התנתקות מיס

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
Amir27 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 347
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #1 

לאחר הפנמה והבנה שאין לי צורך ביס כעת שיש DTT וקליטה טובה באיזור המרכז וגם ככה רוב התכנים שאנו צופים הם דרך האקסטרימר, החלטתי להתנתק מיס. בדיוק נגמר לי המבצע ביס השבוע, אך יש בעיה.
המבצע/התחייבות שלי מסתיים השבוע אבל יש לי התחייבות ליס מקס לעוד שנה וחצי. איך זה קרה??? הוספתי יס מקס באמצע התחייבות הקודמת וכנאה שהתחייבתי אליו ל 3 שנים. יס דורשים ממני להכנס עכשיו למבצע עם התחייבות לעוד שנתיים, כלומר אחרי שההתחייבות ליס מקס נגמרת. בכל מקרה, אני מעדיף להתנתק. הקנס שדורשים ממני הוא 1000 ש"ח. הצעתי להמשיך לשלם את ההתחייבות שלי כלפי יס מקס, 25 ש"ח בחודש אבל להתנתק עכשיו, לא הסכימו. ניסיתי גם למכור את המנוי של:, 240 ש"ח כולל יס מקס + 4 ממרים + סרטים + 3 חבילות אבל ללא הצלחה בינתיים. אשמח לעצה איך לצאת מזה ללא הקנס. מעצבן אותי לשלם 1000 ש"ח קנס ליס אחרי 7 שנים שאני לקוח שלהם. במקרה הגרוע אשלם את זה.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #2 

קח בחשבון שעלות הקנס זהה בערך לעלות 4 חודשים, כך שאם לא תצליח להעביר את המנוי עדיין משתלם לך להתנתק ולשלם את הקנס. נותרו לך 15 חודשים (3600 ש"ח לשלם)... תוכל לחסוך 2600 ש"ח.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #3 

לא נורא , שלם את הקנס ...והתנתק , כך גם אני עשיתי , ומאז הם מתקשרים מידי פעם לשאול אם אני רוצה לחזור :-)
אבל אין מאושר ממני ללא התחיבות ליס / כבלים

Amir27 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

אני כנראה אשלם את הקנס, אחרי 4 חודשים אתחיל לחסוך :)
אגב כששאלו אותי למה אני רוצה להתנתק, אמרתי שהם לא רלוונטים יותר בעולם הסטרימרים וה DTT. הנציגה אמרה לי "אבל יש לנו היום VOD ו HD", עניתי לה שגם לי יש וקוראים למכשיר המופלא הזה סטרימר. היא די מהר נתנה את הסכמתה בשתיקה לטענותיי.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

אתה יכול לכסות חלק מהקנס במכירת המקס למישהו אחר - הוא קונה ממך ואז הוא רק צריך להוסיף מעט יחסית ל yes כדי להוסיף את המקס לחבילה שלו.

Amir27 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

מעניין, אני אנסה, אפילו אני יכול להציע את המקס למישהו בחצי מחיר. מעניין אם יס יאפשרו את זה.
מי רוצה מקס ב 15 ש"ח לחודש????

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #7 

אני הייתי מנסה להתווכח איתם
איזה משמעות יש להתחייבות למקס בלבד אם אתה לא יכול לשלם עליו בלבד?

sufgi123
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1396
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #8 

לדעתי כדאי לפנות למועצה הישראלית לצרכנות בנושא התחייבות ל yes מעצם התחייבותך ליס מקס
http://www.consumers.org.il/category/ComplaintForm

אין לך מה להפסיד ...

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

אני מניח שהטענה של יס תהיה שהסיבה שהוא קיבל את האפשרות להתחייב לתשלומים על המקס רק בגלל שהוא מנוי על תכנית מסוימת (אם הוא לא היה מנוי - הוא לא היה מקבל את אותה אפשרות תשלומים על המקס).
לכן, אם הוא מפסיק את התכנית, ה"זכות" מבוטלת ומכאן הקנס.

הבהרה - אני לא טוען שזו גישה הגיונית או חוקית, אבל זו הטענה שלהם בד"כ.

GREY
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 49
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

אחריך

שליחה #10 

אני מתחיל לשקול ברצינות ללכת בעיקבותך
ההתחייבות שלי מסתיימת עוד חודש
ולמזלי לא התפתתי להיכנס להתחייבות חדשה ואין לי מקס
שבדקתי איתם אפשרות לממיר HD ומקס
ענו לי שאני צריך להתחייב ל3 שנים
ממיר אחד ובודד
ולשלם על התקנה נוספת
וזה יוצא בסה"כ 268 ש"ח לחודש
בחישוב זריז יחד עם ההתקנה
9800 ש"ח
מספר שבהחלט גורם לך לחשוב
אז מה שנותר זה ליגמול את האישה מערוץ E ושאר שטויות :P :D

sufgi123
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1396
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #11 

uriler כתב:אני מניח שהטענה של יס תהיה שהסיבה שהוא קיבל את האפשרות להתחייב לתשלומים על המקס רק בגלל שהוא מנוי על תכנית מסוימת (אם הוא לא היה מנוי - הוא לא היה מקבל את אותה אפשרות תשלומים על המקס).
לכן, אם הוא מפסיק את התכנית, ה"זכות" מבוטלת ומכאן הקנס.

הבהרה - אני לא טוען שזו גישה הגיונית או חוקית, אבל זו הטענה שלהם בד"כ.
...
יתכן שזו הטענה אבל השאלה היא אם אמרו לו את זה ...
על פניו הוא התחייב ל 25 ש"ח בחודש ולא מעבר לזה
כל דבר אחר זה פרשנות של יס, שלא בטוח תתקבל ע"י בית המשפט (אם תגיע לזה)
בכל מקרה כפי שכתבתי, כדאי לפנות למועצה הישראלית לצרכנות, איו לו מה להפסיד .
נערך לאחרונה על ידי sufgi123 ב 09/05/2010 15:45, נערך פעם 1 בסך הכל.

HaGingi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1675
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 71 פעמים

שליחה #12 

זהירות - קטע ארוך..... אבל שווה קריאה

כחודש לפני שהסתיימה לי ההתחייבות התקשרו אליי מ-YES והציעו לי להמשיך את החבילה שברשותי ללא תוספת מחיר.
ביקשתי לשדרג ל-HD מבלי להתחייב ל-3 שנים.

הם לא הסכימו...וב-24 לפברואר (לפני תום ההתחייבות שלי) ביקשתי להתנתק בתום התחייבות שחלה ב - 10 מרץ 2010
ונקבע תאריך לאיסוף ציוד לתאריך 13 מאי 2010 (כחודשיים וחצי לאחר הבקשה).

אמהמה ??? מסתבר שהם המשיכו לחייב את הוראת הקבע ...למרות שביקשתי להתנתק.

ב-18/4/10 התקשרתי שוב במחאה על החיובים, ונאמר לי כי אזוכה על החיובים לאחר איסוף הציוד (שיהיה באמצע מאי)
אלא אם כן...אבקש שיחשיכו את המסכים...וכמובן שביקשתי.

כששאלתי מדוע לא החשיכו לי את המסכים מייד עם בקשתי להתנתק (ולא טרחו ליידע אותי שיש את האפשרות הזאת)
נעניתי שהם הניחו שארצה להמשיך לצפות בתוכן (מה שיאפשר להם להמשיך לחייב אותי).

לאחר ההחשכה, קיימתי שיחה ב-3 מאי במטרה לקבל את הזיכוי ו...נעניתי שעדיין אקבל את הזיכוי רק עם איסוף הציוד.
כששאלתי ...האם אקבל את הזיכוי במידה ואחתום במעמד האיסוף על התחייבות חדשה ונעניתי בחיוב,
רק ש...אני עדיין אהיה חייב להם תשלום בגין קנס על ההתנתקות (שלא הוזכר בשום אחת מהשיחות הקודמות)

לדברי מנהלת הסניף, ההתחייבות על התוכן הייתה לשנתיים (שהסתיימו)
אבל על ה-MAX יש התחייבות של 3 שנים שטרם הסתיימה ולכן עליי לשלם קנס של כ-1600 ש"ח.
ולדבריה : כמובן שלא ניתן להמשיך ולהחזיק ב-MAX ללא תוכן. וצריך לחתום על עסקת תוכן חדשה (לשנתיים לפחות).
ואז ...כעבור שנה כשיסתיים לי החוזה על ה-MAX אשאר עם התחייבות על תוכן לשנה נוספת...וחוזר חלילה :evil:

כשביקשתי לראות את חתימתי או לשמוע את השיחה נעניתי שזאת הייתה עסקה טלפונית וזאת המדיניות של החברה
ואין לה שום כוונה והיא לא חייבת לתת לי לראות/לשמוע את העסקה ללא צו של בית-משפט.
וכי חובת ההוכחה עליי שתקופת שההתחייבות הייתה לשנתיים בלבד.
ואם ארצה לראות/לשמוע את פרטי העסקה שלי....אהיה חייב לתבוע אותם (כל התיעוד של השיחות הטלפוניות קביל בבית-משפט).

במקרה היה לי רישום של שיחה שקיימתי לפני כשנתיים עם נציגה על כך שאמרה שההתחייבות שלי על המקס הינה לשנתיים בלבד
והפנתי אותה לאותה שיחה...היא אכן אישרה שיש תיעוד כזה ואכן הייתה לי חתימה של שנתיים על הציוד.

נכון להיום, המסכים מוחשכים.
אמורים לבוא לאסוף את הציוד ב-13 לחודש ולזכות אותי על חיובי האקסטרה החל מתום ההתחייבות שלי (10/3/10).

כאשר המסקנות שלי :
1. כאשר אתם מבקשים להתנתק - תבקשו להחשיך את המסכים - אחרת ימשיכו לחייב אתכם עד יום איסוף הציוד.
2. לא לחתום על שום עסקה בטלפון אלא עם נציג ובאופן פרונטאלי בלבד.
ולקרוא היטב את מה שאתם נדרשים לחתום עליו (במקרה של סתירה בין מה שנאמר למה שנרשם ... הרישום קובע).

ואני אישית, כל עוד לא תהיה אפשרות להתחייב לתקופה קצרה - לא מתחייב לדבר.
ובינתיים...אני ממתין ל-13 לחודש ומקווה שה-"רומן" שלי עם YES יסתיים מבלי שאצטרך לתבוע אותם.

וכמה שאלות לסיום :
1. האם החיובים לאחר בקשת הניתוק (ולאחר תום ההתחייבות) - חוקיים ?
2. במידה ולא. האם למישהו ידוע על תביעה שהייתה בנושא (ומה היה הפס"ד) ?
3. האם אכן לקוח אינו זכאי (ע"פ חוק) לשמוע/לראות את פרטי העיסקה שלו ?
הג'ינג'י
:silly:

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #13 

אני מסכים עם כולם
אבל איך אפשרי לחיות בלי ערוץ 2 ברקע?

DTT לא עובד מושלם...
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

Amir27 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

וואו, מסתבר שתקופת ההתחייבות הלא יחופפת בין המקס לבין יס נפוצה...
כל הסופשבוע הייתי עם ה DTT (בגבעתיים) והיה מושלם.
עד לפני שנה ומשהו ההתחייבות היתה לשנה, מאז המחירים לא ירדו, התוכן לא השתפר מאד, סטרימרים חדרו לשוק וה DTT נכנס. תקופת ההתחייבות עלתה ל 3 שנים כסטנדרט עם קנסות יציאה אסטרונומיים. כנראה הבינו בהוט ויס שרק עניין של זמן עד שיעזבו אותם וחשבו איך לסנדל אנשים. שיטת ההתחייבות הלא חופפת גם כנראה תפסה.
אני אדבר עם יס, כמובן אדרוש החשכה ובנוסף אבקש לשלם רק את ה 25 ש"ח על המקס כפול מספר החודשים שנשאר לי. אין סיכוי שיש להם הקלטה שאומרת אחרת, כי בפירוש אמרו לי "התחייבות למקס". חתימה גם לא נראה לי שיש להם, אני אבדוק. עם כל הכבוד אחרי 7 שנים ביס, תתנהגו בהגינות ותנו ללכת. רוצים שאשאר ? תמציאו מכשיר מתוחכם שמאחד את ממיר יס מקס HD + סטרימר + חיבור אינטרנט מהיר (100 מגה ומעלה) + טלפון VOIP. אחרת מבחינתי אין להם מה להציע.
אגב תכני הספורט בספורט 5 זה פשוט בזיון, אפילו פורמולה 1 עבר מספורט 5 ל 5+, אז עם כל הכבוד למשחקי פינג פונג ובאולינג, ממש אין מה לראות שם.

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #15 

לאחר כמעט 3 חודשים ללא יס אין ספק שהחיסכון משמעותי. יחד אם זה ולמרות שיש ברשותי סטרימר
חסרים לי מאוד ערוצי הספוט והמדע (היותר נצפים אצלי) אבל אני מתרגל לאט לאט. (כאלו שיש לי בררה)

כמה נקודות,

1 -נסה לכתוב מכתב לניצן חן מנכ"ל מועצת הכבלים והלווין. (לי הם החזירו במיידית את "הקנס" שכביכול אני אמור לשלם)
2 -גם אם זה לא עוזר? שווה לך להתנתק. (זול יותר מאשר להמשיך לאורך ההתחייבות ליס מקס)
3 -חבר ממירים לוויינים ישירות לנקודות של יס ולא תהיה שום בעיה של קליטה (כך זה אצלי) החיסרון? אין תפריטים למטה.

בהצלחה
:קפה:

shultze
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שאלה לגבי ההתנתקות מ ייס

שליחה #16 

לי נשארו עוד מספר חודשים להתחייבות והקנס על ניתוק הוא כ-900 שקל.
אני מנסה "להוציא" מהם התחייבות חדשה במחיר נמוך אך הפעם עם ממיר HD (יש לי מקס רגיל).

האם הגיוני לבקש מהם להתנתק ולאשר להם לחייב אותי את הקנס, בידיעה שעד המועד שהם יקבעו לי איסוף
ציוד, הם בוודאי יציעו לי דיל אטרקטיבי יותר (כדי לא לאבד אותי כלקוח??).

אשמח להתיחסותכם..
:oops: :oops: :oops:

Amir27 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

מחר אמור לחזור אלי נציג לגבי תיאום ניתוק. אני אעדכן מה יהיה בשיחה...

haimbl
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1202
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

סיפור דומה עם יס

שליחה #18 

גם אני החלטתי שאני מוותר על היס לטובת הDTT וHTPC.

חודש לפני שנגמרה ההתחייבות התקשרו להציע חבילה הטרקטיבית יותר ואני נענתי בשלילה.

שבוע לפני סוף ההתחייבות התקשרתי על מנת להתנתק והנציגה טענה שאני מחוייב לעוד שנתיים!
במערכת שלהם היה רשום שהתקשרו להציע לי חבילה חודש לפני סיום ההתחייבות, אבל... ואבל גדול! לטענת הנציגה ,מה שהיה רשום במחשב, אני הייתי אמור להתקשר עד ה24 לאפריל(סוף ההתחייבות) להגיד שאני לא מעוניין להצטרף לחבילה שהציעו לי!!! ועל זה נאמר W-T-F?!?!?!?!! אני אמור להתקשר אליהם כדי להגיד שאני לא רוצה להתחייב?!

אמרתי לנציגה שהיא חצופה ודרשתי להוציא הקלטות, היא כמובן אמרה שזה בלתי אפשרי. איימתי שאנחנו נלך לבית משפט ונראה מי צודק. ברגע הזה הגישה שלה השתנתה, לאחר המתנה של כ 3 דקות נאמר לי שיחזור אלי "מנהל אזור" וינסה להסביר לי את הבעיה.

אחרי שני ימי עסקים חזרה עלי מנהלת האוזר או מי שהיא לא תהייה. גם לה נאמר שאין להם שום הקלטה/ חתימה שלי על התחייבות ולכן אין לה שום זכות להמשיך לחייב אותי.

בסופו של דבר היא הסכימה "לספוג" את הקנס יציאה, 60 שקלים, בגלל תקופת התחייבות קצרה.
אמרתי לאותה מנהלת שהם השאירו לי טעם רע בפה ועם כל השנאה שלי לשרות לקוחות של HOT הם לא שונים מהם בהרבה, אולי בהתחנפויות לפני התחברות.

כרגע מחכה לאיסוף הממירים

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 264 פעמים

שליחה #19 

לא יהיה סוף לח#א הזה?
אני עכשיו בסיפור עם הוט... הם טוענים שהתחייבתי לשנתיים בשיחת טלפון, כשלא הגיוני שהתחייבתי (בתאריך שהם טוענים שהתחייבתי- כבר ידעתי שאני טס לארה"ב לתקופה לא ידועה). הם עשו לי הקפאת מנוי לחצי שנה ללא בעיה כשטסתי, ועכשיו כשאני יודע שאני לא חוזר כרגע, אני מנסה להתנתק אבל הם טוענים שהתחייבתי אבל אין הקלטה של השיחה. נראה לי שצריך לחייב את החברות האלה לשלוח בתום כל שיחה אי מייל ללקוח בו נמצא כל מה שסוכם או לא סוכם עם הלקוח, כך יהיה תיעוד הוגן והם לא יוכלו להגיד מה שהם רוצים.

Amir27 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

יש לי חשק להקליט בעצמי כל שיחה עם כל נציג שירות. נראה לי יש אפליקציה כזאת לנוקיה, אני אבדוק את זה, רציני לגמרי.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”