הוספת DACMAGIC לרסיבר
שלום
אני מעוניין לשדרג את איכות הסאונד בסלון ובחדר מחשב
האם ה DAC MAGIC של קמברידג' אודיו (פשוט הוא עומד בתקציב) יכול לשמש ל"שיפור" הסאונד גם של תוכן דו-ערוצי (סטריאו) מהמחשב לרמקולים או לאוזניות?
והאם הוא גם מתאים לשדרוג הסאונד מהאקסטרימר לרסיבר (כאשר התוכן הוא סטריאו למוסיקה או 5.1 לסרטים?)
תודה מראש
רמי
אני מעוניין לשדרג את איכות הסאונד בסלון ובחדר מחשב
האם ה DAC MAGIC של קמברידג' אודיו (פשוט הוא עומד בתקציב) יכול לשמש ל"שיפור" הסאונד גם של תוכן דו-ערוצי (סטריאו) מהמחשב לרמקולים או לאוזניות?
והאם הוא גם מתאים לשדרוג הסאונד מהאקסטרימר לרסיבר (כאשר התוכן הוא סטריאו למוסיקה או 5.1 לסרטים?)
תודה מראש
רמי
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
yairf,
אתה בטוח בזה?
לפי מה שקראתי ב Headfi לגבי ה uDAC לפני שקניתי אותו - הוא בהחלט מוציא גם צליל 5.1 דרך ה S/PDIF, בתלות בהגדרה של יציאת האודיו מהמחשב.
והנה - יש ציטוט לזה גם לגבי ה DACMAGIC:
http://www.computeraudiophile.com/conte ... erformance
אתה בטוח בזה?
לפי מה שקראתי ב Headfi לגבי ה uDAC לפני שקניתי אותו - הוא בהחלט מוציא גם צליל 5.1 דרך ה S/PDIF, בתלות בהגדרה של יציאת האודיו מהמחשב.
http://www.computeraudiophile.com/conte ... erformance
gmb - תאורטית אתה תקבל שיפור, רק לא לצפות לשמיים וארץ 
אורי,uriler כתב:,
אתה בטוח בזה?
http://www.computeraudiophile.com/conte ... erformance...
הלינק שנתת הוא לפורום. זו לא אסמכתא ובוודאי לא תשובה מוסמכת.
בכל מקרה , מצאתי בלינק את זה:
Being a stereo device, this unit does not decode 5.1 Dolby Digital or
DTS Bitstreams from a DVD player, etc.
ארז
קצת בילבלתם אותי
אז אם כך, במקרה שהוא עושה PASSTHROUGH אין לו תועלת בחיבור אליו של הסאונד והוצאה ממנו לרסיבר, הרי אין לו שום תפקיד כאן, אז בשביל מה זה קיים?
הרסיבר שלי הוא HARMAND KARDON 255
במקרה של חיבור סטריאו אליו מאקסטרימר, אני אוציא לDACMAGIC חוטי RCA מהאקסטרימר (או כבל USB מהמחשב) ואז אחבר את היציאות RCA לאיזה יציאות ברסיבר?
ובכלל, למה משמשות יציאות ה PRE-OUT או משהו כזה ברסיבר? בשביל דברים כאלה?
יש DAC כלשהו שיתאים גם לסטריאו וגם ל5.1? האם בכלל צריך כזה DAC כשמדובר ברסיבר כמו שלי? ואם כן, אז למה הרסיבר קיים?
רמי
אז אם כך, במקרה שהוא עושה PASSTHROUGH אין לו תועלת בחיבור אליו של הסאונד והוצאה ממנו לרסיבר, הרי אין לו שום תפקיד כאן, אז בשביל מה זה קיים?
הרסיבר שלי הוא HARMAND KARDON 255
במקרה של חיבור סטריאו אליו מאקסטרימר, אני אוציא לDACMAGIC חוטי RCA מהאקסטרימר (או כבל USB מהמחשב) ואז אחבר את היציאות RCA לאיזה יציאות ברסיבר?
ובכלל, למה משמשות יציאות ה PRE-OUT או משהו כזה ברסיבר? בשביל דברים כאלה?
יש DAC כלשהו שיתאים גם לסטריאו וגם ל5.1? האם בכלל צריך כזה DAC כשמדובר ברסיבר כמו שלי? ואם כן, אז למה הרסיבר קיים?
רמי
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
אוקיי - בוא נעשה את זה מסודר:
1. DAC כשמו כן הוא - מיועד לקחת סיגנל דיגיטלי (מ USB, אופטי או קואקס) ולהמיר אותו לסיגנל אנלוגי. היתרון של DAC ייעודי על פני זה המובנה ברסיברים (בסיסיים יותר) הוא שההמרה שהוא מבצע מדיגיטל לאנלוג תהיה טובה יותר ונטולת "רעשים" שונים ומשונים (אני לא מבין מספיק כדי להיכנס לפרטים הטכניים, מצטער).
2. אם אתה רוצה לנצל DAC בשביל מוזיקה השמורה על המזרימדיה או המחשב שלך, אתה צריך להתחבר אליו דיגיטלית USB, קואקס או אופטי) וממנו להתחבר אל הכניסה המתאימה במגבר / רסיבר, מבין הכניסות האנלוגיות (חיבורי RCA).
3. Pre Out ברסיבר מיועדות למשהו שונה לחלוטין - מרכיב האודיו ברסיבר הוא למעשה "מגבר משולב" (Integrated Amplifier), הכולל יחידת Pre (חלוקת ערוצים, אקולייזר וכו') ויחידת Power (המבצעת את ההגברה).
אם יש לך רמקולים מוגברים או מגבר סטריאו יעודי, אתה מחבר את הרסיבר אליהם דרך יציאות ה Pre Out כך שלא תהיה הגברה כפולה (הרסיבר משמש רק כ Pre, בעוד המגבר השני מתפקד כ Power)
4. לגבי צליל רב ערוצי - אכן, אם אתה מכניס סיגנל דיגיטלי ל DAC ומוציא אותו שוב דיגיטלית (למשל - USB לקואקס) - אין לו שום משמעות מבחינת האיכות, הפענוח ייעשה ברסיבר (או במקור, במידה ואתה מעביר דרך ה DAC כ PCM).
אגב - זה כן שימושי למי שאין לו למשל יציאה קואקסיאלית במחשב והוא רוצה להתחבר לרסיבר.
1. DAC כשמו כן הוא - מיועד לקחת סיגנל דיגיטלי (מ USB, אופטי או קואקס) ולהמיר אותו לסיגנל אנלוגי. היתרון של DAC ייעודי על פני זה המובנה ברסיברים (בסיסיים יותר) הוא שההמרה שהוא מבצע מדיגיטל לאנלוג תהיה טובה יותר ונטולת "רעשים" שונים ומשונים (אני לא מבין מספיק כדי להיכנס לפרטים הטכניים, מצטער).
2. אם אתה רוצה לנצל DAC בשביל מוזיקה השמורה על המזרימדיה או המחשב שלך, אתה צריך להתחבר אליו דיגיטלית USB, קואקס או אופטי) וממנו להתחבר אל הכניסה המתאימה במגבר / רסיבר, מבין הכניסות האנלוגיות (חיבורי RCA).
3. Pre Out ברסיבר מיועדות למשהו שונה לחלוטין - מרכיב האודיו ברסיבר הוא למעשה "מגבר משולב" (Integrated Amplifier), הכולל יחידת Pre (חלוקת ערוצים, אקולייזר וכו') ויחידת Power (המבצעת את ההגברה).
אם יש לך רמקולים מוגברים או מגבר סטריאו יעודי, אתה מחבר את הרסיבר אליהם דרך יציאות ה Pre Out כך שלא תהיה הגברה כפולה (הרסיבר משמש רק כ Pre, בעוד המגבר השני מתפקד כ Power)
4. לגבי צליל רב ערוצי - אכן, אם אתה מכניס סיגנל דיגיטלי ל DAC ומוציא אותו שוב דיגיטלית (למשל - USB לקואקס) - אין לו שום משמעות מבחינת האיכות, הפענוח ייעשה ברסיבר (או במקור, במידה ואתה מעביר דרך ה DAC כ PCM).
אגב - זה כן שימושי למי שאין לו למשל יציאה קואקסיאלית במחשב והוא רוצה להתחבר לרסיבר.
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
למיטב ידיעתי אם אתה רוצה פענוח רב ערוצי אתה זקוק לפרוססור.
פרוססורים תומכים בפענוח AC3 DTS וחלקם גם בפורמטי הקול החדשים.
אם אכן זה מה שאתה רוצה, תכין כיס עמוק.
פרוססורים תומכים בפענוח AC3 DTS וחלקם גם בפורמטי הקול החדשים.
אם אכן זה מה שאתה רוצה, תכין כיס עמוק.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
- ey_cat
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 891
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 7 פעמים
זה תלוי בציוד. אני למשל עברתי לעבודה עם מחשב בלבד ורסיבר של דנון והתוצאה פחות טובה (משמעותית) של ניגון אותו תוכן מסי די.HazooM כתב:gmb - תאורטית אתה תקבל שיפור, רק לא לצפות לשמיים וארץ...
כן הייתי מצפה לשינוי גדול מ DAC, לפחות לאותה רמה שבה שמעתי לפני השינוי. שוב זה תלוי בציוד.
The future ain`t what it used to be