עזרה לגבי בית חכם -רכישת מוצרים
שלום לכולם,
ברצוני לעשות פרויקט של בית חכם בבית
ורציתי לדעת האם סכום של 20 אלף ש"ח יספיק לי ?
בית של 4-5 חדרים
*שליטה על: תאורה, דוד מים, תריסים חשמליים , מערכת קולנוע ביתי (מגבר, LCD, DVD, ממיר של Yes), מזגן.
* אפשרות הרחבה של המערכת.
המשך יום נעים
ברצוני לעשות פרויקט של בית חכם בבית
ורציתי לדעת האם סכום של 20 אלף ש"ח יספיק לי ?
בית של 4-5 חדרים
*שליטה על: תאורה, דוד מים, תריסים חשמליים , מערכת קולנוע ביתי (מגבר, LCD, DVD, ממיר של Yes), מזגן.
* אפשרות הרחבה של המערכת.
המשך יום נעים
- YossiFogel
- עוסק בתחום

- תגובות: 332
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
- YossiFogel
- עוסק בתחום

זה פונקציה של כמויות המעגלים הנשלטים ואמצעי השליטה
קודם כל הייתי ממליץ לך לפגוש לשיחה נציג של חברת בית חכם בעלת מערכת אלחוטית או Plc-BUS, כדוגמת איי-פיל, סמארטלי, לב אופיר, או אחד ממשווקי CTRL4.
על פניו נראה לי תקציב קטן ביחס לדברים עליהם אתה רוצה לשלוט, אבל שווה שלפני פגישה כזאת תעשה לעצמך כתב כמויות עם פירוט ההפעלות (כמה מעגלי מאור, תריסים, מזגנים וכו') וכן שתגבש לעצמך גם את אופן ההפעלה הרצוי (מחשב מקומי, אינטרנט, שלטים, SMS וכו').
אם תיצמד לכתב הכמויות הזה, תקטין משמעותית את מידת ההפתעה בנוגע לחריגה מהתקציב.
בהצלחה.
על פניו נראה לי תקציב קטן ביחס לדברים עליהם אתה רוצה לשלוט, אבל שווה שלפני פגישה כזאת תעשה לעצמך כתב כמויות עם פירוט ההפעלות (כמה מעגלי מאור, תריסים, מזגנים וכו') וכן שתגבש לעצמך גם את אופן ההפעלה הרצוי (מחשב מקומי, אינטרנט, שלטים, SMS וכו').
בהצלחה.
יוסי פוגל,
המרכז הישראלי לבית חכם
המרכז הישראלי לבית חכם
Re: זה פונקציה של כמויות המעגלים הנשלטים ואמצעי השליטה
בוקר טוב, קודם כל תודה על העזרה.YossiFogel כתב:קודם כל הייתי ממליץ לך לפגוש לשיחה נציג של חברת בית חכם בעלת מערכת אלחוטית או Plc-BUS, כדוגמת איי-פיל, סמארטלי, לב אופיר, או אחד ממשווקי CTRL4.
בהצלחה....
מה עדיף ? בית חכם כאשר תקשורת עוברת בחשמל של הבית ? (Plc-BUS)
או WIFI ? ומה זול מבינהם
אני גם רוצה לעשות את הפרוקיט הזה לבד,
רק איפה שבאמת אצטרך בעל מקצוע, אני אקרא לו.
- YossiFogel
- עוסק בתחום

אם אתה רוצה לעשות את הפרוייקט הזה לבד, זה יכול קצת להגביל אותך, כי הנטיה (הטבעית) של החברות היא להסיר אחריות מההתקנה ואפילו מהמוצרים שעלולים להינזק כתוצאה מהתקנה של גורם לא מוסמך.
מה שכן יכול להיות זה שאתה תהיה על תקן חשמלאי בבית שלך. תקבל מהם את המוצרים וההנחיות המתאימות ותתקין הכל בעצמך עם ליווי מסודר שלהם. בכל מקרה, הייתי ממליץ לך להסתייע בהם להפעלה הראשונית של המערכת ולו רק כדי לוודא איתם (ליישר קו) שהמערכת על כל רכיביה עובדת כמו שצריך.
מבחינת מה שעדיף, זה די אינדיבידואלי ותלוי בהתרשמות שלך מהמוצרים. לכל אחת מהשיטות הייתרונות והחסרונות שלה. בכל מקרה, בשתי השיטות תקינות ויציבות המערכת תלויה במספר גורמים ותנאים שעליך להקפיד לבצע.
לגבי מחירים, אני ממליץ לך לבצע סקר שוק ולבדוק את הדברים בצמוד לכתב הכמויות שלך, כפי שהזכרתי קודם. רק כך תוכל להשוות "תפוחים לתפוחים".
מה שכן יכול להיות זה שאתה תהיה על תקן חשמלאי בבית שלך. תקבל מהם את המוצרים וההנחיות המתאימות ותתקין הכל בעצמך עם ליווי מסודר שלהם. בכל מקרה, הייתי ממליץ לך להסתייע בהם להפעלה הראשונית של המערכת ולו רק כדי לוודא איתם (ליישר קו) שהמערכת על כל רכיביה עובדת כמו שצריך.
מבחינת מה שעדיף, זה די אינדיבידואלי ותלוי בהתרשמות שלך מהמוצרים. לכל אחת מהשיטות הייתרונות והחסרונות שלה. בכל מקרה, בשתי השיטות תקינות ויציבות המערכת תלויה במספר גורמים ותנאים שעליך להקפיד לבצע.
לגבי מחירים, אני ממליץ לך לבצע סקר שוק ולבדוק את הדברים בצמוד לכתב הכמויות שלך, כפי שהזכרתי קודם. רק כך תוכל להשוות "תפוחים לתפוחים".
יוסי פוגל,
המרכז הישראלי לבית חכם
המרכז הישראלי לבית חכם
אני אבדוק את הנושא.
שאלה נוספת , אני עדיין לא מצליח להבין כיצד עובד הבית החכם על WIFI ?
אין הוא שולט על החשמל בבית ? כיצד הכל מתחבר, אני מתכוון להדלקת מנורות הורדת תריסים וכו'.. אשמח לקצת תשובות
האם צריך לעשות תשתית חדשה כלשהי ? או שאפשר להשאר עם מה שכבר קיים
שאלה נוספת , אני עדיין לא מצליח להבין כיצד עובד הבית החכם על WIFI ?
אין הוא שולט על החשמל בבית ? כיצד הכל מתחבר, אני מתכוון להדלקת מנורות הורדת תריסים וכו'.. אשמח לקצת תשובות
האם צריך לעשות תשתית חדשה כלשהי ? או שאפשר להשאר עם מה שכבר קיים
- YossiFogel
- עוסק בתחום

הבית לא עובד על WIFI.
בד"כ כשמדברים על מערכת שתומכת/ נתמכת ב WIFI, הכוונה היא לזה שהבקר הראשי/ המוח/ המחשב יודע לדבר ב- WIFI עם אמצעי הניהול הנתמכים, כמו טלפונים סלולריים למיניהם, אייפוד וכיוב'.
בד"כ כשמדברים על מערכת שתומכת/ נתמכת ב WIFI, הכוונה היא לזה שהבקר הראשי/ המוח/ המחשב יודע לדבר ב- WIFI עם אמצעי הניהול הנתמכים, כמו טלפונים סלולריים למיניהם, אייפוד וכיוב'.
יוסי פוגל,
המרכז הישראלי לבית חכם
המרכז הישראלי לבית חכם
- YossiFogel
- עוסק בתחום

יש גם פרוטוקול אלחוטי (Zigbee) שמאפשר להתקין בית חכם בבית קיים. כמו שהזכרתי, CTRL4 עובדים בטכנולוגיה הזאת.
יוסי פוגל,
המרכז הישראלי לבית חכם
המרכז הישראלי לבית חכם
- YossiFogel
- עוסק בתחום

- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
yossinone,
כעוסק בתחום אינך יכול להמליץ על מוצרים שלך. זה פרסום עצמי.
כעוסק בתחום אינך יכול להמליץ על מוצרים שלך. זה פרסום עצמי.