נתקלתי בבעיה מסוימת ואשמח לשמוע מה אתם חושבים. (סליחה מראש על האורך)
ה- HTPC הנוכחי שלי מחובר ע"י כרטיס HD2400XT לטלוויזית סוני 32V5500 (ובנוסף מחובר למסך CRT נוסף בחיבור אנלוגי). היות ולכרטיס המסך הזה אין יציאת HDMI חיברתי אותו לטלוויזיה בעזרת כבל HDMI-VDI. בנוסף מפעם לפעם אני מורידה מאתר היצרן דרייבר עדכני ודואגת לעדכן לקנפג אותו כמו שהבנתי שצריך (כולל מסכים ממשיכים, הגדרות רזולוציה ורענון שונות ועוד) .
הבעיה היא כזו: אם אני רוצה לצפות בתכנים מהמחשב על המסך עלי לעשות את הפעולה הבאה:
ראשית, להפעיל את הטלוויזיה (לא משנה באיזה מצב), רק אחר, להפעיל את המחשב. כאשר אני פועלת בצורה זו אני יכולה לצפות בתכנים הדרך טלוויזיה ללא בעיה.
אולם, היה ואני מפעילה את הטלוויזיה לאחר שהמחשב כבר דלוק. למרות שהמחשב מזהה שיש בצד עוד מסך (ואף שולח אליו תכנים), הוא כאילו מתייחס אליו ככבוי ולכן איני יכולה לצפות בהם (מסך שחור). כלומר, על פניו נראה שיש בעיה שאם הטלוויזיה מופעלת אחריו, איכשהו המחשב לא מזהה אותה כמופעלת - כאמור, כן מודע לקיומה.
ביררתי וניסיתי לפתור את הבעיה בכמה דרכים:
1. ראשית הומלץ לי לא להשתמש בכבלHDMI-DVI. אלא בכבל HDMI-HDMI ולחבר מתאם של ATI. ניסיתי - לא היה שינוי.
2. חיברתי את המחשב למסך מחשב אחר בחיבור DVI וראיתי שלא היתה כל בעיה לראות תמונה גם כאשר מכבים ומדליקים את המסך (המחשב כמובן המשיך לפעול).
3. התקשרתי לישפאר והם שלחו אלי טכנאי שחיבר למסך לפטופ בחיבור HDMI. כאשר כיבית והדלקתי את המסך לא היתה בעיה לראות תמונה.
4.שוחחתי עם ראש המעבדה של ישפאר בארץ או איזה מישהו בכיר שם בתמיכה (איתו נתן לי לשוחח בנייד הטכנאי שהגיע) והוא טען שהסיבה לדבר היא שכרטיס המסך שלי מיושן ואינו תומך בתקן HDMI1.3, תקן הנמצא בטלוויזיה.
חיפשתי מיידע בנושא ולא מצאתי סימוכין לכך שב- 32V5500 יש HDMI1.3.
שאלותי:
1. האם מישהו שמע על העניין הזה? האם תשובתו נראית לכם הגיונית?
2. אם לא, יש למשהו פתרון אחר לעניין (כאמור, אמרו לי לחפש משהו בהגדרות כרטיס מסך, לא מצאתי שום דבר שקשור)
3. גם עקב בעיה זו, וגם עקב העובדה שאני מתקשה לראות סרטי 1080P, אני שוקלת להחליף כרטיס המסך.
ראיתי שב- 5670 יש תמיכה ב- HDMI1.3 העניין הוא שלפני שאני מחליפה אני רוצה לוודא שאכן זו הבעיה ולא תצוץ לי פתאום בעיה אחרת (או סתם אזרוק כסף על כרטיס שלא יפתור את הבעיה).
אודה לעזרתכם