צריך עזרא בבחירת NAS
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
1. החיים שלי יהיו קלים כשאני אסיים את המאמר, לא אצטרך לענות על אותו דבר 30 פעם
2. הנה מפרט זול ונחמד (מארז זה יותר בחירה של טעם אישי)
מעבד:
[..] AMD SEMPRON 140 AM3 (2.7GHz) - 45W - BOX ₪237
לוח אם:
[..] GIGABYTE GA-MA74GM-S2 ₪264
זיכרון:
[..] KINGSTON 1024MB DDR2 800MHz CL6 ₪152
מארז:
[..] COMPUCASE 66RC-NPS w/o PSU ₪175
ספק כוח:
[..] SEASONIC S12II 330W BRONZE - RETAIL ₪223
מחיר סופי: ₪1051
2. הנה מפרט זול ונחמד (מארז זה יותר בחירה של טעם אישי)
מעבד:
[..] AMD SEMPRON 140 AM3 (2.7GHz) - 45W - BOX ₪237
לוח אם:
[..] GIGABYTE GA-MA74GM-S2 ₪264
זיכרון:
[..] KINGSTON 1024MB DDR2 800MHz CL6 ₪152
מארז:
[..] COMPUCASE 66RC-NPS w/o PSU ₪175
ספק כוח:
[..] SEASONIC S12II 330W BRONZE - RETAIL ₪223
מחיר סופי: ₪1051
כנראה שהחיים שלך יהיו באמת קלים יותר אחר כך..
נצל"ש,
1. האם אין יתרונות ברמת החומרה הייעודית של שרתי קבצים "סגורים" על פני הסבת PC לכזה?
2. לאילו שימושים ביתיים יש צורך בNAS ומדוע פשוט לא לחבר כמה דיסקים גדולים למחשב הביתי?
3. איך -אם בכלל- משתלב שרת קבצים ייעודי/DIY במערך הביתי עם סטרימר?
מדובר באחסון של כמה וכמה טרות של מוסיקה לוסלס וסרטי HD
נצל"ש,
1. האם אין יתרונות ברמת החומרה הייעודית של שרתי קבצים "סגורים" על פני הסבת PC לכזה?
2. לאילו שימושים ביתיים יש צורך בNAS ומדוע פשוט לא לחבר כמה דיסקים גדולים למחשב הביתי?
3. איך -אם בכלל- משתלב שרת קבצים ייעודי/DIY במערך הביתי עם סטרימר?
מדובר באחסון של כמה וכמה טרות של מוסיקה לוסלס וסרטי HD
- iakovl
- חבר מכור קשה

1. בNAS מסחרי, אין שום חומרה "יעודית" פשוט הלוח אם שונה ומיוצר במיוחד לגודל הזה שלהם... חוץ מזה כלום, חומרה תקנית לחלוטין
2. כל הרעיון הוא שיתוף בין מחשבים ברשת כאשר אין צורך שהמחשב שעליו יש את המידע יהיה פעיל
3. בקלות, הNAS מוגדר בסטרימר כמקור המדיה בדיוק כמו מחשב רגיל
2. כל הרעיון הוא שיתוף בין מחשבים ברשת כאשר אין צורך שהמחשב שעליו יש את המידע יהיה פעיל
3. בקלות, הNAS מוגדר בסטרימר כמקור המדיה בדיוק כמו מחשב רגיל
- iakovl
- חבר מכור קשה

כבר היה לי דיון קטן שבו ניפצתי את הבועה של כמה אנשים
לNAS מסחרי יש מעבד אחד בלבד שבו הוא משתמש להכל = מחשב PC לכל דבר
מה עוד שהדור החדש של הNAS משתמשים במעבדי ATOM רגילים ומתהדרים בזה

אצלי בבקר החומרה שלי (הPERC 5/I) יש מעבד נפרד מסוג Intel IOP333 וזיכרון נפרד של 256MB 400MHz ECC DDR2
זה בקר חומרה, ולא מה שאנשים חושבים שיש להם בNAS שהם קנו
לNAS מסחרי יש מעבד אחד בלבד שבו הוא משתמש להכל = מחשב PC לכל דבר
מה עוד שהדור החדש של הNAS משתמשים במעבדי ATOM רגילים ומתהדרים בזה

אצלי בבקר החומרה שלי (הPERC 5/I) יש מעבד נפרד מסוג Intel IOP333 וזיכרון נפרד של 256MB 400MHz ECC DDR2
זה בקר חומרה, ולא מה שאנשים חושבים שיש להם בNAS שהם קנו
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
כמו תמיד אני בעד "לקנות מוכן" גם במזרימדיה (למרות שבנוסף "בניתי" גם מדיה סנטר*) וגם ב nas (שקט צריכת חשמל נמוכה , תכונות נוספות רבות ועוד)
עדיף לקחת nas קטן מחברה טובה qnap למשל.
נכון אפשר לבנות לבד וזה לא כל כך מסובך למי שמבין במחשבים ברמה כזו או אחרת , אבל נראה מיותר , אלא אם כן משהו ממש רוצה את הסיפוק שבענין....
עדיף לקחת nas קטן מחברה טובה qnap למשל.
נכון אפשר לבנות לבד וזה לא כל כך מסובך למי שמבין במחשבים ברמה כזו או אחרת , אבל נראה מיותר , אלא אם כן משהו ממש רוצה את הסיפוק שבענין....
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
אוקיי - תודה.
מכיוון שאין לי NAS לא חקרתי את זה לעומק אף פעם.
אני בהחלט מחכה למאמרי ההמשך שלך - אני בהחלט חושב בעתיד על NAS ביתי ומכיוון שאני לא מפחד לקנפג לבד דברים, אין לי שום התנגדות לבנות לי לבד את המערכת.
מכיוון שאין לי NAS לא חקרתי את זה לעומק אף פעם.
אני בהחלט מחכה למאמרי ההמשך שלך - אני בהחלט חושב בעתיד על NAS ביתי ומכיוון שאני לא מפחד לקנפג לבד דברים, אין לי שום התנגדות לבנות לי לבד את המערכת.
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
לי יש את הדגם הזה :
http://www.dagesh.co.il/htmls/qnap_ts-2 ... &bsp=13415
לא יותר מידי יקר מהתקציב שלך אבל תומך בשני דיסקים בלבד , ובטוח שניתן למצוא קצת יותר זול באתרים אחרים.
(בעצם אם התכוונת 2000 שח כולל תקציב לדיסקים אז באמת חורג...)
לא יותר מידי יקר מהתקציב שלך אבל תומך בשני דיסקים בלבד , ובטוח שניתן למצוא קצת יותר זול באתרים אחרים.
(בעצם אם התכוונת 2000 שח כולל תקציב לדיסקים אז באמת חורג...)
-
gorlum
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 127
- שם מלא: מיכאל גולוב
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
הכוונה היתה לNAS בלבד - אבל ל4 דיסקים.uris כתב:לי יש את הדגם הזה :
(בעצם אם התכוונת 2000 שח כולל תקציב לדיסקים אז באמת חורג...)...
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 747
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
ל-QNAP יש דגם שנקרא TS-410 שעולה כ-2300-2400 ש"ח. אם אתה יכול למתוח מעט את התקציב שלך אז הוא בהחלט אופציה מצויינת.
המחיר הנמוך נובע מתמחור אגרסיבי אל מול המתחרים וכיוון לקהל יעד אחר. הוא מיועד לשוק הבייתי לעומת גרסאות אחרות שמיועדות לשוק העסקי. לצרכים הבייתים אין סיבה שהוא לא יעשה את העבודה מצויין.
היתרון העיקרי ברכישת שרת איחסון יעודי לעומת בניית אחד, כדוגמת ההצעה שנתנה לך כאן, זה בעיקר במידות קטנות וצריכת חשמל נמוכה. מבחינת ביצועים מה שיקבע זה המעבד וכמות הזכרון. ברגע שקבעת תקרת מחיר נמוכה יחסית לשרתים עם מקום ל-4 דיסקים קבעת גם תקרה לביצועים.
המחיר הנמוך נובע מתמחור אגרסיבי אל מול המתחרים וכיוון לקהל יעד אחר. הוא מיועד לשוק הבייתי לעומת גרסאות אחרות שמיועדות לשוק העסקי. לצרכים הבייתים אין סיבה שהוא לא יעשה את העבודה מצויין.
היתרון העיקרי ברכישת שרת איחסון יעודי לעומת בניית אחד, כדוגמת ההצעה שנתנה לך כאן, זה בעיקר במידות קטנות וצריכת חשמל נמוכה. מבחינת ביצועים מה שיקבע זה המעבד וכמות הזכרון. ברגע שקבעת תקרת מחיר נמוכה יחסית לשרתים עם מקום ל-4 דיסקים קבעת גם תקרה לביצועים.
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 747
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
הסתכלות על המפרט הטכני שני השרתים מראה של-QNAP מעבד מהיר יותר ויותר זכרון. שני גורמים אלו אמורים לגרום לו להיות מהיר יותר.
כמו כן ל-QNAP ממשק עדיף והרבה יותר פיצ'רים שחסרים ב-D-LINK כגון חיבור רשת כפול, חיבור eSATA שמאפשר הוספת דיסק נוסף למערך ללא ירידה בביצועים ויותר כניסות USB, שמאפשרות חיבור יותר אביזרים נוספים (UPS, מדפסת, דיסקים חיצוניים נוספים וכו').
בנוסף לכל אלו ל-QNAP יכולת שידרוג תוך כדי שהוא פועל. זאת אומרת שאפשר להתחיל עם דיסקים בגודל מסויים, כשהמערך פועל ברייד 5 ובזמן מאוחר יותר להחליף את הדיסקים (אחד אחד) לבעלי נפח גדול יותר ללא כיבוי השרת ואתחול המערך (פירמוט).
כמו כן ל-QNAP ממשק עדיף והרבה יותר פיצ'רים שחסרים ב-D-LINK כגון חיבור רשת כפול, חיבור eSATA שמאפשר הוספת דיסק נוסף למערך ללא ירידה בביצועים ויותר כניסות USB, שמאפשרות חיבור יותר אביזרים נוספים (UPS, מדפסת, דיסקים חיצוניים נוספים וכו').
בנוסף לכל אלו ל-QNAP יכולת שידרוג תוך כדי שהוא פועל. זאת אומרת שאפשר להתחיל עם דיסקים בגודל מסויים, כשהמערך פועל ברייד 5 ובזמן מאוחר יותר להחליף את הדיסקים (אחד אחד) לבעלי נפח גדול יותר ללא כיבוי השרת ואתחול המערך (פירמוט).