תרחיש דמיוני: איך נפל לי האייפון בדיוק על "B"?!
-
uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
מוקדש לנפילת הדאו גו'נס ביום חמישי , כנראה כתוצאה מטעות הקלדה (או שלא , היו כאלה שגזרו מה"טעות" הזו קופון גדול מאוד , אם כי הרשות בארהב ביטלה את כל העסקאות שהשווי שלהם היה גדול מ 60 אחוז אבל זה נושא לפוסט אחר...)
http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... 509_01.xml
http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... 509_01.xml
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
אני פשוט לא מבין את זה.
אין במערכת הגנות למניעה של טעויות כאלה?
כלומר, כשמוכרים מספרים משוגעים כאלה, שזה ידרוש איזה אישור ידני או טלפוני נוסף?
מדאיג אותי שכל טמבל בחדר עסקים של איזה בנק יכול להפיל את הכלכלה של כל העולם המערבי עם טעות הקלדה. מה יקרה כשיקרה משהו כזה באופן מכוון ?
אין במערכת הגנות למניעה של טעויות כאלה?
כלומר, כשמוכרים מספרים משוגעים כאלה, שזה ידרוש איזה אישור ידני או טלפוני נוסף?
מדאיג אותי שכל טמבל בחדר עסקים של איזה בנק יכול להפיל את הכלכלה של כל העולם המערבי עם טעות הקלדה. מה יקרה כשיקרה משהו כזה באופן מכוון ?
-
uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
כן זה באמת לא ברור איך לא הופיעה אזהרה חריגה באדום עם אותיות ענקיות על המסך ....
בכל מקרה כאמור , אני לא מאמין שזו טעות , גוף מסוים רצה לקנות בזול ולמכור יקר ובשוק כזה מפוחד הוא גם ידע איך לעשות זה .
בכל מקרה כאמור , אני לא מאמין שזו טעות , גוף מסוים רצה לקנות בזול ולמכור יקר ובשוק כזה מפוחד הוא גם ידע איך לעשות זה .
למה שתופיע אזהרה ? אני גוף מוסדי גדול יש לי קרוב ל500 מילארד דולר בשוק (וזה גוף לא ענק ממש במונחים אמריקאיים יש קרנות פנסיה שש להן טריליונים ). אני רוצה למכור אז אני רוצה למכור . אם הברוקר לא יוכל למכור מיידית בגלל התראה , ושער המניה ירד בעוד 10 סנט , תחשבו כמה זה יעלה ללקוח וכמה זה יעלה לבנק ההשקעות .
בד"כ כשמקצוען רוצה למכור הוא רוצה למכור ולא מעניין אותו מה . לעיתים זה משחק של להוריד את השוק , אבל זה לא כ"כ קורה כי אתה לא ממש רוצה את הSEC שתתחיל לשים אותך ברשימת מעקב . אבל מה שכן קורה זה שאם מישהו חושב שהשוק הולך לקרוס ו/או מניה מסויימת הוא רוצה לצאת . הוא סוגר פוזיציה ללא רחמים וללא מחשבה על כמה הוא מפסיד . וזה בדיוק מה שמצופה ממקצוען .
האם אפשר לנצל את העובדה הזו לרעה ? כן . אבל כול דבר ניתן לנצל לטוב ולרע
בד"כ כשמקצוען רוצה למכור הוא רוצה למכור ולא מעניין אותו מה . לעיתים זה משחק של להוריד את השוק , אבל זה לא כ"כ קורה כי אתה לא ממש רוצה את הSEC שתתחיל לשים אותך ברשימת מעקב . אבל מה שכן קורה זה שאם מישהו חושב שהשוק הולך לקרוס ו/או מניה מסויימת הוא רוצה לצאת . הוא סוגר פוזיציה ללא רחמים וללא מחשבה על כמה הוא מפסיד . וזה בדיוק מה שמצופה ממקצוען .
האם אפשר לנצל את העובדה הזו לרעה ? כן . אבל כול דבר ניתן לנצל לטוב ולרע
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
חייבים להגדיר איזו מגבלה לפחות לסוחרים צעירים.
יתכן שזו תהיה מגבלה מאוד קיצונית (של עשרות מיליארדים) אבל לא הגיוני שמישהו אחד יפיל את כל הבורסה כי אין שום מערכת בקרה כלל.
יתכן שזו תהיה מגבלה מאוד קיצונית (של עשרות מיליארדים) אבל לא הגיוני שמישהו אחד יפיל את כל הבורסה כי אין שום מערכת בקרה כלל.
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
כן,
יצא לי לעבוד עם גופים של ניירות ערך
יש אפס סובלנות לטעויות האלו
ובצדק,
דרך אגב מערכות ההגנה קיימות בברוסה עצמה אבל גם בבתי ההשקעות והסוחרים.
הגנות שאמורות להגן על בית העסק
כי ברגע שהוא מזרים פקודה שהתקבלה
זהו!!! נגמר. הוא מחויב
השוק יכול למכור ולקנות ממנו מהר מאוד
זה די מפחיד מה יכול לעשות סוחר מעוף מהבית, בשגיאה אחת
יצא לי לעבוד עם גופים של ניירות ערך
יש אפס סובלנות לטעויות האלו
ובצדק,
דרך אגב מערכות ההגנה קיימות בברוסה עצמה אבל גם בבתי ההשקעות והסוחרים.
הגנות שאמורות להגן על בית העסק
כי ברגע שהוא מזרים פקודה שהתקבלה
זהו!!! נגמר. הוא מחויב
השוק יכול למכור ולקנות ממנו מהר מאוד
זה די מפחיד מה יכול לעשות סוחר מעוף מהבית, בשגיאה אחת
העם דורש..... כל מיני דברים
בד"כ סוחר צעיר לא מתקרב אפילו ללקוחות כבדים בדיוק בגלל הסיבה הזו . לקרנות ולמוסדיים גדולים יש אדם שעובד מולם בלבד . כשאדם כזה מעביר פקודה לברוקר בFLOOR , הברוקר לא חושב אפילו . מניחים שהיות והלקוח הוא באחריות הסוחר הזה , וחלק גדול מהעמלות שהגוף הזה משלם מגיעות לכיסו , יש לו תמריץ אדיר לא לטעות .oferlaor כתב:חייבים להגדיר איזו מגבלה לפחות לסוחרים צעירים.
יתכן שזו תהיה מגבלה מאוד קיצונית (של עשרות מיליארדים) אבל לא הגיוני שמישהו אחד יפיל את כל הבורסה כי אין שום מערכת בקרה כלל....
אמנם הטעות הזו קרתה בטיימינג שגרר הרמת גבות ולכן תשומת הלב , אבל חייבים לזכור שבד"כ אחוז הטעויות הוא אפסי . אבל איך אומרים SHEET HAPPEN .
ד"א אני לא בטוח לגבי המקרה הספציפי (כי כאן יש תשומת לב של הרגולטור וגם של העיתונות ), אבל בד"כ אם זו טעות אחת , לוקחים בחשבון את הרקורד של האדם ולא מעיפים אותו מייד . כמובן שאם תקרה טעות הכי קטנה נוספת , וזה יכול להיות אפילו מילוי לא נאות של טפס סתמי , ו/או אם יש לו מישהו בהנהלה של המוסד הלקוח שעבר חתול שחור בינהם אזי הוא יעוף .