כבל 1.5mm, כיילתי כמה פרמטרים ברסיבר ושמעתי כמה מנגינות מדיסק CD דרך נגן ה-DVD שברשותי. אני עדיין לא התרשמתי מספיק מהרמקולים, אך ברגע שאמקם אותם במקום מתאים אוכל להביע את דעתי עליהם.
רציתי לשאול שאלה:
אני מעוניין לרכוש בערך 30 מטר כבל לרמקולים.
ראיתי שישנם הרבה חנויות שמוכרות כבלים לרמקולים 2.5mm במחירים שונים (2 ש"ח למטר (חבילה של 50 מטר), 6 ש"ח למטר, 17 ש"ח למטר,...). מה ההבדל לדעתכם בין האיכויות ? האם יש הצדקה לקנות את הכבל היקר ולא את הזול ?
אם ישנו הבדל, כיצד ניתן לזהות כבל איכותי ?
באופן כללי אורך כל כבל לרמקול יהיה בסביבות 5m.
בברכה,
אייל
חיברתי את הרמקולים לרסיבר ע"י כבל 1.5mm, כיילתי כמה פרמטרים ברסיבר ושמעתי כמה מנגינות מדיסק CD דרך נגן ה-DVD שברשותי. אני עדיין לא התרשמתי מספיק מהרמקולים, אך ברגע שאמקם אותם במקום מתאים אוכל להביע את דעתי עליהם.
רציתי לשאול שאלה:
אני מעוניין לרכוש בערך 30 מטר כבל לרמקולים.
ראיתי שישנם הרבה חנויות שמוכרות כבלים לרמקולים 2.5mm במחירים שונים (2 ש"ח למטר (חבילה של 50 מטר), 6 ש"ח למטר, 17 ש"ח למטר,...). מה ההבדל לדעתכם בין האיכויות ? האם יש הצדקה לקנות את הכבל היקר ולא את הזול ?
אם ישנו הבדל, כיצד ניתן לזהות כבל איכותי ?
באופן כללי אורך כל כבל לרמקול יהיה בסביבות 5m.
בברכה,
אייל
באופן כללי ובסיסי כבל איכותי יהיה עשויי מחומרים איכותים והסיבים שלו לא יתפוררו שתנסה לסובב את הקצוות, יש כבלים יקרים שהמחיר שלהם עולה אלפי דולרים ויש כבלים זולים יותר, אי אפשר להגיד שכבל יקר יהיה יותר טוב מכבל זול מבלי לדעת במה מדובר (כי זה לא תמיד כך) וזה תלויי גם ובעיקר בנסיבות הקיימות (מגבלות הרסיבר והרמקולים שיש לך). לצורך העניין הכבל שבקישור יעשה את העבודה כמו שצריך ואם תשקיע יותר זה לא מבטיח שתקבל שיפור משמעותי בסאונד בהשוואה לכבל הזה: http://www.mediagalaxy.co.il/rec/612-%D ... 7%9E%D7%9E